ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Εκτακτο συνέδριο για το ασφαλιστικό

Ανακοίνωση του "Μετώπου για την Ανατροπή" για την μνημονιακή ασφαλιστική αντι-μεταρρύθμιση εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων:

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.
Οι τελευταίες συναντήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ με τους συναρμόδιους υπουργούς επιβεβαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεριζώσει κάθε ασφαλιστική κατάκτηση του κλάδου στο πλαίσιο της συνολικής μνημονιακής ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Και αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες. Το νομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται αυτό το έγκλημα – το μεγαλύτερο μετά το PSI του 2012 – είναι έτοιμο και στα χέρια των «Θεσμών» για περαιτέρω …βελτιώσεις εις βάρος μας. Προβλέπει:..
  •  Την ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο μεγάλο ενιαίο ασφαλιστικό Ταμείο με μοναδικό σκοπό και στόχο την απαλλοτρίωση των αποθεματικών του.
  • Την σιωπηρή συρρίκνωση και μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα ταμείο (επαγγελματικό) μόνο για την υγεία και αποκλειστικά για τους εργοδότες και όσους ελάχιστους εργάζονται με συμβάσεις και με εξοστρακισμό συνταξιούχων και ανέργων.
  • Οι επικουρικές μεταφέρονται στο ενιαίο επικουρικό ταμείο και η υγεία στον ΕΟΠΠΥ.
  • Νομιμοποιεί σαν βασική μορφή εργασίας αυτή με το μπλοκάκι και περιθωριοποιεί έμμεσα τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Εντάσσει το αγγελιόσημο ή έστω ότι μείνει από αυτό στην εξυπηρέτηση του παραπάνω σχεδιασμού στο κομμάτι που αφορά τον δημόσιο τομέα και αποκόπτει τον ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για «αλλαγές» αλλά για θεμελιακές ανατροπές κάθε ασφαλιστικού και εργασιακού δικαιώματος. Δημιουργεί έτσι όλες τις προϋποθέσεις για τον πλέον ασφυκτικό έλεγχο και στο περιεχόμενο της δουλειάς των εργαζόμενων στον κλάδο τόσο από τους ιδιώτες εργοδότες όσο και από το κράτος.
Είναι προφανές ότι οι ανατροπές αυτές αφαιρούν κάθε υλικό υπόβαθρο για την ύπαρξη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου όπως ήταν μέχρι σήμερα, αφαιρώντας τους στην ουσία την «αποκλειστικότητά» τους στην πρόσβαση των μελών τους σε τρία βασικά δικαιώματα: ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις, χρηματοδότηση.
Για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα αλλά η μοναδικές κινητοποιήσεις των προεδρείων των συνδικαλιστικών μας φορέων και ειδικά της ΠΟΕΣΥ – που είχε για αρκετό καιρό υποκαταστήσει όλους – ήταν οι αλλεπάλληλες ανεπίσημες και επίσημες συναντήσεις με αυτούς που τελικά μας «σφάζουν» στην ποδιά των «Θεσμών»… Το ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κλάδος επέλεξε να αγνοεί την πραγματικότητα και να παρακολουθεί τις προετοιμασίες της εργασιακής και ασφαλιστικής σφαγής του.
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη «αναμονή». Οι εκπρόσωποι του Μετώπου για την Ανατροπή στο ΔΣ και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, καθώς και η μειοψηφία που “φυλάσσει Θερμοπύλες” στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, έχουν ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη διοργάνωση ενός έκτακτου συνεδρίου για το ασφαλιστικό, όπου θα εκπροσωπηθούν με τον πιο δημοκρατικό και μαζικό τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ – φυσικά και οι συνάδελφοί μας από τα ηλεκτρονικά και άλλα Μέσα που παραμένουν εκτός Ενώσεων και ασφάλισης.
Η παραπάνω συγκεκριμένη πρόταση πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο δυναμικής και αταλάντευτης αντίδρασης του κλάδου με βασικό όπλο την απεργία διαρκείας που θα συνοδεύεται από μία πλατιά ενημερωτική εκστρατεία και θα απευθύνεται τόσο στους συναδέλφους (που σε μεγάλο βαθμό –με κύρια ευθύνη των συνδικαλιστικών «ηγεσιών») δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δραματικότητα της κατάστασης, όσο και –πρωτίστως- σε όλη την κοινωνία με έμφαση στους εργαζόμενους και τους άνεργους που κατεβαίνουν στους δρόμους. Η ενότητα στη δράση μαζί με όλη την κοινωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του κοινού μας αγώνα προκειμένου να εξουδετερώσουμε εγκαίρως και τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργούνται σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τροϊκανών-εργοδοτών και διαφόρων «προθύμων» συνεργατών τους.
Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση στην κάθοδο σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ΜΜΕ σε συντονισμό με όλους τους κινητοποιούμενους κλάδους της κοινωνίας, θα αποτελέσει έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών-εργασιακών μας δικαιωμάτων και της ίδιας της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης. Χορτάσαμε από «επαναστατικές» ανακοινώσεις!
 Ήρθε η ώρα των αποφάσεων που ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !
Μας το είπαν σε όλους τους τόνους: «Ξεχάστε το ταμείο σας!».Με όπλα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να αποτρέψουμε –όσο είναι καιρός- τα σχέδιά τους.
Στις παρούσες συνθήκες, η ΣΙΩΠΗ, είναι Συνενοχή! Είμαστε οι πολλοί και το δίκιο είναι με το μέρος μας!
Θα νικήσουμε! Αρκεί να το θελήσουμε!
Μέτωπο για την Ανατροπή