ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Αγώνας μέχρι τέλους για τα ταμεία και τον πόρο μας

Ανακοίνωση της ΔΑΕΚΔ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ):
• Απεργία διαρκείας τώρα για τον κλάδο
• Απεργία πείνας τώρα για όλους τους αιρετούς

Αγανάκτηση, οργή και βαθιά ανησυχία διακατέχει τη δημοσιογραφική κοινότητα και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, για τις διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και συνδικαλιστών των Ενώσεων, για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων του Κλάδου. Αιτία είναι η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, καθώς οι συναντήσεις με τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, γίνονται κατ’ ιδίαν, από τα προεδρεία, χωρίς να δέχονται -όπως ενημέρωσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ-  την παρουσία άλλων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.
Η διάχυτη διαπλοκή και διαφθορά που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ έχει τραυματίσει.. ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στα ΜΜΕ προς τα σωματεία τους και τους συνδικαλιστές τους. Άγνωστη επίσης παραμένει και η παρέμβαση των ιδιοκτητών ΜΜΕ στις διαβουλεύσεις, για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στους «θεσμούς».
Η απάντηση των εργαζομένων στην επιχειρούμενη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να είναι αποφασιστική, σκληρή και μεγάλης διάρκειας.
Αγώνας μέχρι τέλους
Το αγωνιστικό πλαίσιο που προτείνουμε -όταν καλούνται οι συνάδελφοι  σε ετοιμότητα για απεργία διαρκείας, χωρίς ενημέρωση για το περιεχόμενο και τις προτάσεις διεκδίκησης- είναι ότι οι αιρετοί Ενώσεων και Ταμείων έχουν υποχρέωση –αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται, αλλά πρέπει και να είναι τίμια, και ότι οι οργίλες καταγγελτικές ανακοινώσεις των Ενώσεων δεν αποτελούν «ξεκάρφωμα»-, να ξεκινήσουν άμεσα ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, αποδεικνύοντας την ανιδιοτέλειά τους.
Έχουν υποχρέωση να το πράξουν έναντι των ανέργων, των ανασφάλιστων, των εργαζομένων με «μαύρα», των «εξορίστων» του Διαδικτύου, που βρίσκονται μακριά από τον «παράδεισο» του αγγελιοσήμου, αλλά και όλου του Κλάδου γενικότερα.
Η ΔΑΕΚΔ δεσμεύεται ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της προς μια τέτοια κατεύθυνση, και με προσωπικό κόστος των αιρετών της στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ Πάνου Πικραμένου, Μαρίας Ζαρίφη και στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, Γιάννη Μπαζαίου.
Απεργία διαρκείας τώρα για τον κλάδο
Απεργία πείνας τώρα για όλους τους αιρετούς
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ