ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το αλάθητο της διαπλοκής

Μια ομάδα φοιτητών σε ένα εργαστήριο κάποιου ελληνικού ΑΕΙ θα μπορούσε να μελετήσει το περιεχόμενο όλων των ειδών των ΜΜΕ και να καταγράψει συγκεκριμένα πόσα ψέματα,  πόση τερατολογία, πόση πολιτική σκοπιμότητα και με ποια μέσα παραπλάνησης, μεταδίδουν καθημερινά στους πολίτες.
Ενα αρνητικό και ανησυχητικό αποτέλεσμα για την αξιοπιστία του Τύπου είναι κατά την άποψή μου το πιθανότερο συμπέρασμα μιας τέτοιας μελέτης.  Οπως άλλωστε έχει ήδη καταγραφεί και σε πολλές έρευνες της κοινής γνώμης, ειδικά μετά τη χρεοκοπία της χώρας.
Υποθέτω ότι σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον το ντροπιαστικό συμπέρασμα αυτής της.. επιστημονικής μελέτης για τον ρόλο των ΜΜΕ κατάφερνε να δει το... φως της δημοσιότητας,  θα εξόργιζε πολλούς.
Συνηθισμένοι να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα επί πολλά χρόνια τα προνόμια τους (και τα θαλασσοδάνειά τους) πουλώντας ό, τι να ναι, αρκεί να τους συμφέρει,   οι ιδιοκτήτες και οι πιο εκτεθειμένοι υπάλληλοί τους, ως γνωστόν δεν ανέχονται να τους αμφισβητούν το ...αλάθητο και την ασυλία τους.
Δημήτρης Τρίμης (ΕφΣυν)