ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Πολωνία: μαζικές παραιτήσεις διευθυντών στα κρατικά ΜΜΕ

Οι διευθυντές των καναλιών της πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης TVP υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αμέσως μετά την υιοθέτηση στις 31 Δεκεμβρίου από το πολωνικό κοινοβούλιο του νόμου περί δημοσίων μέσων ενημέρωσης, που τα θέτει υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα wirtualnemedia. pl.
Οι διευθυντές των καναλιών TVP1 και TVP2, καθώς και οι επικεφαλής του πολιτιστικού καναλιού TVP Kultura, του πρακτορείου ειδήσεων TAI και των γραφείου ανθρωπίνων πόρων της TVP υπέβαλαν την Πέμπτη τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο του οργανισμού, ο οποίος και τις έκανε δεκτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που.. δημοσιεύονται στο wirtualnemedia. pl.
Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα οι λόγοι των παραιτήσεων, αυτές συμπίπτουν με την
ψηφοφορία στην πολωνική Γερουσία, η οποία κυριαρχείται από τους συντηρητικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος PiS του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, που ενέκρινε τον αμφιλεγόμενο νόμο, ο οποίος είχε προηγουμένως ψηφισθεί από τη Βουλή, παρά τη διεθνή κατακραυγή.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της χώρας Αντρέι Ντούντα, τερματίζονται άμεσα οι θητείες των μελών των διευθύνσεων και των συμβουλίων εποπτείας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Στο εξής, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει την αρμοδιότητα να διορίζει και να παύει τους νέους επικεφαλής των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι μέχρι σήμερα επιλέγονταν μέσω διαγωνισμών που οργάνωνε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (KRRiT).
- διαβάστε περισσότερα στο agitatoras.blogspot