ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το σύστημα Παπασταύρου

Ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καλείται πλέον από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει το βεβαιωθέν πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά δύo κρυφούς, αδήλωτους λογαριασμούς στην HSBC, ύψους 5,4 εκατομμυρίων, που είχαν εντοπιστεί από τη λίστα Λαγκάρντ. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος στη συνέχεια θα ελεγχθεί και ποινικά για το κακούργημα της φοροδιαφυγής και για ξέπλυμα παράνομου χρήματος, μετά την ανακοίνωση του προστίμου έκανε λόγο για πολιτική στοχοποίηση και επανέλαβε ότι ο πραγματικός δικαιούχος είναι ο πελάτης του Σάμπι Μιωνής, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.
Πώς όμως είναι δυνατόν ένας δικηγόρος και μάλιστα με επίσημη ιδιότητα συμβούλου του πρωθυπουργού να παρακάμπτει το γεγονός ότι έτσι και αλλιώς ο ίδιος δεχόταν να γίνει βιτρίνα για παράνομες φυγαδεύσεις χρημάτων στο εξωτερικό; Όμως το θέμα δεν είναι προσωπικό. Και.. επειδή δεν ήταν αυστηρά προσωπικό και αγγίζει, σε άλλες περιπτώσεις, πολλά πρόσωπα και χορηγούς του παλαιού διαπλεκόμενου συστήματος, κάποιοι επιχείρησαν να εξουδετερώσουν τη λίστα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επειδή είναι προϊόν υποκλοπής. Η λίστα αυτή όμως, μετά το κρυφτούλι μέσα στα γραφεία Σαμαρά, Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, αφορά τον δικομματισμό σε μια από τις μεγαλειωδέστερες στιγμές των επιτευγμάτων του.
Η υπόθεση Παπασταύρου, για τον οποίο ο Σαμαράς, παρ' ότι γνώριζε τις κατηγορίες, δήλωσε ότι "μακάρι να είχαμε 10 ακόμη Παπασταύρου" είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ενός παγόβουνου που έχει μεγαλώσει πολύ, τόσο από τις συμπληρωματικές κινήσεις λογαριασμών που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί σε τρεις Έλληνες εισαγγελείς όσο και από τη λίστα που έδωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας -  Βεστφαλίας Νόρμπερτ Μπόργιανς, με τη λίστα του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί εκατοντάδες λογαριασμοί από ένα 1 και 12 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό λοιπόν το σύστημα, το οποίο κάλυπταν με το αζημίωτο τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν τη χώρα, νομίζουν πως έσβησε και παραγράφονται όλα τα ανομήματά του μόνο και μόνο επειδή ο Κυριάκος νίκησε τον Μεϊμαράκη και θα κάνει αντιπρόεδρο τον Άδωνι! Η κυβέρνηση και οι αρχές έχουν ιερή υποχρέωση να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ο λαός που υποφέρει ακόμα από την οικονομική ύφεση έχει την απαίτηση να δει τη Δικαιοσύνη να επιβάλλεται, να δεί ότι όλοι, μα όλοι, είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Τελεία και παύλα.
Aυγή (φύλλο Σαββάτου 16/01/ 2016)