ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Νίκος Παππάς αποφασίζει για την ΕΡΤ

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής, την εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτές καθώς και τα θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Επίσης, ο Ν. Παππάς αναλαμβάνει την αρμοδιότητα να συνδράμει τον Πρωθυπουργό στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και στην εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.
Στις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνονται επίσης:..

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό της Έρρικας Βαλλιάνου

Τι αναφέρει με αφορμή την αυθαίρετη απόλυσή της από τον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ»

Με αφορμή την απόλυση της δημοσιογράφου Έρρικας Βαλλιάνου από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η επίκληση της ηλικίας εκ μέρους της εργοδοσίας, ώστε να δικαιολογηθεί μια αυθαίρετη απόλυση, προσβάλλει ευθέως την προσωπικότητά της.
Επιπλέον, οι περιστάσεις υπό τις οποίες η εργοδοσία κοινοποίησε την απόφασή της στην Ερρικα Βαλιάνου και συγκεκριμένα με θυροκόλληση παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι αναμφισβήτητα απαξιωτικές και μειωτικές της προσωπικότητάς της, ιδιαίτερα καθώς αφορούν μια ικανότατη και..

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το αυτογκόλ της Σίας Κοσιώνη

Ενώ η ανκοργούμαν του ΣΚΑΪ έκανε επιτυχία χθες με την συνέντευξη του Μάρτιν Σουλτς, ο τρόπος παρουσίασης της ήταν ατυχής. Αντί να μπουν υπότιτλοι, μιας και η Σία Κοσιώνη μιλάει άπταιστα γερμανικά, επιλέχθηκε η συνέντευξη να «μεταγλωττιστεί» και μάλιστα από μια διερμηνέα με κακή φωνή και προφορά ελληνικών.
Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον κουραστικό, αν όχι εκνευριστικό για το μέσο τηλεθεατή, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια που κατέβαλε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.
Με αφορμή και αυτό το περιστατικό επανέρχεται στο προσκήνιο το ερώτημα που έχει διατυπωθεί και άλλες φορές για ανάλογα περιστατικά σε όλα τα κανάλια. Μα καλά πριν βγει κάτι στον αέρα δεν το ελέγχει κανείς, δεν βλέπει κανείς τι πάει να μεταδοθεί; Είδε κάποιος αυτή την κακόηχη.. 

Ο Σταύρος θύμωσε!

Δύο αποστολές του ανέθεσαν, απέτυχε παταγωδώς και στις δύο!

«Eίμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επιφυλάξεις για την πολιτική του. Κρίνουμε ότι η οικονομική του πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία μας. Στην Παιδεία και το Δημόσιο εμείς θέλουμε αλλαγές - να φύγουμε μπροστά - αυτοί θέλουν βήμα σημειωτόν και επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος» είπε χθες ο Σταυρος Θεοδωράκης στους βουλευτές του και άσκησε κριτική και στο κυβερνητικό σχήμα, εντοπίζοντας μέσα σε αυτό «ακροδεξιούς, συνομωσιολόγους  και αντιευρωπαϊστές», αναφερόμενος προφανώς στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Και έπειτα ήρθε η σειρά του Γιώργου Ανανδρανιστάκη στην Αυγή (σήμερα) για να... περιλάβει τον Θεδωράκη αλλά και κάποιους από την κοινοβουλευτική του ομάδα όπως τον «αγωνιστή της Πλατείας Μαβίλη, Γρηγόρη Ψαριανό, τον αγωνιστή του ΕΝΦΙΑ, Χάρη Θεοχάρη, την αγωνίστρια του Στέφανου Μάνου, Αντιγόνη Λυμπεράκη, τον αγωνιστή του Φέισμπουκ, Πέτρο Τατσόπουλο» κ.α.
Ο αρθρογράφος της Αυγής στο κείμενό του υπό τον τίτλο «Ο Σταύρος θύμωσε» γράφει..

Ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ΝΔ

Το αρνητικό ρεκόρ των χαμηλότερων ποσοστών στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μέσα σε 5 χρόνια προεδρίας κατάφερε να συρρικνώσει τα ποσοστά της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και να καταγράψει τα τέσσερα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυσή της.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
  • 1974: 54,37% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Καραμανλής
  • 1977: 41,84 Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής
  • 1981: 35,88% Πρόεδρος: Γεώργιος Ράλλης
  • Ευρωεκλογές 1981: 31,4% Πρόεδρος: Γεώργιος Ράλλης
  • Ευρωεκλογές 1984: 38,05% Πρόεδρος: Ευάγγελος Αβέρωφ
  • 1985: 40,85% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης..

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι προωθούν γνωστό δημοσιογράφο για αρχηγό της ΝΔ;

Από καιρού εις καιρόν διαβάζουμε κάποια άρθρα του antinews όπου μπορείς να πληροφορηθείς διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Oπως πχ το ότι κάποιοι επιχειρηματίες θέλουν να προωθήσουν γνωστό δημοσιογράφο για αρχηγό της ΝΔ. Το σάιτ κάνει λόγο για ύπουλα παιχνίδια και χτυπήματα κάτω από τη μέση από μεγαλόσχημους φεουδάρχες που μετά την ήττα του Σαμαρά κι όσο περνάει ο καιρός θα ενταθούν από τα γιουσουφάκια των διαπλεκόμεων ΜΜΕ. Σχετικά γράφει το antinews:
«(...) Tι θέλουν συγκεκριμένα «δεξιά» MME και παίζουν «μπάλα» σε βρόμικα νερά; Τώρα θυμήθηκαν να χτυπήσουν τη ΝΔ; Τώρα που είναι στα κάτω της; Πριν δύο χρόνια γιατί έγλειφαν εκεί που τώρα φτύνουν; Επίσης, κι άλλα Media, μεγάλα και..

Παίρνει άδεια o Τράγκας - Εύσημα στην κυβέρνηση!

Δεν ξέρω με ποια παράταξη θα κυκλοφορεί αύριο ο Τράγκας: με τη μονή μπλε ή τη ζυγή κόκκινη; Σήμερα (σσ χθες) το πρωί, πάντως, στον Real fm φορούσε Συριζαίικα. Όλοι φίλοι του στην Κυβέρνηση και όλο ευχές. Πώς να τον παρακολουθήσεις; Σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ πάει και έρχεται. Η απορία μου, πάντως, ως προς τη αυριανή θέση του είναι χωρίς αντικείμενο. Γιατί από αύριο ο Γιώργος Τράγκας θα είναι σε άδεια για να ξεκουραστεί το στόμα του (κουράστηκε με τόσα που εξέμεσε τον τελευταίο καιρό). Ξέρω, το βρώμικο μυαλό σας πάει στο πονηρό: φεύγει γιατί τι να πει; σκέφτεστε. Είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Κυκλοφορούν και λίστες ληστές. Τώρα πια χωρίς ασπίδες προστασίας. Σου βάζουν το χέρι στην τσέπη και σου τα παίρνουν σε ελβετικά φράγκα. Το λιγότερο δηλαδή από αυτά που μπορούν να σου κάνουν.
Καθαρότατη ήταν η φωνή του. Με τις γνωστές κορώνες και τους γνωστότερους λαρυγγισμούς. Απλώς αυτή τη φορά όχι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ισχυρίστηκε ότι η φωνή του είναι κουρασμένη... 

Η αμηχανία της αντιπολίτευσης

Γράφει ο Τάσος Παππάς 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιμετώπισαν τα κόμματα και ορισμένοι δημοσιολόγοι τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Τσίπρα.
Η Νέα Δημοκρατία είναι απασχολημένη με τα εσωτερικά προβλήματα της. Η μεγάλη κινητικότητα στις τάξεις των καραμανλικών ανησυχεί την ηγεσία της, η οποία σε μια προσπάθεια να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα, μόνο που δεν μας είπε ότι θριάμβευσε στις εκλογές, αφού, όπως δήλωσε ο Α. Σαμαράς, είχε απώλειες πολύ μικρότερες από οποιαδήποτε άλλο κόμμα που κυβέρνησε στην Ευρώπη με αυστηρή λιτότητα.
Κατά τ' άλλα ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε στη λογική της κινδυνολογίας, προβλέποντας ότι το κόμμα του με αυτόν αρχηγό βεβαίως-βεβαίως θα κληθεί πάλι να σώσει τη χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου εντόπισε, με ταχύτητα που εξέπληξε, έλλειμμα στρατηγικής στην κυβέρνηση, αλλά κι αυτό έχει μπει σε κύκλο εσωστρέφειας αναζητώντας νέο αρχηγό.
Το Ποτάμι έκανε λόγο για αλλεπάλληλους λαϊκισμούς -ό,τι δεν καταλαβαίνει αυτό το κόμμα το.. 

Κιτρινισμός...

Ευτυχώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πολύ ψηλή και μπορεί να μην είδε το σούρσιμο των εμετικών ερπετών στο διαδίκτυο που μπήκαν εμβόλιμα σε «δημοσιογραφικές» πένες, ενώ ο νέος υπουργός Υγείας στερείται την όραση και ούτε αυτός θα είδε τον χλευασμό της αδυναμίας του.
Εμείς όμως οι υπόλοιποι είδαμε και διαβάσαμε το «σχόλιο» του Ηλία Κανέλλη και των ομοίων του στο φέισμπουκ και μετά σε διάφορα ιστολόγια που το αναπαρήγαγαν.
Ο Ηλίας Κανέλλης σχολίασε ως εξής τη φωτογραφία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσέρχεται στην ορκωμοσία με ένα κίτρινο παλτό και λίγο πιο πέρα τον Π. Κουρουμπλή να προσέρχεται κι αυτός: «Νομίζω ότι ο Κουρουμπλής βλέπει, δεν εξηγείται αλλιώς η απόσταση».
Το σχόλιο ξεπέρασε τον ορισμό της «κίτρινης», ρατσιστικής και σεξιστικής δημοσιογραφίας...

Επιστρέφει στη δημοσιογραφία ο Χρήστος Μαχαίρας

Αποχωρεί από την ΔΗΜΑΡ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μετά το χαμηλότατο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Φώτης Κουβέλης και την αποτυχία του να μπει στη Βουλή. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας -πρώην αρχισυντάκτης του Μπόμπολα στο Εθνος- ανακοίνωσε με ανάρτηση στο facebook την αποχώρησή του από την θέση του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρώντας ότι ένας κύκλος έκλεισε...
Ο Χρ. Μαχαίρας έγραψε συγκεκριμένα στο fb:
«Θεωρώντας ότι ένας κύκλος έκλεισε, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι δεν θα συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Ανέλαβα τη συγκεκριμένη θέση πριν ένα χρόνο ακριβώς. Μοιράστηκα με τους ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ κοινές αγωνίες, χαρές και λύπες. Μοχθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η.. 

Aποχωρεί από την «Αυγή» ο Ν. Φίλης

«Κύριε διευθυντά τώρα που γίνατε βουλευτής θα συνεχίσετε να ασχολείστε με την "Αυγή"»; Αυτό το ερώτημα απηύθηνε η δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού στο Κόκκινο στον Νίκο Φίλη. «Ναι, αλλά για λίγο ακόμη» ήταν η απάντηση του στελέχους της Αυγής που εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας.
«Η ψυχή μου όμως -και λίγο από το σώμα μου- θα είναι για πάντα στην εφημερίδα» χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης. Ερωτηθείς για την κωλοτούμπα και την μεταστροφή της στάσης κάποιων μέσων ενημερωσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής της Αυγής επικαλέστηκε τους όρους της αγοράς (με την καλή έννοια, όπως είπε). «Ο,τι πουλάει αυτό αναδεικνύεται και στις εφημερίδες» είπε συμπληρώνοντας πως οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα στα..

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Oι «Μουρούτηδες», ο Χατζηνικολάου και οι λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας

«Ο Σαμαράς υπέστη εκλογική πανωλεθρία, δεν τόλμησε να αντικρίσει ούτε τον λαό ούτε τους δημοσιογράφους, μίλησε προεκλογικά απέναντι σε γλάστρες. Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες, ο Σαμαράς δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τον Τσίπρα».
Αυτά έλεγε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του στον Realfm και αμέσως το γνωστό σάιτ antinews ((Χρύσανθος-Φαήλος-Μουρούτης) πέρασε στην αντεπίθεση. Με μία ανάρτηση υπό τον τίτλο «Από υβριστής της ΝΔ, “σωτήρας” της ο Χατζηνικολάου;» το antinews αναφέρεται σε καλοπληρωμένους λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας που τώρα βγαίνουν και τα χώνουν στον Σαμαρά.
«Αντί να λουφάξουν και να απολαύσουν τα κέρδη ετών, βγαίνουν και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Θα δούμε πολλά στον υπέροχο αυτό κόσμο της δημοσιογραφίας. Θα δούμε κωλοτούμπες και οσφυοκάμπτες και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Θα δούμε και πολλούς… δεξιούς να κλαίνε για το μέλλον της ΝΔ.» αναφέρει χαρακτηριστικά το antinews. Αναφερόμενο στα όσα είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του, το φιλοσαμαρικό σάιτ γράφει:
«(...) Είναι δυνατόν να το παίζει υπερασπιστής της παράταξης ο Χατζηνικολάου; Από πού κι ως που; Έγινε και δεξιός ενώ τρία χρόνια τώρα τσάκιζε την κυβέρνηση και στήριζε τον Τσίπρα; Με τον φίλο.. 

Ο Υψιστος μας δοκιμάζει

Τα άγια τοις κυσί - «Γιατί ο Πανάγαθος επέτρεψε στους άθεους νεοκομμουνιστές να κερδίσουν τις εκλογές;»

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Δεν είναι αγενής ο κ. Σαμαράς, δεν έχει έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού. Μεγαλοαστός είναι και ασφαλώς έχει διδαχτεί ότι οφείλει να δείχνει καλούς τρόπους ακόμη και τις δύσκολες στιγμές, όταν δηλαδή τα πράγματα δεν έρχονται βολικά. Το ότι δεν είχε την επιβαλλόμενη από τις περιστάσεις συμπεριφορά στην περίπτωση παράδοσης – παραλαβής της πρωθυπουργίας έχει να κάνει με την ιδεολογία του. Ιδεολόγος είναι ο άνθρωπος, και μάλιστα φανατικός. Και όπου παρεισφρέει η ιδεολογία, και μάλιστα στη μισαλλόδοξη εκδοχή της, εξορίζεται η ευπρέπεια. Δύο είναι οι λόγοι της εκκωφαντικής απουσίας του.
Ο πρώτος είναι η ανοίκεια επιλογή του διαδόχου του να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο. Τόλμησε αυτό το αγραβάτωτο μειράκιον να παραβιάσει έναν κανόνα που ίσχυε από την εποχή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους. Τα άγια τοις κυσί. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο θεοσεβούμενος κ. Σαμαράς να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτήν την ανίερη πράξη. Αυτός δεν ήταν,..  

Γιατί γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι του Facebook

Εργασιακός παράδεισος δεν υπάρχει τελικά. Ακόμη και στο Facebook, μία εταιρεία που πληρώνει πλουσιοπάροχα τους υπαλλήλους του, οι οποίοι είναι καθημερινά σε ένα περιβάλλον που περιγράφεται ως το ιδανικό για να δουλέψει κάποιος, έχουν παράπονα. Δεν είναι ένας και δύο. Ανθρωποι που είτε εργάζονται ακόμη στην εταιρεία, είτε πέρασαν κάποια στιγμή από εκεί, τα... χώνουν στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσω ιστοσελίδας. Το Business Insider μάζεψε μερικές από αυτές τις μαρτυρίες. Tις παραθέτουμε:

- Για έξι εβδομάδες το χρόνο, είμαι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα
Κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, οι τεχνικοί έχουν την ευθύνη να μείνει «ζωντανή» η σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες εβδομάδες, δεν ησυχάζουν ούτε το σαββατοκύριακο, καμία ώρα της ημέρας, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι.
 -Δεν μπορείς ποτέ να ξεφύγεις από τη δουλειά, ούτε καν όταν κάνεις διακοπές
Υπάρχουν group στο facebook για κάθε ομάδα ή πρότζεκτ, οπότε διαρκώς οι εργαζόμενοι..

Ξανά στα περίπτερα ο «Αγγελιοφόρος»

Σε καθημερινή κυκλοφορία επανέρχεται από σήμερα, Τετάρτη, ο «Αγγελιοφόρος», ο οποίος είχε αναστείλει την έκδοσή του στις 30 Δεκεμβρίου 2014.
Έπειτα από σχεδόν 30 ημέρες απουσίας, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας καταλαμβάνει εκ νέου τη θέση της σε εκατοντάδες σημεία πώλησης και απευθύνεται και πάλι στους αναγνώστες της, φιλοδοξώντας να κατακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων, διέκοψαν από χτες, Τρίτη, το μεσημέρι την επίσχεση εργασίας που ασκούσαν, επειδή δεν τους είχαν καταβληθεί οι μισθοί σχεδόν 7 μηνών.
Σχεδόν 95 δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι, επί συνόλου 110 μισθωτών,.. 

Μεσσηνιακός πόλεμος στη ΝΔ - Ολοι εναντίον Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την έδρα της πατρογονικής Μεσσηνίας και έτσι επανεκλέγεται ο επιλαχών στη Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης. Η απόφαση αυτή θα ήταν κάτι συνηθισμένο αν οι γαλάζιοι της Μεσσηνίας για πρώτη φορά (και με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω εκλογικού νόμου να έχει εκλέξει 4 βουλευτές) δεν βρίσκονταν στην πραγματικότητα εκτός Βουλής.
Την έδρα χάνει ο πρώτος «σταυρωμένος» γαλάζιος βουλευτής – και διαχρονικά αντίπαλος του προέδρου της ΝΔ- Γιάννης Λαμπρόπουλος, που εκπροσωπεί την περιοχή σταθερά επί 26 χρόνια. Η φωτιά που άναψε στους κάμπους της Μεσσηνίας ήταν αναμενόμενη. Ο Λαμπρόπουλος που συγκέντρωσε σχεδόν 20.000 σταυρούς (όταν ο πρώτος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος μόλις που ξεπερνά τους 13.000) θέτει ηθικό ζήτημα και διαβεβαιώνει ότι «θα σταθεί όρθιος», ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας καλεί τον Σαμαρά να..

Ξήλωσαν τα κάγκελα στο Σύνταγμα

Τέλος τα κάγκελα που ήταν τοποθετημένα μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση
Ο νέος υπουργός το είχε προαναγγείλει από το πρωί, σε δηλώσεις του στο Mega, ότι «θα φύγουν τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη».
«Δηλαδή η Δημοκρατία φοβάται τον λαό; Ο συμβολισμός είναι αναγκαίος, δεν λύνει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τον λαό», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Πανούσης.
Τα κάγκελα αφαιρέθηκαν την ίδια ακριβώς στιγμή που στη Βουλή έβγαζε αναμνηστική φωτογραφία..

Μακάρι, κύριε Βαρουφάκη...

Το στίγμα του για την πολιτική που θα ακολουθήσει έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με ένα σημείωμα στο προσωπικό του μπλογκ. Μακάρι να γίνουν έτσι. Διαβάστε τι έγραψε:
«Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από έλληνα βοηθό.
Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον. Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με την δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια.
Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ. Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος. Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα αλλά μόνο όταν..   

Κατρούγκαλος: Δεν θα πρέπει να γυρίσουμε στην παλιά ΕΡΤ

«Θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ γιατί είχε τις αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία», δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο MEGA.
«Την ΕΡΤ αυτή που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο εκεί και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί. Να..

Η «ανθρωπογεωγραφία» της νέας κυβέρνησης...

Ισορροπημένο και αντιπροσωπευτικό των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που επιθυμεί να εκφράσει, μπορεί να χαρακτηριστεί το κυβερνητικό σχήμα.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την εκλογική του εκτίναξη, είναι λιγότεροι από τους μισούς της νέας κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει 41 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού.
Πέραν των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη είναι η ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών. Ο Δημήτρης Μάρδας, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2007, ο Νίκος Κοτζιάς σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Νίκος Τόσκας μετά την αποστρατεία του, έχει υπάρξει διευθυντής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη και της Βάσως Παπανδρέου, για.. 

Ο Τσίπρας ήταν ωραίος τυπάκος πριν γίνει πρωθυπουργός

Επιτέλους, έχω γνωρίσει κι εγώ έναν πρωθυπουργό της Ελλάδας...
Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω γνωρίσει προσωπικά έναν πρωθυπουργό της χώρας, αν και δεν ήταν ακόμα πρωθυπουργός, όταν τον γνώρισα το καλοκαίρι του 2012. Έστω... μια φορά, για μια συνέντευξη σε ένα περιοδικό. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που έχω φωτογραφίσει κάποιον που έγινε πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ωραίος τυπάκος πριν γίνει πρωθυπουργός. Του εύχομαι να είναι πάντα ωραίος τύπος.
Είχα πειράξει τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του πως θα πρέπει να ξεχάσει τις διακοπές στη Μουτσούνα της Νάξου και τις βουτιές στις οικογενειακές παραλίες της Κρήτης, που τόσο αγαπάει. «Γιατί;» με ρώτησε με απορία. «Γιατί» του είπα, «όταν θα γίνετε πρωθυπουργός, θα κάνετε διακοπές στην Ελούντα και στο Costa Navarino». «Όχι, ρε συ» μου είπε ταραγμένος. Μάλλον δεν το είχε σκεφτεί ποτέ αυτό..

Ανοιχτή επιστολή - πρόταση για την ΕΡΤ

Δώδεκα εκ των αγωνιζομένων 20 μήνες ενάντια στο «μαύρο» της ΕΡΤ, απευθύνουν ανοιχτή επιστολή – πρόταση προς τις ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ και κάθε εργαζόμενο:

«Αγαπητοί συνάδελφοι
μετά την κυβερνητική αλλαγή και τις δεσμεύσεις της προεκλογικής περιόδου για το θέμα της ΕΡΤ, εκτίμησή μας είναι ότι πρέπει άμεσα και σε συντονισμό οι ομοσπονδίες που καλύπτουν το χώρο της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ) να καλέσουν σε κοινή συνέλευση, ώστε να αρχίσει η προετοιμασία για εκκρεμή θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.
Σαν τέτοια εκτιμούμε:
- Tις θεσμικές/νομικές εκκρεμότητες (πχ αρκετές δίκες από την περίοδο του Π.Δ. έως και τις παράνομες απολύσεις του «μαύρου», ασφαλιστικά θέματα, κλπ).
- Τις διαδικασίες ανασυγκρότησης τμημάτων και της σύντομης ανάληψης καθηκόντων σε..

Πρωτιά Χρηστοφορίδη στην Α' Πειραιά

Στο 96,92% των εκλογικών τμημάτων (στα 346 από τα 357 εκλογικά τμήματα), ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χρηστοφορίδης, συγκεντρώνοντας 1.613 σταυρούς καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α’ Πειραιά.
Δεύτερος έρχεται ο Πέτρος Αρβανίτης με 1.460 σταυρούς, τρίτος ο Γιώργος Ζησιμάτος με 1.394, τέταρτη η Στέλλα Οικονόμου με 1.098, πέμπτη η Ευδοκία Παπαγγέλου με 852, έκτη η Σοφία Πρώιου με 707 και έβδομος ο Γιώργος Βαγιάκης με 597 σταυρούς.
Aκολουθεί ευχαριστήριο κείμενο του Γ. Χριστοφορίδη προς τους ψηφοφόρους:..

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η επόμενη μέρα στα ΜΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στα ΜΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα. O ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ως προτεραιότητά του την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ, επαναφέροντας το καθεστώς της νομιμότητας στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση και φέρνοντας ξανά στη ζωή την ΕΡΤ.
Ανάμεσα στα χαρτιά που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για την κατάληψη των συχνοτήτων από την ιδιωτική τηλεόραση και για τη μη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο από τα χρόνια του βασικού μετόχου έως και την εποχή του Μνημονίου ελέγχεται για μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις. Επίσης, στα «βέλη που έχει στη φαρέτρα του» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, που καλούν τους μετόχους τους να διαθέσουν χρήματα για τη λειτουργία των εταιρειών τους.
Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ «απειλούν» με λουκέτα. Αφήνουν να εννοηθεί ότι..  

Άλλαξε το πρωθυπουργικό Twitter

Δυο μέρες μετά τις εκλογές και μία μετά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του Πρωθυπουργού έγινε τελικά και η αλλαγή στους... πρωθυπουργικούς λογαριασμούς του Twitter, αφού μάλιστα είχε γίνει η σχετική «παρατήρηση» από ξένα μέσα ενημέρωσης.
Την φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά διαδέχθηκε αυτή του Αλέξη Τσίπρα, σε κόκκινο φόντο.
Το πρώτο tweet του νέου πρωθυπουργού ήταν..

Οι τσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα έχει την τιμητική της μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με τα διεθνή μέσα να αντιμετωπίζουν τη χώρα ως έτοιμη για μεγάλες ανατροπές και τον Αλέξη Τσίπρα ένα βήμα πριν τη σύγκρουση με την Ευρώπη.
Ο σκιτσογράφος των New York Times, Πάτρικ Τσαπάτ, μεγαλούργησε και πάλι δημιουργώντας ένα σκίτσο που αντικατοπτρίζει πλήρως την ελληνική πραγματικότητα των ημερών.
Στο σκίτσο του δημοφιλούς καλλιτέχνη τρεις τσολιάδες να χορεύουν τσάμικο κρατώντας την Ελληνική σημαία και ένα πλακάτ που γράφει.. 

Βαγγέλη, τι δεν καταλαβαίνεις;..

...σε πέρασε ο Λεβέντης στη Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Τελικά το ΠΑΣΟΚ κατέκτησε την έβδομη θέση στη Βουλή, κάτω και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνοντας4,68% και 289.462 ψήφους σε όλη τη χώρα. Το επόμενο κόμμα που ακολουθεί, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή είναι το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Του ανθρώπου που ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατηγορεί για τα πάντα, για χάρη του οποίου ξαναγράφει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ κατεβάζοντας το πορτρέτο του από τα γραφεία του κόμματος.
Ορισμένες απλές παρατηρήσεις:
Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρούσε σωστό να κατεβάσει τη φωτογραφία του κ. Παπανδρέου έπρεπε να το έχει κάνει από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι ιδρύει νέο κόμμα και όχι μετά το τραγικό για τον ίδιο.. 

Η πρώτη κόντρα με την ΕΕ

Αντίθετη η Ελλάδα σε νέα μέτρα κατά της Ρωσίας
 
Η πρώτη σύγκρουση της κυβέρνησης Τσίπρα με την ΕΕ είναι γεγονός. Η Αθήνα εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για απόφαση των «28» σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, Σχετική ανακοίνωση του γενικού Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, Δ. Τζανακόπουλου, αναφέρει:
Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή.. 

Αριστείδης Μπαλτάς: ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας

Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστείδης Μπαλτάς είναι ο
ο νέος υπουργός Παιδείας. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη δημιουργίας του κόμματος.
Γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα, σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική, στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Μετά τις βασικές σπουδές μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ (1962-67), έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο Παρισίων XI (1972).
Το 1982 εκλέχθηκε λέκτορας στον Τομέα Φυσικής του ΕΜΠ, το 1984 επίκουρος καθηγητής..

Ορκίζονται τα παπαγαλάκια Τσίπρα, πρώην Σαμαρά

♦ Ανά πέντε λεπτά στα ραδιόφωνα, ανά μισή ώρα στην τηλεόραση και ανά φύλλο στις εφημερίδες γίνεται μια μεγάλη κωλοτούμπα από τους μνημονιακούς δημοσιογράφους που έγραψαν ιστορία τέσσερα χρόνια.
♦ Η κωλοτούμπα είναι πλέον υπέρ Τσίπρα. Και ο Σαμαράς μέσα σε δυόμισι μέρες έχει ακούσει όσα δεν είχε ακούσει μέσα σε δυόμισι χρόνια.
♦ Φυσικά άρχισαν οι ύμνοι για τον Τσίπρα. Σιγά σιγά, δηλαδή, μη μας πάρουν χαμπάρι...
♦ Τα μπλε παπαγαλάκια πήραν το χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ.
♦ Αύριο τα παπαγαλάκια θα ορκιστούν στις 12 υπέρ του νέου πρωθυπουργού.
♦ Θα είμαι κι εγώ. Τρέχω!..

Flash 96 (Βίβα Τζίμη!)

Επειδή προέκυψε ένα θέμα με την αποχώρηση του Τζίμη Πανούση και κάποιων άλλων -ανάμεσά τους κι εγώ- από τον αυτοδιαχειριζόμενο ραδιοσταθμό Flash 96, θέλω να πω πως με εκφράζει απόλυτα η δήλωση του Τζίμη Πανούση. Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον των εργαζομένων στον Flash 96, αφού, ουσιαστικά, δεν τους γνώρισα ποτέ, με εξαίρεση κάποιους τεχνικούς και μερικούς δημοσιογράφους με τους οποίους είπαμε μόνο ένα «γεια».
Πήγα στον Flash 96, μετά από πρόταση του Τζίμη Πανούση. Ήμασταν εκεί κάπου δέκα ημέρες.
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ πήγα μόνο για τον Τζίμη Πανούση. Ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω, ήταν η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει να είμαστε στον ίδιο σταθμό, και πήγα τρέχοντας.
Η σκέψη ότι θα κάνω εκπομπές μαζί με τον Τζίμη Πανούση ήταν ικανή να με τρελάνει. Και του είπα ξεκάθαρα πως, αν φύγει από τον Flash, θα φύγω κι εγώ.
Βέβαια, πήγα στον Flash 96 κι επειδή υποτίθεται πως είναι αυτοδιαχειριζόμενος. Διαφορετικά, αυτά.. 

Ναι της Αριστερής Πλατφόρμας στην κυβέρνηση

Μετά από διεργασίες και έντονο προβληματισμό η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση με την επιφύλαξη να εξεταστεί και το συνολικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αριστερή Πλατφόρμα έχουν προταθεί δύο υπουργεία.   Εχει προταθεί στον Παναγιώτη Λαφαζάνη το (υπερ)υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα περιλαμβάνει τη βιομηχανία, τις βιοτεχνίες, την αγροτική παραγωγή, την ενέργεια και το περιβάλλον, ενώ στον Δημήτρη Στρατούλη έχει προταθεί το υπουργείο Εργασίας.
Στην αρχή υπήρχε σκεπτικισμός για το εάν η Αριστερή Πλατφόρμα θα έπρεπε να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που δεν είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της αριστεράς και ενδεχομένως γίνουν..

Ενας 33χρονος, διευθυντής στο πρωθυπουργικό γραφείο

Tσίπρας - Τζανακόπουλος στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου
Ποιος είναι ο νεαρός δικηγόρος Δ. Τζανακόπουλος και πως τον επέλεξε ο Τσίπρας

«Βρήκαμε ένα άδειο κτίριο, δεν έγινε παράδοση εγγράφων, δεν βρήκαμε ούτε σαπούνι στις τουαλέτες», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμο. Ο 33χρονος δικηγόρος Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν αυτός που παρελαβε από τον Κ. Μπούρα και είναι αυτός που θα αναλάβει την θέση του Διευθυντή του Γραφείου του νέου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Δ. Τζανακόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου έχει κάνει και ένα μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου. Επιπλέον, είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ο νεαρός δικηγόρος αποτελεί προσωπική επιλογή του Τσίπρα και οι δυο άντρες έχουν εξαιρετικά..

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πανούσης, Πιτσιρίκος και λοιπές δυνάμεις αποχωρούν με το κεφάλι... χαμηλά!

Τι καταγγέλλει ο Τζιμάκος για την αποχώρησή του από τον «αυτοδιαχειριζόμενο» Flash

Αποχώρησαν από τον «αυτοδιαχειριζόμενο» ραδιοσταθμό Flash 96 ο Πιτσιρίκος και ο Τζίμης Πανούσης. Ο τελευταίος μάλιστα δημοσιοποίησε μια χιουμοριστική αλλά σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «Κουβελοφωλιά» και «φερετζέ του κυρ Φώτη». Οι ιθύνοντες του ραδιοσταθμού  απάντησαν το ίδιο αιχμηρά στις καταγγελίες του Τζιμάκου κάνοντας λόγο για  «ιδεολογικό παλιμπαιδισμό κάποιου που μπερδεύει τη σάτιρα με την πολιτική κριτική και την αυτοδιαχείριση με την ανάγκη του για εξουσία πάνω στον σταθμό και στους εργαζόμενους εφ' όλης της ύλης»!
Ο Τζιμάκος στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από τον Flash, αναφέρει:
«Όνειρο ήταν η αυτοδιαχείριση στον Flash και κράτησε 10 μέρες. Αποδείχθηκε, φερετζές του κυρ Φώτη, του Κουβέλη κι όλα έγιναν με εντολή Σαμαρά. Εξού και η άδεια από τη Βούλτεψη. Για να έχει φωνή η ΟΙΚΟΛΟΔΗΜΑΡ το κρίσιμο πολιτικά πρώτο εξάμηνο του '15. Πανούσης, Πιτσιρίκος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις αποχωρούν με το κεφάλι χαμηλά αφού οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν στις..

Πολύνεκρη τραγωδία με ελληνικό F-16 στην Ισπανία

10 νεκροί, 13 τραυματίες από την συντριβή του μαχητικού στην πίστα της αεροπορικής βάσης Αλμπαθέτε

Σοκ από το συγκλονιστικό αεροπορικό ατύχημα με δέκα νεκρούς και τουλάχιστον 13 τραυματίες, που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην οποία συμμετείχε ένα ελληνικό αεροσκάφος F-16.
Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και συνετρίβη πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη μέσα στην πίστα της αεροπορικής βάσης στο Αλμπαθέτε.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ισπανίας από τους 13 τραυματίες που..

Τελικά σε ποιόν ανήκει ο «αυτοδιαχειριζόμενος» Flash 96;

Από τον αναγνώστη Γ. Μ. λάβαμε και δημοσιεύουμε (με καθυστέρηση είναι αλήθεια):

Βλέπω το πρόγραμμα που μεταδίδει ο «αυτοδιαχειριζόμενος» ραδιοσταθμός “Flash”. Και αναμένω από τους ιθύνοντες του ραδιοσταθμού (άραγε ποιοί είναι;) να μας ενημερώσουν ποιοι από τους δημοσιογράφους ή τους παραγωγούς  του, εξαιρουμένων των συνταξιούχων που φαντάζομαι δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης όμοιο με κάποιον άνεργο, ήταν εργαζόμενοι και είχαν ζητήσει την άδεια του ραδιοσταθμού από το ΕΣΡ το 2013.
Ρητορικό το ερώτημα. Εννιά από τους συνολικά δεκατέσσερεις σημερινούς παραγωγούς του «αυτοδιαχειριζόμενου» Flash δεν ήταν εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού το 2013 και δεν ζήτησαν την άδεια, τέσσερεις εργάζονταν στον παλιό Flash, ενώ μία μάλλον είναι συνταξιούχος.
Τώρα αυτό το ραδιόφωνο ποιόν εξυπηρετεί, όταν  μάλιστα δόθηκε η άδεια λίγο πριν τις εκλογές από την Βούλτεψη και πόσοι από τους εργαζόμενους, που έμειναν άνεργοι και ξεκρέμαστοι το 2013 εξαιτίας του φυγόδικου Κυριακίδη, ωφελούνται από αυτό, μένει να το δούμε...

Εξω φρενών ο Γ. Κουρτάκης με Σαμαρά (και Μπούρα)

Εξοργισμένος εμφανίζεται ο εκδότης- δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά  λέγοντας -ή μάλλον γράφοντας- ότι «ντρόπιασε την ιστορία της ΝΔ». Κι αυτό γιατί δεν πήγε ως όφειλε να παραδώσει εκείνος την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα και έβαλε, λέει, έναν δημόσιο υπάλληλο, τον Κώστα Μπούρα να το κάνει....
Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του Γιάννη Κουρτάκη από την στήλη του Πολιτικός Καφές:
«Ντρόπιασε την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο Αντώνης Σαμαράς!
Παρέδωσε την πρωθυπουργία ένας... δημόσιος υπάλληλος
Ντροπιαστικές στιγμές ζει η Νέα Δημοκρατία σήμερα. Όχι για την ήττα που υπέστη, αλλά γιατί ο Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, καθώς..

Ποιος δεν «χωνεύει» την Ελλη Στάη;

Πρώτος (και καλύτερος) ο ALPHA την βραδιά των εκλογών

Κατά γενική ομολογία και σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της AGB ο τηλεοπτικός σταθμός   ALPHA ήταν πρώτος και καλύτερος  την βραδιά των εκλογών και σε αυτό συνέβαλε κατά κύριο λόγο η παρουσία της Ελλης Στάη. Η έμπειρη (τηλεοπτική) δημοσιογράφος κέρδισε εκ νέου την εκτίμηση των τηλεθεατών (και δη των γυναικών) με το χαμόγελό της, την ψυχραιμία της και τις αναλύσεις της. Μάλιστα σε κάποια δηλητηριώδη σχόλια δόθηκαν και οι κατάλληλες απαντήσεις από γυναίκες θαυμάστριες της Στάη: «Είναι πάρα πολύ καλή και μάλιστα σώζει και ανεβάζει και τον νεαρό Αντώνη Σρόιτερ. Εσείς οι άνδρες δεν την χωνεύετε γιατί είναι γυναίκα και μάλιστα πολύ καλή στη δουλειά της».
Σε γενικές γραμμές οι τηλεθεατές την Κυριακή, σύμφωνα με την ΑGB επέλεξαν δύο τηλεοπτικούς σταθμούς για την ενημέρωσή τους:..

Δεν παραδίδει ο Σαμαράς στον Τσίπρα!..

Αλγεινή εντύπωση ακόμη και σε κύκλους της ΝΔ προκαλεί η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, που  επέλεξε να γίνει η μεταβίβαση της πρωθυπουργίας στον νέο πρωθυπουργό της χώρας όχι από τον ίδιο αλλά από στενό του συνεργάτη...
Ετσι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραλάβει από τον προκάτοχό του,  καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία και η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού θα γίνει από τον.. 

Xωρίς παπάδες και γραβάτες...

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε πρωθυπουργός χωρίς θρησκευτικό όρκο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ακριβώς στις 15:30 για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια, ώρα 16:00 ορκίστηκε πρωθυπουργός.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που το κόμμα του αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 36,34% καταλαμβάνοντας 149 έδρες, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές αμφότεροι και Σπύρος Σαγιάς, που προορίζεται  για τη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.. Το κοινό dress code με το οποίο προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο και οι τέσσερις τους ήταν κοστούμι με πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα...
Νωρίτερα, ο Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στον οποίο φέρεται..

Και τα Νέα βάφτηκαν κατακόκκινα!

Μετά το ΒΗΜΑ ήρθε και η σειρά της εφημερίδας Τα ΝΕΑ να βαφτούν κόκκινα -στην κυριολεξία.
Το λογότυπο των Νέων άλλαξε χρώμα και από μπλε βάφτηκε κόκκινο! Ετσι λοιπόν μετά την Ελλάδα που άλλαξε σελίδα (όπως αναφέρει και ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Νεων) ήρθε η σειρά της εφημερίδας του ΔΟΛ να αλλάξει χρώματα.
Και μιας κι μιλάμε για χρωματισμούς, και κόκκινα γενικώς, ο Δημήτρης Χατζόπουλος σαν να θέλει να ειρωνευτεί την «αλλαγή» του Ψυχάρη, στο σκίτσο του εικονίζεται ένα καράβι που βυθίζεται και κάποιος που το βάφει ρωτάει:
-Και τώρα καπετάνιε τι κάνουμε;
για να πάρει την απάντηση:
- Βάφουμε το πλοίο κόκκινο.

ΥΓ1 Τελικά λέτε να του βγει του Ψυχάρη η μεγαλοπρέστατη (κόκκινη) κωλοτούμπα; Κάποιοι λένε..

Πάει τελικά ο Δελλατόλας για εκρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ;

Εμπαινε στο στούντιο της Πόπης Τσαπανίδου και το κινητό του κουδούνιζε συνέχεια, γιατί μόλις είχε ανέβει η ανάρτηση του μπλογκ nonews σύμφωνα με την οποία, το όνομα του Αντώνη Δελλατόλα, συζητήθηκε για την  θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
- Τι διάβασα στο διαδίκτυο, Αντώνη?
 Η απάντηση του Δελλατόλα, ήταν πως "οι καλοί συνάδελφοι, δεν είχαν καλές πληροφορίες (για την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)".
Στη συνέχεια υπήρξε και νέα ανάρτηση-απάντηση του nonews όπου αναφέρεται:
«Καλέ μας Αντώνη, εμείς δεν είπαμε ότι πήγες κιόλας. Είπαμε - και επιμένουμε σ' αυτό - πως το..

Γιατί τα βρόντηξε ο Τατσόπουλος

Αφήνει αιχμές για το μελαγχολικό παρεάκι(;) και επιστρέφει στην συγγραφή βιβλίων

Του κόστισε πολύ, φαίνεται, του Πέτρου Τατσόπουλου που δεν εξελέγη και αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική... Με σημείωμά του στο Facebook, ο Τατσόπουλος ευχαριστεί όλους όσοι τον ψήφισαν, αλλά και τον... Αλέξη Τσίπρα επειδή του έδωσε την... ευκαιρία να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική. Επίσης ευχαριστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη επειδή λέει τον...  δέχτηκε στο Ποτάμι. Ο Τατσόπουλος στην ανάρτησή του στο FB αφήνει αιχμές για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη και όπως λέει δεν θα ήθελε να συμπεριληφθεί όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι!.. Ο Τατσόπουλος καταλήγει στην ανάρτησή του πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για ν΄ αποσυρθεί και να επιστρέψει σε αυτό που έκανε σε όλη την ενήλικη ζωή του, δηλαδή να γράφει βιβλία!
Αναλυτικά η ανάρτησή του στο FB:

Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών

Εκτός Βουλής Παπανδρέου, Κουβέλης, Ντινόπουλος, Χρυσοχοΐδης, Δήμας, Γκερέκου, Τατσόπουλος κ.α
Eκτός Bουλής έμειναν πολλά «μεγάλα» ονόματα κομμάτων σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Αντίθετα πολλοί «άγνωστοι» (του ΣΥΡΙΖΑ) μπαίνουν στο κοινοβούλιο σε αυτές τις εκλογές.
Εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου (πρώτη φορά μετά μετά από 92 χρόνια δεν θα υπάρχει το όνομα «Παπανδρέου» στην Βουλή) και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι υπέστησαν πολιτική και προσωπική πανωλεθρία υπάρχουν πολλοί που έχασαν τη μάχη του σταυρού. Ανάμεσα σε αυτούς και λόγω της μεγάλης ήττας της ΝΔ είναι η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος αλλά και η Άντζελα Γκερέκου (που μεταπήδησε  από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ...).
Από το ΠΑΣΟΚ τα στελέχη που μένουν εκτός Βουλής είναι ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης..

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Γιάννα, η σοσιαλίστρια…

H Γιάννα Αγγελοπούλου στον Alpha, χαιρέτησε την πολιτική αλλαγή και δήλωσε προστάτης των αδυνάτων...«Πιστεύω στις αλλαγές», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε ο κόσμος, θα έχει τώρα μεγάλες ευθύνες.
Και στο σημείο αυτό έδειξε το σοσιαλιστικό της πρόσωπο λέγοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος και «να πληρώνουν οι πολλοί και να προστατεύονται οι λίγοι».
Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι…

O άνθρωπος που έγινε βασιλιάς

Στον «Άνθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς» ένας Άγγλος στρατιώτης έπεισε κάποιους ιθαγενείς των Ιμαλαΐων ότι έχει υπερφυσικές ικανότητες ως απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έγινε βασιλιάς, αλλά γρήγορα έχασε το στέμμα, μαζί με το κεφάλι του.
Κανένας δεν εγείρει ανάλογες απαιτήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Εξελέγη πρωθυπουργός χωρίς να θεωρείται καταλληλότερος για τη δουλειά από τον άνθρωπο που διαδέχεται.
Δεν προτιμήθηκε ως Μεσσίας, ούτε του αποδίδονται ναπολεόντεια χαρακτηριστικά. Δεν είναι ο λαός που τον «ζήτησε». Είναι η συγκυρία που τον ανέδειξε.
Ήταν πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Και ήταν και η μοναδική επιλογή. Αυτό δεν είναι κακό. Για πρώτη φορά έχουμε έναν πρωθυπουργό που αντιμετωπίζεται ως θνητός, με γήινα χρώματα. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της ιστορίας μας, άθεος και ανύπανδρος οικογενειάρχης. Αν δεν ορκιστεί κιόλας… Πριν από τριάντα χρόνια αυτό θα ήταν ανέκδοτο. Ο Τσίπρας δεν μπαίνει στο Μαξίμου με την αύρα του Καραμανλή, τη σιγουριά του Παπανδρέου και τη φυσικότητα του Σαμαρά. Δεν είναι, βλέπετε, πορφυρογέννητος. Είναι..

Τώρα, Άδωνη, θα βγάλεις τα λεφτά σου έξω;..

Ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, πήγε με μεγάλη όρεξη στο STAR. Και με την πρώτη ευκαιρία την έριξε, την ρουκέτα, στον Άδωνη Γεωργιάδη.
«Θα κάνεις αυτό που έλεγες προεκλογικά (δηλαδή θα βγάλεις τα λεφτά σου έξω);»
Και ο αμετανόητος Μπουμπούκος απάντησε, «αυτό είναι δική μου δουλειά»…
Νωρίτερα ο διευθυντής του πολικού γραφειου του Τσιπρα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κατακτήσει την αυτοδυναμία, θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις. Η Μάρα Ζαχαρέα του εκανε την δηλητηριώδη ερώτηση : "Μεσα σε αυτές - τις ευρύτερες συναινέσεις - βάζετε και τη ΝΔ;"..

Η... ευέλικτη γενιά των 300 ευρώ

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει πάνω από τα συντρίμμια της αγοράς εργασίας και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς να μιλά, χρησιμοποιώντας τα προπαγανδιστικά στοιχεία του υπουργού Γ. Βρούτση, για μείωση του δείκτη ανεργίας, όμως αυτό που έχει καταφέρει να δημιουργήσει με τις πολιτικές του είναι η γενιά των εργαζομένων που αμείβονται με 300 ευρώ.
Οπως προκύπτει από το ΕΡΓΑΝΗ, το κύριο δηλαδή εργαλείο μαύρης προπαγάνδας που έφτιαξε και χρησιμοποίησε ο νυν υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, το 2014 μία στις δύο από τις θέσεις εργασίας που δημιούργησε η πολιτική του Μνημονίου είχε αμοιβές που κυμαίνονταν από 250 έως 300 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα πρόκειται για τις μικτές αποδοχές των εργαζόμενων, που σημαίνει ότι υπάρχουν οικογένειες που καλούνται να..

ΣΥΡΙΖΑ 35,5 εως 39,5% και ΝΔ 23 έως 27%

Τι δείχνουν τα exit polls - Θρίλερ με το κόμμα Παπανδρέου

Προβάδισμα περισσότερο από 12% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει το exit poll των πέντε τηλεοπτικών σταθμών (Alpha, Ant1, Mega, ΝΕΡΙΤ και Star) που διενήργησαν πέντε εταιρείες έρευνας κοινής γνώμης (Marc, Metron Analysis, GPO, Alco και MRB αντίστοιχα). "Μάχη" για την τρίτη θέση δίνουν "Το Ποτάμι" και η "Χρυσή Αυγή". Μπαίνουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο όριο του 3% του Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη των πέντε τηλεοπτικών σταθμών τα ποσοστά που φαίνεται ότι θα λάβουν τα κόμματα στις σημερινές εκλογές είναι:..

Tα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας!

(Προσοχή σκληρές εικόνες)… 

Τρυπώσαμε στα ατελιέ των εφημερίδων και σας αποκαλύπτουμε πώς θα κρεμαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα στα περίπτερα

Κλειδώστε τη γιαγιά στην κρεβατοκάμαρα, πείτε στο θείο με την ψηλή πίεση να πάει μια βόλτα τα παιδιά στις κούνιες, αν πιστεύετε ότι θα βοηθήσει βάλτε ένα ποτηράκι από το δηλητήριο που προτιμάτε κι απολαύστε υπεύθυνα.
Η Popaganda τρύπωσε στα ατελιέ των εφημερίδων και σας παρουσιάζει, σε αποκλειστικότητα, τα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας των εκλογών. Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου του 2015. Για γερά στομάχια...