ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Άπαρτχαϊντ» από την Aegean

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν μέσα σε αεροπλάνο της Aegean που επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση από την Αθήνα στο Τελ-Αβίβ, όταν έπειτα από απαίτηση Ισραηλινών επιβατών κατέβασαν από το αεροπλάνο 2 Παλαιστίνιους.
Σε δελτίο τύπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει:
Η Aegean εφάρμοσε άπαρτχαϊντ στις πτήσεις της και πιστεύει ότι με μια ανακοίνωση τύπου «δεν μας εκφράζει» και «ευχαριστούμε για την κατανόηση», ξεφεύγει των ευθυνών της.
Πριν από λίγες μέρες, ισραηλινοί επιβάτες πτήσης της Aegean απαίτησαν και κατάφεραν να μην ταξιδέψουν αραβοϊσραηλινοί. Η εταιρία ικανοποίησε το αίτημά τους, εφαρμόζοντας και νομιμοποιώντας ρατσιστικές διακρίσεις που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες του ρατσιστικού αμερικάνικου νότου.
Από τη μια, η κυβέρνηση του Ισραήλ, που μαζί με την τουρκική κυβέρνηση εφαρμόζουν «δίδυμο..
φασισμό» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχει δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επέτρεπαν μια τέτοια απαράδεκτη πράξη. Από τη μια, έχει μετατρέψει σε πεδίο μάχης και σφαγής ενός ολόκληρου λαού την Παλαιστίνη, από την άλλη, απολαμβάνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των ιμπεριαλιστών, φυσικά και της ελληνικής κυβέρνησης, ανάμεσα σε αυτούς.
Από την άλλη, η Aegean, με αυτή της την πράξη μοιάζει με το ιδανικό καπιταλιστικό παραμύθι: κατάφερε να γίνει ένα πανάκριβο για τους πολίτες ιδιωτικό μονοπώλιο, αφού οι μνημονιακές (και οι προηγούμενες) κυβερνήσεις διέλυσαν και ιδιωτικοποίησαν την Ολυμπιακή και τώρα, εφαρμόζει ρατσιστικές πρακτικές στις πτήσεις της
Δεν είναι πια απλώς «ντροπή», είναι μια καθημερινότητα που προσπαθούν να μας την κάνουν συνήθεια. Να μην τη δεχτούμε.
- από το μπλογκ agitatoras