ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Δύο ράπερ στα Εξάρχεια...

O ένας τρώει ξύλο, τον άλλον τον ραίνουν με λουλούδια

Την αντίθεσή μου με τον Νικήτα Κλιντ (Ρόδες United, το Σάββατο στο Gagarin), με τις πολιτικές του απόψεις εννοώ όχι με τον άνθρωπο, τις γνωρίζετε, δεν χρειάζεται να τις επαναλάβω.
Υποστηρίζει το Ποτάμι, αρθρογραφεί στην Athens Voice, συμμετέχει στις εκπομπές του Γιάννη Πρετεντέρη. Αρκούντως παράταιρο όλο αυτό για έναν ράπερ. «Γιατί για να είσαι αξιοπρεπής ράπερ δεν πρέπει να ζητάς την άδεια κανενός για να τα πεις» μου απάντησε σε σχετική ερώτηση (για τον Πρετεντέρη) σε συνέντευξη που του έκανα για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών (θα βγει στο αυριανό φύλλο). Η αντίθεσή μου λοιπόν γνωστή και διατυπωμένη.
Από το σημείο αυτό όμως μέχρι το να μην μπορεί να πάει στα Εξάρχεια όπως είπε στο popaganda η απόσταση είναι τεράστια. Και τον ξυλοφόρτωσαν και κάποια στιγμή, όπως αποκάλυψε. Τα Εξάρχεια έχουν τη δική τους λογική, ένα ιδιότυπο καθεστώς. Το οποίο, ομολογώ, μου αρέσει σε..
γενικές γραμμές. Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί ένας ράπερ που υποστηρίζει ένα καθεστωτικό κόμμα δεν επιτρέπεται να πάει εκεί; Έχει-είχε κάποια εξουσία μήπως; Είναι πολιτικός; Είναι υπουργός; Όχι, απλώς διαθέτει διαφορετικές (από τις δικές μας) απόψεις. Από μόνο του όλο αυτό είναι ξεφτίλα. Και ντροπή. Ο Νικήτας Κλιντ πληρώνει τη συστημική του στάση κάπως ακριβά θα έλεγα.
Από την άλλη, ο ράπερ γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς με τη διορισμένη οικογένεια στο Δημόσιο και το επαναστατικό γενεαλογικό δέντρο, έχει υπoθέτω το ελεύθερο να πηγαίνει στα Εξάρχεια, μπορεί και να δοξάζεται κιόλας στα μαγαζιά του, δεν το ξέρω. Συγγνώμη αλλά το θεωρώ εντελώς ηλίθιο. Χώρια που δεν γνωρίζω κανένα τραγούδι του...
- Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)