ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο Πανούτσος, η Sportday και το τέλος των πρωτοσέλιδων

Περ. Γκιόλιας - Αντ. Πανούτσος
Σκληρή αλλά απολύτως εύστοχη κριτική ασκεί ο Αντώνης Πανούτσος στη διοίκηση- διεύθυνση της Sportday για το λευκό (χωρις κανέναν λόγο, όπως σωστά αναφέρει) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 16/10.
Πέρα από τα όσα σωστά επισημαίνει (στο gazzetta) με τον δικό του τρόπο, ο Πανούτσος έχει ένα ακόμη λόγο να βάλει κατά της εφημερίδας του Κοντομηνά και του γενικού διευθυντή Περικλή Γκιόλια: τον περασμένο Ιούνιο ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί εκτός Sportday επειδή αρνήθηκε να συναινέσει σε περικοπή του μισθού του.
Kατά του Περικλή Γκιόλια είχε καταφερθεί κι ο Μπάμπης Χριστόγλου μέσα από το  αποχαιρετιστήριο κείμενό του τον περασμένο Ιούλιο που δημοσιευτηκε στο sportit (είχαν αρνηθεί να το δημοσιεύσουν στην Sd όταν αποχώρησε).
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Αντώνη Πανούτσου:

Ο βασιλιάς των ΜΜΕ είναι γυμνός

Από ποιο σάιτ που ανήκει στον μιντιακό ιντερνετικό όμιλο μεγαλοεπιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα, εξαφανίστηκε ανάρτηση με τίτλο «Ο βασιλιάς των ΜΜΕ είναι γυμνός»;
Το κείμενο τoυ  συγκεκριμένου post ξεκινούσε ως εξής: «Ας υποθέσουμε ότι σε λένε Σταύρο Ψυχάρη. Ότι διοικείς, τουλάχιστον μέχρι πρότινος οπότε και παρέδωσες τα ηνία στο γιο σου...».
 Πρόσφατα ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε «κατεβάσει» ανάρτησή του επειδή, λέει, απειλήθηκε από υπουργό και τώρα έχει κηρύξει ανένδοτο κατά..

Ούτε μισό δισ. δεν χρωστούν Ψυχάρης και Μπόμπολας...

Οι τραπεζικές υποχρεώσεις του ΔΟΛ και του Πήγασου μοιάζουν δυσθεώρητες 

Το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» αυτού του Σαββατοκύριακου είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό για τα τραπεζικά χρέη όλων των ΜΜΕ.
Ο ΔΟΛ ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη, ο Δημοσιογραφικός Όργανισμός Λαμπράκη συνολικά οφείλει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank περισσότερα από 197 εκατομμύρια ευρώ (197.695.331). Δεν είναι και λίγα, έτσι; Πως να πληρώσει λοιπόν κανονικά τη μισθοδοσία του όταν πρέπει να κρατάει ενήμερα τα δάνειά του;
Και ο Πήγασος με τη σειρά του, ο όμιλος Μπόμπολα δηλαδή, χρωστάει 157 εκατομμύρια ευρώ (157.894.986)
Και είναι και κάτι ακόμα: σε αυτά τα 197 και 157 εκατομμύρια ευρώ έρχονται να προστεθούν..

Εξαλλοι οι εκδότες με τον Μανώλη Καψή

Η επική ατάκα και οι ατυχείς συγκρίσεις του διευθυντή ειδήσεων του Mega

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ακούστηκε – λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, σε συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA από τα χείλη του διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή στην προσπάθεια του να τους πείσει να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με τις μειώσεις στους μισθούς που αποφάσισαν οι εκδότες… Δεν υπάρχει όμως η ατάκα: «Υπογράψτε αν δεν θέλετε να γίνουμε σαν τον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ»! Είναι αλήθεια ότι η ατάκα βγάζει νόημα! Δεν τη λες με τίποτα όμως, στο «μαγαζί» του Ψυχάρη και του Μπόμπολα!
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στο τέλος θα δικαιωθεί ο Μανώλης Καψής, διότι προς τα “κει πάει το πράγμα… με την έννοια ότι η συχνότητα της μισθοδοσίας θα αραιώσει και θα θυμίζει περισσότερο ΔΟΛ, παρά τη μηνιαία τυπικότητα του MEGA…
Από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε – άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ότι οι εκδότες είναι έξαλλοι με το..

Γιατί αποχώρησε από το Mega o Nίκος Ευαγγελάτος

 Η Τατιάνα κανονίζει ήδη με τον Βρυώνη να τον πάρουν στο «Ε» για τις ειδήσεις

«Εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες του MEGA, δεν έχουμε σχέση με την ιδιοκτησία και δεν προσελήφθην για να απαντώ εκ μέρους της ιδιοκτησίας»... Aυτό είχε απαντήσει τον περασμένο Απριλιο ο Νίκος Ευαγγελάτος στις καταγγελίες της Ραχήλ Μακρή στην εκπομπή Online για τα χρέη του σταθμού. Ο Ευαγγελάτος προφανώς απάντησε έτσι γνωρίζοντας ότι είναι προσωρινός και πως δεν έχει καμμιά τύχη στο κανάλι των εκδοτών...
Με τούτα και με κείνα και αφού δεν του έδιναν δική του εκπομπή, ο Νίκος Ευαγγελάτος (μίνι μιντιάρχης κι αυτός) αποφάσισε να τα βροντήξει και να αποχώρησει από το κανάλι της Μεσογείων.
Η συνεργασία του δημοσιογράφου με το Mega είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2015, ενώ από την..

Η χαζομάρα και ο μισογυνισμός

Μερικές κουβέντες και εμφανίσεις που θα έπρεπε να αποφεύγονται

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Το καλοκαίρι πέρασε, αλλά το silly season συνεχίζεται. Η σαιζόν της χαζομάρας που λέμε και στα ελληνικά, με πρωταγωνιστές όχι μόνο τους συνήθεις υπόπτους αλλά και φρέσκα πουλέν. Διότι την περιμένεις την πατάτα από τον Νίκο Νικολόπουλο ή τον Βασίλη (συγγνώμη τον πρόεδρο) Λεβέντη. Αλλά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν βρέθηκε ένας έστω σύμβουλος από τους τόσους και τόσους που διέθετε κατά καιρούς η οικογένεια να του πει δυο κουβέντες; Να τον πάρει απ’ το χέρι, να τον πάει στο πίσω δωμάτιο και να του εξηγήσει δυο-τρία πράγματα; Έφτασε πια το τέλος του κόσμου και δεν το καταλάβαμε;
Ας δούμε όμως από την αρχή τις ομορφιές, καθώς δεν έχουμε μόνο χαζομάρες έχουμε και μισογυνισμό στο μενού. Ο Νίκος «είστε όλοι πουσταριά» Νικολόπουλος δεν θα μπορούσε..

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Αγρια κόντρα Καψή με Τρέμη - Πρετεντέρη

Τα βρόντηξε την ώρα του χθεσινοβραδινού δελτίου, «πάω να πιω ένα κρασί»!
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο MEGA, και αυτή τη φορά όχι με αιτία τις μειώσεις μισθών, αλλά λόγω της διαφαινόμενης κόντρας του διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή με την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Η υποβόσκουσα διαμάχη δημιούργησε χθες και την πρώτη έκρηξη του Καψή, ο οποίος εγκατέλειψε το κοντρόλ την ώρα που στο στούντιο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και μαινόμενος κατέβηκε στον 6ο όροφο φωνάζοντας ότι υπάρχουν και.. 

Ποντάρισμα με την Espresso κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Το «Ποντάρισμα» ενώνει τις δυνάμεις του με την καθημερινή εφημερίδα «Espresso» και από την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου (και κάθε Τρίτη και Παρασκευή) τα δύο έντυπα θα κυκλοφορούν μαζί.
Το «Ποντάρισμα» διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του, την αρθρογραφία, τα ρεπορτάζ και τον τρόπο παρουσίασης των αγώνων των πρωταθλημάτων του κουπονιού του Στοιχήματος και μάλιστα με τις ίδιες σελίδες.
Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση και τις συνθήκες που επικρατούν στα νοικοκυριά, η τιμή μειώνεται σε 1,30 ευρώ, αφού το «Ποντάρισμα» κυκλοφορούσε στα περίπτερα με 1,50 ευρώ, τιμή πολύ φθηνότερη από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά έντυπα.
Ετσι, οι αναγνώστες έχουν πλέον την δυνατότητα να αγοράζουν δύο εφημερίδες σε μία για να..

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δέχτηκαν (τελικά) τις περικοπές οι δημοσιογράφοι του Μega

Μετά την (ανώδυνη)  4ωρη στάση εργασίας το μεσημέρι της Πέμπτης, που περισσότερο έγινε για την τιμή των όπλων, οι δημοσιογράφοι του Mega και προ του αδιεξόδου, αποφάσισαν να δεχτούν τις μειώσεις των μισθών τους.
Οι διοικούντες που προσπαθησαν να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων (κάτι όχι και πολύ δύσκολο), αρνήθηκαν να μπουν σε ουσιαστική διαδικασία διαλόγου καθώς όπως είπαν εξ αρχής τα «νούμερα δεν βγαίνουν». Ετσι μετά από συνεχεις συνελεύσεις και την άκαμπτη στάση τoυ διευθύνοντος συμβούλου του Mega, Νίκου Πεφάνη (εντεταλμένου του Ψυχάρη), οι όποιες αντιδράσεις αμβλύνθηκαν και τελικά έγιναν αποδεκτές οι μειώσεις στους μισθούς...
Και πάλι για την τιμή των όπλων και για να ανέβει και λίγο η ψυχολογία τους,..

Συμφέροντα πίσω από το πόρισμα των δήθεν «σοφών» για το Ασφαλιστικό

Επειδή, πολλά λέγονται και γράφονται σε σχέση με το Ασφαλιστικό, με αφορμή και το σημερινό «πόνημα-πόρισμα» των δήθεν «σοφών» για το μέλλον των ασφαλισμένων, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα.
Πίσω από τους δήθεν «σοφούς» που επέλεξε ο κ. Κατρούγκαλος πριν τις εκλογές, για να συντάξουν το πόρισμα-λαγό, που θα αποτελέσει τη βάση για τον αφανισμό της κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεων και παροχών) στην Ελλάδα, κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα.
Για παράδειγμα, το μέλος της επιτροπής των «σοφών» Μ. Νεκτάριος (πρώην διοικητής του ΙΚΑ και της Εθνικής Ασφαλιστικής) δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι υπέρ της παρουσίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (ως τρίτου πυλώνα) στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Επίσης, ο ομ. καθηγητής Κρεμαλής, που μετείχε στην ίδια..

Δίωξη κατά της Σαββαΐδου για το «δωράκι» στα κανάλια

Εδωσε περιθώριο ενός έτους (αντί ενός μήνα) στα κανάλια  προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% επί της αξίας των διαφημίσεων

Ποινική δίωξη  ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Η δίωξη, για παράβαση καθήκοντος, κατά της Σαββαϊδου  ασκήθηκε επειδή έδωσε χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
 Η κατηγορία αφορά σε απόφαση την οποία η Σαββαΐδου έλαβε και στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και με την οποία  η Γενική Γραμματέας Εσόδων έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια  προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το προαναφερόμενο 20% επί της αξίας των διαφημίσεων.
Ειδικότερα, η σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός..

H δημοσιογραφία του Φ. Συρίγου

γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης
Δεν μου αρέσουν τα κείμενα – νεκρολογίες όπου ο συντάκτης παραθέτει τις προσωπικές του αναμνήσεις για τον εκλιπόντα. Κι άλλωστε, τον Φίλιππα Συρίγο τον γνώριζα τυπικά. Είχαμε μιλήσει λίγες φορές για λόγους δουλειάς και αυτό ήταν όλο.
Δεν μου αρέσει επίσης να γράφω πόσο μεγάλη είναι η απουσία κάποιου για τον  επαγγελματικό του χώρο.  Η απουσία του είναι μεγάλη πρωτίστως για την οικογένεια του και τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τους αγαπούσε. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε αυτό.
Με αφορμή όμως τη συμπλήρωση δυο χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου ,κατά τη γνώμη μου,  Έλληνα αθλητικού συντάκτη και ενός εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων που έβγαλε η χώρα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, κοιτάζω γύρω μου και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης έχουν διαλύσει κάθε εργασιακή συνθήκη -και- στα ΜΜΕ.  Οι δουλειές έχουν μειωθεί δραστικά. Τα χρήματα επίσης (όταν δίνονται δηλαδή). Κι έτσι,..

EΣΗΕΑ: τετράωρη στάση εργασίας στο Μega

Σε συνέχεια της απόφασης της συνέλευσης στο Mega των δημοσιογράφων για 4ωρη στάση εργασίας στον σταθμό, η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποια αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ., σήμερα Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com».
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαπειλούμενες νέες..

Αριστερός για βρόμικες δουλειές

Γράφει ο Τάσος Παππάς

«Θα ήταν προτιμότερο η κυβερνητική σταθερότητα να περάσει μέσα από μια συμφωνία, έναν συμβιβασμό ανάμεσα στον συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές (σ.σ. τα κόμματα της Δεξιάς) και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Δεν έχω την εντύπωση ότι οι δυνάμεις στα αριστερά των σοσιαλιστών (σ.σ. το Μπλόκο και το Κομμουνιστικό Κόμμα) μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα που είναι απαραίτητη ώστε η Πορτογαλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους διεθνείς πιστωτές της και να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις».
Ποιος μπορεί να έχει κάνει αυτή τη δήλωση; Ο πρόεδρος των βιομηχάνων της Πορτογαλίας; Λογική εικασία, αλλά δεν πρόκειται γι’ αυτόν. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας; Φυσιολογικό ποντάρισμα, αλλά ούτε αυτός είναι ο δράστης. Μήπως κάποιος κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος που..

Εκδοση του Φιλιππάκη κατεβαίνει από τα «μανταλάκια» και γίνεται ένθετο

Ο Όμιλος Φιλιππάκη δεν βγάζει και δεν αγοράζει μόνο εφημερίδες και έντυπα. Ενίοτε αναστέλλει, όπως συμβαίνει με το «Ποντάρισμα», που ολοκληρώνει τη ζωή του ως αυτόνομη έκδοση που κρεμιέται στα περίπτερα.
Το «Ποντάρισμα», που εκδόθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ως μία χαμηλού κόστους εφημερίδα του Στοιχήματος, στηρίχθηκε (και) σε ανταποκρίσεις ξένων δημοσιογράφων, αλλά δεν ευδοκίμησε και έτσι αναγγέλθηκε ότι στο εξής θα συνεχίσει την παρουσία του ως ένθετο στην «Εσπρέσο», κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Το «Ποντάρισμα» είναι το δεύτερο στοιχηματικό έντυπο των εκδόσεων Φιλιππάκη μετά τις επιτυχημένες «Προβλέψεις» που ακολούθησαν αντίθετη πορεία:..

«Μην κάνετε απεργία θα πληρώσω»!

Ανακωχή στη Μιχαλακοπούλου

Μετά την αψυχολόγητη ενέργεια της διοίκησης του ΔΟΛ να αθετήσει την υπόσχεση της για πληρωμή του μισθού Αυγούστου στις 15 Οκτωβρίου και μάλιστα μόλις 48 ώρες πριν την καταβολή, προκλήθηκε όπως ήταν ευνόητο σοκ στους εργαζομένους που αποφάσισαν να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.
Το μεσημέρι αποφάσισαν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών γεγονός που φυσικά θορύβησε τη διοίκηση του ΔΟΛ, η οποία μπροστά στον ορατό κίνδυνο να μην κυκλοφορήσει το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ αναδιπλώθηκε και ο Σταύρος Ψυχάρης κάλεσε τους εκπροσώπους και τους είπε ότι θα πληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου  το 50% και στις 20 του μήνα τα υπόλοιπα και ότι στη συνέχεια θα γίνονται πληρωμές ανά 15νθημερο.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι εκπρόσωποι ανακοίνωσαν ότι παγώνουν προσωρινά τις.. 

Oταν ο Ψυχάρης παίζει με τους απλήρωτους του ΔΟΛ

Τρία (3) e-mail παίζουν με την Αξιοπρέπεια, τις Ανάγκες και τελικά με τις Ζωές εκατοντάδων οικογενειών εργαζόμενων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη:

 25/9/2015
"Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/9/2015 θα καταβληθεί το υπόλοιπο της μισθοδοσίας μηνός Ιουλίου 2015 και στις 15/10/2015 η μισθοδοσία μηνός Αυγούστου 2015...
                                      Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού"
14/10/2015
"Σας ενημερώνουμε ότι στις 15/10/2015 θα καταβληθεί το 50% της μισθοδοσίας μηνός Αυγούστου 2015.
Το υπόλοιπο θα καταβληθεί έως 30/10/2015.
                                     Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού"

14/10/2015
Σας ενημερώνουμε ότι η μισθοδοσία μηνός Αυγούστου 2015 θα καταβληθεί ως εξής:
· 15/10/2015 το 50% του πληρωτέου
· 20/10/2015 το υπόλοιπο 50%
Η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το επόμενο διάστημα να γίνονται..

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μega: συνεχίζουν με (ανώδυνη) στάση εργασίας

Αντιδράσεων (και συνελευσεων) συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για τις νέες περικοπές στους μισθούς που αποφάσισε η διοίκηση του καναλιού. Ολες οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων εστιάζονται στο ύψος των περικοπών κι όχι σε αυτό καθεαυτό το γεγονός των μειώσεων στις αμοιβές, με τους διοικούντες να προσπαθούν (ως συνήθως) να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων. Και όπως όλα δείχνουν το πιο πιθανό είναι οι αντιδράσεις και οι «κινητοποιήσεις» να εκφυλιστούν και να γίνουν τελικά αποδεκτές οι μειώσεις  στους μισθούς.
Mέχρι σήμερα η μόνη σοβαρή αντίδραση (που θορύβησε και την διοίκηση) ήταν η 6ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου που είχε ως αποτέλεσμα να μην βγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Στην συνέλευσή τους σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 14 Οκτωβρίου) οι δημοσιογράφοι..

Eκτακτη Γενική Συνέλευση στον ΔΟΛ

Για την "αθέτηση δέσμευσης" του Ψυχάρη περί καταβολής (κάποιων) δεδουλευμένων

Οι εκπρόσωποι των συντακτών στα Μέσα του ΔΟΛ καλούν τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση. Το κείμενο του e-mail έχει ως εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, υπήρξε αθέτηση της δέσμευσης της διοίκησης του ΔΟΛ για την εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Αυγούστου, στις 15 Οκτωβρίου, όπως και άρνηση να ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλόμενων αποδοχών ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.Κατόπιν τούτου, σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14/10 στις 16.30 στο αμφιθέατρο του ΔΟΛ, προκειμένου να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε αποφάσεις για την περαιτέρω στάση μας.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΣ εκπρόσωπος συντακτών "ΤΟ ΒΗΜΑ"
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ εκπρόσωπος συντακτών "ΤΑ ΝΕΑ"
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ εκπρόσωπος συντακτών "ΒΗΜΑ FM"»
Στη συνέχεια, ένας από τους εκπροσώπους των συντακτών παίρνει την υπόθεση στα χέρια του..

MEGA: το σοκ του Πεφάνη και η (εύκολη) προσπάθεια χειραγώγησης των δημοσιογράφων

Το σοκ του νέου επικεφαλής του MEGA Νίκου Πεφάνη δεν περιγράφεται… Όταν οι εργαζόμενοι του καναλιού την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν στάση εργασίας επάνω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ημέρα έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης! Έτρεμε στην ιδέα να επαναληφθεί και το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή!
Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και έμπιστος συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη όταν άκουγε MEGA, είχε άλλο πράγμα στο μυαλό του… Αυτό που λίγο πολύ είχε και η κοινή γνώμη… Δηλαδή ένα ισχυρό Μέσο με κύρος και «αυτοπεποίθηση» που μπορούσε να συγκριθεί μόνο μεγάλο δημόσιο φορέα!
Ο Νίκος Πεφάνης όταν συνειδητοποίησε – την περασμένη εβδομάδα, μετά τη στάση εργασίας, ότι το «μαγαζί» μπορεί να «σκάσει» στα χέρια του… Όπως ήταν φυσικό άλλαξε γνώμη και κυρίως..

Τη μαμά μου την λένε Γιώργο...

Νέο ομοφοβικό ξέσπασμα του Νικολόπουλου στο ΒΗΜΑ FM

Οταν τον ρώτησαν (Βασίλης Χιώτης , Γιώργος Παπαχρήστος, Νότης Παπαδόπουλος) αν θα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, ο Νίκος Νικολόπουλος, των ΑΝΕΛ, απάντησε:
 Θα ρωτήσω τα παιδιά που είναι για υιοθεσία, για το πως θα αισθάνονται αν τη μαμά τους την λένε Γιώργο!
Και  συνέχισε (αυτό δε ήταν ακόμη χειρότερο) απτόητος:  Ξέρετε το ανέκδοτο που το παιδί ρωτάει τον μπαμπά του, "γιατί μπαμπά την έχεις τόσο μεγάλη" και ο μπαμπάς του απαντάει, "που να δεις της μαμάς σου"!
Ο Χιώτης που είναι διευθυντής του σταθμού ψέλλισε ένα "εγώ δεν συμφωνώ με αυτά",..

Πόσα πλήρωσαν στο Gaspar Μπιλίρης - Κωστόπουλος;

Το γεύμα Νίκου και Πέτρου στο Gaspar. Eκεί ο λογαριασμός μπορεί να είναι όσο ο μισθός ενός ραδιοφωνικού παραγωγού του Σαββατοκύριακου

Δεν ξέρουμε αν ήταν επαγγελματικό αλλά τέτοια ώρα και σε τέτοιο μέρος, γιατί να μην είναι; Και ναι λοιπόν κάνουμε και κοσμικό ρεπορτάζ (έτσι λέγεται;) στο e-tetRadio για να μη νομίζετε. Μεσημέρι Τρίτης λοιπόν και στο Gaspar στο Ψυχικό έπαιρναν το γεύμα τους ο Πέτρος Κωστόπουλος (Galaxy 92) και ο Νίκος Μπιλίρης (Pepper 96.6, Up Radio 88.6 και Μέντα 88).
Ξέρετε πως γίνονται αυτά τα επαγγελματικά γεύματα, έτσι; Κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον και συζητούν τρώγοντας σολωμό, πράσινη σαλάτα με ρόκα και τρούφα μανιταριού. Επίσης, πίνουν..

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ: πραξικοπηματικά έκλεισε τις εργασίες της ο πρόεδρος Τάτσης...

...και αποχώρησε εν μέσω διαμαρτυριών των μετόχων

ΥΠΟγράφει ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης

Σε κλίμα έντασης, όπως αναμενόταν άλλωστε (λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού, αλλά και λόγω των προαπαιτούμενων μέτρων κυβέρνησης-δανειστών που αφορούν το μέλλον του) πραγματοποιήθηκε, χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
Ο περισσότερος χρόνος σπαταλήθηκε από τα μέλη του προεδρείου "των 6" (με προεξάρχουσα την πρόεδρο του Τμήματος Υγείας Άντζυ Σταθάτου "να εκτελεί χρέη ταμία" παρουσιάζοντας ...οικονομικά στοιχεία και όχι απολογισμό των πεπραγμένων της!) χωρίς να παρουσιαστεί καμία πρόταση για την πορεία του ΕΔΟΕΑΠ και κυρίως να καταναλωθεί εσκεμμένα το 4ωρο..

Για πρώτη φορά προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ δεν προτείνει λύση για τη βιωσιμότητα του ταμείου

Μια από τις χειρότερες γενικές συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ παρακολουθήσαμε χθες. Η “διοίκηση των 6″, όπως ακούστηκε σε κάποια ομιλία, δηλαδή η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού (Τάτσης Καρούτζος, Νεστορίδης, Σταθάτου, Παπαϊωάννου, Καταϊφτσής), εμφανίστηκε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων- ασφαλισμένων αναλύοντας επί σχεδόν μιάμιση ώρα, την καταστροφή στον ΕΔΟΕΑΠ. Την πολύ κακή του οικονομική κατάσταση. Εν κατακλείδι ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρχουν διαθέσιμα για τον Νοέμβριο! Και για αυτή την τραγική, όπως σκιαγραφήθηκε κατάσταση, δεν ακούστηκε ούτε μια πρόταση για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού. Δεν είπαν αν προτείνουν περικοπές και τι είδους περικοπές, αν προτείνουν αύξηση εισφορών, αν θέλουν να κόψουν τις επικουρικές, αν θέλουν να πάρουν δάνειο, αν θέλουν να μετατρέψουν τον ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο, αν θέλουν να ξεπουλήσουν και τα υπόλοιπα αμοιβαία κεφάλαια, αν θέλουν να πετάξουν τους ανέργους από τον ΕΔΟΕΑΠ. Κλπ, κλπ.
Όλοι τους, από τον πρόεδρο ως και την πρόεδρο του ΤΥΠ, ανέλυαν μόνο τη μείωση των εσόδων..

Βρίσε ρε Βαγγέλη!

Ας αφήσουμε ήσυχο τον Μεϊμαράκη να εκφρασθεί σαν άνθρωπος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Επιτρέψτε μου παρακαλώ, να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια. Ή μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής, να κρίνω εξ ιδίων τα του Μεϊμαράκη. Γιατί κι εγώ δεν το κρατάω κλειστό το στόμα μου. Κι όταν λέμε δεν το κρατάω κλειστό, δεν εννοούμε ότι απλώς πολυλογώ αλλά ότι βρίζω. Βρίζω όλη μέρα, βρίζω από το πρωί ως το μεσημέρι, από το μεσημέρι ως το απόγευμα και από το απόγευμα ως το βράδυ. Ενίοτε, μάλιστα, βρίζω και στον ύπνο μου!
Έτσι είμαστε μερικοί άνθρωποι. Κάποιοι άλλοι προτιμούν να εκφράζονται πολύ προσεκτικά και πολύ ήπια και πολύ γλυκά και πολύ τρυφερά στον δημόσιο βίο τους, έστω κι αν ο απέναντι έχει εγκληματήσει εναντίον της ανθρωπότητας. Από μέσα τους μπορεί να βράζουν, δεν λέω, αλλά..

Ανακατατάξεις στην SporDay, ανέλαβαν οι νέοι αρχισυντάκτες

Παραμένει κενή η θέση του Χελάκη - Οι επικεφαλής ενθέτων και τμημάτων

Η ανασύνταξη της SportDay μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσής της, συνεχίστηκε αυτήν την εβδομάδα με την τοποθέτηση των δύο νέων αρχισυντακτών στη θέση των προηγουμένων, Γιώργου Μαζιά και Γιώργου Κουτσογιαννέλη. Οι τελευταίοι  βρίσκονται υπό αναχώρηση από την εφημερίδα και επί της ουσίας δεν ασκούσαν στο πρόσφατο διάστημα αρχισυνταξία.
Όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο γενικός διευθυντής της SportDay, Περικλής Γκιόλιας, δεν θα ισχύσει τελικά το πλάνο λειτουργίας σύμφωνα με το οποίο θα υπήρχε εκ περιτροπής..

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Απίστευτη ομοιότητα νεαρής δημοσιογράφου με την Κάτια Μακρή

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

* Ενικός-Σταρτσάνελε, ενταύθα.
* Εκπομπή για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και το «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία» και τον πυρσό ως έμβλημα της, τα ονόματα Καραμανλής, Μητσοτάκης, Κεφαλογιάννης συνεχίζουν να είναι αρχηγικά, ακόμα και αν άλλαξαν τα εμβλήματα και οι περισπούδαστοι παιάνες της παράταξης!
* Οι φεουδάρχες της παράταξης αντέχουν από την εποχή που  ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ στα Βόρεια Προάστια, ντυμένοι με πόλο και τίμπερλαντ, ανέμιζαν σημαίες μπλε πάνω στα ξεσκέπαστα τζιπ τους, πριν πάνε στα κλεισμένα τους τραπέζια στην "Αυτοκίνηση", μετά την επανάσταση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς!
* Δευτέρα βράδυ λοιπόν, μαζευτήκαν σοβαροί άνθρωποι και δημοσιογράφοι για να πείσουν τον..

Ατομικές συμβάσεις με νέα μείωση (-30%) μισθών στην «Ελευθερία»

Aτομικές συμβάσεις με  μείωση αποδοχών κατά 30% απαιτεί από τους εργαζόμενους- μονομερώς και καταχρηστικά– η διοίκηση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καυτηριάζει και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια αυτή της εργοδοσίας της εφημερίδας και την καλεί να σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η ΠΟΕΣΥ καλεί επίσης την εργοδοασία να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή εναντίον των εργαζομένων, όπως έχει πράξει στο πρόσφατο..

Πρώτα θα πετάξει τον Παπαμιμίκο από τον τρίτο της Συγγρού...

 ...και μετά θα αποσυρθεί ο Μειμαράκης
 - Αγοραίες εκφράσεις και ύβρεις σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ

(...)Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης «εισέβαλε» στο γραφείο του πρώτου ορόφου της Συγγρού, όπου πραγματοποιούνταν μια ακόμη πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ.
«Πού είναι ο Αμπατζόγλου;» ρώτησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις άνοιξε με πάταγο την πόρτα. Και, μόλις εντόπισε τον εκπρόσωπο του στην ΚΕΦΕ, πρόσθεσε: «Πάμε να φύγουμε, Θόδωρε. Δεν θα μείνουμε εδώ να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που εξευτελίζει τους Νεοδημοκράτες».
Στο ερώτημα παρισταμένων για το «τι εννοεί», ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να απάντησε, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις, όπως «αρχ...», «μαλ...», «μουν[...]πανο» κατά του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου και του γενικού διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα. Τους δύο αυτούς, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, θεωρεί υπεύθυνους για την τροπή που..

Σοκ στον ΔΟΛ! Δεν θα καταβληθεί ο μισθός Αυγούστου...

...που ο Ψυχάρης είχε δεσμευτεί ότι θα δοθεί στις 15 Οκτωβρίου

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούσαν φήμες στη Μιχαλακοπούλου ότι υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας Αυγούστου, την οποία η διοίκηση του ΔΟΛ είχε δεσμευτεί γραπτώς ότι θα καταβάλει στις 15 Οκτωβρίου. Τελικά η φημολογία είχε βάση αφού νωρίς το πρωί η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζομένους με mail ότι θα καταβάλει ένα έναντι και το υπόλοιπο στο τέλος του μήνα. Και όλα αυτά τη στιγμή που υποτίθεται ότι οι εργαζόμενοι περίμεναν:
- πρώτον θα πληρωθούν κανονικά την Πέμπτη το μισθό τους και
- δεύτερον ανέμεναν ανακοινώσεις με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα οφειλόμενα και τα..

Γιάννα, Κόκκαλης, Γιαννακόπουλος θέλουν κανάλι

Εντονο ενδιαφέρον και από τους Γάλλους για τηλεοπτική άδεια

Το περιβόητο σχέδιο νόμου για τη δημοπράτηση των αδειών στην τηλεόραση θα προωθηθεί στη Βουλή το επόμενο δεκαπενθήμερο. Για την κατάθεσή του εντός του μηνός δεσμεύτηκαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα και το προσχέδιο που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι θα κατορθώσει να φέρει μετά από χρόνια μια στοιχειώδη τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Οσον αφορά τους ενδιαφερόμενους, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται Ελληνες  επιχειρηματίες, αλλά και μεγάλο μιντιακό group της Γαλλίας. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει μιλήσει στον  Τσίπρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ. Ο βασικός λόγος που οι Γάλλοι αποφάσισαν να εμπλακούν στην..

Eκρηκτικό κλίμα στη Mεσογείων - Προς απεργία στο Mega

Σε τροχιά (νέας) σύγκρουσης - «Oχι» Πεφάνη στο ψήφισμα

Αρνητική απάντηση έδωσε η διοίκηση του MEGA για την περαιτέρω μείωση των ποσοστών στις περικοπές όπως ζήτησαν οι δημοσιογράφοι μετά τη συνέλευσή τους χθες το βράδυ (έγραψε σχετικά το harddog).
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Πεφάνης (στη φωτογραφία με τον Ψυχάρη που τον διόρισε), σε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, ο οποίος επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα όπως είχαν οριστεί στη συνέλευση, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο ως προς τα ποσοστά ούτε έχει τη δυνατότητα να προσλάβει ως μόνιμους τους συμβασιούχους που εργάζονται στο τμήμα ειδήσεων για χρόνια.
Το κλίμα είναι εκρηκτικό πλέον στην αίθουσα σύνταξης και ήδη οι δημοσιογράφοι όρισαν νέα..

«Είμαστε πέντε μήνες απλήρωτοι στο "Καρφί"»

Λάβαμε από αναγνώστη μας και δημοσιεύουμε επιστολή μέσω της οποιας καταγγέλλει ότι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Καρφί» (έχει περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Κουρτάκη) είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Εργαζόμενοι... πέμπτης κατηγορίας φαίνεται πως θεωρούνται από τον κ. Γιάννη Κουρτάκη όσοι δουλεύουν στο «Καρφί».
Στις αρχές Οκτωβρίου πληρώθηκαν εκκαθάριση Μαΐου, μόνο όσοι ανήκουν στο «εσωτερικό» προσωπικό, ενώ άγνωστες είναι οι βουλές του ΔΟΚ, για τους εξωτερικούς συνεργάτες και όσους είχαν φύγει μη αντέχοντας τις ελεημοσύνες με τα έναντι.
Οι τελευταίοι μάλιστα έμαθαν πως "δεν υπάρχουν άλλα λεφτά για αυτούς", έστω και αν είναι..

Που χάνονται τα χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ;

Ποιοι και γιατί βιάζονται να «κλείσουν» τον Οργανισμό

Kαίριες επισημάνσεις των μελών του ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου, προς τους μέλη-μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ:
"Συνάδελφοι, τους τελευταίους μήνες έχουμε μπει στην τελική φάση, από ό,τι φαίνεται,της επιχείρησης «κλείσιμο του ΕΔΟΕΑΠ», υπό την δικαιολογία ότι αυτός βυθίζεται στα ελλείμματα και δεν μπορεί να επιβιώσει. Τελευταίο «στοιχείο» αυτής της επιχείρησης, στην οποία δυστυχώς συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν  φανατικά πεπεισμένοι συνάδελφοι, συνδικαλιστές, είναι  η εκποίηση σε τρέχουσες τιμές των τελευταίων κερδοφόρων αμοιβαίων κεφαλαίων (εξωτερικού) που είχε στο χαρτοφυλάκιό του, ο Οργανισμός.
Ελλείμματα πράγματι υπάρχουν και είναι σοβαρά, αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι μειώνονται τα έσοδα από το αγγελιόσημο και έτσι λείπουν χρήματα. Αλλά και στο γεγονός, ότι τα χρήματα..

O Άδωνις ξεκίνησε

ΒΙΝΤΕΟ

Ο άνδρας καρφωμένος στην καναπεδάρα, η γυναίκα έγκλειστη στην κουζίνα αγωνιούν για το αν θα μαζέψει τις υπογραφές ο Άδωνις.
Όταν τις βρίσκει, ο άνδρας πανηγυρίζει με το πάθος φλώρου οπαδού του μπάντμιντον στη βόρεια Νορβηγία, ενώ η γυναικούλα του έρχεται να κάνουν μαζί ζουζουνιές από τη χαρά τους.
Ναι, κυρίες και κύριοι, ο Άδωνις ξεκίνησε όπως το περιμέναμε. Δίνοντας τον χειρότερό του εαυτό!
Δ. Σούλτας (fb)

δείτε το βίντεο:

30 χρόνια μετά ανακάλυψαν τη συνταγή του Aλέκου Φιλιππόπουλου στο «Έθνος»

Γράφει ο Παναγιώτης Μήλας

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν η επέτειος της επανέκδοσης της εφημερίδας «Έθνος». Η προεκλογική περίοδος δεν ήταν ό,τι το καλύτερο για ένα μικρό αφιέρωμα για τα 34 χρόνια.
Το κάνω όμως τώρα μιας και εν τω μεταξύ τρία γεγονότα, στον χώρο του πολιτισμού, μου θύμισαν τον Αλέκο Φιλιππόπουλο, τον εμπνευστή, δημιουργό και διευθυντή της εφημερίδας από το 1981 έως και το 1990.
Εκεί λοιπόν γύρω στη μέση της δεύτερης πενταετίας του ’80 η τιμή των εφημερίδων ήταν 20 δραχμές. Η μάχη και για την κατάκτηση και για τη διατήρηση στην κορυφή της κυκλοφορίας πανελλαδικά ήταν καθημερινή και σκληρή. Ήταν ένα διαρκές παιχνίδι στη δημοσιογραφική και επιχειρηματική σκακιέρα.
Ένα βράδυ, δεν θυμάμαι χρονολογία, μάλλον το 1987, η εφημερίδα «είχε κλείσει» και βρισκόταν στο τελικό στάδιο πριν από την εκτύπωση. Όλοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί είχαν φύγει. Μόνο..

Μega: συζητούν για μειώσεις αλλά προειδοποιούν με... κινητοποιήσεις

Η βελτιωμένη πρόταση της διοίκησης, τι αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι στη χθεσινοβραδινή συνέλευση

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η βραδινή συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA, η δεύτερη την ίδια ημέρα (Δευτέρα), μετά από τη μεσημεριανή που διεκόπη λόγω έλλειψης απαρτίας. Στη συνέλευση – που αυτή τη φορά είχε μεγάλη μαζικότητα – αποφασίστηκαν οι αντιπροτάσεις των εργαζομένων στη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση της διοίκησης σχετικά με το ποσοστό μείωσης των μισθών. Η νέα πρόταση της διοίκησης επιδόθηκε το μεσημέρι στους εργαζόμενους (οι οποίοι και την απέρριψαν) και περιλαμβάνει:
** Για μισθούς 1.300 ευρώ (μικτά) μείωση 8% αντί 10% που είχε προταθεί αρχικά. Υπάρχει..

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στις χώρες της Ευρωζώνης

Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας έρευνας για τις συνέπειες των πολιτικών της σκληρής λιτότητας

Στοιχεία σοκ για τις συνέπειες της εφαρμογής πολιτικών απάνθρωπης λιτότητας στις χώρες της Ευρωζώνης φέρνει στη δημοσιότητα νέα έρευνα που εξετάζει τις άμεσες συνέπειες της ανεργίας και της δημοσιονομικής λιτότητας (περικοπές συντάξεων και μισθών) σε ποσοστά αυτοκτονιών.
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών κυρίως ανδρών και νέων. Η ανεργία είναι η κύρια αιτία των αυτοκτονιών, με δεύτερη αιτία την δημοσιονομική λιτότητα, και τις δύο να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.
«Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον, χωρίς καμιά προστασία για τους ανθρώπους»,..

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ

Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ

Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής λειτουργίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν όλα τα μέλη το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου 2015, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, όλων των συντακτών που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και..

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Χαρακτηριστικό κάθε εξουσίας, δεξιάς και αριστερής, είναι η αλλεργία στην κριτική

Αισθάνομαι την υποχρέωση να μην απαντήσω σε ανυπόγραφη ανάρτηση που εμφανίστηκε σε ιντερνετικά σάιτ του «βαθέως ΣΥΡΙΖΑ». Η ανάρτηση με πρόδηλη την εξάρτηση σχολίαζε το άρθρο στο έντυπο UNFOLLOW («Η Ρένα των σκουπιδιών και των εργολάβων», στο τεύχος του Οκτωβρίου 2015), μέσω προσωπικής επίθεσης ενάντια σε μένα και την επαγγελματική μου πορεία γράφοντας –άκου σύμπτωση!– επίσης για περίεργες και βρώμικες συμμαχίες, φράσεις που χρησιμοποίησε και η κυρία Δούρου απευθυνόμενη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικό κάθε εξουσίας, δεξιάς και αριστερής, είναι η αλλεργία στην κριτική. Και μοίρα του δημοσιογράφου που κάνει, έστω και στοιχειωδώς, τη δουλειά του είναι να γίνεται «αλλεργιογόνος παράγων». Ειδικά στο βαθμό που μέσω του επαγγέλματος τυγχάνει να ..

«Εμφύλιος» στο Mega για τις μειώσεις στους μισθούς

Τα κουπόνια του Βλαχογιάννη και το αίτημα να μην παραβρίσκεται ο Καψής στις συνελεύσεις

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Mega, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του καναλιού για περικοπές σε μισθούς της τάξεως του 10%-20%, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «S» σε προηγούμενα δημοσιεύματα. Η εξάωρη στάση εργασίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του Μεγάλου Καναλιού δεν επέτρεψε τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους διοικούντες, αλλά έχει διχάσει και το δημοσιογραφικό δυναμικό.
Σε καθημερινό επίπεδο όλες τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν γενικές συνελεύσεις, αμέσως μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.
Παρών σε σχεδόν όλες τις συνελεύσεις ήταν και ο διευθυντής Ειδήσεων, Μ. Καψής, ο οποίος..

Γιατί οι τηλεθεατές προτιμούν τον Αντώνη Σρόιτερ

Και γιατί δεν αλλάζει ώρα το κεντρικό δελτίο του Alpha - Tι ψάχνουν στο Mega

Θορυβήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί αλλαγής της ώρας μετάδοσης και της διάρκειας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Ο σταθμός με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντάς τα ως ανυπόστατα. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της τηλεθέασης, θα συνεχίσει τη δυναμική του πορεία στις 19:00 και με την ίδια διάρκεια, έχοντας πάντα ως στόχο την αντικειμενική, ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωση».
Στον Alpha φοβούνται πως αν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεταδοθεί την ίδια ώρα με αυτά των άλλων καναλιών (Μega, ANT1) είναι πολύ πιθανόν να καταποντιστεί στον πίνακα τηλεθέασης. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς τον Alpha πλέον τον εμπιστεύονται πολύ περισσότερο οι τηλεθεατές..

10 λόγοι που πρέπει να ανησυχείς για την TTIP*

* TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership): Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ
  1. 1. Eίναι απειλή για τη δημοκρατία. Εάν συμφωνηθεί, η ΤΤΙΡ θα δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μηνύουν τις κυβερνήσεις σχετικά με πολιτικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τα μελλοντικά τους κέρδη, υπονομεύοντας τη δημοκρατική λήψη αποφάσεων για το δημόσιο συμφέρον.
  2. Aποτελεί απειλή για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά. Η ΤΤΙΡ θα δημιουργήσει νέες αγορές σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση. Θα καταστεί επίσης πολύ δύσκολο να υπαχθούν οι υπηρεσίες αυτές - καθώς και η ενέργεια και το νερό – ξανά υπό δημόσιο έλεγχο.
  3. Απειλεί την ασφάλεια των τροφίμων. Μέσω της εναρμόνισης των κανονισμών για..

Τι κρύβει η σύμβαση του ΕΔΟΕΑΠ με το Υγεία

Μερικές αλήθειες για τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης


Ανακοινωση για τα τεκταινόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ εξεδωσαν η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Γιάννης Αγγέλης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού με αφορμή την αυριανή Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Royal Olympic (έναντι στυλών Ολυμπίου Διός). Ακολουθει ολόκληρο το κείμενο:

Συνάδελφοι, ελάτε, όλοι και όλες, την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, απέναντι από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στην Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.
Μην επιτρέψετε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες σας και με τα δικά σας τα χρήματα...
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ!
Ο ΕΔΟΕΑΠ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ-ΜΕΤΟΧΟΥΣ....
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
Να το σώσουμε, το αγγελιόσημο, ναι. Να Ματώσουμε .. και να δώσουμε αγώνα.
Όχι, με λόγια, μυστικές συναντήσεις και κρυφές διαβουλεύσεις.
Αλλά, λέμε, εμείς, τώρα, μήπως, κάποιοι οδηγούν ‘τον ΕΔΟΕΑΠ στο κλείσιμο’ για δικούς..

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Νέες συνεργασίες και εκπλήξεις στον 105,5 Στο Κόκκινο

Από Δευτέρα μπαίνει στη μάχη το Κόκκινο 105,5 FM, με νέο πρόγραμμα. Μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση, επιμονή στην καλή μουσική, έξυπνα «ένθετα» πεντάλεπτα, νέοι συνδυασμοί παραγωγών, νέες εκπομπές και συνεργασίες είναι τα χαρακτηριστικά του προγράμματος που θα συνεχίσει να ανανεώνεται και τον Νοέμβριο.
Έχοντας κατακτήσει εδώ και καιρό την 3η θέση μεταξύ των ενημερωτικών σταθμών (μετά τον Real και τον Σκάι) και την 8η συνολικά στη γενική κατάταξη σε μερίδιο ακροαματικότητας στην τελευταία μέτρηση της Focus, ο σταθμός συνεχίζει να χτυπάει ρεκόρ διάρκειας ακρόασης και μπαίνει στη νέα σεζόν με μια πολύ καλή βάση εκκίνησης.
Ένθετο για το αυτοκίνητο, νέα συνεργασία με την Άντρη Βασιλειάδου και αναβάθμιση του πολιτιστικού μαγκαζίνο με τη συμμετοχή του Θανάση Μήνα αλλά και της Πόλυς Κρημνιώτη από την «Αυγή».
Επιστροφή του Σταμάτη Κραουνάκη, σταθερή η Λίνα Νικολακοπούλου, μεγαλύτερη διάρκεια στον Βαγγέλη. Ραπτόπουλο, μικρότερη όμως στην Ευγενία Λουπάκη.
Ο Χρ. Λουκάς με εκπομπή για διεθνή θέματα το απόγευμα, το πολιτικό δίδυμο..

Στα υπόγεια της Κουμουνδούρου κρύβονται τα troll του ΣΥΡΙΖΑ

Τα έχει δει ο Σταύρος Θεοδωράκης
(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ κατά την επίσκεψή του στην  Πρέβεζα το απόγευμα του Σαββάτου  στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ήπειρο, δήλωσε πως έχει δει τα troll του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα υπόγειο στην Κουμουνδούρου.
«Στις εκλογές του ‘12 είχα πάρει μια συνέντευξη από τον Τσίπρα στα γραφεία στην Κουμουνδούρου και με πολύ μεγάλη χαρά μου λέει ‘πάμε να σου δείξω τα παιδιά που δίνουν τη μάχη στο ίντερνετ’ και με πάει σε ένα υπόγειο στην Κουμουνδούρου που ήταν τα troll του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες πιτσιρικάδες που κάναν αυτή τη δουλειά. Ήταν το αντίστοιχο που έκανε τότε και η Νέα Δημοκρατία. Αν έχεις λεφτά προσλαμβάνεις 300 νεαρούς, οι οποίοι δημιουργούν ο καθένας από 10 λογαριασμούς και τους λες “πάμε παιδιά σήμερα να πούμε εναντίον του τάδε”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε δεν θα δείχνει πλέον καμιά ανοχή σε ψευδή..

Εσύ σε ποια εταιρεία ανήκεις;

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας (altsantiri)

Την ώρα που στη χώρα μας ασχολούμαστε με μείζονα ζητήματα, όπως το ποιος θα εκπροσωπεί τη Ν.Δ. στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής του Τζιτζικώστα, σε όλον τον πλανήτη, εδώ και πολύ καιρό, αλλά ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, έχει ανοίξει μια συζήτηση που συμπυκνώνεται σε κάποια περίεργα αρχικά: TPP και TTIP (Trans-Pacific Parternship και Transatlantic Trade and Investment Partnership). Μπορεί να μοιάζουν σαν μερικά από τα αθώα αρκτρικόλεξα που μας κληροδότησε η ψηφιακή εποχή, αλλά δεν είναι έτσι. Για την ακρίβεια δεν έχουν ίχνος αθωότητας. Είναι διακρατικές συμφωνίες που προβλέπουν μερικές πολύ επικίνδυνες «ελευθερίες».
Όπως ακριβώς η νεοφιλελεύθερη επέλαση ονομάτισε με θετική …αύρα την κατάλυση βασικών δικαιωμάτων, όπως π.χ. των εργασιακών που ονομάστηκαν «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», έτσι και τώρα σε ένα ακόμα επεισόδιο της επίθεσης στις κοινωνίες δημιουργείται το..

Δεν σε λυπάμαι κυρ-Παντελή…

Το «οχυρό» του «νοικοκύρη» αλώθηκε. Φόροι, χαράτσια, ΕΝΦΙάλτες, αναδουλειά, κι από κοντά η απόλυση κι ύστερα η ανεργία, τον οδηγούν καθημερινά –κάτι όπου ποτέ του δεν φαντάστηκε – απ’ το μεσίτη στο σαράφικο. Και νοιώθει αδικημένος …
Η «αρετή» του κουμπαρά στην τράπεζα κι η σιγουριά του χάθηκε. Τα capital control, τα bail in  κι όλα τα άλλα «κουρέματα», όλοι ετούτοι οι όροι που ξαφνικά μπήκανε στη ζωή του, ξέφτισαν και τον κουμπαρά και την κληρονομιά που θα άφηνε. Κι ό,τι απόμεινε και διασώθηκε, στριμώχνεται στα στρώματα, σάβανο μιας αυταπάτης που κράτησε χρόνια…
Ο κυρ-Παντελής, ο εργαζόμενος σκληρά που πάντα είχε μια καλή κουβέντα για το αφεντικό και μάζευε για τα γεράματα, ο εμποράκος που απόχτησε το χρώμα από τους σοβάδες κλεισμένος ολημερίς στο μαγαζάκι του, αυτός που πάντα φοβόταν αλλά κι εμπιστεύονταν την εξουσία,..

Οι μόνοι δημοσιογράφοι υπάλληλοι κόμματος είναι αυτοί του Ποταμιού!

Θα πάρει θέση στις συκοφαντίες η ΕΣΗΕΑ;

Με μια χυδαία, κατάπτυστη και άκρως συκοφαντική ανακοίνωση φασιστικού τύπου το Ποτάμι με κατηγορεί ότι είμαι υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ! Θα περιμένω να μου ζητήσει συγγνώμη. Μέχρι τότε και επιτρέψτε μου τον προσωπικό τόνο, θέλω να πω ότι οι μόνοι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που γνωρίζω, είναι οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη στο Ποτάμι… Δημοσιογράφοι που εμφανίζονται ως στελέχη! Δεν θα τους κατονομάσω, διότι τους σέβομαι όλους και τους εκτιμώ, για τη δουλειά και τη διαδρομή τους (ανεξάρτητα από τις ιδέες τους).
Αναρωτιέμαι όμως η ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες δημοσιογραφικές Ενώσεις που περιμένω να πάρουν θέση για το γεγονός ότι ένα κόμμα στοχοποιεί δημοσιογράφους και τους αποκαλεί υπαλλήλους του κυβερνητικού κόμματος… Έχει διαγράψει από τα Μητρώα της τους εν λόγω συναδέλφους του..

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης (protagon)

Παραδοσιακά η Δεξιά στη χώρα μας ακολουθούσε το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Δεν ήταν και δεν είναι απλά τρεις λέξεις. Ήταν τρεις λέξεις που σηματοδοτούσαν μια ολόκληρη λογική, μια ιδεολογική προσέγγιση, μια κουλτούρα. Σε αυτές τις αξίες κινήθηκε η Δεξιά για πολλά χρόνια. Μάλιστα ακόμα και όταν αυτά θεωρήθηκαν παρωχημένα, ένα κομμάτι της παράταξης, ειδικά υπό τον Σαμαρά, τα διατήρησε στην προμετωπίδα. Αυτό προσδιορίστηκε και ως η «λαϊκή Δεξιά».Υπήρξαν βέβαια και οι λεγόμενες φιλελεύθερες δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης, που δεν ακολούθησαν.
Βλέποντας τον Τσίπρα να φοράει στολές παραλλαγής, να μπαίνει σε στρατιωτικά αεροπλάνα και, με τον Καμμένο δίπλα του, να περπατάει σε κόκκινα χαλιά στρατιωτικών αεροδρομίων, να..