ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Βόμβα για Ανώτατο Δικαστή

Η απαλλαγή 19 γαλάζιων στελεχών και ο διορισμός του γιου του από τον Αδωνι

Πραγματικό περιστατικό «Νο 1»:
Μια Τρίτη, ένας δικαστής Ανώτατου Δικαστηρίου -που κατέχει θέση στην κορυφή της πυραμίδας της ελληνικής Δικαιοσύνης- προβαίνει σε μια πρωτόφαντη νομική ερμηνεία, βάσει της οποίας απαλλάσσει γαλάζιο Δήμαρχο από οφειλή 337.750 ευρώ προς το δημόσιο. (Στη συνέχεια και ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους εμπλεκομένους).
Βέβαια, τόσο πριν, όσο και μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, ο ΙΔΙΟΣ δικαστής είχε αποφανθεί ακριβώς ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. 
Πραγματικό περιστατικό «Νο 2»: Οκτώ μέρες νωρίτερα από την επίμαχη Τρίτη, ο τότε υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, διόριζε τον 32χρονο γιο του Ανώτατου Δικαστή ως Αναπληρωτή..

Εκθετο το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ

Ο Γιάννης Αγγέλης και η Πόπη Χριστοδουλίδου καταγγέλλουν το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ για απαράδεκτες αντεργατικές και αιφνιδιαστικές ενέργειες για προσωπικό και συνταξιούχους:

Αποφασίζουν χωρίς να συζητήσουν πριν…
"Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, υπό την προεδρία του κ. Ευ.Τάτση,
αφού, για άλλη μια φορά, προχτές, με πρόταση του ταμία, ανακοινώθηκε η απόφασή τους:
- Nα σταματήσουν πλέον να πληρώνουν προκαταβολικά τον μισθό στο διοικητικό και ιατρικό προσωπικό.
- Να αλλάξουν τις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος αδείας.
- Nα μετατοπίσουν σταδιακά προς το τέλος του μήνα την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
Ήταν πρoσχεδιασμένο να αποφασιστεί προχτές  το θέμα αυτό και μάλιστα, τελευταίο στην συνεδρίαση του ΔΣ.
Χωρίς να έχουν, προηγουμένως, ως όφειλαν, πρόεδρος, γ.γ και ταμίας, συζητήσει το θέμα με..

Καμπάνια ζωής...

...από το περιοδικό ΜΕΤΡΟ και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ)

Το περιοδικό ΜΕΤΡΟ, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) - «Χάρισε Ζωή», προσφέρει στους αναγνώστες του την ευκαιρία να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου τους. Δίνοντας λίγο σάλιο, και -αν μετέπειτα χρειαστεί- λίγο αίμα, μπορείτε να χαρίσετε ζωή σε κάποιον που πάσχει από λευχαιμία. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών, ή αλλιώς αιμοποιητικών κυττάρων, είναι η μόνη ευκαιρία για έναν ασθενή να ξεφύγει οριστικά από τη νόσο. Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά διαγιγνώσκονται με την ασθένεια και βασίζουν τις ελπίδες τους σε έναν συμβατό δότη, έναν από εμάς.
Το ΜΕΤΡΟ πήρε την πρωτοβουλία να εφοδιάσει τους αναγνώστες του με όλα τα απαραίτητα.
Μαζί με το 7ο τεύχος του περιοδικού, θα βρείτε ένα ζευγάρι αποστειρωμένες μπατονέτες καθώς..

Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού!

Από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» με τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη για την μη ιδιωτικοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Και από τις δυο πλευρές υπήρξε κοινή εκτίμηση για τις σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές επιπτώσεις από την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση και δόμηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και διερευνήθηκαν τρόποι παρέμβασης για την αποτροπή αυτής της προοπτικής.
Εξ’ άλλου, την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία της «Επιτροπής Αγώνα» συναντήθηκε με τον..

Το Μεμόριαλ ταιριάζει στον ταμία του ΕΔΟΕΑΠ...

Καρούτζος: «Πρόεδρε έλα, βάλτο σε ψηφοφορία, να τελειώνουμε…» 

Μια ενημέρωση για τις συμβάσεις του Οργανισμού με διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά νοσοκομεία και τις μεθοδεύσεις για περικοπές στον τομέα υγείας:
Το νέο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από τρεις μήνες έκλεισε, πράγματι μία καλή συμφωνία με ένα διαγνωστικό κέντρο (έστω κι αν έχει λίγα υποκαταστήματα). Είχε όμως προηγουμένως καταφέρει με την αμέλεια και την αδιαφορία του, να  διακόψει  την σύμβαση με το Ταμείο, ένα απαραίτητο για τα μέλη - μετόχους, ιδιωτικό νοσοκομείο. Καθώς επίσης  και να παρουσιαστεί πρόβλημα (που ευτυχώς λύθηκε προς το παρόν) και με ένα μεγάλο διαγνωστικό κέντρο. Αλλά, η φάκα στην προχτεσινή συνεδρίαση, είχε και… τυράκι.
 Η Επιτροπή ΤΥΠ ζήτησε από τις υπηρεσίες να βάλουν νέα τιμή ΕΔΟΕΑΠ (την χαμηλή των συμβεβλημένων) – μετά και από την διακοπή σύμβασης με το μεγάλο νοσοκομείο – για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία και κλινικές.
 Αποτέλεσμα, οι τιμές, με τις οποίες θα αποζημιώνει ο ΕΔΟΕΑΠ τον ασφαλισμένο για..

Χωρίς παρουσιολόγιο στους περιφερειακούς της ΕΡΤ

Ύστερα από παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, ανακλήθηκε το ενημερωτικό email για τον τρόπο συμπλήρωσης των φύλλων παρουσίασης των εργαζομένων στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.
Στο νέο ενημερωτικό δεν γίνεται αναφορά σε παρουσιολόγιο και 8ωρο για τους δημοσιογράφους.
Διευκρινίζεται ότι για τους συντάκτες στην Αθήνα..

Tι ετοιμάζει εν κρυπτώ το προεδρείο του ΔΣ για τον ΕΔΟΕΑΠ;

Μία αλήθεια και ...πολλά ψέματα πίσω από τις πλάτες των μελών/μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ

Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ενα πρωτοφανές “παιχνίδι”
παραπληροφόρησης σε βάρος των μελών του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφων – διοικητικών υπαλλήλων,συνταξιούχων και εργαζόμενων στον Οργανισμό, ενώ, την ίδια στιγμή οργιάζει ενα βρωμερό κύμα κατασυκοφάντησης εναντίον των μελών του Συμβουλίου, που αντιδρούν στις πραξικοπηματικές ενέργειες του προεδρείου του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Εδω και πολλούς μήνες – από το 2014 – γνωρίζουμε οτι το έλλειμμα στην ετήσια διαχείριση του Οργανισμού λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εσόδων από το αγγελιόσημο και την δραματική αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να μειωθεί περισσότερο από εκεί που έχει φτάσει (περί τα 15 εκ. ευρω).
Ήδη το έλλειμμα έχει μειωθεί από τον προηγούμενο χρόνο κατα 45%, αλλά όσο τα έσοδα του..

ΕΡΤ3: επιστρέφει... ενώ δεν έφυγε ποτέ

Η ΕΡΤ3 επιστρέφει στις οθόνες μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ, τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, με ένα πανηγυρικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει αναδρομή στην πολύχρονη Ιστορία της ΕΡΤ3, αλλά και την εκπομπή της τα δύο χρόνια του Μαύρου.
Το τρίτο κανάλι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με πανελλαδική εμβέλεια, επανέρχεται με δημοκρατική ευαισθησία, με έγκυρη και πλουραλιστική ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, προγράμματα παιδείας και πολιτισμού, και πάντα με σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης του δημιουργού. Η ΕΡΤ3, ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, έρχεται από την κοινωνία και απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεθεατές θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους.
Στο πλαίσιο του εορτασμού για την επίσημη επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 διοργανώνεται συναυλία..

Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

- Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ
- Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία αναφέρεται και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Αναλυτικά:
ΙΣΤ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α'  - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ'
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Ώρα 12.00
Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή,..

Ο Σταύρος μπουσούλησε! Στην Ευρώπη με νταντά την Οντίν...

 (Βίντεο)
Από μικρό αυτό το παιδί φαινόταν ότι θα γίνει σκηνοθέτης (από το enimerosi24)
 
Στο βίντεο που ακολουθεί απολαμβάνουμε μια ξεκαρδιστική βουβή παρωδία με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Θεοδωράκη πρώτη φορά (στα σαλόνια) της Ευρώπης, σε σκηνοθεσία των αδελφών Λυμιέρ!
Ο ήχος έχει ανακαλυφθεί βέβαια, αλλά το βίντεο εξακολουθεί να παραμένει βουβό! Προφανώς διότι ο Σταύρος δεν μιλάει. Παρά το γεγονός ότι είναι λαλίστατος… Ξέρει ως γνωστόν άπταιστα δυο γλώσσες, ελληνικά και κρητικά!
Τι βλέπουμε όμως στο βίντεο; Τον Σταύρο να κάνει τα πρώτα του ευρωπαϊκά βήματα στην πολιτική, με συνοδό ή νταντά αν προτιμάτε, την Οντίν Λιναρδάτου. Η τελευταία σε ρόλο μαμάς, όπως δηλαδή κάνουν όλες όταν συνοδεύουν για πρώτη φορά το παιδάκι τους στο νηπιαγωγείο τον ενθαρρύνει… Εντάξει η Οντίν τον σπρώχνει λίγο ή πιο σωστά του δίνει μια μικρή ώθηση (στο 0:16), για να..

Πώς την πάτησαν οι «απογευματινές» εφημερίδες

Η… πόρνη η επικαιρότητα εξέθεσε τα νέα (όχι τόσο νέα) ήθη στις εκδόσεις των (κατ’ ευφημισμόν) «απογευματινών» εφημερίδων. Οι οποίος πλέον έχουν γίνει τα Σάββατα περιοδικίστικες και κλείνουν τις σελίδες τους από πολύ νωρίς. Αλλά και οι οποίες από παλαιοτάτων χρόνων ουδέποτε υπήρξαν στην πραγματικότητα απογευματινές, πλην Εστίας που – τότε – τυπωνόταν αργά το μεσημέρι και γινόταν δεύτερη διανομή από το πρακτορείο Τύπου ειδικά γι’ αυτήν! Οι άλλες έβαζαν μπρος τα πιεστήριά τους τη νύχτα και έφταναν στα περίπτερα κατά τις 10-11 το πρωί – κάποτε με την απαγόρευση να μην αρχίζει η πώληση πριν από τις 12 το μεσημέρι, επειδή έως τότε έπρεπε να διατίθενται οι πρωινές (καθόλου κατ’ ευφημισμόν αυτές) εκδόσεις.
Σήμερα, λοιπόν, το μεγαλύτερο μέρος του «απογευματινού» Τύπου δεν περιλαμβάνει το δημοψήφισμα στις πρώτες εκδόσεις του και περί άλλων τυρβάζει. Τα Νέα κάνουν λογοπαίγνιο..

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο έσχατος εκβιασμός των δανειστών και οι επιλογές Τσίπρα

New deal λιτότητας εντός 48 ωρών, είτε δια της συναίνεσης είτε δια του «κοινωνικού σοκ» απαιτούν οι πιστωτές, στον έσχατο εκβιασμό προς τον Αλέξη Τσίπρα και με καθαρό στόχο την πλήρη πολιτική ακύρωση της κυβέρνησης.

Μετά από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι κι εκείνο που θα κρίνει οριστικά την έκβαση του ελληνικού δράματος, με την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup – την έκτη κατά σειρά – να παίρνει τη μορφή τελικής αναμέτρησης. Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, μετά το θυελλώδες τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες, είναι δύο: Είτε συμφωνία επί ενός νέου, ενοποιημένου κειμένου Αθήνας και πιστωτών με άμεση ψήφιση από την ελληνική και τη γερμανική Βουλή, είτε τεχνική, ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός ευρώ και επιβολή capital controls στις τράπεζες. Το δεύτερο, το λεγόμενο «κακό σενάριο», θεωρείται από τους σκληρούς κύκλους των δανειστών ως η κίνηση θα σοκάρει την κοινωνία αλλά και την κυβέρνηση και θα.. 

Μειώσεις συντάξεων και μισθών στον ΕΔΟΕΑΠ

Γενική Συνέλευση στις 30/06 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic

Με έλλειμμα 16,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποφυγή της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής του Αγγελιόσημου ( καταστρατήγηση του ν. 2328/1995), ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ από 58 εκατομμύρια ευρώ το 2009, έχουν μειωθεί στα 24 εκατομμύρια ευρώ το 2014, ενώ τα αποθεματικά το 2015 έχουν περιορισθεί στο ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ από 239 εκατομμύρια ευρώ το 2009.
Για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ζητείται η άμεση επέκταση του Αγγελιόσημου στο διαδίκτυο, καθώς και η επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής δημοσίευσης στις εφημερίδες των Ισολογισμών. Πάντως, οικονομική ανάσα αναμένεται να επιφέρει στον ΕΔΟΕΑΠ ο ν. 4279/2014 (Άρθρο πέμπτο) με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2015, που αφορά την απευθείας τιμολόγηση των..

Και στο βάθος κήπος, κύριε Χατζηνικολάου

Να πω ότι μου έκανε εντύπωση στην μίνι-συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη από το Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm το γεγονός ότι καμία ερώτηση δεν αφορούσε στο υπουργείο Πολιτισμού; Δυστυχώς ουδεμία έκπληξη! 
Εδώ θα πείτε οι παρουσιαστές και οι πολιτικοί συντάκτες απέφευγαν τέτοια ερωτήματα «ξεχνώντας» την ιδιότητα των συνομιλητών τους όποτε κι αν συνδιαλέγονταν με τους κατά καιρούς υπουργούς Πολιτισμού - ακόμα και σε πολύ καλύτερες εποχές. Ούτως ή άλλως έτειναν σιωπηλά και οι μεν και οι δε να θεωρούν «παρακατιανό» το ΥΠΠΟ. Δεν θα ξεχάσω π.χ. μία επισήμανση του (δημοσιογράφου ακόμα τότε) Σταύρου Θεοδωράκη περί «υποβάθμισης» του Θεόδωρου Πάγκαλου, όταν ο τελευταίος είχε αναλάβει το ΥΠΠΟ. Κοινό το μυστικό: οι περισσότεροι δημοσιογράφοι θεωρούν το ΥΠΠΟ..

Εμπλοκή(;) με τις συμβάσεις της ΕΡΤ ΑΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Οι δήθεν αναβιώσεις των συμβάσεων της ΕΡΤ ΑΕ που καταργήθηκαν με το «μαύρο» και την ΠΝΠ που δυστυχώς ισχύει ακόμη και οι οποίες λύθηκαν, με το άρθρο 3 της 2/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414), ούτε και αυτή καταργήθηκε ρητά, είναι άκυρες. Διότι η ΕΡΤ του νόμου 4324/15 (μετονομασία της ΝΕΡΙΤ) είναι διαφορετική της ΕΡΤ του νόμου 1730 του 1987 ο οποίος πουθενά δεν μνημονεύεται ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται περί του ιδίου φορέα. Πως λοιπόν μπορούν να αναβιώσουν συμβάσεις εργαζομένων άλλου φορέα, σε άλλον χωρίς "νομική μεταφορά";
Επί πλέον ο Ειδικός Διαχειριστής..ως φορέας δεν έχει καταργηθεί, και οι δηλώσεις περί παραιτήσεως από τη ΔΤ που υπέβαλαν κάποιοι εργαζόμενοι καθώς και οι συμβάσεις εκείνων που λήγουν τους 30/6 και δεν ανανεώνονται είναι στον αέρα.
Και κάτι τελευταίο: έχει λήξει η σύμβαση ΔΤ-ΝΕΡΙΤ/ΕΡΤ για ενοικίαση προσωπικού;
Μακάρι οι νομικοί εγκέφαλοι να τα ταιριάξουν όλα αυτά και να συνεχίσει η νέα ΕΡΤ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εκτός SportDay ο Αντώνης Πανούτσος

Σε δοκιμασία ο αθλητικός Τύπος

Ο αθλητικός Τύπος συνεχίζει να περνάει ημέρες δοκιμασίας και να αποψιλώνεται από δημοσιογραφικά στελέχη. Η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στην SportDay η οποία από το βράδυ της Τετάρτης δεν έχει στο δυναμικό της τον Αντώνη Πανούτσο , καθώς δεν δέχτηκε την προτεινόμενη περικοπή στον μισθό του, και τον Μπάμπη Χριστόγλου, έναν από την ιδρυτική ομάδα της επιτυχημένης εφημερίδας. Φημολογείται ότι θα απομακρυνθεί – αν δεν έχει γίνει ήδη – ένας ακόμα επιτελικός ο οποίος αυτόν τον καιρό κάνει χρήση της καλοκαιρινής του άδειας.
Στις αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών περιλαμβάνεται και ο Μάκης Τσίλκος (από τις σχετικά πρόσφατες προσλήψεις στην SD) ο οποίος παραιτήθηκε για να επανέλθει στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ Σπορ. Ήταν μια αναγκαία κίνηση αφού οι επαναπροσλαμβανόμενοι στον δημόσιο φορέα..

Ο Μπόμπολας «εξολοθρεύει» τους αθλητικούς συντάκτες

Ο ΠΣΑΤ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να βάλει στη θέση του έναν εργοδότη που παίζει με το ψωμί εκατοντάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους

To νέο πογκρόμ κατά αθλητικών συντακτών από το αφεντικό του «Πήγασου», Φώτη Μπόμπολα, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.
 Ο ΠΣΑΤ για μία ακόμη φορά καταγγέλλει  τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας αναφέροντας: Ο Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει να «εξολοθρεύει» τους αθλητικούς συντάκτες τους συγκροτήματος με τρεις ακόμη απολύσεις στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τους συναδέλφους Στέλιο Σαρέσκο και Πέτρο Ξηρόκωστα από το αθλητικό τμήμα του «Εθνούς» και τη συνάδελφο Τζένη Γραβιά από το «Goal News».
Σε αυτές πρέπει να προστεθεί και η αποχώρηση του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου από το μισθολόγιο της εφημερίδας «Goal News».
Με το νέο πογκρόμ κατά των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ, ο Φώτης Μπόμπολας..

Τσίπρας: Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος!

Οι άνθρωποι δεν έχουν καμμιά συναίσθηση... Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ είπε στον έλληνα πρωθυπουργό «The game is over» (το παιχνίδι τελείωσε), για να λάβει την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:
«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Να μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος»
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον Τουσκ ότι έχει «καταθέσει προτάσεις» και πως «δυστυχώς οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ» ενώ..

Τι τρέχει με τον Πρετεντέρη;

Μείναν 4 μέρες...

Ενας κουρασμένος Ντερμπεντέρης, εκανε απόψε ενα από τα πιο "άνυδρα", ανούσια και τετριμμένα σχόλια της χρονιάς (κάτι τον απασχολεί. Ίσως η παραμονή του στο ΜΕGΑ).
Ακόμη και στην...
εφημερίδα (ΝΕΑ), είναι τόσο εξαντλημένος από επιχειρήματα και ιδέες, ώστε μας ξαναλέει μετά από 1,5 μήνα την ρήση του Μπισμαρκ: Οταν είσαι αδύναμος πρέπει να δεχθείς την πρόταση του δυνατού, γιατί η επόμενη που θα σου κάνει θα είναι ακόμη χειρότερη.
Στο δελτίο απόψε, μας είπε, πως, "μείναν μόνο τέσσερις μέρες μέχρι την Τρίτη (φοβερό νέο)"...

To Ποντίκι, ο Soloup και τα ρατσιστικά ατοπήματα της Bild

Εξοργίστηκαν λέει οι επικεφαλής της γερμανικής φυλλάδας Bild με το «Ποντίκι» για το σκίτσο του Soloup που δημοσιεύτηκε στην 3η σελίδα της εφημερίδας.
Το σκίτσο απεικονίζει την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή του όπλου του γερμανού υπουργού Oικονομικών Σόιμπλε, να προχωρούν προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, στην είσοδο του οποίου αντί για την επιγραφή «Arbeit macht frei», αναγράφεται «There is no alternative» (Δεν υπάρχει εναλλακτική)…
"Απίστευτη παρομοίωση με το Άουσβιτς", είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου της Bild που γράφει μεταξύ άλλων:"Αυτό είναι απίστευτο. Στη σελίδα 3 η εβδομαδιαία εφημερίδα της Ελλάδας, "Τo Ποντίκι" στρέφεται κατά της Γερμανίας. Συγκρίνει τον αγώνα για την διάσωση της Ελλάδας με την τύχη των εκατομμυρίων κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς".
Στην Bild απάντησε το Ποντίκι αναφέροντας μεταξύ άλλων:..

Το Spirto βάζει φωτιά στον ανταγωνισμό

Γράφαμε για τον ανταγωνισμό στον χώρο του gossip Τύπου με τις νέες εφημερίδες που βγαίνουν στα περίπτερα (ΕΔΩ) αναφέροντας ότι γνωστός μιντιάνθρωπος τις προάλλες έλεγε ότι  «υπάρχει χώρος για άλλα δύο έντυπα στον χώρο του gossip και του lifestyle, αρκεί να έχουν ρεπορτάζ και δυνατά ονόματα». Την ίδια ώρα λαμβάναμε email που μας πληροφορούσε για την κυκλοφορία μιας tabloid ημερήσιας έκδοσης υπό τον τίτλο  SPIRTO. Πρόκειται για το νέο concept που ετοιμάζουν ο Γιάννης Λάβδας με τον Σταύρο Πασχάκη, στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο της καθημερινής έκδοσης. Ο τελευταίος θα έχει το γενικό κουμάντο της εφημερίδας ενώ την διεύθυνση αναλαμβάνει.. 

Έφυγε από τον ΔΟΛ, πάει στον όμιλο του gazzetta

Μετά από επτάμισι χρόνια αποχωρεί από τη θέση του εμπορικού διευθυντή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ο Τάκης Γεωργακόπουλος.
Πληροφορίες που κυκλοφορούν στη μιντιακή αγορά, αναφέρουν ότι το έμπειρο στέλεχος (με προϋπηρεσία, μεταξύ άλλων, στην Ελευθεροτυπία) αναλαμβάνει σύντομα χρέη εμπορικού διευθυντή στην ανερχόμενη Liquid Media που έχει στην ιδιοκτησία της επτά σάιτ, από τα κορυφαία της χώρας – με κυριότερο, βέβαια, το gazzetta.gr
 Ήδη από το Liquid Media αποχώρησε ο Γιάννης Ράντος, μέχρι..

Γκάγκστερς! Σε εξέλιξη το σχέδιο των δανειστών για ανατροπή Τσίπρα

Οι μάσκες έπεσαν: oι δανειστές, ως κοινοί γκάγκστερς, υλοποιούν απροσχημάτιστα την τελευταία φάση του σχεδίου, το οποίο εκπονήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από τις εκλογές και εφαρμόζεται σταδιακά από την επομένη της 25ης Ιανουαρίου. Στόχος η ανατροπή Τσίπρα με όρους ωμού πραξικοπήματος και μέσο την οικονομική ασφυξία της χώρας.
Παραβιάζοντας κάθε κανόνα λειτουργίας της Ε.Ε. εφαρμόζουν συστηματικά τη συνταγή του πολέμου με αποκορύφωμα τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, ή έκβαση των οποίων είναι αδύνατο προς το παρόν να υπολογιστεί.
Η εμπλοκή που προκάλεσαν στο παρά ένα της τελικής διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία, δεν είναι όπως αποδεικνύεται και τόσο αιφνίδια. Αφού «έστησαν» συνθήκες συναίνεσης ώστε να οδηγήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει ο ίδιος την πρόταση με τα δύσκολα μέτρα, τη..

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τέλος για τον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Παναγόπουλος!

Α. Παναγόπουλος και Θ. Κυριακού τις (παλιές) καλές εποχές...
Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της «εκκαθάρισης» εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού.
Η αρχή έγινε με τις απολύσεις όσων εργάζονταν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΑΝΤ1 (ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία) και συνεχίστηκε με την απομάκρυνση της παρουσιάστριας των δελτίων ειδήσεων του ΑΝΤ1 Εύης Φραγκάκη, αλλά και των δημοσιογράφων του αθλητικού τμήματος Μιχάλη Τσώχου και Νίκου Δελεγραμμάτικα.
Τώρα σειρά να φύγει από τον ΑΝΤ1 είχε ο δημοσιογράφος -και εκτελών χρέη διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, Ανδρέας Παναγόπουλος.
Σύμφωνα με διαρροές η λύση της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών έγινε κοινή συναινέσει, καθώς ο Α. Παναγόπουλος (θέλοντας και μη) είχε συμφωνήσει να αποχωρήσει από το κανάλι των Κυριακού - μάλιστα είχε ενημερωθεί σχετικά από την αρχή του έτους. Ο Παναγόπουλος, όπως...

Δεν θέλει κανένας να συνεργαστεί μαζί της - Eχει τον «ανθρωποδιώχτη»!..

Ποια γνωστή τηλεπαρουσιάστρια είπε για συνάδελφό της: «Η συνεργασία μαζί της ήταν η χειρότερη της ζωής μου. Ηταν μία συνεργασία πάρα πολύ άσχημη που δεν θέλω να τη θυμάμαι καθόλου».
Επίσης ποιος γνωστός τηλεορασάνθρωπος και γνώστης των media, που είχε πολύ στενή συνεργασία μαζί της (στο διαδίκτυο) και του ανατέθηκε πρόσφατα υψηλή θέση στον κρατικό τομέα, είπε για την ίδια παρουσιάστρια πως νιώθει ανακουφισμένος που επιτέλους τέλειωσε η συνεργασία μαζί της;..
Για την εν λόγω τηλεπαρουσιάστρια πολλοί είναι αυτοί που λένε πως «έχει τον ανθρωποδιώχτη» και..

Τα «βρόντηξε» ο Bίκτωρ Βλαχογιάννης!

Φεύγει από το Mega μετά τα «πισώπλατα μαχαιρώματα»

Αποχωρεί στο τέλος του μήνα από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο διευθυντής σύνταξης Ειδήσεων Βίκτωρ Βλαχογιάννης, γεγονός που - για πολλούς- αποτελεί πλήγμα για τον σταθμό.
Άξιος επαγγελματίας και δουλευταράς προσέφερε πολλά στο κανάλι για 25 ολόκληρα χρόνια.
Εδώ και πολλούς μήνες σκεφτόταν να γυρίσει σελίδα και να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό και δικό του. Στην τελική του απόφαση έπαιξαν ρόλο και τα πισώπλατα μαχαιρώματα που δέχθηκε το περσινό καλοκαίρι από «συναδέλφους» του, οι οποίοι προσπαθούσαν να σώσουν τις καρέκλες τους ή να αρπάξουν τις θέσεις άλλων…
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για το κανάλι της Μεσογείων δεν έχουν αμφιβολία:..

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο δσ της ΕΣΠΗΤ

Τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, που εκλέ­χτη­καν στις αρχαι­ρε­σίες της Γενι­κής Συνέλευσης των μελών της Ένω­σης στις 12 & 13 Ιουνίου 2015, συνήλ­θαν σε συνε­δρί­αση στα Γρα­φεία της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού Ηλε­κτρο­νι­κού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) που βρί­σκο­νται στην Αθήνα (Βαλα­ω­ρί­του 9) μετά από πρό­σκληση του πλειο­ψη­φή­σα­ντος συμ­βού­λου, με τον συν­δυα­σμό ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, Θέμη Κ. Μπε­ρε­δήμα, προ­κει­μέ­νου να συγκρο­τη­θούν σε Σώμα.
Μετά από μυστική ψηφο­φο­ρία το νέο Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συγκρο­τή­θηκε σε Σώμα ως εξής:..

Απολύσεις και στάση εργασίας στις εφημερίδες του Μπόμπολα

Δίωρη στάση εργασίας στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» του εκδοτικού συγκροτήματος Μπόμπολα και συνέλευση εργαζομένων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης.
Συγκεκριμένα αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» καθώς και στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr» για αύριο Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 από τις 13:00 έως τις 15:00.
Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων και των..

Ενα φρέντο! Εσπρέσσο ή καπουτσίνο;

Νέες κυκλοφορίες και τι (δεν) αλλάζει στον gossip Τύπο - SPIRTO η νέα εφημερίδα αέναντι στην Espresso

«Υπάρχει χώρος για άλλα δύο έντυπα στον χώρο του gossip και του lifestyle, αρκεί να έχουν ρεπορτάζ και δυνατά ονόματα». Αυτά έλεγε τις προάλλες  γνωστός μιντιάνθρωπος που ασχολείται και με το χώρο της showbiz και της τηλεόρασης εκφράζοντας την πρόθεσή του να εμπλακεί στην έκδοση μιας «κουτσομπολίστικης» εφημερίδας.
Μετά τις αλλαγές στο layout και στο περιεχόμενο της καθημερινής εφημερίδας Εspresso που έγινε πιο εκρηκτική και θυμωμένη (με τον ανταγωνισμό), νέα gossip έντυπα έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό αφήνει το έντυπο του ομιλου Φιλιππάκη.
Πρώτα από όλα την ερχόμενη Κυριακή βγαίνει στα περίπτερα η νέα εφημερίδα του ομίλου του Γιάννη Κουρτάκη με την επωνυμία FREDDO. Ο επικεφαλής της προσπάθειας..

Σώστε την Ευρώπη! Πνίξτε έναν Έλληνα...

«Σώστε την Ευρώπη...Πνίξτε έναν Έλληνα» γράφει το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo που είναι αφιερωμένο στο ευρωπαικό πρόβλημα και τον άθλιο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Το πρωτοσέλιδο σκίτσο σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της με μια καρικατούρα της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να έχει  βάλει σε ένα κουβά γεμάτο νερό το κεφάλι ενός Έλληνα για να τον πνίξει σώζοντας έτσι την Ευρώπη...
Η λύση στον  τίτλο «Σώστε την Ευρώπη», σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ του IMF, είναι «πνίξτε έναν Ελληνα»...
Το περιοδικό Charlie Hebdo -που παρά την φονική τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε πριν από λίγους μήνες, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν χάνει το χιούμορ του, έρχεται να αποτυπώσει το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί κυρίως στη Γαλλία, για τη..

Κύριε Μιχόπουλε, είστε μονταζιέρα! Κάντε μου μήνυση

Μιχόπουλος - Χαραλαμπόπουλος
Συνέχεια στη διένεξη ανάμεσα στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θοδωρή Μιχόπουλο και τον δημοσιογράφο του Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, μετά το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η μονταζιέρα μένει…». Το ρεπορτάζ του Unfollow αναφέρεται στον ρόλο Μιχόπουλου και στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αναρριχηθεί ενώ τον χαρακτηρίζει «Μανδαρίνο του Μαξίμου».
Μετά τις αντιδράσεις -μέσω σχολίου στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ και της τοποθέτησης του Στρατή Μπουρνάζου, στα Ενθέματα της Αυγής-  υπήρξε απάντηση από τον ίδιο τον Θ. Μιχόπουλο όπου αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αναφέρει: «Ολα τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδή και ατεκμηρίωτα. Ακόμα χειρότερα, πέραν όσων αφορούν το πρόσωπό μου, ο ισχυρισμός ότι "εξακολουθεί να λειτουργεί η μονταζιέρα στο Μαξίμου" θίγει την υπόληψη και άλλων προσώπων και, συνολικότερα, το γραφείο Τύπου.. 

ΔΝΤ - διαπλοκή δυναμιτίζουν τη συμφωνία

Αιφνίδια περιπλοκή στις διαβουλεύσεις για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μετά την ιδεολογικά εμμονική "σφήνα" του ΔΝΤ υπέρ αδιαφανών (;) επιχειρηματικών συμφερόντων και εις βάρος -για ακόμη μια φορά- των μισθολογικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Στο "παρά πέντε" της διαπραγμάτευσης, ενώ η ελληνική πρόταση έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από την ευρωπαϊκή ηγεσία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβάλλει αξιώσεις που ουσιαστικά ανατρέπουν την πολιτική "φιλοσοφία" της πρότασης και θέτουν εν αμφιβόλω την επίτευξη συμφωνίας.
Ειδικότερα, με πρόσχημα την "υγιή επιχειρηματικότητα", απαιτεί να αφαιρεθούν σχεδόν όλες οι φορολογικές επιβαρύνσεις από τις επιχειρήσεις (έκτακτη εισφορά 12% για κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, αύξηση συντελεστή από 26% σε 29% σε Α.Ε., επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών..

Αντιδράσεις για τον «Μανδαρίνο του Μαξίμου»

Μιχόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρνάζος
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο «Unfollow» υπό τον τίτλο «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η μονταζιέρα μένει…».
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στον ρόλο του Θεόδωρου Μιχόπουλου και στον τρόπο με τον οποίο ο 60χρονος δημοσιογράφος κατάφερε να εντυπωσιάσει το στενό επιτελείο του Τσίπρα και να καταστεί τόσο απαραίτητος, ώστε να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ο Θ. Μιχόπουλος είναι ο άνθρωπος που συνήθως εννοούν, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν, τα ρεπορτάζ όταν κάνουν λόγο για "πηγές του Μαξίμου"» αναφερει ο Λ. Χαραλαμπόπουλος στο ρεπορτάζ χαρακτηρίζοντας τον Μιχόπουλο ως Μανδαρίνο που "μοντάρει" ειδήσεις στο Μαξίμου. Αναφερομενος στον ρόλο Μιχόπουλου ο Λ. Χαραλαμπόπουλος γράφει:
«Μπορεί ο Τσίπρας και το επιτελείο του να θεωρούν ότι ο Μιχόπουλος τους είναι απαραίτητος, δεν γνωρίζουν όμως ότι ο δημοσιογράφος φρόντισε με κάθε τρόπο γι’ αυτό – ακόμη και με… ανορθόδοξους τρόπους. Αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε τον Τσίπρα και την ομάδα του ήταν ότι ο Θ. Μιχόπουλος..

Και επιπλοποιός ο Πέτρος Κωστόπουλος!

Ο «καναλάρχης του κάμπου» αναλαμβάνει τον Galaxy 92 και ελπίζει ότι του χρόνου κατι θα κάτσει και στην τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε νέες περιπέτειες στο χώρο της showbiz μπαίνει ο Πέτρος Κωστόπουλος. Μετά την ένταξη στον όμιλο του gazzeta, των σάιτ που διαχειριζόταν, ανοίγει τους ορίζοντές του και αναλαμβάνει  (όπως γράφαμε εδώ) σύμβουλος προγράμματος σε δέκα περιφερειακά κανάλια της χώρας και γίνεται «καναλάρχης του κάμπου»!
Ο βασικός ρόλος του Κωστόπουλου θα είναι να καταρτίσει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα προδιαγραφών εθνικής εμβέλειας περίπου τριών ωρών ημερησίως, το οποίο θα διανέμεται και θα μεταδίδεται με παράλληλες δικτυώσεις σε διαφορετικούς περιφερειακούς σταθμούς της χώρας.
Πέρα όμως από αυτά, όπως είπε μπροστά στις κάμερες (στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια του περιοδικού ΟΚ!), ασχολείται και με επιπλώσεις κάνοντας μάρκετινγκ και concept με έπιπλα!
Επίσης φτιάχνει μουσική για ραδιόφωνα ( έχει ήδη αναλάβει την playlist του γνωστού ραδιοσταθμού..

Οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι του Αλαφούζου... (ΒΙΝΤΕΟ)

...Κι όταν  ο ΑΝΤ1 «ανακαλύπτει» ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι κάποιες φορές που μένεις άφωνος διαπιστώνοντας πόσο αμόρφωτοι, άσχετα εντελώς από το πολιτικό γίγνεσθαι είναι κάποια ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια που θέλουν να παριστάνουν διαμορφωτές της λεγόμενης «κοινής γνώμης».
Ο λόγος για το όσα ακούσαμε να μας λένε το πρωί της Τρίτης οι υπάλληλοι του Αλαφούζου, Οικονόμου - Λυριτζής που έστρεψαν τα βέλη τους σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται με την διαφαινόμενη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών του ελληνικού κράτους.
Ας προσπεράσουμε το ότι επανέλαβε το γνωστό κινδυνολογικό τροπάρι που ακούμε τόσες μέρες από όλους τους μαρκουτσοφόρους – γραφιάδες του φυράματός του (αν δεν υπάρξει συμφωνία θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα πληρωθούν μισθοί – συντάξεις, θα κλείσουν οι τράπεζες …). Εκεί που θέλουμε να σταθούμε είναι στο ότι ζήτησε έμμεσα από τον Τσίπρα να πάρει πειθαρχικά μέτρα..

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Περικοπές και σύννεφα στο MEGA Σαββατοκύριακο

Τέλος τα μπλοκάκια… Αβέβαιο το μέλλον Αναγνωστάκη

Mετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» των  Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη από τον διευθυντή Ειδήσεων του Mega (o Στραβελάκης τους κατήργησε στον «αέρα»!) έχουμε κι άλλες εξελίξεις που αφορούν την πρωινή εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.
Η διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε σε όσους εργάζονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι), οτι η συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημερες με το τέλος της εκπομπής και δεν θα συνεχιστεί του χρόνου…
Για το θέμα γράφει το enimerosi24: Φούντωσαν τα σενάρια για το μέλλον της εκπομπής MEGA Σαββατοκύριακο και φυσικά για το αν θα  συνεχιστεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και με ποιους.
Τις περισσότερες πιθανότητες να διακόψει το κανάλι τη συνεργασία του με εναν απο τους δυο..

Πήραμε τα βουνά!..

Αντάρτικα εν έτει 2015 στο ΜΕΤΡΟ Ιουλίου
(ΔΥΟ BINTEO)

Το περιοδικό ΜΕΤΡΟ κυκλοφόρησε και μαζί με αυτό και το cd "Πήραμε τα βουνά - Αντάρτικα εν έτει 2015" με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μουσικής όπως οι Ελένη Βιτάλη, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Στέλιος Μαγαλιός, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Μπάμπης Στόκας.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ακούστε το τραγούδι "Το τραγούδι του Άρη" και δείτε και το video με τη φωνή του Μπάμπη Στόκα σε στίχους της Ναυσικάς Φλέγκα - Παπαδάκη και σε μουσική του Αλέκου Ξένου. Η διασκευή είναι των Γιάννη Σακκέτου και Χρήστου Κιτσαντά. Παίζει το συγκρότημα "Sober on tuxedos". Διεύθυνση παραγωγής η Μαρία Παναγιώτου και ο Σπύρος Οικονομάκος.

Πήραν κρατική επιδότηση 10 εκατ. ευρώ και απέλυσαν τους μισούς εργαζόμενους!..

 Ρήγας και Σουλοπούλου
Ερώτηση στη Βουλή για "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", και "ΣΠΟΡ του Βορρά"

Ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική (τον όμιλο που ανήκει η εφημερίδα ''Μακεδονία'') και τα "ΣΠΟΡ του Βορρά" προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού υπέβαλλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης:
''Τον Ιούλιο του 2011 η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, στην οποία ανήκει η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διεκδίκησε επιδότηση με ποσό ύψους 10,2 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα «αναδιάρθρωσης» της, το οποίο, αφού εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το τότε υπουργείο Ανάπτυξης, εκταμιεύθηκε μέχρι τον Μάιο του 2014.
Βάσιμες είναι οι υποψίες των εργαζόμενων πως η συγκεκριμένη επιδότηση αφορούσε απολύσεις εργαζομένων και την μείωση του εργατικού κόστους γα την εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό πως..

Νέα «καμπάνα» στον Ανδρέα Κουρή...

...για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis

Νέα «καμπάνα» έπεσε από ένα ακόμη δικαστήριο στον Ανδρέα Κουρή το οποίο τον καταδίκασε σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis.
Η νέα καταδίκη του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή επιβλήθηκε από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από καταγγελία στο ΣΕΠΕ από μια ακόμη ομάδα απολυμένων των καταστημάτων Metropolis και αφορούσε τη μη καταβολή αποζημιώσεων. Προκαλεί εντύπωση ότι η νέα καταδίκη του Ανδρέα Κουρή δεν συνοδεύτηκε από την επιβολή χρηματικού προστίμου, κατά παράβαση του σχετικού νόμου.
Aυτή η καταδίκη του Ανδρέα Κουρή επήλθε έπειτα από καταγγελίες των απολυμένων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2011, δηλαδή έπειτα από  3,5 ολόκληρα χρόνια, γεγονός ενδεικτικό της χρονοβόρας διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης σε ότι αφορά τις εργατικές διαφορές. Αλλά και επεξηγηματικό σε ότι αφορά την ευχέρεια των εργοδοτών να παρανομούν ασύστολα..

Ποιους ενοχλούν τα μέτρα των 7,8 δισ.

Το Χωνί γράφει και σχολιάζει το (μέχρι τώρα) αποτέλεσμα των διαπραγμάτευσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές


«Ναι, με τον Τσίπρα θα έχουμε 7,8 δισ. μέτρα. Αλλά με τον Σαμαρά θα είχαμε 20 δισ.!!!

Και τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία μετά από σκληρή και αλύγιστη διαπραγμάτευση, οι μονταζιέρες και οι... αυθόρμητοι σχολιαστές του Κινήματος "Μένουμε Ευρώπη" (με σήμα τον Άδωνι) πήραν φωτιά! Ξαφνικά, τα μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας είναι πολύ σκληρά και ενοχλούν τους... μνημονιακούς χασάπηδες και τους νεοφιλελεύθερους γιάπηδες.
Δικαίως τους ενοχλούν: γιατί οι μεν πρώτοι θα ξεβρακωθούν οριστικά και θα τελειώσουν πολιτικά ενώ οι δεύτεροι θα αφήσουν κάτω τα πλακάτ και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Γιατί αυτή τη..

Nέες διώξεις και εντάλματα σύλληψης για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Μετά την οικογένεια Μπόμπολα, ήρθε η σειρά κι άλλων γνωστών επιχειρηματιών

Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα που είχε συλληφθεί για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ (τελικά πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε  ελεύθερος) ένας ακόμη επιχειρηματίας  βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Πρόκειται  για γόνο γνωστής οικογενείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αλκοολούχων ποτών και διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς οι αστυνομικές αρχές που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι του.
Η δίωξη και το ένταλμα σύλληψης αφορούν στη δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του επιχειρηματία, μετά τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ».
Το ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία.. 

Πόσα παίρνουν τα μέλη του ΔΣ της «Καθημερινής»

Το ποσό των 136.500 ευρώ λαμβάνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Καθημερινής». Τα χρήματα αυτά δόθηκαν το 2014 και θα διανεμηθούν και το 2015, σύμφωνα με τη γενική συνέλευση της εταιρείας που αποφάσισε τη διαγραφή της «Καθημερινής» από το χρηματιστήριο.
Επιπλέον, κάθε μέλος του Δ.Σ. λαμβάνει 300 ευρώ ως αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχει.
 Στο Δ.Σ. της καθημερινής συμμετέχουν ο Αριστείδης Αλαφούζος του Iωάννη, πρόεδρος, ο Παναγής Βουρλούμης, αντιπρόεδρος, ο Γιάννης Αλαφούζος, αντιπρόεδρος, ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος, διευθύνων σύμβουλος, η..

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο Σταύρος Ψυχάρης παραδίδει στην οικογένεια...

Κομβικό ρόλο στο ΔΟΛ αναλαμβάνει, λέει, ο Ανδρέας Στ. Ψυχάρης (είς εκ των υιών του κυρ Σταύρου) καθώς του ανατέθηκαν καθήκοντα επιχειρησιακού διευθυντή στον Οργανισμό.
Οπως γίνεται πλέον φανερό ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ του ΔΟΛ (και κατέχων το 100% των μετοχών) Σταύρος Ψυχάρης παραδίδει σταδιακά την διαχείριση και τον έλεγχο του Συγκροτήματος στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας...
Ηδη η (σύζυγος) Χριστίνα Τσούτσουρα -Ψυχάρη είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος  του ΔΣ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο (έτερος υιός) Πάνος Στ. Ψυχάρης κατέχει τη..

Αντιδράσεις για το νέο μυστικοσύμβουλο του Σαμαρά

Ο Ρουσόπουλος στέλνει στο περιθώριο τον Μουρούτη

Τον Μάιο του 2010 ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει «δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» για να του απαντήσει άμεσα ο Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε».
Πέντε χρόνια μετά -και έπειτα από την μερική αποκατάσταση του Θ. Ρουσόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο (προσκλήθηκε επίσημα στην εκδηλωση γενεθλίων της ΝΔ)- ο Σαμαράς δείχνει να επενδύει στον πρώην υπουργό και έμπιστο του Κ. Καραμανλή και από τον τρίτο όροφο της Συγγρού αναζητείται τώρα συγκεκριμένος ρόλος για Ρουσόπουλο χωρίς να διαταραχτούν άμεσα κάποιες  ισορροπίες στο κόμμα και χωρίς να υπάρξουν (έντονες) αντιδράσεις.
Ο Σαμαράς λέγεται ότι προορίζει τον Ρουσόπουλο για το επικοινωνιακό επιτελείο, σε ρόλο συμβούλου, αλλά το πουλέν του Καραμανλή έχει τους λόγους του να μην επιθυμεί την..

Πιο εκρηκτική και θυμωμένη (με τον ανταγωνισμό) η Espresso

Eντελώς διαφορετική και ανανεωμένη κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα η εφημερίδα Espresso του ομίλου Φιλιππάκη. Το λίφτινγκ είναι εμφανές από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Το φύλλο μετά από πολλούς (καθημερινούς και πολλάκις αποτυχημένους) πειραματισμούς την τελευταία εβδομάδα, άλλαξε εμφάνιση, όχι όμως και θεματολογία παραμένοντας κλασσικό tabloid. Τις τελευταίες ημέρες και μέχρι να σταθεροποιηθούν οι αλλαγές, σε κάποια πρωτοσέλιδα χάθηκε εντελώς ο βασικός τίτλος (δεν υπήρχε πρώτο θέμα αλλά πολλά μικρά) ενώ κάποια στιγμή οι φανατικοί αναγνώστες έχασαν και το «Κορίτσι της 3»! Μετά από ενστάσεις το κορίτσι επανήλθε στην 3η σελίδα αλλά μετατράπηκε σε «Espresso Girl», ενώ στο σημερινό φύλλο (Δευτέρα 22/6) της Espresso έγινε εμφανές και το πρώτο της θέμα, ενώ (μάλλον) καταστάλαξε και στις όποιες αλλαγές.
Στο πλαίσιο της ανανέωσης πέρα από τις αλλαγές στο layout προστέθηκαν νέες στήλες και..

Πάτερ ημών

O Κώστας Γιαννακίδης (Citi-zen)
γράφει ένα εξαιρετικό, αν και λίαν στενόχωρο, κείμενο για όλους τους πατεράδες του κόσμου - κοινή γαρ η μοίρα... Διαβάστε το:

Καμία αφίσα δεν κολλήθηκε, σαν χνώτο, στα τζάμια του ανθοπωλείου. Και ποιος θα την πρόσεχε; Είναι, άλλωστε, η μέρα φορτωμένη. Στις 21 Ιουνίου ξεκινάει το καλοκαίρι και στο βόρειο ημισφαίριο έχουμε τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Είναι η Παγκόσμια Μέρα της Μουσικής. Η Παγκόσμια Μέρα του Ουμανισμού. Η Διεθνής Μέρα της Γιόγκα -ο Θεός να μας φυλάξει. Και επειδή είναι η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, σκάει πάνω της η Γιορτή του Πατέρα.
Ο κόσμος, λένε, φτιάχτηκε από άνδρες. Όμως αν μετρήσεις τις γιορτές και τα μπουκέτα, νομίζεις ότι γεννήθηκε μόνο από γυναίκες. Η μητέρα θα πάρει τα λουλούδια της σταθερά κάθε Μάη. Ο πατέρας συνήθως θα πάρει άνθη μόνο μία φορά. Και δεν μπορεί να τα δει, ούτε να τα μυρίσει γιατί έχει..

O Στραβελάκης τους κατήργησε στον «αέρα»!

Πως ο διευθυντής Ειδήσεων εξέθεσε Χασαπόπουλο και Αναγνωστάκη - Εν αναμονή εξελίξεων

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι ανάλογο στην ελληνική τηλεόραση -στα ξένα ΜΜΕ ούτε θα τολμούσε κανείς να το διανοηθεί…
Συνέβη όμως, στη διάρκεια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο».
Οι παρουσιαστές Μανόλης Αναγνωστάκης και Ιορδάνης Χασαπόπουλος έπαιρναν συνέντευξη από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, θέτοντάς του ερωτήματα στα οποία όλοι οι Έλληνες περιμένουμε απάντηση.
Ωστόσο, ο Νίκος Στραβελάκης, διευθυντής Ειδήσεων του σταθμού τους έξι τελευταίους μήνες, δεν έμεινε ικανοποιημένος. Και τι έκανε;..

Στον αέρα οι αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος

Ένα ενδιαφέρον ματς παίχτηκε την περασμένη στην Ευελπίδων, στο Πτωχευτικό Δικαστήριο. Αφορμή η αίτηση του πρώην εκδότη της «Ελευθεροτυπίας» Χάρη Οικονομόπουλου για αντικατάσταση του Βαγγέλη Καρβούνη από τη θέση του συνδίκου της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Όπως έγινε γνωστό στο Δικαστήριο, στην εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο 40 εκατομμυρίων ευρώ για ΦΠΑ και άλλους φόρους, λόγω μη έγκαιρης καταβολής φορολογικών στοιχείων στην αρμόδια ΔΟΥ. Το πρόστιμο αποκάλυψε ο Χάρης Οικονομόπουλος και το επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Καρβούνης.
Η συνέχεια ήταν εμπρηστική. Από τη μία ο Χάρης Οικονομόπουλος κατηγόρησε τον σύνδικο ότι δική του είναι η ευθύνη για τον καταλογισμό του προστίμου. Από την άλλη ο Βαγγέλης Καρβούνης υποστήριξε ότι ουδέποτε παρέλαβε το λογιστήριο της Χ.Κ. Τεγόπουλος και ότι σε σχετική..

Ένας άλλος κόσμος. Ένας αντίκοσμος

Να το καταλάβουμε. Η μια πατρίδα μας ταξιδεύει στα ελβετικά σαλέ, παίρνει μίζες από τις Siemens, αγοράζει κάμερες που φωτογραφίζουν τον λαό, έχει εφεύρει δεκάδες τρόπους για να θωρακίζει το «είναι» και το «αντέχειν» της από τον εσωτερικό εχθρό της. Η άλλη πατρίδα τρέχει για το μεροκάματο, ζει με 300 ευρώ, πεθαίνει στην ανεργία και στην αλλότρια εργασία, αναγκάζεται να πληρώνει τις θηλιές των τραπεζών που βλέπουν τα αμύθητα κέρδη τους να αυξάνονται.
Αυτές οι δύο πατρίδες συγκρούονται. Άτυπα και φανερά. Υπόγεια και στους δρόμους. Άλλοτε δυνατά κι άλλοτε αδύναμα. Αλλά συγκρούονται. Ο ένας κόσμος δεν έχει τίποτε κοινό με τον άλλον. Στη Ρώμη, το χειρότερο μαρτύριο ήταν όταν έδεναν ένα υγιές κορμί με ένα σαπισμένο ώσπου να σαπίσει και αυτό. Οφείλουμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο γιατί, αν συνηθίσουμε το.. 

Αγρια πρόγκα για το νέο παραλήρημα Αδωνη

Δεκάδες χρήστες του twitter στο πλευρό της Γκολεμά - Θίχτηκε ο Γεωργιάδης και απειλεί με μηνύσεις

Εχει κατακλυστεί το διαδίκτυο από οργισμένες αντιδράσεις χρηστών του, οι οποίες προκλήθηκαν από τις άθλιες δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη, στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».
Σε ένα ντελίριο κινδυνολογίας και ρατσισμού, ο νεοδημοκράτης βουλευτής είχε επικαλεστεί... μαρτυρία φίλου του στην Ουκρανία που του ανέφερε ότι στην χρεοκοπία αυτής της χώρας κάποιες γυναίκες πήγαιναν είτε παραδουλεύτρες είτε δούλευαν ως εκδιδόμενες για να περιγράψει τι θα συμβεί κατά την γνώμη του στην Ελλάδα αν δεν υπογραφεί συμφωνία κυβέρνησης – «εταίρων».
Κι ενώ τα εκατοντάδες επικριτικά σχόλια που δέχτηκε για τις ελεεινές τοποθετήσεις του ο τηλέμπορας βουλευτής τα έκανε γαργάρα το μόνο που έδειξε ότι τον «έθιξε» είναι αυτό της..