ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το δάνειο είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα..

ΒΙΝΤΕΟ με την ομιλια του Ερικ Τουσέν στη Βουλή

«Όλα τα μέλη του ΔΝΤ γνώριζαν πως το δάνειο προς τους Ελληνες είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα», είπε ο Ερίκ Τουσέν μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή. Ο Βέλγος καθηγητής που στηρίζει την πρωτοβουλία της Βουλής για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, είπε ότι στόχος της επιτροπής είναι να εξεταστεί ποιο από το τμήμα του ελληνικού χρέους είναι απεχθές και μη βιώσιμο.
Αθέμιτο χρέος, είπε ο καθηγητής, είναι αυτό το κομμάτι του χρέους που δημιουργήθηκε χωρίς να λάβει υπόψη το δημόσιο συμφέρον αλλά για να στηρίξει μία μικρή προνομιούχα μειοψηφία. Το..

Ωμός εκβιασμός κατά τεσσάρων δημοσιογράφων

Η εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονία» τους απολύει επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις

Επιστολή-καταγγελία 4 δημοσιογράφων αποκαλύπτει τις άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της εφημερίδας «Μακεδονία». Στην καταγγελία προβαίνουν οι εργαζόμενοι Κωστής Κεκελιάδης (εργασιακός εκπρόσωπος «Μακεδονίας»), Μπάμπης Μπίκας (μέλος διοικητικού συμβουλίου ΕΣΗΕΜΘ), Βασίλης Πάγκαλος και Κώστας Σιαμέλης που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, υπερασπιζόμενοι τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το καταστατικό της ΕΣΗΕΜΘ. Η διοίκηση της εφημερίδας κοινοποίησε στους τέσσερις δημοσιογράφους, που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, προειδοποιητική καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους με έναν άνευ..

Ανεπίτρεπτη η εγκατάσταση, δίπλα σε σπίτια, διυλιστηρίου της εταιρείας Oil Οne

Τι καταγγέλλει ο Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας οργανώνει δράσεις και παρεμβάσεις (Σάββατο και Κυριακή) στο χώρο της πρώην βιομηχανικής Ζώνης των Λιπασμάτων και αξιώνει ανάπλαση της έκτασης ανέπτυξε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και στις Αλεξάνδρα Χρηστακάκη και Τζούλυ Τσίγκα.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την εγκατάσταση, σε ελάχιστη απόσταση από τα σπίτια, διυλιστηρίου - της εταιρείας Oil Οne, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη. Πρόσθεσε πως δεν αντέχει σε κριτική ο ισχυρισμός ότι έτσι εξυπηρετείται η «ανάπτυξη» και η «απασχόληση», δοθέντος ότι μόνον 35 θέσεις εργασίας είναι το αντίτιμο των ρύπων και των κινδύνων, που απειλούν τους κατοίκους.
Ο κ. Βρεττάκος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση εξυπηρέτησε τα σχέδια του Δ. Μελισσανίδη νομοθετώντας σχετικά, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αντιθέτως, είπε θα πρέπει..

Το ρουσφέτι story του Αντώνη Σαμαρά

Ασχολιόταν προσωπικά με μεταθέσεις χαμηλόβαθμων υπαλλήλων!

Ποιος θεσμός και ποια αξιοπρέπεια... Ο ίδιος ο A. Σαμαράς ως πρωθυπουργός ασχολιόταν προσωπικά με μεταθέσεις χαμηλόβαθμων υπαλλήλων!
Ενώ μας έλεγε ότι δούλευε νυχθημερόν για τη σωτηρία της χώρας, αυτός φρόντιζε - και, μάλιστα, σε επίπεδο "προσωπικό" - να μετατεθεί μια υπάλληλος από το ένα κατάστημα του ΙΚΑ στο άλλο και μια εφοριακός από τη μία ΔΟΥ στην άλλη...
Κι όλα αυτά με τον πιο βαρύγδουπο τρόπο. Ξεδιάντροπα. Μέσω της "Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού" με επιστολές, υπογραφές, τηλέφωνα, διευθύνσεις, αρμόδιους επί των ρουσφετιών, τα πάντα.
Είχαν φτιάξει μέχρι και "Γραφείο Ειδικών Πολιτικών" στο οποίο τοποθετήθηκε προϊστάμενος ο στενός φίλος του Σαμαρά, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο εμπνευστής της μεταμοντέρνας πρωθυπουργικής τακτικής "κάνω..

Τα βρόντηξε ο Χαντζόπουλος από Τα Νέα

Διαφώνησε με τον διευθυντή Μητρόπουλο

Εκτός του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη βρίσκεται από την Παρασκευή ο γνωστός σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος.
Τα σκίτσα του Χαντζόπουλου που εικονογραφούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα, το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να αραιώνουν μέχρι που «εξαφανίστηκαν» εντελώς -και από τις εσωτερικές σελίδες.
Πολλά από τα σκίτσα Χατζόπουλου στα Νέα αυτά είχαν επικριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για σεξιστική χυδαιότητα (όπως αυτό με την Ζ Κωνσταντοπούλου και την Ρ. Μακρή).
 Τώρα, ο Δημήτρης Χαντζόπουλος αποχώρησε από ΤΑ ΝΕΑ, όπου εργάζόταν επί σειρά ετών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον..

Ρήξη ή συμβιβασμός με την ολιγαρχία του πλούτου;

Το UNFOLLOW 40 κυκλοφορεί 
Ζητήστε το στα περίπτερα και διαβάστε μεταξύ άλλων:

 ** «Η λαϊκή εντολή, ο ΣΥΡΙΖΑ  και η πολιτική επιλογή  του “εθνικού”», άρθρο του Αυγουστίνου Ζενάκου. Η Αριστερά στην Ελλάδα είχε πάντοτε συνομιλία με τον πατριωτικό λόγο, αλλά δεν τον εργαλειοποίησε μόνο, τον προβληματοποίησε κιόλας. Τόσο δύσκολο ήταν να δει ο ΣΥΡΙΖΑ πως η «πατριωτική στροφή» του ήταν ιδανική για να βρεθεί σφιχταγκαλιασμένος με μια ρητορική που δεν είναι της Αριστεράς αλλά του Πάνου Καμμένου;

** «Το λουκέτο της ΕΡΤ,  τα ψέματα και οι υποσχέσεις», ρεπορτάζ του Νίκου Νικολάου. Να τo δούμε και να μην το πιστέψουμε. Η ΕΡΤ θα επιστρέψει εκεί όπου σήμερα εκπέμπει το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, δύο χρόνια μετά το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαψεύδοντας τις προσδοκίες, δεν άνοιξε άμεσα την ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι φάνταζε η πιο εύκολη ιστορία… Καθώς η αναμονή είναι μεγάλη, ας θυμηθούμε πώς συνέβη η επιχείρηση κατεδάφισης του μεγαλύτερου..

Δημοκρατία που δεν αφουγκράζεται κινδυνεύει

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές, που εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους αλλά και για την ίδια τη ζωή τους, ζητoύν να κατατεθεί και να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο «Για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και άλλες διατάξεις», με τη συμπερίληψη σε αυτό και κάποιων από τα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας, όπως το αναφερόμενο στον τρόπο λήψης και χρήσης του DNA και το σχετικό με την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου». Ζητούν επίσης την άμεση απελευθέρωση της μητέρας και..

Χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Πραξικόπημα και νέο Μνημόνιο στον ΕΔΟΕΑΠ

Το πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ ολοκληρώνεται. Η ιδιότυπη συμμαχία των παραδοσιακών και δηλωμένων αντιδραστικών και μνημονιακών δυνάμεων με μία τουλάχιστον “πτέρυγα” του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την καθαρή ετυμηγορία της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ, που ανέδειξαν καθαρά στις δύο πρώτες θέσεις την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη.
Μετά τους ωμούς εκβιασμούς και τις απειλές, μετά το “θέατρο” των ισοψηφιών, η συμμαχία αυτή τοποθέτησε στο τιμόνι του ασφαλιστικού οργανισμού ένα συνδικαλιστή ο οποίος εγγυάται χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και τις υπηρεσίες..

O δρόμος που επέλεξαν δεν έχει διέξοδο…

Η «πλειοψηφία των έξι» του ΕΔΟΕΑΠ, έντρομη από την ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ που προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμο της Αθήνας η παράδοση του Ταμείου σε εκείνους που «βάσει σχεδίου» επιδιώκουν τη συρρίκνωσή του, προσπαθεί τώρα να θολώσει τα νερά, πετώντας λάσπη, κατά την προσφιλή της τακτική.
Εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο που οι ίδιοι προκάλεσαν, αφού ανέτρεψαν συνειδητά όσα ίσχυαν επί 47 ολόκληρα χρόνια στον ΕΔΟΕΑΠ, επιχειρούν τώρα με άναρθρες κραυγές -και κόντρα σε όσα έλεγαν δημοσίως μέχρι προχτές- να κρυφτούν πίσω από την κάλπη για να αποφύγουν την οργή του κόσμου. Ελπίζουν έτσι πως θα παραπλανήσουν για άλλη μια φορά τους δημοσιογράφους και ότι θα διασωθούν οι ίδιοι και οι..

Βαρύ κλίμα για τον Μαλέλη στο Φάληρο

Ποιους έχει ενοχλήσει στον ΣΚΑΪ

Δεν είναι και στα καλύτερά τους εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις του διευθυντή Σταμάτη Μαλέλη με τις υπόλοιπες «κεφαλές» του ΣΚΑΪ, πράγμα που σιγά-σιγά άρχισε να φαίνεται καθώς το εξωτερικεύει κι ο ίδιος.
Τις προηγούμενες ημέρες -με τις πολλές βροχές- σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε χαρακτηριστικά: «Εξω -και μέσα- βροχή. Πολλή δουλειά, άγχος, πίεση. Η Παναγία η Γοργόνα απαραίτητη!». Οσοι γνωρίζουν καλά τον Μαλέλη αντιλαμβάνονται ότι δεν περνάει ιδιαίτερα καλά στο Φάληρο, αν και το τελευταίο διάστημα έχει δραστηριοποιηθεί λίγο περισσότερο από όσο στο παρελθόν.
Κι επειδή στο καθημερινό δελτίο τα περιθώρια παρέμβασής του είναι σχετικά μικρά, καθώς το κουμάντο το κάνει η Σία Κοσιώνη μαζί με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και φυσικά τον..

Γιατί «στράβωσαν» οι καναλάρχες

Όταν τα επιχειρήματα γυρίζουν μπούμερανγκ

Το τελευταίο διάστημα, οι καναλάρχες έχουν στραβώσει άσχημα, επειδή η κυβέρνηση τους ζητάει το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώσουν τα χρεωστούμενα και να γίνουν κανονικές επιχειρήσεις. Όταν λέμε τα χρεωστούμενα, εννοούμε τους φόρους, τους οποίους προβλέπει ακόμα και το Mνημόνιο και τους οποίους όλα τα τελευταία χρόνια δεν πληρώνουν, καθώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετέθεταν κάθε χρόνο την καταβολή τους, προφανώς εις ανταπόδοσιν των υπηρεσιών ου τα κανάλια προσέφεραν. Όταν λέμε κανονικές επιχειρήσεις εννοούμε να αποκτήσουν επιτέλους άδεια, διότι αυτή τη στιγμή και περίπου από την ίδρυσή τους λειτουργούν με προσωρινές άδειες, άδειες που δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες τις προσωρινές των μεταναστών.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρθηκαν με αξιοπρόσεκτη γαλαντομία στους καναλάρχες, χαρίζοντάς τους την Digea, δηλαδή τη διαχείριση του ψηφιακού φάσματος, δημιουργώντας ένα καρτέλ, η δε συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου φρόντισε επίσης να διαλύσει την ΕΡΤ, τον..

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Αντιδράσεις για τον αρθρογράφο-υπουργό των Νέων

Με άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πάνουση, και μάλιστα βασικό πρωτοσέλιδο, συνέχισε η εφημερίδα «Τα Νέα» για να δικαιολογήσει τις υπερβολές της χθεσινής... «Κατάστασης Πολιορκίας». Πολλοί απορρίπτουν τη θεωρία ότι όλα αυτά εντάσσονται σε μια γενικότερη τακτική των μιντιαρχών που αντιδρούν στο «πρέσινγκ» της κυβέρνησης με την αδειοδότηση των καναλιών και τους ελέγχους στα δάνεια των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Το άρθρο Πανούση με τίτλο «Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την σκοπιμότητά του και μάλιστα πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα του Ψυχάρη, ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές καταγράφονται σε τοποθετήσεις στα social media.
"Οι αναφορές Πανούση δεν αφορούν την πολιτική της κυβέρνησης", επισήμανε από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου. ενώ την επιλογή του υπουργού σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους. Ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε..

Εντείνεται η ανησυχία στον ΑΝΤ1

Μεγάλη ανησυχία στον ΑΝΤ1 για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στον όμιλο. Μετά το πρώτο κύμα εξόδου ανώτερων στελεχών, όπως η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Πέτρος Μπούτος, μαζί με πλήθος εργαζομένων, οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν έρχεται η σειρά τους.
Είναι ίσως ενδεικτικό το ότι ο ίδιος ο Θοδωρής Κυριακού χρειάστηκε να δώσει διαβεβαιώσεις σε συγκεκριμένα στελέχη πως θα παραμείνουν. Οι εκτιμήσεις, πάντως, είναι πως οι απολύσεις θα κυμανθούν μεταξύ 30 και 40 εργαζομένων.
Τα τελευταία στοιχεία από τους ισολογισμούς του 2013 δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα ειδικά στα ίδια κεφάλαια των εταιρειών εντός Ελλάδας.
Η εταιρεία ANTENNATV έχει ζημίες προ φόρων ύψους 15 εκατ. ευρώ, κύκλο εργασιών 66 εκατ. ευρώ και τραπεζικές υποχρεώσεις περίπου 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να έχει ίδια κεφάλαια μόλις 10 εκατ. ευρώ. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι μάλλον επιβεβλημένη για την εταιρεία.
- από τις Τυπολογίες

Δεν προβλέπεται συμψηφισμός με τους καναλάρχες...

Eχουν λυσσάξει οι καναλάρχες με το θέμα των εισφορών δεκάδων εκατομμυρίωνπου ζητά η κυβέρνηση και αφορά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Σε όλες τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές -ειδικά στον ΣΚΑΪ- έχουν βάλει και από δύο, τρεις συντάκτες τους που κάνουν λόγο για συμψηφισμούς με προεκλογικές ομιλίες πολιτικών αρχηγών κλπ
Η κυβέρνηση -όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου- στις αντιδράσεις απαντάει λεγοντας ότι «εφαρμόζει στην πράξη την ίση μεταχείριση όλων απέναντι στο νόμο, ενώ προασπίζεται και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου». Μάλιστα  προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.
Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου..

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στρατιές συνταξιούχων ανηφορίζουν στην Αγ. Παρασκευή

Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι στην ΕΡΤ

Κατατέθηκε χθες το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ και αμέσως ανέκυψαν ένα δύο ερωτηματάκια σχετικά με τα οικονομικά τού φορέα. Διότι με τις επαναπροσλήψεις των πρώην εργαζομένων και τη διατήρηση στο μισθολόγιο των νυν εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ  βγαίνει πάνω κάτω ένας ετήσιος λογαριασμός γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Βάλτε κι άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ που είναι τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας σε δωδεκάμηνη βάση (αυτό που λέμε στην κοινή ελληνική φως, νερό, τηλέφωνο) και μας προκύπτει ένα κονδύλι σιμά κοντά 90 εκατομμύρια ευρώ.
Με το ανταποδοτικό τέλος στα 3 ευρώ, διαμορφώνεται το τελικό έσοδο κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Εξ αυτών υπολογίστε μια κατοστάρα εκατομμύρια..

Πρόταση για μια αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε πρόταση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης για μια αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ:
"Πάλι μαύρο στην ΕΡΤ επέβαλε το κράτος
Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ στην Θεσ/νίκη, πολλά περιφερειακά ραδιόφωνα, αλλά και οι διαδικτυακές προσπάθειες, δημιούργησαν ένα νέο πεδίο κοινωνικής ανίχνευσης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Αυτή η μεγάλη εμπειρία για πάνω από 20 μήνες (που έγινε δυνατή απ τους εργαζόμενους με την πρακτική στήριξη των αλληλέγγυων, δίνοντας πραγματική μάχη για την επιβίωσή τους αλλά και για την επιβίωση του ίδιου του εγχειρήματος), βρίσκεται ήδη στο δια ταύτα, μετά την εξαγγελία για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.
Το κείμενο πρόταση ποια ΕΡΤ θέλουμε απ τους εργαζόμενους της Θεσ/νίκης άνοιξε το ζήτημα και έθεσε την ουσία του. Δείχνουν προς όλη την κοινωνία πως δεν φτάνει μόνο η δουλειά και το δέλεαρ της πρόσληψης. Δείχνουν μια νέα οπτική για τον αγώνα ανατρέποντας τα δεδομένα του..

Με Ψύλο και Μουλόπουλο θα πορευθεί το ΑΠΕ

Οπως σας τα γράφαμε εδώ και πολύ καιρό...
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλος είναι ο νέος πρόεδρος- γενικός διευθυντής του του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορειου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) , μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχουν ο Βασίλης Μουλόπουλος, ο Θόδωρος Τουρουσίδης από τη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Νίκος Λέανδρος, ο Δημήτρης Κουμπιάς, ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομπσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Σοφία Αραβοπούλου, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Εκκρεμεί η υπόδειξη του εκπροσώπου της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) στο νέο ΔΣ του πρακτορείου. Εκτός κι αν τη θέση την καταλάβει ο Βασίλης Μουλόπουλος..

Πέθανε η δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών η δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η Παρασκευή Κατημερτζή που διακρίθηκε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και ειδικά στο αρχαιολογικό, γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όμηρος και στη Δημόσια Σχολή Ξεναγών και  εργάστηκε επί σειρά ετών ως ξεναγός καθώς μιλούσε τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά.
Μπήκε στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1979 στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη και εν συνεχεία το 1980 στην Αυγή, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του '80 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2009.
Δήλωση για την απώλεια της Παρασκευής Κατημερτζή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης:..

ΕΔΟΕΑΠ, ένα «πραξικόπημα» που προχωρά βήμα το βήμα

Ανακοίνωση των Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλη, Κ. Ντελέζου:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σήμερα, Πέμπτη, συγκλήθηκε το Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ για να συγκροτηθεί, εκλέγοντας Προεδρείο.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι, το “πραξικόπημα” που άρχισε με την παράτυπη σύγκλησή του από τον εκπρόσωπο της ΕΠΗΕΑ, συνεχίστηκε, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει, με την επόμενη “πράξη”: ο εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ επελέγη με 4 ψήφους ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για πρώτη φορά στα 47 χρόνια της λειτουργίας του Ταμείου, ενώ η πλειοψηφούσα εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ υποστηρίχθηκε μόνο από τα τρία από τα πέντε μέλη της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του Ταμείου.
Αυτή ήταν η δεύτερη πράξη του “πραξικοπήματος” που μένει να συμπληρωθεί από τις επόμενες,..

«Αθλητισμός & κοινωνικά κινήματα» στην ΕΣΗΕΑ

Τη Μ. Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015, στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα (Ακαδημίας 20, α΄ όροφος), θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Αθλητισμός & κοινωνικά κινήματα»,  που πραγματεύεται την κοινωνική ιστορία του αθλητισμού, μέσα από δημοσιογραφικό υλικό έρευνας, που έχει μεταδοθεί τα τελευταία 20 χρόνια από την Ικαριακή Ραδιοφωνία, τον «επικοινωνία 94FM», αλλά και την ΕΡΤ – ertopen. Συγγραφέας είναι ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος και χορηγοί επικοινωνίας η Ικαριακή Ραδιοφωνία και η ΕΡΤ – ertopen.
Το βιβλίο παρουσιάζει ο ιστορικός – διδάσκων του Παντείου Πανεπιστημίου Μιχάλης Λυμπεράτος.
Προλογίζουν οι:
- Δημήτρης Λιβιεράτος, ιστορικός-συγγραφέας
- Σωτήρης Τριανταφύλλου, πρόεδρος ΠΣΑΤ
- Βαγγέλης..

Απλοί τρόποι για να ελεγχθεί η Διαπλοκή

Αν ενημερώνεστε κυρίως από τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές των λεγόμενων μεγάλων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε πληροφορηθεί για τις πολιτικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, που αναφέρονται στην εξυγίανση του συστήματος των ΜΜΕ και στις τριγωνικές τους σχέσεις με το τραπεζικό κατεστημένο, το κράτος και τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Το γιατί τα ηλεκρονικά ΜΜΕ απέκρυψαν τις σχετικές ειδήσεις, προκύπτει αβίαστα από τα παρακάτω:

Χθες στη Βουλή, με έγγραφό του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουβάκης δηλώνει ότι η κυβέρνηση προχωρά, κατά προτεραιότητα, στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ενημέρωσης. Ωστόσο ο κ. Στουρνάρας (ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση.. 

Πάνος Σόμπολος: Oλοκληρώσαμε τον κύκλο μας!..

Η παράταξη "Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία" ολοκλήρωσε τον κύκλο της! Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και τέως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνω ότι η παράταξη στην ΕΣΗΕΑ "Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία" ολοκλήρωσε τον κύκλο της έχοντας ήδη συμπληρώσει  πάνω από δέκα χρόνια ζωής  στον Κλάδο.
Ως ιδρυτής της, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βοήθησαν και στήσαμε μαζί αυτή την παράταξη,  όλους τους συναδέλφους που αγωνισθήκαμε μαζί στις εκλογικές και άλλες διαδικασίες, καθώς και τους συναδέλφους  που μας τίμησαν επανειλημμένα με την ψήφο τους,  δίνοντάς μας πάντα πρωτιές.
Ήταν μια παράταξη πάνω από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις. Στα ψηφοδέλτιά μας είχαμε συναδέλφους δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, αλλά ποτέ ακραίους είτε από τη μια πλευρά..

Στον υπουργό για τα Metropolis του Α. Κουρή

Συνάντηση των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε οκταμελής αντιπροσωπεία της Συνέλευσης των Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis την Παρασκευή 20 Μαρτίου. Στη δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο νομικός σύμβουλος, Σέργιος Σερμπέτης, και για λίγα λεπτά, εξαιτίας κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων όπως ειπώθηκε, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα καθώς υπήρχε γνώση της υπόθεσης, έγινε σε ενημέρωση για τη νομική εξέλιξη του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και για τη σύνδεση του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή με την κατάρρευση των Metropolis και τις λοιπές.. 

Ευαγγελάτος: Απεταξάμην τους ιδιοκτήτες!.

Αμηχανία στους παρουσιαστές του Μega από τις καταγγελίες της Ραχήλ Μακρή

Αναταραχή το στούντιο της εκπομπής Online του MEGA και αμηχανία στην Ολγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ραχήλ Μακρή.
Αιτία τα όσα ανέφερε η βουλευτής Κοζάνης κατά του Mega και της ιδιοκτησίας του.
«Έχω στείλει το MEGA δύο φορές στον εισαγγελέα επειδή χρωστάει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο ελληνικο δημόσιο» ξεκίνησε να λέει η Μακρή προκαλώντας την έκδηλη αμηχανία της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Ευαγγελάτου.
«Ποιο κανάλι, συγγνώμη» ψέλισε η Τρέμη με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει απτόητη: «Έχει πάρει δάνειο 100 εκατ. ευρώ και ενώ η εταιρεία αυτή είναι υπό επιτήρηση. Είναι πολύ λογικό λοιπόν ότι όταν πίσω από αυτό το κανάλι κρύβεται ένας ιδιοκτήτης ο οποίος στηρίζει τις επιχειρήσεις τους πάνω στο ελληνικό δημόσιο να έχει προβλήματα που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».
Η Τρέμη προσπάθησε να περισώσει τα πράγματα κάνοντάς τα όμως χειρότερα. «Δεν ξέρω πώς.. 

Σε κατάσταση πολιορκίας ο διευθυντής των Νέων;

Νέες γκρίνιες και προβληματισμός στον ΔΟΛ -ειδικά στον 4ο όροφο του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου 80. Εκτός από τις χαμηλές κυκλοφορίες υπάρχει και γκρίνια για τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Τα Νέα. Οι επιλογές του διευθυντή, Δ. Μητρόπουλου,  τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και στην θεματολογία, το τελευταίο διάστημα προκαλούν εκπληξη  -αν όχι θυμηδία- στα υπόλοιπα στελέχη αλλά και στο προσωπικό του Συγκροτήματος.
Ειδικά το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια στην μιντιακή πιάτσα τόσο για τον τίτλο με το ερωτηματικό(«Σε κατάσταση πολιορκίας;») όσο και για τον σχεδιασμό του. Βέβαια τα Νέα (μαζί με την Καθημερινή) συνέχισαν και σήμερα την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προπαγάνδα των καναλιών που οργίασαν χθες με το θέμα της διαμαρτυρίας δέκα αντιεξουσιαστών στο περιστύλιο της Βουλής.
Κάποιοι είπαν ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα Νέα ήταν «παραγγελιά» του εκδότη και πως ο διευθυντής ευρισκόμενος σε... κατάσταση πολιορκίας (από τον Ψυχάρη) υπάκουσε, προσαρμόζοντας τα γούστα του σε αυτή. Κάποιοι άλλοι όμως αντέτειναν..

Ο Ευ. Τάτσης (της ΕΠΗΕΑ) πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ

 Tι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ν. Καρούτζος και η Αντζυ Σταθάτου

Εξελέγη σήμερα πρόεδρος στον Ένιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης. Νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ είναι ο Ευ.Τάτσης (από την ΕΠΗΕΑ) ο οποίος εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία με 4 ψήφους έναντι τριών που πήρε η Πόπη Χριστοδουλίδου -υπήρξαν 1 λευκό και 1 άκυρο. Στην πρώτη ψηφοφορία ο Τάτσης ισοβάθμισε με την Χριστοδουλίδου 4-4 ενώ υπήρξε 1 λευκό.
Σημειώνεται ότι τα πέντε μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εκλέγονται από την ΕΣΗΕΑ και πάντα πρόεδρος στον Οργανισμό εκλεγόταν από ιδρυσεώς του ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφούσας Ενωσης, δηλαδή της ΕΣΗΕΑ. Τώρα για πρωτη φορά στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ εκλέγεται προεδρος από την Ενωση Προσωπικού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδρίαζε ξανά..

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έλεγχος στα δάνεια που έχουν πάρει υπερχρεωμένα ΜΜΕ

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση- εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης». Αυτό αναφέρει έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή. O υπουργός ξεκαθαρίζει ότι θα γίνει έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ.«Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ΄όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και τονίζει:.. 

Στους 2.500 το προσωπικό της νέας ΕΡΤ

Ν. Παππάς: Παραμένει το ανταποδοτικό τέλος μέσω ΔΕΗ

Στους 2.500 θα ανέρχεται το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ, όπως εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. «Το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ,.. 

Στην γραμμή του κόμματος κάποιος είναι αόμματος…

Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στον ΕΔΟΕΑΠ ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας εις βάρος του Ταμείου και του Σωματείου. Σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΔΟΕΑΠ, με κυρίαρχο το ρόλο της ΕΣΗΕΑ του πολυπληθέστερου σωματείου με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο ιδρυτικό κεφάλαιο  του Ταμείου, κάποιοι αμφισβητούν αυτήν την θέση.
Και μεθοδεύουν με αυτόν τον τρόπο, σύνθεση διοίκησης που θα αποδεχτεί πρόθυμα σχέδια επικίνδυνα για την ύπαρξη του Ταμείου.
Παρότι οι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ ανέδειξαν την θέληση των ασφαλισμένων για μια πρακτική σωτηρίας του Ταμείου που δεν θα περνάει από άδικες και άσκοπες περικοπές αλλά μέσα από αύξηση των εσόδων και άλλες πολιτικές ανάπτυξης, οι μειοψηφήσαντες μεθοδεύουν την ανατροπή της βούλησης του Σώματος.
Πίσω από όλα αυτά, κρύβονται κομματικοί μηχανισμοί που σχεδιάζουν την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με ενοποιήσεις Ταμείων, κατάργηση της Επικούρησης, συγχωνεύσεις..

Oι μισθοί των ηγετών της ΕE - Πόσα παίρνει ο Τσίπρας

Ποιοι παίρνουν τα λιγότερα και ποιοι τα περισσότερα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, ποιο είναι το ποσό που εισπράτουν ως μισθό οι ηγέτες της Ευρώπης και όχι μόνο; Σε ποια θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας; Τα παρακάτω διαγράμματα δίνουν απάντηση σε όλα αυτά, δίνοντας αναλυτικά τους μισθούς. Πιο ακριβοπλήρωμένος είναι ο Γιούνκερ, ο Τουσκ, ο Μπετέλ (Λουξεμβούργο) και η Μέρκελ. Ενας άλλος πίνακας της Eurostat δείχνει το ωρομίσθιο των ηγετών συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα. Εδώ ο Ελληνας πρωθυπουργός σκαρφαλώνει στην 9η θέση.
Δείτε τον ΠΙΝΑΚΑ με το πόσα αμείβονται το χρόνο οι ηγέτες της Ευρώπης. Ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ευέλικτος κύριος Καρακούσης

To Βήμα προεκλογικά...
Ο κύριος Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής και από τους κύριους αρθρογράφους του «Βήματος», μας έχει μπερδέψει πολύ τον τελευταίο καιρό. Προσπαθούμε πολύ αλλά... αδυνατούμε να τον παρακολουθήσουμε, καθώς επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία στις απόψεις και στις εκτιμήσεις του, γεγονός που προκαλεί εντύπωση ακόμα και στους φανατικότερους αναγνώστες της εφημερίδας.

Μια μόλις βδομάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κύριος Καρακούσης αρθρογραφεί προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ασκέρι». Μεταξύ άλλων, στο άρθρο  ο διευθυντής του Βήματος υποστηρίζει ότι «η συγκρότησή της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης» και επαινεί τον πρωθυπουργό για την επιλογή του να τοποθετήσει στο Υπουργείο Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη και εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπουργοποίηση των Δραγασάκη, Βαλαβάνη και Κοτζιά.
Η πίστη του στις ικανότητες του κ. Βαρουφάκη δεν κράτησε για πολύ, καθώς στις 29 Μαρτίου..

Μποϊκοτάζ κατά της «πατσαβούρας» Bild

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που αποκαλούν «κίτρινη» και «πατσαβούρα» την σκανδαλοθηρική εφημερίδα Bild. Επίσης πάρα πολλοί είναι οι Γερμανοί  που την αγοράζουν και την διαβάζουν. Σχεδόν 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα της εφημερίδας φεύγουν κάθε μέρα από τα πιεστήρια της BILD...
Παραδόξως, ολο και περισσότερα καταστήματα στη Γερμανία -αντιδρώντας στον κιτρινισμό και  σε επικοινωνικές εκστρατείες του στιλ "Οι τεμπέληδες Έλληνες", "Οι πολεμοχαρείς Ρώσοι", "Οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων δεν θέλουν να εργαστούν" κ.ά-  αρνούνται τώρα να προμηθευτούν τa φύλλα της Bild και συμμετέχουν στο #BILDBOYKOTT.
Χαρακτηριστικά τα πρατήρια καυσίμων ARAL Bendorf με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν πριν.. 

Φιάσκο η ιστορία του «αυτόχειρα» πιλότου;

O επικεφαλής της ΒΕΑ, Remi Jouty
H τραγωδία στις Αλπεις και η παραπληροφόρηση από τα διεθνή ΜΜΕ 

(...) Κάθε φορά που οι πραγματογνώμονες βρίσκονται μπροστά σε ένα αεροπορικό δυστύχημα, γνωρίζουν καλά πως τα πλέον σημαντικά στοιχεία, πολύ πιο σημαντικά ακόμη και από τις ίδιες τις ηχογραφημένες συνομιλίες των πιλότων θα τα βρουν στο FDR  (Flight Data Recorder) ή αλλιώς ADR (Accident Data Recorder), το γνωστό σε όλους λεγόμενο «μαύρο κουτί
Καθώς όμως οι ανακτήσεις στοιχείων από το FDR, οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως αποτελούν απλώς ένα μέρος των πολυεπίπεδων ερευνών, απαιτούν ένα όχι μικρό χρονικό διάστημα, εξαιρετικά «περίεργη», και όχι μόνο στην, εν πολλοίς  «αδαή», κοινή γνώμη αλλά κυρίως σε όσους με τον έναν ή άλλο τρόπο βρίσκονται κοντά στο γνωστικό αντικείμενο, δείχνει η «βιασύνη» (;) με την οποία, πριν καν κλείσουν δυο 24ωρα από το συμβάν και πριν κλείσει ένα από τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού, κάποιοι άρχισαν να μιλούν για «πορίσματα», και, κατά παράβαση κάθε.. 

Ποιοι παίζουν με το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ;..

...και αντί για σταυρό έβαζαν «καρδούλες»;

Ανακοίνωση των Γιάννη Αγγέλη, Κώστα Ντελέζου και Πόπης Χριστοδουλίδου για την συγκρότηση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
«Η διακωμώδηση της ψήφου των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και του ΕΔΟΕΑΠ
Σήμερα, μετά από σύγκληση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ από την Πόπη Χριστοδουλίδου, στην οποία συμμετείχαν και τα εννέα μέλη του, ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου. Και οι τέσσερις ψηφοφορίες που είχαν ως υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου την Πόπη Χριστοδουλίδου (ΕΣΗΕΑ) και τον Ευάγγελο Τάτση (ΕΠΗΕΑ), απέβησαν άκαρπες.
Δυστυχώς,  από την πρώτη ψηφοφορία φάνηκε η πρόθεση δύο μελών να διακωμωδήσουν την όλη διαδικασία, αντικαθιστώντας τον σταυρό στα ψηφοδέλτιά τους με «καρδούλες»!.
Η πρώτη ψηφοφορία κατέληξε με ισοψηφία 3-3, δύο άκυρα (καρδούλες) στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου και ένα λευκό (;).
Στην δεύτερη ψηφοφορία η ισοψηφία ήταν 4 – 4, με ένα άκυρο (τρεις καρδούλες στο ψηφοδέλτιο της Πόπης Χριστοδουλίδου!), όπως και η τρίτη ψηφοφορία (με ένα άκυρο). Η τέταρτη ψηφοφορία..

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Oι αγωγές κατά δημοσιογράφων και ο μαχητής Σταύρος

Μια πρόταση και μια ερώτηση προς τον αρχηγό του Ποταμιού από το enimerosi24

Με αφορμή τη βροχή αγωγών στα κεφάλια των δημοσιογράφων προτείνουμε:
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεδομένου ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει ανοιχτά θέση για το θέμα – τουλάχιστον, στην περίπτωση της αγωγής Καμμένου κατά Πετρουλάκη, να καταθέσει το Ποτάμι πρόταση στη Βουλή για την κατάργηση της τυποκτόνου διάταξης… Ώστε εμπράκτως να αποδείξει ότι επιθυμεί να μπει φρένο στη βιομηχανία των αγωγών που μοναδικό στόχο έχουν τη φίμωση του Τύπου.
Και μια ερώτηση με αφορμή την ανακοίνωση του Ποταμιού ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης θα υπερασπισθεί στο δικαστήριο το δικαίωμα των δημοσιογράφων να γράφουν τις απόψεις τους χωρίς να τους κυνηγά με αγωγές κανένας πολιτικός πόσω μάλλον ένας Καμμένος»
Ο αρχηγός του Ποταμιού θα περιοριστεί μόνο στην υπεράσπιση του δημοσιογράφου Ανδρέα.. 

Κάντε το όπως οι Γερμανοί

Εκεί όπου η δημόσια τηλεόραση επιτρέπει την ελεύθερη σάτιρα και τον σχολιασμό, ακόμη και με τον πιο απαξιωτικό τρόπο, των κυβερνώντων

Απόψε θα παιχτεί στο ZDF, «Το Ιδρυμα» (Die Anstalt) η εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα. Κι όσοι Γερμανοί δεν πρόλαβαν να δουν ήδη στο ίντερνετ το σκετσάκι με τον Ελληνα εστιάτορα, που δέχεται την εισβολή της... Τρόικας που θέλει να τον «σώσει» από τα χρέη, θα μπορέσουν να καταλάβουν μέσα σε ένα πεντάλεπτο πόσο παράλογη ήταν η πολιτική, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Θα ήταν για γέλια πράγματι, αν δεν είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές. Τώρα απλά σε αφήνει «άφωνο» όπως έγραψε η Πράσινη Σκα Κέλλερ.
Κι όμως η σημερινή εκπομπή με κάνει να ζηλεύω τους Γερμανούς. Γιατί θα 'θελα και εγώ μια..

Σε νευρική κρίση ο ΣΚΑΪ FM για τα χαμηλά νούμερα

Το έλα να δεις από φωνές και γκρίνιες έγινε τις προηγούμενες ημέρες στον ΣΚΑΪ, όταν γνωστοποιήθηκε η μέτρηση για τον ραδιόφωνικό σταθμό του Φαλήρου..
Δεν φτάνει που ο άλλοτε πρωταθλητής των ερτζιανών έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την πρώτη θέση και τον Real FΜ του Χατζηνικολάου (που σε πολλές περιπτώσεις διατηρεί προβάδισμα διπλάσιων ακροατών), αλλά σε αρκετές ζώνες αμφισβητείται και η δεύτερη θέση στους ενημερωτικούς σταθμούς, από τον.. 

ΔΟΛ: Περάστε από το λογιστήριο...

 Να περάσουν από το λογιστήριο κάλεσε η Δ/νση Προσωπικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη περίπου έξι τεχνικούς Τύπου, που εργάζονται στη σελιδοποίηση της εφημερίδας «Τα Νέα».
Η κλήση - "δι' υπόθεσίν σας" - τους επισημάνθηκε ότι γίνεται λόγω της αποτυχίας συγχώνευσης διαφόρων τμημάτων του Συγκροτήματος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι εργαζόμενοι θα κληθούν να υπογράψουν νέες μειωμένες συμβάσεις, εκτός κι αν υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για απομάκρυνσή τους από τη Μιχαλακοπούλου...
Να επισημάνουμε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Συγκρότημα είχαν διαβεβαιώσει,..

8,9 εκατ. ευρώ σε 1.633 ανέργους των ΜΜΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε κοινοτική βοήθεια από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για κοινοτική βοήθεια των ανέργων από τον κλάδο των ΜΜΕ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, μετά την αρχική έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. στη συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για οικονομική βοήθεια σε απολυμένους στην Ελλάδα υποβλήθηκε το φθινόπωρο του 2014, από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων  Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και  τη συνεργασία της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Κοινοτική βοήθεια ύψους 8,9 εκατ. ευρώ θα δοθεί στους 1.633 εργαζόμενους από τον..

Ο Τύπος δεν έχει να φοβηθεί από το Ιντερνετ

Τη μεγαλύτερη διάκριση της ΕΣΗΕΑ, το μετάλλιο «Ξενοφών», απένειμε τη Δευτέρα η δημοσιογραφική Ένωση (μέσω της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου) στον παλαίμαχο δημοσιογράφο Κώστα Νίτσο, τιμώντας τον για την πολυετή του προσφορά στην δημοσιογραφία,.
«Ο έντυπος τύπος θα ζήσει. Η έντυπη δημοσιογραφία δεν έχει τίποτα να φοβάται από τα ηλεκτρονικά μέσα» υπογράμμισε ο Κ. Νίτσος και ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους ομιλητές της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως εκτίμησε την κουβέντα του Κ. Νίτσου που του είπε «σε αφήνω να έρθεις, γιατί είσαι δημοσιογράφος» (είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτικών στην εκδήλωση) και τον ευχαρίστησε για την τιμή να τον αναγνωρίζει ως.. 

Τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας με τον Πρετεντέρη;

Γιατί αναβλήθηκε η εκπομπή «Ανατροπή» και δεν μετέδωσε το κλείσιμο Τσίπρα το MEGA;

Σε ένα παράδοξο φαινόμενο με «ύποπτη» ουρά έγιναν μάρτυρες οι τηλεθεατές τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, διαπιστώνοντας ότι η εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη αναβάλλεται λόγω – λέει, της μετάδοσης της έκτακτης συζήτησης στη Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (όπως διαβάζουμε στο site του MEGA)… Παρόλα αυτά  δημιουργούνται σωρεία ερωτημάτων, δεδομένου ότι η εξέλιξη μάλλον θα διευκόλυνε μια ενημερωτική εκπομπή παρά θα τη δυσκόλευε… όπως άλλωστε συνέβη και με την περίπτωση της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR που φιλοξενούσε τους Σταθάκη και Μητσοτάκη.
Το πλέον σημαντικό όμως όλων είναι – καθιστώντας τον ισχυρισμό για την αναβολή της εκπομπής.. 

Aπολαμβάνω Βενιζέλο

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Μπορεί να θέλεις να το πεις, αλλά κάτι κρατάει τη γλώσσα μέσα στο στόμα. Ίσως φοβάσαι μη φας δούλεμα ή καμιά παντόφλα στο κεφάλι. Ε, δεν πάει στο διάολο, θα το πω εγώ. Ο Βενιζέλος είναι, μακράν, ο καλύτερος κοινοβουλευτικός που έχει να επιδείξει η παρούσα σύνθεση. Και όχι μόνο αυτή.
Ειδικά ως αντιπολίτευση, έχει εκτυπώσει (δεν μιλάει, απλώς, ο Βενιζέλος) τόσο άρτιες ομιλίες που διεκδικούν θέση κειμένου ιστορικής ανάλυσης. Όποιος θυμάται την ομιλία του κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως Τσίπρα, θα συμφωνήσει μαζί μου. Αλλά και στις κοκορομαχίες της προηγούμενης περιόδου, οι από βήματος αναλύσεις του ήταν εκνευριστικά σωστές, συχνά ασύμβατες με τον βίο του ως κυβερνήτη.
Αναμενόμενο. Η παιδεία, η ρητορική ικανότητα, αλλά και το σύνδρομο..

Στο ΚΚΕ ή στα ναρκωτικά!

του Γιάννη Παντελάκη

Παρακολουθώντας τη συζήτηση στην Βουλή, παρατήρησα πως ο μοναδικός πολιτικός που περιέγραψε με απόλυτη σαφήνεια αυτό που συμβαίνει, ήταν ο Δ. Κουτσούμπας. Και αυτό ανεξάρτητα από τις μικρές ή μεγάλες διαφωνίες που έχει κάποιος με το κόμμα του. Τι είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ; Πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με παραλλαγές από τα προηγούμενα και όλο αυτό προσπαθεί να το κάνει με διάφορους τρόπους, στρατηγικές και παραλλαγές. Αυτό είναι όλο. Και αυτό έχει αποδειχτεί εδω και αρκετές εβδομάδες άλλωστε, απλά όλοι αναζητάμε την νέα συνταγή. Και γι' αυτό τίποτα δεν ειπώθηκε.
Ο πρωθυπουργός κυρίως, που όφειλε να μας πει τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες, δεν μας είπε απολύτως τίποτα γι' αυτό. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, που δεν θα μπορούσαν άλλωστε να μας προσφέρουν πληροφόρηση για τις διαπραγματεύσεις, περιορίστηκαν στους προσωπικούς τους..

Πάσχα χωρίς παπάδες!

Κυκλοφορεί την 1η Απριλίου το νέο φύλλο της εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια. Συνοδεύεται από 3 cd με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα όπου ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ψάλλει τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και διαβάζει Ευαγγέλια των ημερών.
Βασικό θέμα της εφημερίδας είναι ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για τις μεγάλες ελλείψεις σε 10 Μητροπόλεις της περιφέρειας και στην Κρήτη ενόψει Πάσχα, λόγω των περιορισμών στις χειροτονίες και των μεγάλων κενών σε εφημεριακές θέσεις.
Υπάρχει επίσης εκτενές αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη, τον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο, οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους, αναλυτική έρευνα για το Άγιο φως και πολλές προσωπικές ιστορίες με κορυφαία αυτή ενός Αφγανού Ταλιμπάν που ήρθε στην Ελλάδα και έγινε..

Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα

Το βιβλίο του δημοσιοράφου Νάσου Μπράτσου, «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα», παρουσιάζουν οι εκδόσεις Νότιος Ανεμος (notiosanemos.editions@yahoo.gr) τη Μ. Δευτέρα , 6 Απριλίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 1ος όροφος.
Το βιβλίο παρουσιάζει ο ιστορικός - διδάσκων του Παντειου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Λυμπεράτος.
Προλογίζουν οι :
- Δημήτρης Λιβιεράτος, ιστορικός-συγγραφέας
- Σωτήρης Τριανταφύλλου, πρόεδρος ΠΣΑΤ
- Βαγγέλης Δεληπέτρος, δημοσιογράφος
- Γιάννης Λευκιμιάτης εργαζόμενος ΕΡΤοpen
- Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θωμάς Σιδέρης. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ open και Ικαριακή Ραδιοφωνία.
** Αθλητισμός & Κοινωνικά Κινήματα..

Το ελληνικό Game of Thrones σε πλήρη εξέλιξη στον ΔΟΛ

Οριστικά στα χέρια του Χρήστου Μεμή το Protagon! 

Tογραψαν οι zoornalistas; Τόγραψε κι ο Χρήστος Ξανθάκης; Πάει τελείωσε! Είναι γεγονός!
Στα χέρια του Χρήστου Μεμή το Protagon καθώς το πλειοψηφικό πακέτο της ιστοσελίδας μεταβιβάστηκε στο πρώην στέλεχος του ΔΟΛ που ετοιμάζει και ειδησεογραφικό site.
Ο Μεμής θα μπορεί να κουμαντάρει το Protagon  με μια σχετική ευκολία (άμα έχεις περάσει από το Βυζάντιο…) και με άνεση επίσης να φέρει στην ιστοσελίδα μια σειρά από μεγαλοδιαφημιζόμενους. Εταιρείες δηλαδή και επιχειρήσεις που ταιριάζουν στη φυσιογνωμία του site και πολύ θα ήθελαν να προβληθούν στις οθόνες του, αλλά ως τώρα δεν έβρισκαν σημεία επαφής
 Η σημερινή στέγη της ιστοσελίδας αλλάζει, μιας και επίκειται μετακόμισή της στο βαθύ κέντρο.. 

Ένα βήμα πριν το μεγάλο «κανόνι» οι εφημερίδες Μπόμπολα

Τι αποκαλύπτει η Moore Stephens -Τα δάνεια του ομίλου προς τις τράπεζες φτάνουν τα 196,5 εκατ. ευρώ

Σήμα κινδύνου  εκπέμπει η "Πήγασος Εκδοτική" (Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Ημερησία κλπ) της οικογένειας Μπόμπολα. Η έκθεση του ορκωτή  λογιστή  δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τη μελλοντική πορεία της ναυαρχίδας των δραστηριοτήτων της οικογενείας Μπόμπολα, με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2014.  
Η MOORE STEPHENS ως ελεγκτική  εταιρεία στην ετήσια έκθεση της διαπιστώνει καθεστώς αβεβαιότητας την πορεία της εταιρείας Πήγασος και την ίδια στιγμή διατυπώθηκαν βάσιμες αμφιβολίες για την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητάς της".
Με την κρίσιμη αυτή επισήμανση κλείνει η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας. 
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που..

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ιδού η σωστή λίστα

Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση τρελαίνεται, παίρνει πίσω τη λίστα, ζητάει ταπεινά συγνώμη από τους εταίρους γιατί σπατάλησε τον πολύτιμο χρόνο που της δόθηκε και γιατί προσπάθησε να τους εκβιάσει με φληναφήματα του τύπου (προτιμώ να πληρώσω μισθούς και συντάξεις παρά τις δόσεις στο Δ.Ν.Τ), πετάει στο καλάθι όλες τις βαρύγδουπες προεκλογικές υποσχέσεις της και συντάσσει σε χρόνο ρεκόρ νέα λίστα με τα εξής δέκα μέτρα:
1)Οριζόντια μείωση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 10%.
2)Μείωση των κύριων συντάξεων κατά 15% και εξαφάνιση των επικουρικών.
3)Απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
4)Απελευθερώνονται πλήρως οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό..

Για πρώτη φορά φοβάμαι τους δημοσιογράφους, τι θα γράψουν για μένα...

Ο υπουργός Ξυδάκης και οι αγωγές κατά ανθρώπων των ΜΜΕ

Με μια ανάρτηση στο facebook υπό τον τίτλο «Η αγωγή του Πολίτου», ο πρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του με τις αγωγές κατά δημοσιογράφων.
Γράφει, ο υπουργός Ξυδάκης:
«Πώς νιώθεις που τώρα δεν δημοσιογραφείς;» με ρώτησαν πρόσφατα. Χωρίς να το σκεφτώ, απάντησα: «Για πρώτη φορά φοβάμαι τους δημοσιογράφους, τι θα γράψουν για μένα. Και για πρώτη φορά δεν το παίρνω κατάκαρδα όταν γράφουν κάτι αρνητικό για μένα. Ο πραγματισμός της πρακτικής πολιτικής διασκεδάζει τον ναρκισσισμό».
Κατόπιν σκέφτηκα πόσες φορές βρέθηκα σε δίκες για αδικήματα τύπου. Πολλές. Πολλές φορές μάρτυρας υπεράσπισης σε ποινικά και αστικά δικαστήρια. Θυμάμαι μια ποινική δίκη, όπου ήμουν.. 

Τον απείλησαν επειδή (τόλμησε!) να ζητήσει τα δεδουλευμένα!

Καμία ανοχή στις στοχευμένες απειλές των εργοδοτών   

Πληθαίνουν τα κρούσματα των στοχευμένων εργοδοτικών απειλών κατά δημοσιογράφων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στον χώρο του Τύπου.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της (20.3.2015) δημοσιοποίησε ένα από τα κρούσματα αυτά σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Μούλκα, εργαζόμενου στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με απειλές για μηνυτήριες αναφορές και με καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές επέλεξε να απαντήσει ο πρόεδρος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ ΑΕ), Βασίλης Μπακατσέλος, στη διαμαρτυρία εργαζομένου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος σχετικά με την καταβολή αμοιβών που του οφείλονται. Ο ίδιος ο εργοδότης, που –όπως κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ το θιγόμενο μέλος της– συμπεριφέρθηκε με σκαιότητα, επικαλέστηκε για..