ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Κοντοσούβλι στου «Νικήτα», φακόρυζο με σφυρίδα στου Στουρνάρα

Οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να ξεκινήσει δίαιτα, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε και στη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα αλλά και στους συνεργάτες του ότι θα χάσει ορισμένα κιλά που πήρε κατά την προεκλογική περίοδο και λόγω του άγχους των διαπραγματεύσεων.
Την Τρίτη, π.χ., στην Τράπεζα της Ελλάδος έφαγε μαζί με τον Ι. Στουρνάρα φακόρυζο με σφυρίδα (γεύμα που ετοιμάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και το οποίο απόλαυσε, όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός).
Την επομένη (Τετάρτη) στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του (και της ελληνικής..

H EφΣυν και οι βρομεροί υπαινιγμοί του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Τα δεκανίκια του κ. Γ. Πανούση

Την προπερασμένη Τετάρτη καταγγείλαμε πρωτοσέλιδα τον «ασύγγνωστο κ. Γ. Πανούση» ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε «συμβόλαιο θανάτου» μαζί του! Του ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις, να προσκομίσει τα τεκμήρια στα οποία στήριξε τη συκοφαντία που εκστόμισε. Δεν τόλμησε, βέβαια!
Αναμέναμε ο υπεύθυνος της εκπομπής κ. Ν. Χατζηνικολάου και οι τρεις παριστάμενοι δημοσιογράφοι (Β. Χιώτης, Κ. Βαξεβάνης και Γ. Παπαδόπουλος) να σπεύσουν να ρωτήσουν τον κ. Γ. Πανούση σε τι στηρίζει τον απίστευτο ισχυρισμό του για «συμβόλαιο θανάτου» από μια εφημερίδα (!), αλλά αυτοί κατάπιαν τη γλώσσα τους στη συγκεκριμένη περίπτωση· ξέχασαν ευσχήμως ότι οι δημοσιογράφοι δεν αφήνουν τέτοιο «λαβράκι» να τους ξεφύγει...
Νομίζαμε ότι οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα καλούσαν τον κ. Γ. Πανούση να διευκρινίσει μια τόσο βαριά κατηγορία, φαίνεται όμως ότι αυτές μάλλον δεν διαβάζουν..

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ειρωνεύεται τον Harddog...

...και ο Harddog απαντά

 Όταν κατοικείς σε γυάλινο σπίτι δεν πετροβολάς το πέτρινο του απέναντι. Προσέχεις και τις πέτρες σου και τα λόγια σου. Όταν είσαι σωστός, έγκυρος δημοσιογράφος δεν ειρωνεύεσαι κάτι που γράφτηκε για τη δουλειά σου – και δεν είναι επικριτικό, δεν είναι υβριστικό, είναι απλή καταγραφή. Λοιπόν, για να μη μακρηγορούμε. Στη χθεσινή (Παρασκευή) εκπομπή του με τον Άρη Ραβανό, στο ΒΗΜΑ FM, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ειρωνεύτηκε τον Harddog, δείχνοντας περιφρόνηση και απαξίωση για ένα μπλογκ που και σοβαρότητα έχει και από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ γράφεται. Από συναδέλφους του δηλαδή – που ανήκουν σε αναγνωρισμένες δημοσιογραφικές Ενώσεις, κάποιοι μάλιστα αποτελούν βασικά στελέχη στο χώρο – χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα, από Συγκροτήματα, από πολιτικούς, από υποψήφιους παντός είδους και πάσης θεσιθηρίας.
Ολα τα παραπάνω τα γράφει το harddog-sport που επισημαίνει ότι στην εποχή του διαδικτύου το μπλόκινγκ - το σοβαρό τουλάχιστον - δεν είναι περιφρονητέο. Και έχει τη θέση του στον δημοσιογραφικό λόγο. (διαβάστε oλόκληρη την απάντηση ΕΔΩ 
Οι zoornalistas που εκτιμούν το σοβαρό και έγκυρο μπλογκ Harddog, αναδημοσιεύοντας σε τακτική βάση αναρτήσεις του, συμφωνούν απόλυτα με τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του μπλογκ προς τους δημοσιογράφους του Ψυχάρη. Και από την πλευρά μας προσθέτουμε:..

Η διαπλοκή πτωχεύει...

efsyn-savvatokiriakoΗ «Εφημερίδα των Συντακτών» αλληλέγγυα στους απλήρωτους μισθωτούς του «Αγγελιοφόρου» 
 
Την έμπρακτη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των 110 δημοσιογράφων, τεχνικών Τύπου και διοικητικών υπαλλήλων του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» επιδεικνύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Η μόνη ανά την Ελλάδα συνεταιριστική εστία στον τομέα του έντυπου Τύπου φιλοξενεί σήμερα, Σάββατο, την τετρασέλιδη απεργιακή έκδοση που προετοίμασαν οι εργαζόμενοι του καταρρέοντος εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας.
Πρόκειται για τμήμα συνολικής έκδοσης 12 σελίδων, που ολοκλήρωσαν υπό αντίξοες συνθήκες οι εξουθενωμένοι μισθωτοί του «Αγγελιοφόρου» και η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει..

Απεργία δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας αντιδρώντας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, κατ’ επιταγή των δανειστών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε οι δημοσιογράφοι να απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, προηγούμενη της κηρυχθείσας απεργίας της Πέμπτης 3/12, από τις 6.00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6.00 της επομένης, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ οι δημοσιογράφοι απεργούν απαιτώντας:
Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου..

Tο εκ προμελέτης έγκλημα στον ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζεται

Η “δουλειά” που έχει "αναλάβει", όπως όλα τα γεγονότα δείχνουν και «εκτελεί» με συνέπεια ενάντια στα συμφέροντα των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ το πραξικοπηματικό προεδρείο του Ταμείου, συνεχίσθηκε και την εβδομάδα που πέρασε.
Το «έργο» τους μιλάει από μόνο του:
Με τον χαρακτήρα επείγοντος και εκβιαστικά “γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”, η πλειοψηφία του Συμβουλίου με πρόταση του Ταμία ζήτησε και πέτυχε σε έκτακτο Συμβούλιο, την Τρίτη με πλειοψηφία του ενός την εκποίηση δύο σειρών κρατικών ομολόγων με ζημία, η οποία κινείται μεταξύ 35% και 45% τουλάχιστον.
Που πάει να πει, δίνεις ομόλογα που έχεις αγοράσει π.χ. 9 – 10 εκ. ευρώ και παίρνεις πίσω 5,5 – 6 εκ. ευρώ. Κάντε την αφαίρεση για να βρείτε την ζημιά.
Το πόσο άγριο είναι το “έγκλημα” όμως, το καταλαβαίνεις την επόμενη ημέρα, όταν μαθαίνεις εμβρόντητος ότι το έκαναν αυτό, ενώ ήξεραν ότι έρχεται εκκαθάριση από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ίση με 1,5 εκ. ευρω, που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες πληρωμών, όπως ενημερωθήκαμε..

Φτώχεια και φτήνια στην ελληνική τηλεόραση

Όταν τα ολισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το καλύτερο των τρομοκρατικών ημερών, το άκουσα ένα πρωί αυτή την εβδομάδα. Για κάποιο λόγο είχα βγάλει τα ακουστικά (είμαι προσηλωμένος στο γιουτούμπι και στους Motorhead για να μην ακούω δελτία και ενημερωτικές εκπομπές) και έπεσα πάνω σε ένα «έκτακτο» από την Εσπερία. Όπου ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του ελληνικού καναλιού ανέλυε τις άοκνες προσπάθειες των διωκτικών αρχών στην καταδίωξη των τζιχαντιστών και πως τρέχανε εδώ και διακτινίζονταν εκεί και δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξεφύγουν οι κακοί. Καμία περίπτωση, σου λέω.
Δηλαδή σχεδόν καμία, γιατί εκείνη τη μέρα κάπου τους είχανε στριμώξει, σε ένα ξενοδοχείο άθλιο, αλλά τους χάσανε τελευταία στιγμή γιατί είναι γατιά οι ισλαμοτέτοιοι και μυρίζονται τον κίνδυνο..

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νέες απολύσεις από τον Μπόμπολα στο Goal

Επανέρχεται η εξαήμερη εργασία - Φεύγει ένας από τους βασικούς συντάκτες - Τι (δεν) κάνει η ΕΣΗΕΑ

 Στον Πήγασο εξακολουθούν να έχουν την Goal News κάτι σαν αποπαίδι τού Ομίλου. Την Πέμπτη σε συνέλευση των συντακτών έγινε ενημέρωση για τη βούληση της εργοδοσίας η οποία αποφάσισε:
** Να επαναφέρει την εξαήμερη εργασία προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να μη γίνουν νέες μειώσεις μισθών.
** Θα πρέπει να απολυθούν πέντε συντάκτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προγραμματισμένη μείωση της τιμής της εφημερίδας, αλλά και η δραματική πτώση της κυκλοφορίας της, όπως συμβαίνει γενικά στον αθλητικό Τύπο και όχι μόνο στη Goal News.
Για τη μείωση της τιμής δεν έγινε λόγος στη χθεσινή συνέλευση, αλλά είναι γνωστό ότι..

Διαγνωστικές εξετάσεις: Που με συμφέρει;

Νέα εφαρμογή στην ιστοσελίδα ΕΔΟΕΑΠ

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) δημιούργησε στην ιστοσελίδα του μια ειδική ενότητα – link  ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού να εντοπίζουν άμεσα πού μπορούν να πραγματοποιήσουν τις πιο οικονομικές διαγνωστικές εξετάσεις.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα επιλογής εξέτασης και ιδιότητας : Εν ενεργεία ή Συνταξιούχος. Εφόσον γίνει η επιλογή, ο ασφαλισμένος μπορεί να δει τα διαγνωστικά κέντρα που έχουν σύμβαση με τον ΕΔΟΕΑΠ για την επιλεγμένη εξέταση καθώς και το ύψος της συμμετοχής του.
Η συμμετοχή είναι μηδενική στις περιπτώσεις της χαμηλότερης σύμβασης του Οργανισμού και αυξάνεται ανάλογα με τη διαφορά που έχουν στο κόστος τους οι εξετάσεις των υπόλοιπων..

Γιατί ο Τράγκας, με τις αποτυχημένες εκδόσεις, ξαναβγαίνει στα περίπτερα

«Χώρα», «Traffic», «Score Live», «Βραδυνή» και δεν ξέρουμε ποιους ακόμα τίτλους μπορεί να έχουμε ξεχάσει, είναι εκδοτικές προσπάθειες του Γιώργου Τράγκα που κινήθηκαν σε χαμηλά κυκλοφοριακά επίπεδα και έσβησαν σαν πυροτεχνήματα. Κάποιες, βέβαια, είχαν ανεξήγητα δυσανάλογη διάρκεια σε σχέση με τα μικρά κυκλοφοριακά τους νούμερα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που τη συναντάμε και σε πολλές ακόμα εκδόσεις.
Τώρα, όπως διαβάζω στους πολύπλευρα πληροφορημένους περί τα μίντια Zoorlalistas (δείτε ΕΔΩ), ο Γιώργος Τράγκας βγάζει στα περίπτερα, από την ερχόμενη Δευτέρα, την «Ανεξαρτησία» στην οποία παρουσιάζεται ως αρθρογράφος, αλλά όπως αναφέρει το μιντιακό (και όχι μόνο) μπλογκ «είναι σίγουρο πως η εφημερίδα τού ανήκει καθώς έχει κατοχυρώσει τον τίτλο ‘’Ανεξαρτησία’’ από τον περασμένο Ιούνιο». Ο Τράγκας δεν δίστασε να αναλάβει ακόμα και αθλητικές συλλογικές εκδόσεις όπως ήταν (περί το 2006, αν θυμόμαστε σωστά) το παναθηναϊκών..

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν ως τρομοκράτες δύο δημοσιογράφοι

Στη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet, Καν Ντουντάρ (δεξιά στη φωτο) και του εκπροσώπου της εφημερίδας στην Αγκυρα  Ερντέμ Γκιουλ, προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, με την κατηγορία ότι συνέδραμαν υπέρ των τρομοκρατών-εχθρών της Τουρκίας.
Οι δύο διακεκριμένοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, όπως μετέδωσε το CNN Turk, μετά από εντολή του τούρκου εισαγγελέα με την κατηγορία ότι βοηθούν τρομοκρατικές ομάδες κι αυτό γιατί δημοσιοποίησαν εκ νέου στοιχεία που αναδεικνούν ότι οι μυστικές τουρκικές υπηρεσίες συνέβαλαν στη μεταφορά όπλων στην Συρία.
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες περί τρομοκρατίας, όπως η συμμετοχή.. 

Υπέροχος και καταραμένος

Τι είναι αυτό που οδήγησε δέκα χρόνια πριν περισσότερους από 500 χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, μόνο και μόνο για να πουν το τελευταίο αντίο σε ένα ποδοσφαιριστή, που –ουσιαστικά- εγκατέλειψε τα αγγλικά γήπεδα από τα μέσα της δεκαετίας του 70;
Η απάντηση, βρίσκεται στο ίδιο το ερώτημα.
Ο Τζώρτζ Μπεστ ήταν μύθος. Και άλλοι ποδοσφαιριστές υπήρξαν μύθοι, αλλά ο ιρλανδός υπήρξε μύθος σε μία εποχή που δύσκολα έφτιαχνε τους μύθους και που τους σεβόταν και τους τιμούσε, ακόμη και μετά την πτώση τους.
Σήμερα, οι μύθοι έχουν μικρή διάρκεια ζωής και φτιάχνονται πολύ εύκολα. Η δύναμη των μέσων επικοινωνίας, την εποχή της εικόνας, στην επιβολή προτύπων είναι απίστευτη.
Τότε, πενήντα χρόνια πριν, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η τηλεόραση δεν είχε ακόμη..

Του Κουτρούλη ο γάμος στο Mega

Kαψής, Σπυρόπουλος, Βλαχογιάννης 
* Δύο συσκέψεις έχουν κάνει οι μέτοχοι του Mega προκειμένου να βρουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του καναλιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει λευκός καπνός, αλλά το γεγονός ότι γίνονται συναντήσεις σημαίνει πως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για να βάλει κάποιος από τους τρεις το χέρι στην τσέπη.
* Πάντως αν βρεθεί λύση - δηλαδή καμιά εικοσαριά εκατομμύρια-  και σε αυτό συμβάλλει (κυρίως) ο ένας από τους τρεις, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν πολλά στο μάνατζμεντ του μαγαζιού.και στο διοικητικό και στο δημοσιογραφικό.
* Σε ο,τι αφορά το δεύτερο, γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος κάθε μέρα! Οι ρεπόρτερ τρέχουν, ο διευθυντής διαβάζει πρώτα τα ρεπορτάζ στα σάιτ - που τα γράφουν ορισμένοι από τους ρεπόρτερ- και ο διευθυντής σύνταξης... ξηλώνει.
* Οι μισοί δεν μιλούν στους άλλους μισούς, ενώ η ρεπόρτερ που μέχρι χθες έκανε ρεπορτάζ τουρισμού, τώρα συνομιλεί με τους δελφίνους της ΝΔ με ύφος Πάπισσας Ιωάννας.
* Η βασική παρουσιάστρια δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον διευθυντή..

Χιώτης προς συμπαρουσιαστές: «Είστε κότες»!

«Στο Βήμα FM δεν ξέρεις ποτέ τι θα ακούσεις». Πιασιάρικο το σλόγκαν τού σταθμού, αλλά όχι έξυπνα τα αποσπάσματα από τις εκπομπές του για να πείσουν ότι αυτό που θα ακούσεις είναι κάτι ξεχωριστό, ανέλπιστο, σπαρταριστό, κουφό, τέλειο.
Τέλος πάντων, καθένας διαφημίζεται όπως μπορεί και με ό,τι χιούμορ διαθέτει.
 Όπως χιούμορ ήταν, υποτίθεται, η φράση του Βασίλη Χιώτη – του διευθυντή Βασίλη Χιώτη! – στην κοινή εκπομπή έκτακτης επικαιρότητας με τους Ραβανό και Παπαπαγιώτου την Κυριακή το μεσημέρι, με αφορμή το εκλογικό φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας.
Εκεί έπεσαν καρφιά, άγρια καρφιά, κατά μη αγαπημένων υποψηφίων προέδρων.
 Όπως το καρφί τού Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, όταν είπε ότι μια πηγή του τού θύμισε παλιές..

Φίμωση Τύπου οι αγωγές και οι διώξεις κατά δημοσιογράφων

Eκτεταμένη και συστηματική απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας απαγορευμένη από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, αποτελεί η όλο και αυξανόμενη βιομηχανία αγωγών κατά δημοσιογράφων που έχει ως μοναδικό σκοπό να εκφοβίσει και να εμποδίσει τον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο πάνω σε δημόσια ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής. Πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης άσκησε αγωγή και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Μάριου Διονέλλη, με αφορμή άρθρο του τελευταίου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών και αφορούσε την υπόθεση ανάληψης χρημάτων από πολιτικό παράγοντα εν μέσω capital controls στο Ηράκλειο Κρήτης. Κι ενώ από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος καθίσταται σαφές ότι ο συνάδελφος πρόβαλε τα γεγονότα τηρώντας τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενημερώνοντας, ως όφειλε, το κοινό για ένα θέμα που απασχολούσε έντονα την τοπική κοινωνία, σύρεται από τον Λ. Αυγενάκη στα αστικά και ποινικά Δικαστήρια,..

Eργοδοτική εισφορά το αγγελιόσημο

Ενημέρωση του υπουργού Οικονομίας για το Ασφαλιστικό του κλάδου Ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας και των κυβερνητικών στελεχών για την αναγκαιότητα της διατήρησης της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου της Ενημέρωσης και τη διασφάλιση του πόρου του αγγελιοσήμου, που αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ συνοδευόμενη από Προέδρους Ενώσεων-μελών της επισκέφθηκε χθες (Τετάρτη 25/11) τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.
Στον υπουργό επιδόθηκαν νομοτεχνικές και οικονομικές μελέτες από τις οποίες τεκμαίρεται η..

Όχι άλλο Σωτηρακόπουλο

Ξέσπασαν οι «Voice Believers». Δικαιολογημένα. Μας ζάλισε μιάμιση ώρα με την Μπάγερν και τα επιτεύγματα της. Ο Γερμανός συνάδελφος του σίγουρα θα είπε περισσότερες καλές κουβέντες για τον Ολυμπιακό και την παρουσία του στο Champions League. Σας μεταφέρω το σχόλιο του site των «Voice Believers»:
«Δεν πάει άλλο με αυτόν, κύριε Τσαμάζ.
Μας ταλαιπωρούσε ο Σπυρόπουλος, τώρα έχουμε τον… παντογνώστη του ποδοσφαίρου. Τόσοι άλλοι πολύ ικανοί, έμπειροι και με βαθιές ποδοσφαιρικές γνώσεις δουλεύουν στον ΟΤΕTV, δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν από αυτούς; Δημοσιογράφοι και σπορτκάστερς που την κάνουν στα άλλα ματς εξαιρετικά την δουλειά τους.
Επίσης, μια δεύτερη φιλική παρατήρηση. Έλεος με το μπλα μπλα και την ανάλυση στο Champions Show. Ποδόσφαιρο θέλουμε να δούμε και να απολαύσουμε. Όχι…

Εκδήλωση στο «Εμπρός» για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των φυλακισμένων πραγματοποιείται σήμερα στις 8 μ.μ. στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδου 3, Ψυρρή).
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», περιλαμβάνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Βροχοποιοί» και συζήτηση για το άβατο των φυλακών, με τη συμμετοχή πρώην κρατουμένων.
Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται: «Καλούμε κάθε συλλογικότητα, αλλά και κάθε άτομο, είτε από την πλευρά των “μέσα” είτε από την πλευρά των “έξω”, σε μια πρώτη..

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η κοιλιακή δημοσιογραφία

Η κοιλιακή δημοσιογραφία είναι ένα είδος που αναπτύχθηκε παλιότερα, σε εποχές που στον Τύπο (και στους αναγνώστες) περίσσευε η αφέλεια και σε ημέρες που υπήρχε λειψυδρία από πλευράς γεγονότων και λειψανδρία από πλευράς ρεπόρτερ που έβγαζαν θέματα. Γινόταν λόγου χάρη σύσκεψη, ενίοτε στο καφενείο του δρόμου που στεγάζονταν οι «κοιλιακές» εφημερίδες, και ο καθένας από το επιτελείο πετούσε το κοντό του και το μακρύ του. Θέματα δηλαδή «βγαλμένα από την κοιλιά». Συνήθως επικρατούσε το μακρύ που το μάκραιναν ακόμα περισσότερο με σάλτες. Αργότερα, κυρίως στις μέρες μας, η κοιλιακή δημοσιογραφία εγκαταλείφθηκε και στη θέση της αναπτύχθηκε η δημοσιογραφία - προπαγάνδα, αυτή τη φορά μάλιστα όχι από περιθωριακά έντυπα. Αλλά το παλιό αγαπημένο θέμα τής κοιλιάς επανέρχεται αραιά και πού.
Δεν ξέρουμε αν είναι τέτοιο αυτό της σημερινής Kontra. Αν είναι αλήθεια πρόκειται για «μπόμπα»..

Αρθρογράφος ή εκδότης ο Τράγκας στην «Ανεξαρτησία»;

Διευθυντές και αρθρογράφοι στη νέα ημερήσια εφημερίδα

Πότε την στελέχωσε, πότε την έφτιαξε κανείς δεν ξέρει. Ο ίδιος πλασάρεται ως αρθρογράφος και όχι ως εκδότης – ιδιοκτήτης. Ο λόγος για τον μεγαλοδημοσιογράφο εκδότη Γιώργο Τράγκα και τη νέα ημερήσια εφημερίδα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ανεξαρτησία» .
Η εφημερίδα κυκλοφορεί, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, τη Δευτέρα  30 Νοεμβρίου και έρχεται λέει «να καλύψει αυτά που πολλές φορές δεν λέγονται από τα ΜΜΕ γιατί οι πρωταγωνιστές κρύβονται πίσω από τις κουίντες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».
 Παρά το ότι ο Τράγκας θέλει να εμφανίζεται ως αρθρογράφος είναι σίγουρο πως η εφημερίδα του ανήκει καθώς έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Ανεξαρτησία» από τον περασμένο Ιούνιο όπως είχαν αποκαλύψει τα Παραπολιτικά και είχαν γράψει οι zoornalistas ΕΔΩ.
Διευθυντής της εφημερίδας θα είναι ο..

Η (παλιά) διευθύντρια του Πέτρου βγάζει το DT στα περίπτερα

Τι λέει για την επανακυκλοφορία του DownTown, τον Πέτρο Κωστόπουλο και την απόκτηση του τίτλου

«Βγάζουμε ξανά το “DownTown” όχι γιατί είχαμε ποτέ απωθημένο να γίνουμε εκδότες, επιχειρηματίες κ.λπ, αλλά για να κάνουμε με πάθος αυτό που αγαπάμε, αυτό που ξέρουμε, αυτό που θέλουμε. Και αυτό που θέλουμε είναι να περνάμε καλά μαζί με τους αναγνώστες μας».
Τα παραπάνω αναφέρει η παλιά διευθύντρια του DownTown, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Θέμα / People και στον Βασίλη Τσακίρογλου, σχετικά με την επανακυκλοφορία του περιοδικού τρία χρόνια μετά από τη διακοπή της κυκλοφορίας του λόγω χρεοκοπίας της ΙΜΑΚΟ (του Πέτρου Κωστόπουλου) και 20 μετά την πρώτη του εμφάνιση στα περίπτερα.
Η επανεκκίνηση της κυκλοφορίας του «DownTown» γίνεται αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, με ένα τεύχος-μαμούθ και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου θυμάται πως ανέλαβε επικεφαλής του περιοδικού μετά την αποχώρηση του «κουρδιστού» Βασίλη Μπόνιου:
«Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο τότε εκδότης του DT, δεν είχε εύκαιρο τον διάδοχο του Βασίλη Μπόνιου. Οταν έφυγε εκείνος, ο Πέτρος με ρώτησε εάν θα μπορούσα να το αναλάβω. Του είπα “ναι” χωρίς να το πολυσκεφτώ και παρόλο που είχα πολύ μικρή εμπειρία ως αρχισυντάκτρια. Ο Πέτρος..

Εργασιακή ομηρία

Να γιατί οι εργαζόμενοι ανέχονται τις ταπεινωτικές συνθήκες

Αίσθηση προκάλεσε το τρισέλιδο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της Eφημερίδας των Συντακτών για το τραγικό φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αναφέρεται στα 2/3 του συνόλου όσων έχουν απομείνει να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα («Από τη μισθωτή στην... αμισθί σκλαβιά»).
Το μήνυμα της έρευνας προς την κυβέρνηση είναι σαφές: αν δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, μαζί με την άλλη μεγάλη καταιγίδα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, και γενικώς αν δεν χτυπήσει αποτελεσματικά την... παραδοσιακή ελληνική παραοικονομία, θα αποτύχει πολύ..

Ψάχνουν 4 εκατ. ευρώ στο MEGA για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του μήνα...

Στο κόκκινο ειναι η κατάσταση στο λογιστήριο του MEGA… Οι υποχρεώσεις τέλος του μήνα ειναι εξαιρετικά πολλές και το άθροισμα τους με πρόχειρους υπολογισμούς λέγεται οτι ξεπερνάει τα 4 εκ ευρώ! Σε αυτό το ποσό υπολογίζεται ο ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλει η εταιρία μέχρι 30 του μηνός, ρυθμίσεις, καθώς και άλλες τρέχουσες πληρωμές… Που εχουν αγχώσει τους υπεύθυνους οταν κοιτάζουν προς το ταμείο!Ωστόσο το άγχος επιτείνεται για όσους εχουν την εικόνα της κατάστασης συνολικά και για έναν επιπλέον λόγο, αφου το τέλος του μήνα σηματοδοτεί και την καταβολή της μισθοδοσίας.
Η στάση των εκδοτών δεν βοηθάει τα στελέχη της διοίκησης που προσπαθούν να κόψουν απο παντού και να μαζέψουν και το τελευταίο ψίχουλο, προκειμένου η εταιρία να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της και κυρίως στην ώρα της όπως συμβαίνει τα τελευταία 25 χρόνια!
Οι εκδότες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, κρατάνε στάση αναμονής η οποία σε..

Στον Ευαγγελισμό ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας

Στην Εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός βρίσκεται διασωληνωμένος ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας μετά το εγκεφαλικό που υπέστη την περασμένη Δευτέρα. Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από  αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.
Η υγεία του είναι ήδη βεβαρημένη και δεν επιδέχεται χειρουργική παρέμβαση, καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα και έχει υποστεί έμφραγμα.
 Οι γιατροί έκριναν σοβαρή τη κατάσταση υγείας του ηθοποιού και κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.
Ο Μηνάς Χατζησάββας, έλειπε από τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την..

Εργασιακές γαλέρες στα ΜΜΕ


Ο κλάδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, προκειμένου να αντιληφθεί κανείς τι έχει συμβεί στον κόσμο της εργασίας τα τελευταία χρόνια. Σε... κρίση πολύ πριν από την κρίση, οι εργαζόμενοι του Τύπου ήταν τα πρώτα θύματα της «ευελιξίας» που έφερε ο
Κώστας Σημίτης, όταν έχτιζε τον μύθο της ισχυρής Ελλάδας και κατεδάφιζε, ακολουθώντας τα βήματα Σρέντερ, τα εργασιακά δικαιώματα. Αργότερα, όταν η χώρα μπήκε (και επισήμως) σε κρίση, οι βαρονίες του Τύπου άρχισαν να κλυδωνίζονται: η αρχή έγινε με το λουκέτο που έβαλε εν μιά νυκτί η Γιάννα Αγγελοπούλου στον «Ελεύθερο Τύπο».
Στη συνέχεια βυθίστηκε αύτανδρο το «Αλτερ» κι ακολούθησε το ναυάγιο της «Ελευθεροτυπίας». Ακολούθησαν μαζικές απολύσεις, ατομικές συμβάσεις και ο χώρος του Τύπου γέμισε γαλέρες.
Ο μισθός στον μαγικό κόσμο των ΜΜΕ κατάντησε μαγική εικόνα ή -αλλιώς- «μια πονεμένη..

Η γελοιοποίηση ενός κόμματος

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Καταλαβαίνουν τι λένε οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ή έχουν χάσει τελείως τον μπούσουλα; Οι τρεις από τους τέσσερις μετέρχονται όλα τα μέσα, ακόμη και βρόμικα μερικές φορές, για να πλήξουν τους αντιπάλους τους και την ίδια στιγμή διαμαρτύρονται εντόνως και εκφράζουν την οργή τους για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχονται.
Ο μόνος που κρατάει ένα επίπεδο σοβαρότητας στην αντιπαράθεση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσπαθεί, ματαίως βεβαίως, να δώσει ιδεολογικό και πολιτικό τόνο στην αναμέτρηση, να θέσει τα ζητήματα της ταυτότητας, του προσανατολισμού και της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά συναντά είτε την παχυλή αδιαφορία είτε υπεκφυγές.
Έτσι όπως είναι το κλίμα σήμερα στη συντηρητική παράταξη οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη δύσκολα θα βρουν έδαφος. Ουδείς εκ των υπολοίπων επιθυμεί να εμπλακεί σε μια τέτοιου τύπου συζήτηση. Άλλος γιατί δεν έχει κάτι σημαντικό να πει πέραν από αφόρητες κοινοτοπίες περί ανανέωσης,..

Ραντεβού στο Φάληρο

Εντάξει, το ξέραμε από την κλήρωση κιόλας πως η Μπάγερν απλά «δεν παίζεται». Απέναντι σε ομάδα που σκοράρει, κατά μέσο όρο, σχεδόν 4 γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια της κι έχει δεχτεί ούτε 30 τελικές από όλους τους αντιπάλους της στο «Αλιάνζ Αρίνα», μάλλον οι πιθανότητές σου να την κοντράρεις είναι πολύ λίγες. Για τον Ολυμπιακό ο στόχος χθες βράδυ ήταν η αξιοπρεπής εμφάνιση. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν τα κατάφερε, αλλά η αλήθεια είναι πως τα δυο από τα τρία γκολ που δέχτηκαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο ήταν «φτηνά». Και μάλλον οφείλονται στην αγωνιστική απραξία των πρωταθλητών που είχαν 16 μέρες χωρίς αγώνα στα πόδια τους.
Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς περιμέναμε: Έξω ο Φορτούνης, μέσα ο Καμπιάσο για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κλείσιμο των διαδρόμων προς την εστία του Ρομπέρτο. Η σκέψη θεωρητικά σωστή, αλλά όταν στο 20΄ έχεις δεχτεί τρία γκολ, μάλλον κάτι έχει γίνει λάθος...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ιντέγε κέρδισε αποβολή, η..

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ: στον αέρα οι μισθοί του προσωπικού και οι συντάξεις…

Διαβάζουμε ότι στον ΕΔΟΕΑΠ ο ταμίας του ΔΣ ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ για μισθούς και συντάξεις τον Δεκέμβριο. Οι συντάξεις δεν είναι βέβαιο αν θα κατατεθούν στο τέλος του μήνα ενω εγινε γνωστό πως δόθηκαν 500 ευρώ έναντι μισθού στο προσωπικό.
Και πάλι η πρόταση προέδρου και ταμία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είναι να ρευστοποιηθεί ένα ακόμη ομόλογο για να πληρωθούν οι συντάξεις, αλλά αυτό θα επιτρέψει στο Ταμείο να επιζήσει για έναν ακόμη μήνα.
Φυσικά ούτε λόγος για είσπραξη των χρεών των εκδοτών και καναλαρχών. Δηλαδή για τα λεφτά που έχουν ήδη εισπράξει από το αγγελιόσημο ή έχουν παρακρατήσει από τους εργαζόμενους και δεν τα αποδίδουν. Ούτε μία κίνηση κατα εκδότη, μια καταγγελία, μία αγωγη κατα εταιρίας. Ούτε κουβέντα για το χάος του διαδικτύου, όπου κανείς εργοδότης δεν πληρώνει αγγελιόσημο και κάθε είδους εισφορές.
Γιατί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν προχωρά σε μηνύσεις και αγωγές ή άλλες νομικού..

Ο Κασιδιάρης στο στούντιο των Παραπολιτικών...

«Ευχαριστώ πολύ, είστε ο πρώτος που με κάλεσε να μιλήσω μετά τις εκλογές σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση». Ε βέβαια, δεν το είχε τολμήσει κανένας άλλος.
Γι' αυτό και ο Ηλίας Κασιδιάρης ένιωθε ικανοποιημένος την Τρίτη το βράδυ στο στούντιο των Παραπολιτικών 90.1. Τον είχε προσκαλέσει ο Ανδρέας Μαζαράκης, ο περίφημος Εξαρχείων για να τα πουν λίγο ζωντανά στον αέρα. Τον φασίστα και ναζιστή Κασιδιάρη. Ήρθε ο Εξαρχείων, πρόεδρος του ιστορικού Αστέρα Εξαρχείων παλιότερα κι έδωσε βήμα στον ΧρυσΑυγίτη να μεταφέρει τις άθλιες κι επικίνδυνες απόψεις του.
Έχει ιστορία ο Μαζαράκης δεν είναι τυχαίος, θέλω να πιστεύω πως ήταν απλώς μία αφελής (και βλακώδης) κίνηση η πρόσκληση του φασίστα και μάλιστα στο στούντιο. Στο ραδιοσταθμό πάντως..

Το μυστικό της Ραχήλ Μακρή

Αποκλειστικό: ο καυτός διάλογος Τσίπρα-Σαμαρά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όλα τα διαβάζει ο κύριος Ξανθάκης, όλα εντελώς. Ιδίως όταν πρόκειται για τη Νέα Δημοκρατία, καθότι τα έχω κι εγώ τα κουσούρια μου που θα έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος. Ε ναι ρε παιδιά, τι άλλο μας έμεινε από νταλαβέρι εσωκομματικό; Στην Πασοκάρα τους έχει μαντρώσει η Φώφη στο δεκατρίο το κελί, στο Ποτάμι πήγε να κουνηθεί ο Λυκούδης κι απεδείχθη ότι απλώς άλλαξε πλευρό, στους ΑΝΕΛ ξεφορτώθηκαν τον Νικολόπουλο και κάθονται ήσυχα ήσυχα στα αυγουλάκια τους, στο Λεβεντομάγαζο ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι παίρνουν βουλευτικές αποζημιώσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ πάει τελειώσανε οι συνιστώσες που χάριζαν γέλιο και χαρά σε όλα τα παιδάκια. Άρα; Άρα ΝουΔού και πάλι ΝουΔού κι ο Θεός να έχει καλά τους δελφίνους να βγάζουμε κι εμείς το ψωμάκι μας. Ειδάλλως θα πέσει ανάλυση για το διεθνές γεωπολιτικό παίγνιο και τα ρώσικα μαχητικά..

Ξηλώνει και τους υπολογιστές ο Μπακατσέλος

Δικαστικός φραγμός στα σχέδια εκκένωσης του «Αγγελιοφόρου»

Οριστικό φραγμό στις προσπάθειες της οικογένειας Μπακατσέλου να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» υψώνουν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα (Τρίτη), πριν από λίγη ώρα, η αρμόδια δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου απαγορεύει ρητώς στην επιφανή επιχειρηματική οικογένεια και στους εκπροσώπους της να μεταβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας.
Η αρμόδια δικαστής διατάσσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, η οποία κατά την τρέχουσα περίοδο διοικείται από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Βασίλειο Μπακατσέλο, να μην αποξηλώσει, να μην αφαιρέσει και να μη μεταφέρει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ή οποιοδήποτε τμήμα του.  Η διαταγή χορηγείται,  προκειμένου να μην απομειωθεί η αξία του εν λόγω εξοπλισμού.
Ως γνωστόν, η εκδότρια εταιρία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών..

Παραμένουν Μαλέλης και Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ

Οι δύο γενικοί και ο νέος διευθυντής ραδιοφώνου Νίκος Ανδρίτσος

O Σταμάτης Μαλέλης διατηρεί τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ και ο Άρης Πορτοσάλτε του Γενικού Διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ.
Στις διευκρινίσεις αυτές προβαίνει ο ΣΚΑΪ με αφορμή την ανακοίνωση της ανάληψης της διεύθυνσης του ραδιοφώνου του Φαλήρου από τον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο που «υπηρετεί πιστά τον ΣΚΑΪ 100,3 εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από τα ρεπορτάζ και τις εκπομπές του».
Ο νέος διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Νίκος Ανδρίτσος ασχολείται με το ραδιόφωνο και αρθρογραφεί από το 1996.
Αρχικά συνεργάστηκε με ομογενειακά μέσα ενημέρωσης αλλά και ως ανταποκριτής στις..

Ο Κοκός και οι απλήρωτοι του Ψυχάρη

Bαραίνει συνεχώς το κλίμα στη Μιχαλακοπούλου με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς στο τέλος του μήνα θα είναι «μέσα» τρεις ολόκληρους μήνες!
Αρκετοί ωστόσο είναι αυτοί που αισιοδοξούν πως οι αυξημένες πωλήσεις του κυριακάτικου Βήματος (λόγω Κοκού) αυτή την Κυριακή καθώς και τις επόμενες δύο θα φέρουν μια κάποια ρευστότητα στον ΔΟΛ και θα μπορέσουν να εξοφληθεί μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων.
Mαλιστα «μετά τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία του πρώτου τόμου της αυτοβιογραφίας» του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ και «κατόπιν απαίτησης του αναγνωστικού κοινού», η εφημερίδα «Το Βήμα» προχωρά στην επανακυκλοφορία του στα περίπτερα (ο α' τόμος θα διατίθεται αυτόνομα, από το Σάββατο 28/11 σε σημεία πώλησης της Αθήνας με τιμή πώλησης €4,25 ενώ την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα στην τιμή των €4,25, ο δεύτερος τόμος της σειράς)...
Την αισιοδοξία και την ευφορία λόγω Κοκού δεν την συμμερίζονται όλοι καθώς το κλίμα στον..

Γιατί ο Αλαφούζος χάνει συνεχώς από τον Μαρινάκη

Δεν ξέρω πόσο πράσινη ήταν η κούνια του Γιάννη Αλαφούζου όταν γεννήθηκε. Το βέβαιο είναι ότι εκείνος μπήκε μπροστά όταν χρειάστηκε, συσπείρωσε κόσμο και έγινε αντηρίδα για να μην παρασυρθεί με τις κατολισθήσεις ο Παναθηναϊκός. Οι προθέσεις του αγαθές. Αλλά το θέμα είναι το πώς έπαιξε και το πώς έχασε. Πώς ανέλαβε σταυροφορία κατά του παλιού του συνεταίρου (μην το ξεχνάμε αυτό), του Μαρινάκη, και πώς στριμώχθηκε.
 Γιατί ο Αλαφούζος, και ο Παναθηναϊκός μαζί του, έχασε παντού – ανεξάρτητα με ποιον τρόπο. Στο γήπεδο, στους τίτλους, στις ψηφοφορίες, στο κέντρα επιρροής. Έχασε γιατί ο παίκτης απέναντι ήταν καλύτερος στην οργάνωση αλλά και στο «αντάρτικο», σε αυτό που λένε «ανορθόδοξο πόλεμο». Γάτος. Εκείνος κάνει τη δουλειά του και ο άλλος χάνει στις εντυπώσεις. Παντού. Και στην..

Το πρώτο debate (της ντροπής)...

 Το απόλυτο "ξεκατίνιασμα" - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

 Μεϊμαράκης και Αδωνις βγήκαν στο τηλέφωνο και τσακώθηκαν on air, μέχρι που ο πρώτος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του δεύτερου.
Ολα άρχισαν όταν την ώρα που έκανε δηλώσεις "Στον ενικό" ο Μεϊμαράκης, ζήτησε να κάνει παρέμβαση ο Γεωργιάδης.
«Τον αγαπώ, αλλά δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του», είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σταμάτησε να μιλάει, χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει το τηλέφωνο.
Ο Αδωνις βρήκε ευκαιρία να αφήσει ξανά αιχμές κατά του Μεϊμαράκη (προς χάριν του Σαμαρά), με τον δεύτερο να αναγκάζεται μετά από λίγο να παρέμβει: "Αυτό δεν μου αρέσει που γίνεται στην..

Υπ΄ ατμόν στο Mega ο Μανώλης Καψής

Δυσλειτουργίες στο δελτίο - Τι γίνεται με τους συντάκτες που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις

Δυσάρεστο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Mega, καθώς ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, Μανώλης Καψής, «χρεώθηκε» την αποτυχία του τη βραδιά του λουτρού αίματος στο Παρίσι να αναμεταδοθεί έγκαιρα η είδηση και, κυρίως, συντονισμένα, με αποτέλεσμα να προηγηθούν σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης τις ημέρες που ακολούθησαν βελτίωσαν την κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που κάνουν τον Μανώλη Καψή να δείχνει ιδιαίτερα... αλαφιασμένος.
Δεν είναι μόνο η έντονη φημολογία για επικείμενη αντικατάστασή του. Είναι επίσης το γεγονός ότι η Ολγα Τρέμη συνεχίζει το τελευταίο διάστημα να κρατά αποστάσεις από όλη τη διαδικασία του δελτίου, τόσο με τη στάση της στις μεγάλες συσκέψεις όσο και με την όχι και ιδιαίτερα θερμή σχέση της με τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού.
Ακόμα, οι πέντε συντάκτες που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις (και στη συνέχεια έγιναν..

Ψυχάρης, ο σταυλόδουλος των ανακτόρων

 Γράφει ο Αρης Σκιαδόπουλος

(..) Και να που τώρα, ήρθε η ώρα. Πήραν το σήμα από τα γνωστά χαλκεία, που απεργάζονται το μέλλον μας και τα οποία είχαν τα εργαλεία. Ποια είναι τα εργαλεία τους;
Πρώτος και καλύτερος, ο Λυκουρέζος, γνωστός για τις σχέσεις του με τον τέως. Από κοντά, ο Ψυχάρης, παλιά άνθρωπος του Αβέρωφ. Και τηλεφώνησε, λέει, ο Λυκουρέζος, σε κάποιον ονόματι Mαλούχο στό «Βήμα», «Σε θέλει ο βασιλεύς, να σου μιλήσει», κι έπαθε ταράκουλο ο Μαλούχος, από το σοκ. Ποιος; ο Μαλούχος! Ένας απίθανος κύριος, που επιμελήθηκε την αυτοβιογραφία του ΣΙΑάκωβου! Ου μην κι ένα ντοκιμαντέρ του Εθνάρχη. Η συνάντηση έγινε, λέει, στο ιστορικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.. 

«Ου γαρ έρχεται μόνoν» κύριε Μεϊμαράκη

“Θέλω να με σέβονται για την ηλικία μου”, είπε ο υπό προϋποθέσεις παραιτούμενος και μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο ίδιος όμως με τις δηλώσεις που έκανε έδειξε πως δεν σέβεται ούτε την ηλικία, ούτε την προσφορά, ούτε τη θυσία του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού που παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα, του προέδρου που παρέλαβε ένα πτώμα και παρέδωσε κόμμα.
Του μόνου μέχρι σήμερα αρχηγού που έχει τη γνήσια λαϊκή νομιμοποίησης της βάσης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όμως προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Δεν σεβάστηκε τον.. 

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κανάλι στην Κύπρο από τον Κοντομηνά

Kαι μυστικό ραντεβού με τον Ψυχάρη

Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του ελληνικού Alpha, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς επεκτείνει τη μιντιακή του δραστηριότητα και στην Κύπρο. Επειτα από ενέργειες που διήρκεσαν αρκετά μεγάλο διάστημα, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, το ΕΣΡ της Κύπρου άναψε το πράσινο φως για τη λειτουργία του Alpha στη Μεγαλόνησο. Υστερα από αυτή την εξέλιξη, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την κατάρτιση ενός ανταγωνιστικού (τοπικού) προγράμματος.
Με βάση τον σχεδιασμό του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha, Δημήτρη Φουρλεμάδη, το νέο κανάλι θα βγει στον αέρα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, αναμεταδίδοντας την εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου. Από τον νέο χρόνο ο Alpha Κύπρου θα εκπέμπει κανονικά, με αυτόνομο πρόγραμμα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο βασικός πυλώνας του προγράμματος δεν θα στηρίζεται στο..

Οι «γενναίοι» της Μιχαλακοπούλου...

* Τελικά ποιος στοχοποιεί ποιον σε αυτή την χώρα της πολιτικής και δημοσιογραφικής παραμύθας;
* Το παρατηρήσατε; Οτι δλδ ανέκρουσαν πρύμναν αυτοί που κατασκεύασαν την άλλη παραμύθα, ότι οι υπουργοί Παππάς και Σπίρτζης κάνουν μέσω του (κοινού) πολιτικού γραφείου τους ρουσφέτια με το αζημίωτο (μέχρι και την ταρίφα «αποκάλυπταν!);
* Και οι δημοσιογράφοι, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του γνωστού συγκροτήματος και ο Σέρλοκ (φέρελπις) Αυγενάκης;
* Οτι άνθρακες και ο άλλος θησαυρός τους, οτι δλδ το γραφείο είχε νοικιαστεί από τον επιχειρηματία εργολάβο Καλογρίτσα, καθότι  ο... Καλογρίτσας λέγεται Καρανδρέας;
* Και οι μεν σκευωροί έχουν ένοχα σιωπήσει. Αλλά οι θιγέντες, όπως επιμένουν οι πληροφορίες..

Η ΝΔ και ο θάνατος της λογικής

Τέτοιος καρνάβαλος ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Τσίπρα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Σκέψου τώρα να είσαι Λαζόπουλος. Να πρέπει να ετοιμάσεις εκπομπή (κάποια στιγμή τέλος πάντων…) και να σκέφτεσαι ότι κάπως πρέπει να το ισορροπήσεις το πράγμα. Να βρεις έναν τρόπο ρε παιδί μου να μην την πέσεις μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθότι, εντάξει, εύκολος στόχος είναι οι απανταχού κυβερνήσεις, δίνουνε λαβές, προσφέρουν αφορμές, ταμάμ για την σάτιρα την τηλεοπτική. Άμα θες όμως να την πας ίσα βάρκα ίσα πανί την ιστορία, είναι ανάγκη να ειρωνευτείς και τους απέναντι. Με την Φώφη να κρύβεται, τον Κουτσούμπα  να παραμένει ξύλινος, τη Ζωή εκτός Βουλής, τον Μιχαλολιάκο σχετικώς ξεδοντιασμένο και τον Λεβέντη σχετικώς φρόνιμο, πόσο ξύγκι να βγάλεις πια απ’ τον Σταυρούκο; Ώσπου τη λύση στην προσφέρουν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Μαζί με ένα παρδαλό κατσίκι, όλα κομπλέ, με φιόγκο και κουδούνα!
Έτσι είναι κυρίες αναγνώστριες και κύριοι αναγνώστες. Όσο και να προσπαθεί ο..

Ο Ψυχάρης και η τρίτη στέψη του... Κωνσταντίνου

Μια νέα «αυτοβιογραφία» του Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ ανέλαβε από χτες να διανείμει το «Βήμα» του Σταύρου Ψυχάρη. Το πόνημα (Βασιλεύς Κωνσταντίνος, «Χωρίς Τίτλο») φέρει πλούσια εικονογράφηση και είναι τυπωμένο με πολύ μεγάλα στοιχεία, έτσι ώστε να επεκταθεί σε τρεις τόμους, αλλά και να είναι προσιτό σε άτομα μεγάλης ηλικίας με δυσκολίες στην όραση.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κείμενο που έχει συντάξει ο σύμβουλος έκδοσης του «Βήματος» Γιώργος Μαλούχος με συνεργάτη τον Γιάννη Διαμαντή. Η συμμετοχή του Γ. Μαλούχου αναφέρεται ως «συγγραφική αρωγή» στο εξώφυλλο του βιβλίου, το οποίο βασίζεται σε «εξονυχιστική καταγραφή, σχεδόν ημέρα με την ημέρα, των αναμνήσεών του καθώς και των σκέψεων και των απόψεών του».
Σύμφωνα με τον κ. Μαλούχο, «οι συζητήσεις αυτές αποτυπώθηκαν όλες σε ηχητική μορφή, η οποία υπήρξε η βάση για τη συγγραφή μιας από τις πιο σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες της εποχής μας, που σίγουρα θα αποτελέσει πλέον κεντρικό σημείο αναφοράς στην ιστοριογραφία του μέλλοντος, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να έχει καθένας ως προς τον ίδιο και το πολίτευμα της βασιλευόμενης δημοκρατίας».
Αφήνοντας ασχολίαστη τη μετριοφροσύνη του συγγραφέα, ξεκαθαρίζω ότι ασφαλώς είναι..

Από τη μισθωτή στην... αμισθί σκλαβιά

Το χαρακτηρίζουν πανδημία. Είναι το μεγαλύτερο παράδοξο και το πιο δύσκολο να ερμηνευθεί. Η ανεργία, η δουλειά-λάστιχο, η μαύρη εργασία, όλα αυτά είναι απολύτως κατανοητά κι εξηγήσιμα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και με πολιτικές λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού. Τι είναι αυτό που κάνει 1.200.000 εργαζομένους, που δεν πληρώνονται από τα αφεντικά τους, να εξακολουθούν να παρέχουν την εργασία τους κάθε μέρα;
Η απλήρωτη εργασία έχει μετατραπεί σε νέα κανονικότητα κι είναι ίσως η ουσιωδέστερη α-συνέχεια του κόσμου, όπως τον ξέραμε επί δεκαετίες: ο εργαζόμενος παρέχει εργατική δύναμη και σε αντάλλαγμα παίρνει μισθό. Τώρα πια όμως είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα νέο φαινόμενο, παράδοξο μεν, αλλά μέρος της νέα κανονικότητας εκτάκτου ανάγκης: την άμισθη σκλαβιά.
Στην Ελλάδα των Μνημονίων μιλάμε πολύ για την ανάπτυξη, λιγότερο για την ανεργία και καθόλου για την απλήρωτη εργασία. Εχουμε γίνει η πολιτεία που περιγράφει ο Αζίζ Νεσίν: «Κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε. Φτιάξαμε τον σύλλογο του “σώπα” και μαζευτήκαμε πολλοί, μια πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη, αλλά μουγκή!». Οχι μόνο πια δεν εξεγειρόμαστε για την ανεργία, αλλά και θεωρούμε κανονικό το να μην πληρωνόμαστε, όταν εργαζόμαστε. Το νούμερο είναι εξωπραγματικό:..

Η εκδίκηση της γενιάς των 500 ευρώ

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, το κυνήγι των εργοδοτών και των κυβερνήσεων για πιο ευέλικτη αγορά εργασίας κατέστησε ευκολότερες τις απολύσεις και τις προσλήψεις, σχεδόν αδύνατη τη διεκδίκηση υψηλότερων αμοιβών, επισφαλείς όρους εργασίας για την πλειονότητα των εργαζομένων.
Η προσωρινή ή μερική απασχόληση, η νοικιασμένη εργασία έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας, εκτόπισαν μυριάδες θέσεις πλήρους απασχόλησης και εδραίωσαν τη χαμηλόμισθη και αναξιοπρεπή εργασία και διαβίωση.
Οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλαν αυτήν την τριακονταετία τα Οικονομικά της Προσφοράς στην αγορά εργασίας δημιούργησαν μια τεράστια στρατιά ανθρώπων οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν όλο και περισσότερο όλο και πιο σκληρά για λιγότερα χρήματα.
Οι αλλαγές αυτές έφεραν όμως από την άλλη πλευρά υπερκέρδη σε επιχειρήσεις και εργοδότες..

Oταν 15 Τούρκοι προσπάθησαν να βιάσουν τον Χαρδαβέλλα!..

...αλλά τελικά ήταν Κούρδοι και γλίτωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μίλησε στην εκπομπή "Αποκαλυπτικά" του "Ε" και όπως πολύ καλά φανταστήκατε, έκανε αποκαλύψεις.
Μεταξύ άλλων, είπε πως σε αποστολή του στο Ιράν πριν από 36 χρόνια, και κατά το πέρασμα του από την Τουρκία, παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού. Αλλά γλίτωσε επειδή ήταν Έλληνας, όπως λέει. Όπως τα είπε μόνος του:
"Ήταν μια αποστολή στη Τεχεράνη το 1979. Την τελευταία νύχτα πριν μπω στο Ιράν ήμουν στην Τουρκία την πολύ άγρια, μέσα σε κάτι βουνά, τελείωνε η βενζίνη και δεν υπήρχε βενζινάδικο για να βάλω εκεί που ήμουν. Είδα ένα φως στο βάθος, πήγα εκεί. Ήταν μια παράγκα, ανοίγουν την πόρτα και είναι 15 αγριότουρκοι με μια σόμπα..

Κοντονής: Ο Νόμος εφαρμόζεται - Βολές κατά Αλαφούζου

Mήνυμα σε όσους «νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο» έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με αφορμή την παραπομπή 14 ατόμων που συνελήφθησαν στα επεισόδια που ακολούθησαν τη διακοπή του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια της Πολιτείας για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό «είναι και θα παραμείνει συνεχής». Mάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου μιλώντας για κάποιους «που δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους και προσπαθούν να τις μεταθέσουν σε άλλους», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης Κοντονή:
"Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους..

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τι σόι ενημέρωση προσφέρει τελικά ο Σκάι;

Δεν χρειάζεται να απαντήσετε, ρητορικό είναι το ερώτημα του τίτλου, ξέρουμε όλοι πολύ καλά την «ενημέρωση» και του ραδιοσταθμού και του καναλιού του Φαλήρου.
Σε σχέση πάντως με όσα συνέβησαν το Σάββατο βράδυ στη Λεωφόρο το κανάλι προασπίστηκε, οι δημοσιογράφοι του δηλαδή, τα συμφέροντα του αφεντικού. Γιάννης Αλαφούζος. Φωτοβολίδες, καπνογόνα και σαφής παράβαση του κανονισμού στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αλλά ο Σκάι (που δηλώνει φυσικά υπέρ της νομιμότητας καταδικάζοντας τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται!) έριξε το φταίξιμο στο διαιτητή και τον παρατηρητή.
Παράβαση οι φίλαθλοι του... Γιάννη Αλαφούζου, «παραβίαση» της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και οι δημοσιογράφοι του. Θα μου πείτε αυτή μπορεί να είναι η άποψή τους για τη βία στα γήπεδα, γιατί να αποτελεί παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δηλαδή; Δίκιο έχετε,..

Ποια είναι η εταιρεία που τίναξε στον αέρα τη ΝΔ

Είχε όλες τις δουλειές του Μαξίμου και της Συγγρού επί αρχηγίας Αντώνη Σαμαρά 

Με μια πρόχειρη έρευνα για το ποια είναι η εταιρεία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για την εταιρεία πληροφορικής Infosolutions που συνδέθηκε άμεσα στο παρελθόν με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και με το σύστημα της μονταζιέρας της Συγγρού. Είχε μάλιστα αναλάβει όλες τις διαδικτυακές δουλειές του Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη διαχείριση του site της ΝΔ.
Σήμερα η συγκεκριμένη εταιρεία, τίναξε στον αέρα την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ και την αξιοπιστία ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας.
 Η εταιρεία φέρεται να επελέγη επειδή κατέθεσε την πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά, ενώ..

O Μεϊμαράκης εξασκεί τα «γαλλικά» του (και) στον Κυριάκο

Πως απάντησε στον Μητσοτάκη όταν αυτός του ζήτησε να αποσυρθεί - «Εμφύλιος» μετά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, λίγες ώρες μετά την δήλωσή του με την οποία ζητούσε την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ.
 Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από τον Μεϊμαράκη να παραιτηθεί όχι μόνο από μεταβατικός πρόεδρος αλλά και από υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος!
Όταν ο Μεϊμαράκης άκουσε το αίτημα Μητσοτάκη έγινε έξαλλος κι άρχισε τα «γαλλικά» σε..

Οι φοβέρες του Γκλύξμπουργκ εκτίναξαν την κυκλοφορία του Βήματος

«Ηρθε η ώρα να μιλήσω. Θα τα πω όλα» μας φοβέριζε εδώ και μέρες ο Ντελαγκρέτσιας και το μόνο που πέτυχε ήταν να εκτινάξει την κυκλοφορία του Βήματος πάνω από τις 100.000 φύλλα.
Τέτοια κυκλοφορία είχε να δει ο Σταύρος Ψυχάρης εδώ και πολλούς μήνες κι αυτό το χρωστάει στον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ με τον οποίο διατηρεί επαφές και φιλικές σχέσεις παλαιόθεν.
Το συγκεκριμένο γεγονός έχει ανεβάσει και την ψυχολογία του αφεντικού του ΔΟΛ που το τελευταίο διάστημα όλα του πάνε στραβά με αποκορύφωμα την κλήση για απολογία στους οικονομικούς εισαγγελλείς σχετικά με τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον δημοσιογραφικό οργανισμό αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.
Κι έχουν ανεβάσει την ψυχολογία του Ψυχάρη γιατί, εκτός από την κυκλοφοριακή άνοδο χάρη στον πρωτο τόμο της αυτοβιογραφίας «Βασιλεύς Κωνσταντίνος», ο εκδότης αρέσκεται, όπως ολοι..