ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οταν ο Καλφαγιάννης εκνεύρισε τον Τσίπρα

ΒΙΝΤΕΟ
Ενταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όταν
ο πρωθυπουργός εκανε ειδική αναφορά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ που όπως είπε αποτελεί συμβολικό ορόσημο. Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την επιλογή της νέας διοίκησης και ειδικά του Λάμπη Ταγματάρχη, είπε: «Εχουμε καθυστερήσει, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε,  όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Εκείνη την στιγμή παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ο οποίος φώναξε: «Ανοίγετε την ΕΡΤ χωρίς να λογαριάζετε τους εργαζόμενους». Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος και φανερά εκνευρισμένος: «Ας αναλάβουν όλοι και όλες τις ευθύνες τους απέναντι στην επαναλειτουργία του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης και απέναντι στον ελληνικό λαό. Η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί προκειμένου κάποιοι να ξαναβρουν την δουλειά τους, αλλά για να έχει.. 

Ανοιχτός πλέον ο πόλεμος με τους μιντιάρχες

 Ο εχθρός εντός των πυλών

«Η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις και την ομοβροντία των ΜΜΕ που πολλές φορές αποτελούν την φωνή των δανειστών, έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Στηρίζει τις προσπάθειές μας ο ελληνικός λαός, γιατί διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπάρχουν δύο πλευρές και όχι μία».
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας κατά την ομιλία του στην Kεντρική Eπιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της εγχώριας ολιγαρχίας των μίντια και κατά της παλαιάς πολιτικής ελίτ που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.
«Ο αντίπαλος δεν βρίσκεται μόνο στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ο αντίπαλος βρίσκεται και εντός των τειχών. Εκτός από τους ξένους υπάρχει και το λόμπι των υποστηρικτών τους στο εσωτερικό που εκφράζει τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν την τελευταία εικοσαετία και ακόμη και στα τελευταία χρόνια της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση κατα των γνωστών και μη εξαιρετέων διαπλεκόμενων μιντιαρχών:..

Στο μυαλό του Τσίπρα

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Τι είναι οι ιδεοληψίες ή εμμονές; Κατά τους ειδικούς, είναι σκέψεις ή νοητές εικόνες που προκαλούν έντονη ανησυχία. Είναι ακούσιες ή απρόσκλητες, έρχονται δηλαδή στο μυαλό χωρίς τη θέληση του ατόμου. Ως αποτέλεσμα δημιουργούν αιφνιδιασμό και ταραχή. Άλλες φορές συνοδεύονται από καταναγκασμούς ή τελετουργίες (πράξεις για να μειωθεί το άγχος), ενώ άλλοτε παρατηρούνται χωρίς να επακολουθούν καταναγκασμοί. Οι ιδεοληψίες εμπίπτουν στο φάσμα της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.
Καταλάβατε; Ας πούμε ναι. Και τι μας ήρθε να χωθούμε στα τεφτέρια του Διαδικτύου και της ψυχιατρικής για τη σημασία μιας τέτοιας λέξης; Μα δεν ήρθε σε μας. Σε άλλους ήρθε, που την έχουν κάνει τελευταία την ιδεοληψία καραμέλα. Στον Σαμαρά, στην Ντόρα, στον Σταύρο, τον Βενιζέλο, στους κήρυκες της υγιούς πολιτικής. Και φυσικά στη φυλή των ΔΟΛ. Που δεν υπάρχει μέρα.. 

Ράδιο Κρήτη: και μειώνουν μισθούς και απολύουν!..

Απολύσεων συνέχεια στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης «Ράδιο Κρήτη 101,5». Η εργοδοσία στα τέλη Μαρτίου είχε απολύσει μία δημοσιογράφο ενώ είχε φροντίσει νωρίτερα για τη μείωση αποδοχών στο σύνολο του προσωπικού με τη «δέσμευση» ότι δεν πρόκειται να προβεί σε απολύσεις. Τελικά όλα έμειναν στα λόγια αφού η διοίκηση του ραδιοσταθμού απέλυσε  την δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Ελένη Βασιλάκη μετά από πολυετή εργασία και προσφορά στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η έμπειρη δημοσιογράφος απολύεται μαζί με  τέσσερις ακόμα εργαζόμενους στο σταθμό που θα αποχωρήσουν σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα. Πρόκειται για δύο ακόμα δημοσιογράφους καθώς και δύο άτομα από το διοικητικό προσωπικό...
Το «Ράδιο Κρήτη 101,5» είναι ένας από τους παλιότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κρήτης που..

Στου Χατζηνικολάου βρήκε δουλειά ο Ντινόπουλος

Θα αντικαταστήσει τον Τάκη Χατζή και θα κάνει εκπομπή με τον Μ. Γεωργίου

«Πρώην υπουργός, με 13 χρόνια εμπειρίας στην πολιτική και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης (Ελλάδα), 15 χρόνια πείρας ως δημοσιογράφος – πολεμικός ανταποκριτής, δικηγόρος, δίγλωσσος (αγγλικά, γαλλικά), με εξειδίκευση στην επικοινωνία, στην επίλυση συγκρούσεων, την επίλυση κρίσεων, τη διοίκηση καταστάσεων υψηλού ρίσκου λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις, αναζητά εργασία. Μπορεί να μετεγκατασταθεί άμεσα». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η αγγελία αναζήτησης εργασίας, του πρωην δημάρχου, πρώην  βουλευτή, πρώην υπουργου και νυν δημοσιογράφου Αργύρη Ντινόπουλου, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαΐου  στην ιστοσελίδα devnetjobs.org.
Παρά το «τρολάρισμα» που ακολούθησε στο διαδίκτυο κι όχι μόνο από την κοινοποίηση της αγγελίας, βγήκε κάτι καλό αφού ο Αργύρης Ντινόπουλος κατάφερε τελικά να βρει δουλειά. Συγκεκριμένα..

Ποιος θέλει τον Θανάση Τσεκούρα στη νέα ΕΡΤ;

Προσωπικά αδυνατώ να το πιστέψω. Ο Λάμπης Ταγματάρχης πρότεινε τον Θανάση Τσεκούρα για τη θέση της γενικής διεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης; Όταν η πληροφορία κυκλοφόρησε στα social media από νωρίς σήμερα θεωρήθηκε ως μια ακόμη τρολιά. Είναι όμως έτσι;
Το παρασκήνιο γύρω από την προετοιμασία εκπομπής της νέας ΕΡΤ είναι έντονο. Στη σκιά της δυσαρέσκειας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Ταγματάρχη και των εργαζομένων της ΕΡΤ που είναι κυριολεκτικά στα κάγκελα, γίνονται οι συσκέψεις και συναντήσεις για τη στελέχωση της ΕΡΤ. Έτσι βγήκε το όνομα του Θανάση Τσεκούρα, πρώην διευθυντή του Έθνους, νυν στελέχους στο thetoc, διαγραφείς από την ΕΣΗΕΑ για μαζικές απολύσεις στο συγκρότημα Μπόμπολα, ως πρόταση Λάμπη Ταγματάρχη ο οποίος δεν θέλει τον Σταύρο Καπάκο. Όπως επίσης και ότι ο Πάνος Χαρίτος δεν μπορεί να..

Ctrl+Alt+Del στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κυρίαρχο σύνθημα «Ctrl+Alt+Del στην εργοδοτική αυθαιρεσία», πραγματοποίησε έξω από τα γραφεία του ομίλου ΜΜΕ Media 24 η Συνέλευση Έμμισθων, Ανέργων και Φοιτητών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιοκτησίας Δημήτρη Μάρη, ο οποίος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου. Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να γίνουν γνωστά τα προβλήματα των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (sites), καθώς, εκτός του ότι συνήθως εργάζονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη από τους εργοδότες τους.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης ξεκίνησε στις 6 μ.μ. και παρά το αίτημα των συγκεντρωμένων να μπουν στο κτίριο, ώστε να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους..

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το έριξε στον τζόγο ο ΔΟΛ;

Τα Νέα αναγγέλλουν πρωτοσέλιδα το άνοιγμά τους στο Στοίχημα, με αφιερώματα κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Είναι κοινωνικό φαινόμενο όσοι φτωχαίνουν να το ρίχνουν στον τζόγο. Άπονη ζωή...
Υστερόγραφο 1: Τώρα πια, που οι «δικοί» μας δεν είναι στα πράγματα και η αριστερή στροφή μας δεν έπιασε, είναι και αυτό μια λύση.
Υστερόγραφο 2: Με το αφιέρωμα στο προϊόν, μπορεί να 'κονομίσεις και καμιά ρεκλάμα από..

Η αναβάθμιση του Γιάννη Κολοκυθά άναψε φωτιές στο ΣΚΑΪ

- Γιατί ο Αλαφούζος τον έκανε διευθυντή ενηµερωτικών εκποµπών;
Σκωτσέζικο ντους για τη Λία Παρασκευά

«Εργάζομαι από το 1997 σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και έντυπα. Μεγάλη αγάπη ήταν από την πρώτη στιγμή και παραμένει βέβαια το ραδιόφωνο! Και ο Παναθηναϊκός»... Aυτά γράφει μεταξύ άλλων ο Γιαννης Κολοκυθάς στο βιογραφικό του δίνοντας αφορμή για σχόλια και κριτική καθώς η προώθησή του στη θέση του διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ, σε λιγότερο από έναν χρόνο από την έναρξη της συνεργασίας του µε τον όµιλο, προκάλεσε αντιδράσεις.
Μάλιστα, όπως γράφουν τα Παραπολιτικά, ο Γιάννης Αλαφούζος και τότε είχε αιφνιδιάσει πολλούς δίνοντάς του καθηµερινή εκποµπή στο ραδιόφωνο. Τα δηλητηριώδη µηνύµατα περί «αξιοκρατίας» από παλαιότερα στελέχη έδιναν κι έπαιρναν στα social media, ενώ δεν έλειψαν και τσουχτερά σχόλια,.. 

Σε βάθος δεκαετίας οι έλεγχοι στα δάνεια των ΜΜΕ

Σε εξέλιξη η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα

Βαθιά το νυστέρι στη χαίνουσα πληγή των χρεών και των δανείων των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας για τον λόγο αυτό και τις εισαγγελικές Αρχές. Έτσι, σε μια περίοδο που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει περισσότερο νερό στον μύλο της σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης, στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης που παρήγγειλε με έγγραφό του ο αρμόδιος για θέματα διαφάνειας υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης (η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη), ζητά από τον Γιάννη Στουρνάρα, και συγκεκριμένα από την ΤτΕ, να συλλέξει από τις εμπορικές τράπεζες ανεξαιρέτως όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν πάρει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, σε βάθος δεκαετίας.
Αυτό που ερευνά είναι αν τα εν λόγω δάνεια δόθηκαν με εγγυήσεις και αν οι ρυθμίσεις που έγιναν..

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει...

Καλώς τους κι άργησαν. Ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ έγραψε ότι είναι 100% ανακριβές ότι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα ειπώθηκαν κατά του Βαρουφάκη οι χαρακτηρισμοί «χαρτοπαίκτης», «επιπόλαιος», «σπαταλάει το χρόνο μας» κ.λ.π. Έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες για να έχουμε αυτήν την αποκάλυψη.
Κι εγώ αναρωτιέμαι: Αυτοί που διακίνησαν τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, αυτοί που τους φιλοξένησαν στα μέσα που εργάζονται κι αυτοί που στήριξαν τις αναλύσεις τους σε κάτι που δεν έγινε, πώς πρέπει να χαρακτηρισθούν; Απατεώνες; Βαποράκια; Ανόητοι; Παραπλανημένοι;
Αναρωτιέμαι επίσης: Μήπως η σχετική διόρθωση έγινε λόγω της περιρρέουσας φήμης ότι ο..

Δυναμική παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ για το «Ιατρόπολις»

Ενημερωνόμαστε από το μέλος του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και διαβάζουμε την καταγγελία των τριών μελών του ΔΣ για το ζήτημα που προέκυψε αιφνιδιαστικά:
Για να είμαστε ξεκάθαροι, από την πρώτη στιγμή, κάναμε επειγόντως δυναμική παρέμβαση για το γεγονός, πως, μεγάλο διαγνωστικό Κέντρο ανακοίνωνε, την Παρασκευή, 15 του μήνα στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ότι έληξε η σύμβαση και πρέπει να πληρώσουν ως ιδιώτες.
Είμαστε στον ΕΔΟΕΑΠ , Δευτέρα, Τρίτη με επιστολή, προφορική παρέμβαση και πίεση. Το θέμα έληξε σήμερα 20 του μήνα, οπότε και το διαγνωστικό κέντρο δέχεται κανονικά τα μέλη του..

H "Ανασυγκρότηση" παίρνει μέρος στις εκλογές της ΕΤΗΠΤΑ

Aνακοίνωση από τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για την Ανασυγκρότηση των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ - (ΕΤΗΠΤΑ):

"Η Εκλογο - Απολογιστική Γενική Συνέλευση, στις 17/5, νομίζουμε ότι απέδειξε περίτρανα την ανάγκη να υπάρξει μια εκ βάθρων αλλαγή σ' όλα όσα έχουν φέρει τον κλάδο των Τεχνικών Τύπου ένα σκαλοπάτι πριν από τη διάλυσή του.
Η απερχόμενη πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης, αποδείχτηκε - και εκ του αποτελέσματος - όχι απλώς κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και καταστροφική.
Καταστροφική κύρια σε ό,τι αφορά τη συνοχή των συναδέλφων, στο απαιτούμενο αγωνιστικό φρόνημα ως βασική προϋπόθεση για μια στοιχειώδη αντίσταση στη λαίλαπα των εργοδοτικών απαιτήσεων.
Αναδείχτηκε ως η ενδοτικότερη πλειοψηφία ΔΣ στην ιστορία του κλάδου...
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι:..

Πόσο νέα είναι η... νέα ΕΡΤ;

Ολο το παρασκήνιο που οδήγησε στην κυβερνητική επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για την ΕΡΤ, συνέντευξη του προέδρου του τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Γιώργου Πλειού, καθώς και οι θέσεις εργαζομένων, συνδικαλιστών και αγωνιστών της EΡΤopen -που επί 23 μήνες κράτησαν τη φωνή της ΕΡΤ ζωντανή-, στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ που θα βρείτε στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ.
Το 6ο τεύχος του περιοδικού  κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από την Πέμπτη, 21 Μαΐου, με εξώφυλλο που σχεδίασε ο Κάρλος Λατούφ (Carlos Latuff), ο διάσημος καρτουνίστας/ακτιβιστής που πλέον αποτελεί μέλος της ομάδας του ΜΕΤΡΟ.
Στο 6ο τέυχος διαβάστε επίσης:
 · Ξενώνας αστέγων η βίλα του Άκη στη Διονυσίου Αεροπαγίτου; Ευρωπαϊκή οδηγία έρχεται..

Πρωτοβουλία για τον τυποκτόνο νόμο

Ν. Παρασκευόπουλος: Μελετάται νομοθετική παρέμβαση για το θέμα των εξοντωτικών αγωγών κατά ΜΜΕ

Στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (18/5/2015) για τον τυποκτόνο νόμο με τις οικονομικά εξουθενωτικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων, που συχνά «διορθώνει» η ίδια η Δικαιοσύνη, γράφαμε ότι «ένα πεδίο δόξας λαμπρό για μια προοδευτική κυβέρνηση είναι και η κατάργηση ή έστω η τροποποίηση των ισοπεδωτικών και για την ελευθερία του Τύπου διατάξεων». Αλλωστε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανειλημμένα έχει ζητήσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις την κατάργησή του.
Επικοινωνήσαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο (φωτό), και του θέσαμε το ερώτημα, αν υπάρχει πρόθεση μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που να καταργεί -ή έστω να..

Επιτέλους ξύπνησαν για τα Επικουρικά

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Δημοσιογραφικής Ανανέωσης & Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων»:

"Μετά τη δημόσια παρέμβαση της «Δημοσιογραφικής Ανανέωσης & Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων», στο Δ.Σ. της Τρίτης 19 Μαΐου αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στο υπουργείο Εργασίας με την οποία η Ένωση δηλώνει ρητά ότι το Επικουρικό της Β’ Διεύθυνσης πρέπει να μείνει εντός του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Στην επιστολή της η ΕΣΠΗΤ, ως πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο ασφαλισμένων της Β’ Διεύθυνσης ΕΤΑΠ ΜΜΕ, εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση τόσο ως προς την ένταξη..

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το MEGA συκοφαντεί…

...με άθλιο τρόπο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ευτυχώς που ήταν και η… κάμερα του MEGA εκεί και είδαμε τι ακριβώς συνέβη.
Μόνο αγενής δεν ήταν η πρόεδρος της Βουλής. Και μόνο εξωφρενικά και σε στυλ μπάτσου δεν ήταν αυτά που είπε (να ‘ναι ελεύθερη η Βουλή κι όχι φρούριο με κλούβες).
Το MEGA από το on της παρουσιάστριας μέχρι το ρεπορτάζ και τα σχόλια, παρουσίασε μια εικόνα «προέδρου Βουλής σε στυλ αστυνόμου», με… «πρωτοφανείς παρεμβάσεις» και «θύελλα διαμαρτυριών σε βάρος της».
Μέχρι και σχόλια από την κυβερνητική πλευρά ακούσαμε («δύσκολη σχέση», «καταγεγραμμένη..

Τελεσίγραφο αριστείας και η Stoya στα στέκια του Βαρουφάκη


«Βάζουν στο τραπέζι και τον νόμο Μπαλτά», σφυρίζουν Τα Νέα στο πρωτοσέλιδό τους και εξηγούν στο πόπολο: «Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης θέλει να καταστήσει το σχέδιο Μπαλτά για τα πανεπιστήμια μερίδα των δανειστών, με το επιχείρημα ότι δεν προωθεί τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και επομένως δυσκολεύει την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι περιμένει συμφωνία Ελλάδας-δανειστών ώς τα τέλη του μήνα».
Μετάφραση: «Οι μνημονιακοί νεοδωσίλογοι έχουν λυσσάξει με την (μερική) επαναφορά της ομαλότητας και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Παιδεία. Είναι πολλά τα βερέμισθα και το μπαμπαγιόκο, Άρη. Τώρα που μυρίστηκαν ότι παίζει συμφωνία, σού λέει κάτσε να βάλουμε μέσα και την αριστεία, όπως τον παλιό καλό καιρό του σαμαρέλου. Τα “παν στο χθεσινοβραδινό σουαρέ, πήραν το ok από τα δικηγορικά γραφεία της τρόικας, τo “βαλαν κάτω να το σουλουπώσουν οι διαφημιστές της εργαλειοθήκης, έπεσαν τα τηλέφωνα στους δημοσιογράφους της παρέας και νάτη η απαίτηση μερίδας των δανειστών. Ο Τόμσεν το ξέρει, ρε γκιόζηδες, ή θα το μάθει με google translate σε σπασμένο ηλεκτρονικό αντίτυπο των Νέωνε;»
Κατά τ άλλα, τα γνωστά. «Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής, οι πολίτες δηλώνουν ότι θέλουν έναν..

Παιχνίδια πολέμου με τους μιντιάρχες

Proxy war: Νέο ’89 στα media - Ποιος ο ρόλος του Νίκου Παππά 

Ο μοιραία αυτοκαταστροφικός ποιητής της ροκ Τζιμ Μόρισον είχε ξεκάθαρη, όσο και προφητική, άποψη για τα ΜΜΕ. «Όποιος τα ελέγχει, ελέγχει το μυαλό» είχε δηλώσει το πιο σκοτεινό και συνάμα γοητευτικό ίνδαλμα της μουσικής βιομηχανίας. Στη γονατισμένη από την ύφεση Ελλάδα του 2015, με μια κυβέρνηση που δεν είχε μέχρι πρότινος ευνοϊκή μεταχείριση από τα μίντια, το ζήτημα μοιραία ξανατίθεται. Τι θα γίνει με τον μιντιακό χάρτη;
Είκοσι έξι χρόνια πριν, το 1989, ήταν η κυβέρνηση του Τζαννή Τζανετάκη, με τη συμμετοχή του τότε ενιαίου Συνασπισμού, που άναψε το πράσινο φως στην ίδρυση των ιδιωτικών καναλιών. Ο νόμος είχε παρουσιαστεί τότε ως άνοιγμα στον «πλουραλισμό» και τη «δημοκρατία». Ήταν όμως ο ίδιος νόμος που διαμόρφωσε το μιντιακό τοπίο όπως το γνωρίζουμε σήμερα, στον αντίποδα του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Τελικά:..

Η ΕΤΕΡ για τους αδικοχαμένους νεκρούς των ΕΛΠΕ

Aνακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) για τους αδικοχαμένους νεκρούς της εργατικής τάξης στα ΕΛ.ΠΕ:

"Αθήνα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2015
Η εργατική τάξη θρηνεί από χθες 2 ακόμη θύματα της ασυδοσίας του κεφαλαίου και της εργοδοσίας και της ανικανότητας του κράτους να επιβάλει κανόνες εργασίας, συνθήκες ασφαλείας που να τηρούνται απαρέγκλιτα, συλλογικές συμβάσεις, μισθούς αξιοπρεπείς, συνεχή και μόνιμη εργασία και όχι ενοικιαζόμενους και υποαπασχολούμενους «δουλοπάροικους». Ο θάνατος του Μπάμπη Δευτεραίου (εργαζομένου στα ΕΛ.ΠΕ) και του Ραμαντάν Ντελιλάϊ (εργαζομένου σε εργολαβία της εταιρείας), μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, θα μείνει για πάντα στη μνήμη των εργαζόμενων ως δύο ακόμη θυσίες μέσα στις εκατόμβες θυμάτων των εργοδοτών και του κεφαλαίου που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τους πάντες και δεν υπολογίζουν τίποτα.
Τα ΕΛ.ΠΕ όπου εργάζονταν οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι είναι η εταιρεία με την υψηλότερη.. 

Δ. Στρατούλης: Οι κόκκινες γραμμές δεν είναι εφέ

Ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μιλάει στο presspublica.gr

«Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει δεν αποτελούν εφέ, αλλά πραγματικότητα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη στο presspublica.gr επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και κοινωνικά αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο συνδεδεμένο άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Δ. Στρατούλης, χωρίς φόβο και πάθος, αναφέρεται στις απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών και συγκεκριμένα στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα θιγούν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά..

Ο «Φαληρεύς» του Αλαφούζου βρήκε τον δάσκαλό του

Με πολεμικά ανακοινωθέντα μέσω της Καθημερινής συνεχίστηκε η αντιπαράθεση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με τον δημοσιογράφο Στέφανο Κασιμάτη.
Η πρώην «Πανδώρα» του Σταύρου Ψυχάρη και νυν «Φαληρεύς» της εφημερίδας του Αλαφούζου, την Δευτέρα στη στήλη του και υπό τον  τίτλο «Ο Αλτουσέρ της κυβέρνησης» έγραφε για τον Αρ. Μπαλτα με αφορμή τη συνέντευξη του τελευταίου στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα: «Εκτός από ιδεοληπτικός έχει και κάτι άλλο που τον κάνει ξεχωριστό ως προσωπικότητα: νομίζω πρέπει να είναι από τους πλέον δυσάρεστους ανθρώπους που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Το σκοτεινό, αγέλαστο ύφος του, η βαθιά κατάθλιψη του βλέμματός του αναδίδουν όλο τον φανατισμό του και τον κάνουν να θυμίζει κάπως τον Αλτουσέρ».
Το άρθρο, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά που με ανακοίνωσή του συστήνει στον δημοσιογράφο «να περιορίσει την κριτική του στα μεσημεριανάδικα» διότι «βρίθουν χαριτωμένων ανθρώπων, του είδους που μάλλον συνηθίζει να..

Nάσος Μπράτσος: Ορθιοι και καθαροί, χωρίς συμφωνίες και μοιρασιές κάτω από τραπέζι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση του δημοσιογράφου της ertopen Νάσου Μπράτσου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ που θα γίνουν στις 3 και 4 Ιουνίου:
εμύτισαν και οι κρυμμένοι των μνημονιακών χρόνων και είπαν να κάνουν εκλογές, αλλά ο απολογισμός τους θυμίζει ΜΚΟ και φιλανθρωπικό – εξωραϊστικό σύλλογο και όχι σωματείο εργαζομένων.
Η συνήθης πρακτική του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν σχεδόν αποκλειστικά το νομικό σκέλος των υποθέσεων, δηλαδή προσφυγές στην επιθεώρηση εργασίας και τα δικαστήρια, που προφανώς πρέπει να γίνονται, αλλά λόγω της φύσης τους είναι χρονοβόρες και συχνά αναποτελεσματικές, παρά το δίκαιο των υποθέσεων. Καμία συνολικοποίηση και κανένας συντονισμός των κινητοποιήσεων που..

Υποψηφιότητες και ασυμβίβαστα για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για τη διαδικασία των αρχαιρεσιών της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015:

1-2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς και για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού χρήσης 2014 και του οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2015, θα γίνουν στις 3 και 4 Ιουνίου 2015, από τις 08.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (20.42’-20.43’).
2. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν γραπτά προς τη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 και ώρα 14.00. Μετά την ημερομηνία και ώρα αυτή ΚΑΜΙΑ υποψηφιότητα δεν θα..

To μπαρ Ημεροδρόμος, ο Χιώτης κι ο... Ερντογάν

Αθώα ερώτηση Παπαχρήστου βάζει φωτιά στα τόπια

«Αν Χιώτη εννοείς αυτόν που έγραψε το ρεπορτάζ για τη συνάντηση Καραμανλή – Ερντογάν στο ΒΗΜΑ… Τότε, δεν έχει σημασία τι λέει αυτός για μένα» απάντησε απαξιωτικά ο Νίκος Μπογιόπουλος, στα σχόλια του στελέχους του ΔΟΛ που του είχε μεταφέρει νωρίτερα η Κατερίνα Ακριβοπούλου στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τους εκπομπής στον REAL FM.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος – ενδεχομένως δικαιολογημένα, παρεξηγήθηκε από τους ειρωνικούς αστεϊσμούς του Βασίλη Χιώτη για την ονομασία του μπαρ Ημεροδρόμος που διατηρεί στην πλατεία Καρύτση με υπονομευτικούς συμβολισμούς που παρέπεμπαν στο «πρώτη φορά Αριστερά» και...

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η αλήθεια για μια αποχώρηση από την ΕφΣυν

N. Aσημακόπουλος - Ν. Βουλέλης
Στην «Εφ.Συν.» της 9-10/5 δημοσιεύτηκε κείμενο του Νίκου Ασημακόπουλου το οποίο φωτογράφιζε τον συνάδελφο της «Αυγής» Στ. Καπάκο με τον χαρακτηρισμό «κομματική σαβούρα» που θα «φορτωθεί στο καράβι» της ΕΡΤ. Ο συντάκτης του κειμένου ισχυρίστηκε ότι δεν εννοούσε τον Στ. Καπάκο και κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για να αποκατασταθεί ο θιγόμενος.
Αυτό δεν έγινε και ο διευθυντής Νικόλας Βουλέλης με σημείωμά του στις 13/5 αποδοκίμασε επωνύμως την πράξη του Ν. Ασημακόπουλου. Ο ίδιος ο Ν. Ασημακόπουλος, που ενημερώθηκε για το κείμενο του διευθυντή, πριν αυτό δημοσιευτεί, τού ζήτησε να αλλάξει μία λέξη, κάτι που έγινε αποδεκτό. Ο Ν. Ασημακόπουλος κλήθηκε πάλι να δώσει διευκρινίσεις ή να απαντήσει δημοσίως στο σημείωμα της Διεύθυνσης, αλλά δεν το έκανε.
Το απόγευμα της 15/5 ανάρτησε στον πίνακα των ανακοινώσεων της «Εφ.Συν.» και στο εσωτερικό ηλεκτρονικό δίκτυο της εφημερίδας μας -χωρίς να ενημερώσει τη Διεύθυνση- κείμενο με τίτλο..

«Μαύρο» στην ασυδοσία του Ιντερνετ

Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔ Δημήτρης Μάρης
Γράφει ο Δημήτρης Τρίμης 

Tην Πέμπτη 21 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα έξω από τον «Ομιλο 24» (ψηφιακών ΜΜΕ και στοιχηματικών εταιρειών), του Δημήτρη Μάρη (Συγγρού 166, Καλλιθέα) πρόκειται να διαμαρτυρηθούν εργαζόμενοι στις ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται εκεί, διότι ο κ. Μάρης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΝΕΔ (Ενωση Εκδοτών Διαδικτύου), της εργοδοτικής Ενωσης που ίδρυσαν πριν από λίγα χρόνια τα παραδοσιακά μεγάλα αφεντικά όλων των ειδών των ΜΜΕ προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντά τους και να εγκαθιδρύσουν την εργοδοτική ασυδοσία και στον αλματωδώς αναπτυσσόμενο αυτό σύγχρονο και ζωτικό κλάδο της επικοινωνίας.
Η διαμαρτυρία του νεαρού προλεταριάτου των ιντερνετικών ΜΜΕ είναι απολύτως δίκαιη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι πρακτικά ανεξέλεγκτος έως σήμερα, έχοντας ασφαλώς.. 

Εξάωρη στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων

Την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας (11πμ-5μμ) αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου σε όλα τα ΜΜΕ, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής
 Συνέλευσης των μελών της Ενωσης. Η συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “DIVANICARAVEL” (Βασ. Αλεξάνδρου αρ. 2, Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ»), με όσα μέλη κι αν είναι παρόντα.
Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Τετάρτης και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων, το Διοικητικό Συμβούλιο κήρυξε 6ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. όλων των δημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής (εφημερίδες, ιδιωτική και δημόσια..

Mνημονιακοί κονδυλοφόροι...

Το Μνημόνιο μείωσε τις καταθέσεις και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημεία και τέρατα γράφονται τελευταία από μνημονιακούς κονδυλοφόρους προκειμένου να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι από τότε που βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταρρεύσει οι τραπεζικές καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων. Επιχειρείται έτσι αφενός να δυσφημιστεί η κυβέρνηση Τσίπρα και αφετέρου, πράγμα πολύ σημαντικότερο, να ξεχαστεί μέσω της πρόκλησης σύγχυσης η παταγώδης καταβαράθρωση των τραπεζικών καταθέσεων στα πέντε χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά-Βαγγέλη Βενιζέλου.
Είναι αλήθεια ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2009, τρεις μήνες αφότου είχε αναλάβει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ανερχόταν σε 231,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι εξίσου αληθές ότι στις 31 Μαρτίου 2015, δύο μήνες αφότου είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, οι καταθέσεις ήταν σχεδόν... εκατό (!) δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα - για την ακρίβεια 138,6 δισ. ευρώ. Μείωση δηλαδή κατά 92,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο που μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 κυβερνούσε τη χώρα το..

Βγαίνει από το Χρηματιστήριο και ο Αλαφούζος

Πρόταση για διαγραφή των μετοχών της «Καθημερινής»

Αποφάσεις σχετικά με τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη μη διανομή μερίσματος, καλείται να λάβει, μεταξύ άλλων, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Καθημερινής, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου και έχει συγκληθεί για να εγκρίνει τα πεπραγμένα της χρήσης του 2014.
Εαν εγκριθεί η πρόταση,  το αίτημα θα υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατ΄αρ. 17 παρ.5 του ν.3371/2005.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία, το διοικητικό συμβούλιο καλεί τους μετόχους σε Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 23 Ιουνίου. Η οικογένεια Αλαφούζου ελέγχει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου και η μετοχή σήμερα..

EΡΤ: Ζητούνται νέοι διευθυντές

Ποια ονόματα ακούγονται

Μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Λάμπη ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί τους ανθρώπους που θα τρέξουν το πρόγραμμα. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με τα πρόσωπα που θα ορίσει το ΔΣ της εταιρείας στις γενικές διευθύνσεις της.
Το επιτελείο του Τσίπρα έχει κάνει ήδη τις ανιχνευτικές κινήσεις του και σε μια τουλάχιστον περίπτωση έλαβε θετικό μήνυμα.
Ο δημοσιογράφος της Αυγής (με δωδεκαετή θητεία αρχισυντάκτη στη ΝΕΤ κι άλλα τόσα πιο πριν, στο Mega) Σταύρος Καπάκος φέρεται να έχει αποδεχθεί πρόταση να αναλάβει τη γενική διεύθυνση ειδήσεων-ενημέρωσης της ΕΡΤ.
Κρούση έχει γίνει και στον Κώστα Χαλβατζάκη (με πολυετή θητεία στις ειδήσεις της ΕΡΤ).
Η κυβέρνηση φέρεται να εμπιστεύεται την Ελληνική Ραδιοφωνία στον Γιώργο Γιουκάκη με..

Ερχονται διώξεις σε γνωστούς δημοσιογράφους

Να το θυμηθείτε. Σύντομα θα ανοίξει από τα ΜΜΕ μια μεγάλη συζήτηση για τα «περίεργα» φρούτα που υπάρχουν στον κήπο του διαδικτύου. Κι αυτό θα γίνει με αφορμή τις δικαστικές διώξεις που θα ασκηθούν σε έναν γνωστό δημοσιογράφο διαχειριστή μεγάλης ενημερωτικής ιστοσελίδας για διακεκριμένες απάτες και εκβιασμούς καθώς και σε έναν μπλόγκερ με μακρόχρονη παρουσία στο διαδίκτυο και ο οποίος διευθύνει καθημερινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή.
Ο τελευταίος που παρουσιάζεται «πολιτικός αναλυτής» είχε και στο παρελθόν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, όταν είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε το μπλοκ του για να εκβιάζει και να καρπώνεται μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά στην ακροαματική διαδικασία είχε βγει «λάδι».
Μάλιστα αυτόν τον τύπο τον είχε «φωτογραφίσει» με δημοσίευμα της, στο «Βήμα» απ’ το 2010..

ΕΡΤ: ραντεβού τη Δευτέρα

«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλετε σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα». Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός τους υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης, να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.. «Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων. Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των.. 

Το πούρο του Ξυδάκη...

του Γιάννη Παντελάκη

Αν κάποιος έριχνε μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα διαπίστωνε πως το κυρίαρχο θέμα είναι ένα μικρό πούρο που φαίνεται να άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού στο Εθνικό Μουσείο Σύχρονης Τέχνης! Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ν. Ξυδάκη, με σκωπτικό τρόπο σχολίαζαν πώς γίνεται ένας υπουργός κυβέρνησης με σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά» να καπνίζει πούρα. Και οι πιο θερμόαιμοι έβαζαν φωτογραφίες του περιβόητου Ψωμιάδη με το κλασικό πούρο για να κάνουν παραλληλισμούς !
Η αλήθεια είναι, πως και μέσα ενημέρωσης είχαν αναδείξει το θέμα, ένα «μη θέμα» δηλαδή, στο οποίο είχαν δώσει μεγάλη έκταση. «Φάουλ του υπουργού» έγραψαν και το ανέβασαν σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα τους. Φάουλ υπάρχει σίγουρα αλλά δεν είναι του υπουργού. Είναι ενός κομματιού των ΜΜΕ αλλά και πολλών χρηστών των social media που θεωρούν κάτι τέτοιο ως.. 

Ποιος ήθελε να κάψει το θέατρο ρεματιάς;

H φωτιά στο θέατρο ρεματιάς Χαλανδρίου με τον φακό του Κ Γιαννακίδη
του Κώστα Γιαννακίδη

«Πρέπει να καίγεται το θέατρο» είπα και έκλεισα το παράθυρο για να μη μπει ο μαύρος καπνός, που έβγαινε σαν τζίνι, από τη ρεματιά. Την ώρα που έβαζα παπούτσια, άρπαξε το πεύκο. Αισθάνθηκα και άκουσα τον πόνο του, αυτές τις μικρές τσιρίδες που λες και βγάζει κάθε πευκοβελόνα. Μία γυναίκα έκλαψε, κάτω στο δρόμο. Ένας άνδρας έβρισε τα θεία. Κάποιος άλλος μιλούσε ξέπνοος με την Πυροσβεστική. Έβρεξα μία πετσέτα και κατέβηκα,
Πριν από λίγες μέρες είδα μία αλεπού στη ρεματιά του Χαλανδρίου. Δεν είναι δύσκολο να κατέβει το ζώο από την Πεντέλη μέχρι το Χαλάνδρι. Η ρεματιά είναι ο παλαιός ποταμός Καλαμάς που πηγάζει από τη Νέα Πεντέλη και χάνεται κάπου στη Φιλοθέη. Η ρεματιά είναι και ο λόγος που κατοικήθηκε .. 

Επικίνδυνη αδράνεια για το Επικουρικό ή σκοπιμότητα

Από τη Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Καμία ενέργεια δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ για την παραμονή του επικουρικού της Β’ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) εντός του ΕΤΑΠ ΜΜΕ!
Επίσης, δεν έχει γίνει καμιά κίνηση ενημέρωσης της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη «θεωρητικά» (μένει ν’ αποδειχθεί και στην πράξη…) ομόφωνη θέση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΑΠ ΜΜΕ
    ΟΧΙ στα Επαγγελματικά Ταμεία.
    OXI στην απόσχιση του Επικουρικού της Β’ Διεύθυνσης από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τη συνεισφορά του    στο χρεοκοπημένο ΕΤΕΑ.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 220 του ν.4281/2014, προβλέπεται ότι από την 1η Ιουλίου 2015 το Επικουρικό της Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), μαζί με άλλα Επικουρικά, μεταφέρεται αυτόματα στο χρεοκοπημένο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης..

Η ΣΣΠ δεν κάνει συμβόλαιο με την νίκη, αλλά με τον αγώνα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης (ΣΠΠ)  για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών:

1. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, η πρώτη πανελλαδική εκλογική αναμέτρηση μετά τον πολιτικό σεισμό της 25ης Γενάρη, μπορεί να μην επέφεραν τις τεράστιες ανατροπές που είχαν οι εθνικές εκλογές, προσφέρουν όμως χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος.
2. Αν και το υποτονικό κλίμα έδειχνε πτώση της συμμετοχής, αυτή κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα με περίπου 90.000 φοιτητές να προσέρχονται στις κάλπες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
3. Για μια ακόμη χρονιά εμφανίζεται η αργή αλλά σταθερή πτώση των αστικών-μνημονιακών δυνάμεων ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, οι οποίες για πρώτη φορά πέφτουν κάτω από το 50% αθροιστικά, με μια.. 

Ο Γ. Φιλιππάκης υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Από τον δημοσιογράφο Γιώργο Φιλιππάκη και σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνων (ΕΣΗΕΑ), λάβαμε και δημοσιεύουμε, ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους του δημοσιογράφους:
"Συνάδελφοι
Θα ζητήσω και πάλι την ψήφο σας με τη βεβαιότητα πως ανταποκρίθηκα με ευθύνη και αγωνιστικότητα απέναντί σας κατά τη θητεία μου στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ η οποία μόλις έληξε .
Επέλεξα να συμπορευθώ αγωνιστικά με την παράταξη  της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή  στις εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου γιατί μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα μιας μαχητικής και ασυμβίβαστης παρουσίας στις εξελίξεις του κλάδου στη δυσκολότερη φάση που διανύει.
Στα λόγια, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις λίγα μας χωρίζουν. Ολες μιλούν για την αναγκαιότητα.. 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μεγάλος καυγάς στο Star

Μεταξύ παρουσιάστριας και του αρχισυντάκτη της

Ένταση επικρατεί τις τελευταίες µέρες σε εκποµπή του Star µεταξύ της παρουσιάστριας και του αρχισυντάκτη της. Σχεδόν δεν µιλιούνται µεταξύ τους και συνεννοούνται µέσω τρίτων. Η παρουσιάστρια θεωρεί ότι ο αρχισυντάκτης δεν µπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εκποµπής και µάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι κινείται και η διεύθυνση του σταθµού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα ο αρχισυντάκτης θα..

Απορρίφθηκε η έφεση Λυμπέρη

Επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση για ποινή φυλά­κι­σης 25 μηνών

Το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθη­νών, απέρ­ριψε την Έφεση του Αντώνη Λυμπέρη νομί­μου εκπρο­σώ­που της εται­ρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» κατά της πρω­τό­δι­κης από­φα­σης, που του επέ­βαλε ποινή φυλά­κι­σης 25 μηνών και χρη­μα­τική ποινή άνω των 17.000 € λόγω μη κατα­βο­λής Δώρου Χριστουγέννων για το έτος 2012, κατό­πιν σχε­τι­κής καταγ­γε­λίας στην Επι­θε­ώ­ρηση Εργα­σίας 25 πρώην εργα­ζο­μέ­νων στη συγκε­κρι­μένη εκδο­τική επι­χεί­ρηση. Το δικαστήριο επι­κύ­ρωσε την πρω­τό­δικη Απόφαση.
Η δικα­στική δια­μάχη συνε­χί­ζε­ται τόσο ως προς τη διεκ­δί­κηση των εργα­τι­κών απαι­τή­σεων των εργα­ζο­μέ­νων, αφού στις 9 Ιου­νίου εκδι­κά­ζε­ται η υπό­θεση, που εμπλέ­κει και την «ALPHA EDITIONS» ως διά­δοχο σχήμα της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» και συνε­πώς οφει­λέ­τιδα των πρώην εργα­ζο­μέ­νων..

Ποιος αμφισβητεί τα ρεπορτάζ του ΔΟΛ για το Ποτάμι

Και γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης ψεύδεται σχετικά με την προβολή του;

Περίπου 10 αναφορές μόνο μέσα στο Μάιο που υπολείπονται ακόμη δώδεκα ημέρες για να τελειώσει και αντιστοιχούν σε ισάριθμα ρεπορτάζ της Καρολίνας Παπακώστα των ΝΕΩΝ για το Ποτάμι, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους βουλευτές του, μετρήσαμε πρόχειρα… Μάλιστα τελευταία αναφορά ήταν η χθεσινή απάντηση του αρχηγού του κόμματος στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου! Και ευλόγως αναρωτιέται κανείς, γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης αναγκάστηκε να πει ψέματα στην ομιλία του στην 2η μετεκλογική συνδιάσκεψη του Ποταμιού ότι ο «Ο ΔΟΛ, το Βήμα και Τα Νέα, 110 μέρες τώρα δεν έχουν ούτε ένα ρεπορτάζ για τη δράση του Ποταμιού»; Γιατί ο Σταύρος..

Ο Μπόμπολας θέλει τον Μάρη στο Mega!

Tη συµµετοχή του επιχειρηματία ∆ηµήτρη Μάρη στο ∆.Σ. του Μega προτείνει η πλευρά Μπόµπολα ενώ την ίδια στιγµή η πλευρά Βαρδινογιάννη προωθεί τη λύση Θεοχάρη Φιλιππόπουλου. Κάποιοι µάλιστα , όπως γράφουν τα Παραπολιτικά, δείχνουν να καλοβλέπουν την περίπτωση ακόµη και της δυαρχίας στο Mega.
Ο Δημήτρης Μάρης έχει έναν όµιλο από 17 ιδιόκτητα και συνεργαζόµενα sites. Πρόκειται κυρίως για αθλητικές και στοιχηµατικές ιστοσελίδες (news 247, sport 24, stoiximan, in kazino, poker.gr, ola paok, prasina nea, daily motion, red planet κ.τ.λ.). Ο Δ. Μάρης κατέχει και ποσοστά στην εταιρεία που εκδίδει την εφηµερίδα «∆ηµοκρατία», ενώ πρόσφατα αγόρασε το 50% του Sentra FΜ από τον Οµιλο Μπόµπολα και τον µετονόµασε σε Sport24 FM.
Ο επιχειρηματίας θεωρείται µεγάλος παίκτης στους ελιγµούς κινήσεων στη στοιχηµατική αγορά - κάποιοι μάλιστα του έχουν δώσει το προσωνύμιο ο Betατζής. Τα τελευταία χρόνια έχει..

Ο Ν. Στραβελάκης αγωνιά για τα «νούμερα»...

...και κάνει συστάσεις για τις «διαρροές στα media 
- Φήμες για τίτλους τέλους στον Πρετεντέρη

Σοβαρά δοµικά προβλήµατα στο πρόγραμμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την καθημερινότητα του Mega. «Αν δεν γίνει κάτι γρήγορα µε το πρόγραµµα, µετά να µη µας ζητάνε τα ρέστα για τα νούµερα του δελτίου ειδήσεων» ήταν –πάνω, κάτω- το µήνυµα που έστειλε στη διοίκηση του καναλιού ο Νίκος Στραβελάκης µιλώντας πριν από λίγες µέρες σε µία από τις κεντρικές συσκέψεις για το δελτίο.
Εµφανώς αγχωµένος το τελευταίο διάστηµα για τα νούµερα του δελτίου που δεν λένε να ξεκολλήσουν, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega επικαλείται όλο και πιο συχνά την ανυπαρξία προγράµµατος και -σε έναν βαθµό- δεν έχει άδικο. Αλλωστε, το..

Σημειώματα της Εφορίας σε ευρωβουλευτή, υπουργούς και δημοσιογράφους

Ποιοι έχουν χρέη από 250.000 ευρώ εως 1,5 εκατ. ευρώ!

Τον αντιμνημονιακό αγώνα που έδιναν και προεκλογικά φαίνεται πως συνεχίζουν Χιλιάδες είναι οι μεγαλόσχημοι οφειλέτες που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία και συνεχίζουν να μην πληρώνουν ούτε καν το 1/100 των οφειλών τους, παρά τις εκπτώσεις και το κούρεμα χρεών που τους προσφέρει η ρύθμιση Βαλαβάνη. Από την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει email και καλεί στο τηλέφωνο 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ, και τους καλεί να πληρώσουν ό,τι προαιρούνται.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του Πρώτου Θέματος, ανάμεσα στα πρόσωπα (η εφημερίδα τα «φωτογραφίζει») που έχουν δεχτεί «ραβασάκι» ή τηλέφωνο από την Εφορία ξεχωρίζουν:..

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κυριακάτικος πανικός στα περίπτερα...

Αναρτήθηκε από το πρωί ο «Κυριακάτικος πανικός» στα περίπτερα, με τις ανάλογες ραδιοφωνικές παρουσιάσεις.
Κάθε εφημερίδα και ένα απόρρητο σχέδιο (βοηθάνε εδώ και οι διαπραγματεύσεις και οι πολλές... διεθνείς πηγές) για το μέλλον της Ελλάδας μεταξύ Τιτανικού, βράχων και καταστροφής.
Κάθε εφημερίδα και ένα νέο «σκάνδαλο» Βαρουφάκη, που εντελώς συμπτωματικά ανακαλύπτονται και αυτά την Κυριακή.
Κάθε εφημερίδα και μια νέα εσωκομματική διαμάχη με τα πολιτικά κουτσομπολιά για πιθανούς ανατροπείς και νέους Καίσαρες.
Οι ιστορικές ναυαρχίδες του Τύπου αλλά και εκείνες των αυξημένων προσφορών-πωλήσεων συναγωνίζονται στις καταστροφολογικές γενικεύσεις τους επί παντός επιστητού.
Ξεχωρίζει σήμερα το ΒΗΜΑ που μας εξηγεί γιατί ΟΛΟΙ, καθηγητές και πολιτικοί, είναι εναντίον..

Bαρύ το κλίμα στη Μεσογείων

Αλλάζουν όλα στο MEGA - Θα ακολουθήσει τη συνταγή του Alpha

Μετά το σοκ από την πρωτοφανή πτώση της τηλεθέασης, ήρθε η αποδοχή της πραγματικότητας για το μεγάλο κανάλι… Ανοιχτά πλέον τα στελέχη την αποδίδουν στην έλλειψη χρηματοδότησης που έχει ως συνέπεια την απουσία νέων προγραμμάτων, τη διακοπή σειρών, αλλά και τις συχνές επαναλήψεις! Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμη και το «Παρτάλι», το δυνατό χαρτί του καναλιού «χτυπήθηκε», εμφανίζοντας σημαντική μείωση στην τηλεθέαση. Και αιτία όπως ομολογούν είναι οι συχνές επαναλήψεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μπερδέψουν το κοινό που δεν ήξερε πότε θα δει νέο επεισόδιο… Επίσης η ξαφνική διακοπή της «Δικαίωσης» έδιωξε έναν πιστό πυρήνα τηλεθεατών, που δεν επέστρεψαν με την επανεμφάνιση της σειράς!
Την ίδια ώρα και παρά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαρροές για την..