ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η «Kαρυάτιδα» Παναγιωταρέα σε ειδικό ρόλο

Το προηγούμενο διάστημα η Αννα Παναγιωταρέα έγινε γνωστή ως.. εκπρόσωπος της ανασκαφής στην Αμφίπολη. Λόγω της στενής φιλίας της με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και της εμπιστοσύνης που έδειξε στο πρόσωπό της ο Σαμαράς, η κυρία Παναγιωταρέα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιούνταν οι ανακαλύψεις στον λόφο Καστά. Το τελευταίο διάστημα η Αννα Παναγιωταρέα, με δεδομένο ότι έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο, καθώς η Αμφίπολη δεν έχει κάτι άλλο να δώσει, προσπαθεί να ενισχύσει την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ αναλαμβάνοντας ατύπως αρμοδιότητες συμβούλου στο επιτελείο του Σαμαρά!
Μάλιστα η δημοσιογράφος έχει υπό την ευθύνη της τον συντονισμό των επαφών με ένα σημαντικό κομμάτι των περιφερειακών ΜΜΕ (λογω και των προσωπικών της γνωριμιών), φροντίζοντας να.. 

Χωράνε 3 αποτυχημένοι σε μία φωτογραφία;..

Ο «αμίλητος» Κώστας Καραμανλής ήταν για ακόμη μια φορά εκεί. Παρών στην ομιλία του αρχηγού του Αντώνη, στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.
Όσοι περίμεναν να μιλήσει, έστω για λίγο, προφανώς διαψεύστηκαν. Ο πρώην και νυν έμειναν στα τυπικά. Μία αγκαλιά και μία χειραψία.
Το ατύχημα, όμως, δεν το απέφυγαν.
Την φωτογραφία, που έβγαλαν - για τα μάτια του κόσμου, βεβαίως – τους την χάλασε ο Θόδωρος, ο Φορτσάκης.
Γιατί, άλλο να βλέπεις δύο αποτυχημένους της ίδιας παράταξης και άλλο τρεις. Εκεί μιλάς για..

Εφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών, υστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα.
Η Κατερίνα Γκίκα γεννήθηκε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας το 1970 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, το 1987, μετοίκησε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.
Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία άρχισε το 1990 στον ραδιοφωνικό σταθμό «TOP FM» καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα «ESPRESSO». Ήταν, επίσης, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «protagon.gr».
Η Κατερίνα Γκίκα πάλεψε πολύ σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αρρώστια της,.. 

Ετοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Τι έχει έτοιμο στα συρτάρια του

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει τονίσει ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική επιτροπή, σε ομιλίες του και συνέδρια, είναι η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την ίδια δέσμευση έχουν εκφράσει και πολλά στελέχη του κόμματος. Δίπλα στον αρχηγό υπάρχουν νομομαθή στελέχη τα οποία γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα γίνει ανώδυνα η επαναλειτουργία του οργανισμού.
Το τελευταίο διάστημα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα και σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ στην προ της 11ης Ιουνίου 2013 χωρίς κραδασμούς. Κάποιοι μιλούν για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠνΠ) που θα καταργεί τη ΝΕΡΙΤ. Άλλοι για νόμο στη βουλή που να καταργεί τον Ν.4173/2013 με τον οποίο συστήθηκε το.. 

To Bήμα βάφτηκε κόκκινο! (2)

Ο Τσίπρας εκθέτει τους υποκριτές

Μετά το πρωτοσέλιδο της 11ης Ιανουαρίου με τον τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς» και τα όσα επακολούθησαν, το Βήμα βάφτηκε ξανά «κόκκινο»  (στην κυριολεξία).
Στο φύλλο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο (λόγω εκλογών) το βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα, το καλύπτει η αποκλειστική συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα σε κόκκινο φόντο και υπό τον τίτλο «Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα», το Βήμα προβάλει τον Αλέξη Τσίπρα που μιλάει για την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο, την τρόικα, τη Μέρκελ, τις τράπεζες...
Μάλιστα όπως αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο ο Τσίπρας προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές στο κράτος για την πάταξη της διαφθοράς!
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται αδιαμφισβήτητα, μεγαλοκαναλάρχες, επιχειρηματίες ανέπτυξαν μια... απροσδόκητη συμπάθεια για τον Αλέξη Τσίπρα.  Είναι φανερό πως οι μεγαλονταβατζήδες της ενημέρωσης και (κάποιοι) νεόκοποι εκδότες ετοιμάζονται και αυτοί -όπως κι ο Τσίπρας- για την επόμενη.. ημέρα. Μετά τις συνεντεύξεις στην Real News και στον Ενικό του.. 

Ο Μελισσανίδης ζητά 500.000 ευρώ από τον Ν. Φίλη!

Τι λέει ο διευθυντής της «Αυγής»  για την αγωγή του επιχειρηματία

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ ζητάει με αγωγή του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης από τον διευθυντή της «Αυγής» και υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Αθήνας, Νίκο Φίλη. Στην αγωγή του ο Μελισσανίδης επικαλείται «ηθική βλάβη» γιατί ο Φίλης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο Star, τον αποκάλεσε «ευνοούμενο του Σαμαρά» και «διαπλεκόμενο». Συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης γράφει στο facebook:
 «Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη!”
Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή “Ενικός” του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο..

Στο gazzetta τα σάιτ του Κωστόπουλου

Ο Πέτρος Κωστόπουλος διαμελίζει τα εκδοτικά του ιμάτια – μετά τα έντυπα, σιγά σιγά και τα ηλεκτρονικα.
Τα σάιτ toratora.gr, το jenny.gr και το koolnews.gr τα «τρέχει» ο όμιλος στον οποίο ανήκει το gazzetta.gr. Προς το παρόν η συμμετοχή του τελευταίου στη λειτουργία των τριών ιστοσελίδων του Κωστόπουλου είναι διακριτική, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει πιο ενεργή...

Μα, πόσα παιδιά έχεις ακόμη, κυρ Αλέκο;

Η φημισμένη οικογένεια Μπακατσέλου έχει χίλια και ένα πρόσωπα! Κάτι σαν τις «Χίλιες και μία νύχτες», τη δημοφιλή συλλογή παραμυθιών από τη Μέση Ανατολή.
Η φημισμένη οικογένεια της Θεσσαλονίκης έχει πολλά «Μπακατσελάκια». Άλλα με θωρακισμένες BMW των 200 αλόγων, που ήρθαν στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος AE, την εταιρία που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», ως εκκαθαριστές 280 εργαζομένων (βλέπε Νικόλας Μπακατσέλος).
Άλλα με τζιπ για τα βουνά και τα λαγκάδια και ικανότητες ναυαγοσώστη, που παρίσταναν  τις γλάστρες τόσα χρόνια (βλέπε Τζώρτζης με κοτσίδα ή Γεώργιος Μπακατσέλος κουρεμένος – τώρα τελευταία αυτό).
Άλλα με ένα ψωράμαξο των 80 ψοφαλόγων (βλέπε Βασίλειος Μπακατσέλος ή Bill για την πιάτσα).
Έχει κι άλλα παιδιά ο κυρ Αλέκος, αλλά προς το παρόν με ερωτηματικό (;;;;).
Όλα είναι παιδιά του πλούσιου μεγαλοεπιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, που δεν πληρώνει τους 110 εργαζόμενους της εταιρίας που ο ίδιος κατέστρεψε!..

Με το κύρος του Newsit…





Το Newsit του Νίκου Ευαγγελάτου, ένα από τα δημοφιλέστερα site της χώρας, πριν από δύο μέρες. Χωρίς σχόλιο.

Ψήφος συγχώρεσης

Γράφει ο Φώτης Παπούλιας 

Η απενοχοποίηση της ψήφου μπορεί να επιτευχθεί με πλείστους τρόπους. Ο πλέον πρόσφορος είναι και ο απλούστερος. Ο φορέας της επιδιώκει να ταυτιστεί με τον μέσο καλό άνθρωπο, ο οποίος αν και δέχεται χτυπήματα, εν τούτοις ως άλλος Ιώβ εξακολουθεί να τα υπομένει, με την πίστη και την ελπίδα ότι στο τέλος κάτι θα γίνει και θα τη «βγάλει καθαρή».
Ο νεοσυντηρητισμός αυτής της πολιτικής τακτικής είναι ευκολοκατανόητος, δεν απαιτεί ιδιαίτερη πολιτική ευφυΐα, τα μηνύματα που εκπέμπει είναι ευκολοχώνευτα, οι διαπιστώσεις του δεν υπερβαίνουν το σήμερα και η προβολή τους στο αύριο είναι συγγενείς με το χθες, με το οποίο ο πολιτικός φορέας δεν επιθυμεί να διαρρήξει τους δεσμούς που τον ενώνουν.
Συνακόλουθα προσφέρει σε μεγάλες δόσεις ένα στιλ τα χαρακτηριστικά του οποίου παραπέμπουν σε ένα παρελθόν ευκολοχώνευτης κοινωνικής κριτικής, αριστοτελικού εκλεκτισμού, σε συνδυασμό..

Ο τορναδόρος του Μαξίμου

O Γ. Μουρούτης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού, την Τετάρτη προσπάθησε για μια ακόμα φορά -εν γνώσει, υποθέτουμε,  του κ. Σαμαρά και του επιτελείου της Ν.Δ- να προκαλέσει πανικό στους πολίτες και κύμα φυγής των καταθέσεων. Τί έκανε ο αθεόφοβος; Ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ορισμένα στοιχεία με τις εκροές των καταθέσεων από τις τράπεζες τις τρείς τελευταίες μέρες, που δεν μπορούν εκ του νόμου βεβαίως να διασταυρωθούν επισήμως, ώστε  να επιβεβαιώσει την... προφητεία του. Δηλαδή τον μπαμπούλα του bank run, ενόψει εκλογικής νίκης της Αριστεράς. Στη συνέχεια, συνειδητά ή ασυνείδητα επίσημα μεγάλα και μικρότερα, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, ψηφιακά κ.λπ ΜΜΕ της Δεξιάς, της διαπλοκής και τα περίφημα «κοινωνικά δίκτυα» παπαγάλισαν τα φοβερά και τρομερά στοιχεία του Μουρούτη χωρίς τα περισσότερα απ' αυτά να γράφουν την πηγή τους.
Τα ίδια ΜΜΕ την επομένη διαδίδουν ότι έχουν σχηματιστεί ουρές στα υποκαταστήματα των.. 

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Mία βραδιά με τους φίλους του ΓΑΠ

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (citi-zen) 

Η στάση της φίλης μου ήταν σαν την εκλογική επιρροή της ΔΗΜΑΡ: εντελώς κάθετη. «Στις εννιά ακριβώς θα είσαι στο σπίτι μου. Θα είναι δύο υποψήφιοι. Και έχω την αίσθηση ότι θα περάσει και ο Γιώργος». Αν είχα σκούφια, ακόμα ψηλά θα ήταν. Ναι, όσοι και αν είναι οι υποψήφιοι, ο Γιώργος είναι ένας.
Στις 20.59 έσβησα τον κινητήρα του αυτοκινήτου μου έξω από την κατοικία της καλής φίλης. Βρισκόμαστε στα ορεινά της Νέας Ερυθραίας, μεταξύ Πολιτείας και Εκάλης. Αν μη τι άλλο, για να κάνεις ανατροπές πρέπει να βγεις στο βουνό. Η θέα προς τη φωτισμένη πρωτεύουσα είναι, τουλάχιστον, γοητευτική. Λες και η φίλη, μαζί με το τραπέζι, έστρωσε και τον νυχτερινό ουρανό κάτω από τη βεράντα της. Και εγώ, σπρώχνω την πόρτα και μπαίνω σε μία συγκέντρωση ακραιφνών «Παπανδρεϊκών», είδος που υφίσταται στην εγχώρια πολιτική πανίδα εδώ και εβδομήντα χρόνια.
Η πόρτα έκλεισε πίσω μου και αισθάνθηκα ότι μπήκα σε μία αντίφαση. Μα πείτε μου και εσείς, πώς φαντάζεστε τον μέσο «παπανδρεϊκό»; Στο δικό μου σκίτσο είναι στις παρυφές ή και στα χωράφια της τρίτης ηλικίας. Σχετικά ευτραφής. Φοράει πουκάμισο, γενναιόδωρα ανοιχτό που αποκαλύπτει..  

Χρυσή Αυγή: Ζήτω οι κατακτητές μας! (video)

Ενα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών. Είναι στιγμιότυπα από μια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όπου ξεδιπλώνονται τα «πιστεύω» του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης. Η εκδήλωση-συναυλία ξεκινά με την κραυγή του παρουσιαστή: «Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το Αίμα! Για την Αξιοπρέπεια! Για τη Συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της Φυλής μας! Για τη Φυλή!»
Στην επόμενη σκηνή ακούγεται ο παρουσιαστής να παρουσιάζει τον «Καιάδα» (Γιώργο Γερμενή) και κάποια σύνθεσή του που είναι «αφιερωμένη στους ενάρετους πεσόντες, αυτούς που έχουν δώσει την ψυχή τους για να είναι αυτή η χώρα ανεξάρτητη, λεύτερη, περήφανη και δυνατή».
Για ποια χώρα μιλάμε; Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνει κανείς. Πάντως ο παρουσιαστής καλύπτεται από μια σημαία που δεν είναι ελληνική. Για την ακρίβεια, είναι η σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ, του στρατού της γερμανικής κατοχής. Ακολουθεί ο «χορός», μια βίαιη δηλαδή κίνηση μερικών αντρών υπό τους... ήχους του Καιάδα. Μετά το τραγούδι ακολουθούν τα συνθήματα:..

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Θα έπαιρναν αντικαταθλιπτικά...

Γράφει ο Τάσος Παππάς 

Έχω εκπλαγεί με το ρυθμό που εκδίδει ανακοινώσεις επί παντός του επιστητού ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας. Έβηξε ο Τσίπρας; Ανακοίνωση αμέσως γιατί ο βήχας και ο έρωτας για τη δραχμή δεν κρύβονται. Είπε ο Λαφαζάνης ότι πρέπει οι πολίτες να σηκωθούν από τους καναπέδες και να εμπλακούν πιο ενεργά στην πολιτική; Δελτίο τύπου από τη Συγγρού γιατί η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκαταστήσει κομμουνιστικό καθεστώς στην Ελλάδα.
Οι άνθρωποι είναι σταχανοβίτες και θα δικαιούνταν το μετάλλιο εργασίας αν στη χώρα μας είχαμε σοβιέτ. Έτσι μου ήρθε μια ιδέα. Λίγο καθυστερημένα βεβαίως γιατί ακόμη κι αν την διαβάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους αρέσει δεν προλαβαίνουν να την εφαρμόσουν.
Θα την μοιραστώ όμως μαζί σας..

«Μαζί τα είπανε», ένα βιβλίο με αυτά που θέλουν να ξεχάσουν

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Λιβάνη, τo “Μαζί τα είπανε- Ανθολόγιο Αναξιοπιστίας ” που περιλαμβάνει ένα μέρος από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής της χώρας, για μια σειρά κορυφαίων ζητημάτων  - όπως η οικονομία – και έναν σύντομο ιστορικό οδηγό από το 1996 ως το 2013.
Το «ανορθόδοξο» βιβλίο των Βασίλη Κουφόπουλου, Δημήτρη Μαρούλη και Λεωνίδα Σακλαμπάνη, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο πολιτικής το οποίο θα υπενθυμίσει τα όσα, επί σειρά ετών, έλεγαν στην ελληνική κοινωνία, πρώην και νυν πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η έρευνα, εστιάζοντας στα κρίσιμα για τη χώρα γεγονότα, «παρακολουθεί» τους ανθρώπους εκείνους που με τις επιλογές και τις υπογραφές τους, άλλαξαν για μια ζωή, τις ζωές το Ελλήνων.
Οι συντελεστές του βιβλίου, υπενθυμίζοντας ένα μέρος από τη συστηματική αναντιστοιχία λόγων και έργων της πολιτικής ελίτ της χώρας, επιχειρούν να φέρουν ξανά στην επιφάνεια το «αθέατο» πρόσωπό της. Ιδού και μερικά δείγματα από το Ανθολόγιο..

Επίδομα παπαγάλου από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να ζητάει από τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους να προπληρώσουν μεγάλο μέρος των φόρων τους για την επόμενη χρονιά, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την αντιμετώπιση που έχουν οι καναλάρχες από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, αν και θα έπρεπε να αποδώσουν ανά μήνα, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου 2015, τους φόρους επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση στο κράτος, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, σκοπεύει να τους μεταθέσει έναν χρόνο αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2016
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» διαθέτει τη σχετική εγκύκλιο - με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου. Ήδη αυτή οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα τυπωθεί λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Αν ισχύσει αυτή η απόφαση, το κράτος θα δώσει ένα «άτοκο δάνειο» στους ιδιοκτήτες των..

Με τις γίδες στην πλάτη...

UPD
Απάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων του «Ε.Τ.» σε δημοσίευμα της ΕφΣυν και ανταπάντηση του Δ. Τρίμη

Με αφορμή το άρθρο του πρώην προέδρου και νυν μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχετικά με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο «Χαράτσι ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές», οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απέστειλαν στις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις την παρακάτω απάντηση (στην οποία απαντάει με τη σειρά του ο Δ. Τρίμης):
«Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών άρθρο του μέλους του ΔΣ της Ένωσης μας, και πρώην προέδρου της, κ. Δημήτρη Τρίμη με τίτλο «Με τη γίδα στην πλάτη ο Ελεύθερος Τύπος» (δείτε σχετικά εδώ).Αποτελεί ατόπημα το γεγονός ότι ο συνδικαλιστικός μας εκπρόσωπος απαξιώνει συνολικά  τους εργαζόμενους, συναδέλφους του στον Ελεύθερο Τύπο, με φράσεις όπως: «…τις τελευταίες μέρες ο «Ελεύθερος Τύπος έχει περάσει, κατ' εντολήν, μάλλον, του επικοινωνιακού επιτελείου της Δεξιάς, σε μια διαρκή επίθεση διαστρέβλωσης των απόψεων της Αριστεράς…». Δηλαδή θέλει να πει ότι οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο εργάζονται υπό τις εντολές «του επικοινωνιακού επιτελείου της Δεξιάς», δεν κάνουν ρεπορτάζ, και απλά ..

Β. Μπακατσέλος: «Δύο μισθοί, αν πείτε «ναι» στο άρθρο 99»!

Να αποσπάσει τη συναίνεση των 110 απλήρωτων και εξουθενωμένων εργαζομένων, ώστε να τεθεί υπό το μανδύα προστασίας του Πτωχευτικού Κώδικα, επιζητεί η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», η οποία εδώ και ένα μήνα υπακούει στις εντολές του Βασίλειου Μπακατσέλου, υιού του γνωστού βιομήχανου και επιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.
Με αντάλλαγμα την καταβολή δύο μισθών, την ώρα που οι συσσωρευμένες οφειλές αντιστοιχούν σχεδόν σε 7 μήνες, ο υιός Μπακατσέλου επιχειρεί να κάμψει τους οικονομικά εξαντλημένους υπαλλήλους της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ και προσπαθεί να τους πείσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο ανασύνταξης..   

ΕΔΟΕΑΠ προς Αρχηγούς: Στηρίξτε μας γιατί χανόμαστε!

Σήμα κινδύνου από τον Οργανισμό μέσω ανοιχτής επιστολής

Ανοιχτή επιστολή προς τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλε το Δ.Σ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Στην επιστολή, η οποία θα δημοσιευθεί σε αυριανές ημερήσιες εφημερίδες, γίνεται λόγος για την αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας με την οποία ο ΕΔΟΕΑΠ διεκδικεί ποσό 90 εκατ. ευρώ - ζημιά  που υπέστη από τις πράξεις της πριν και κατά τη διαδικασία του PSI. Επίσης γίνεται λόγος για τη στέρηση των εσόδων του Οργανισμού γεγονός που δημιουργεί σοβαρότατες δυσχέρειες στην πραγμάτωση των ασφαλιστικών σκοπών του και στην κάλυψη των αναγκών των περίπου 18.000 ασφαλισμένων του.
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει ότι η στήριξη του Οργανισμού και από το πολιτικό σύστημα της χώρας, -όπως αυτό θα εκφραστεί με τη λαϊκή βούληση στην επόμενη Βουλή και Κυβέρνηση-
είναι απολύτως απαραίτητη και επείγουσα. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:..

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πέτρος Κωστόπουλος: Δεν θα μας πει η Αυγή τι θα βάλουμε ή τι ουίσκι θα πιούμε!..

Τελικά ο Πέτρος θα ψηφίσει τον Σταύρο και το Ποτάμι του;

«Λέει ή είναι μούφα το Ποτάμι;» είναι ο τίτλος άρθρου του Πέτρου Κωστόπουλου στο σάιτ koolnews. Από τα γραφόμενά του μπορεί εύκολα κάποιος να συμπεράνει ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «λέει» και πως δεν είναι «μουφα». Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον πρώην εκδότη «αυτή τη στιγμή το Ποτάμι εκφράζει υγιείς ανθρώπους στην πλειοψηφία τους, σαφώς μεσαίας και μεσοανώτερης επαγγελματικής και κοινωνικής τάξης» ενώ ο αρχηγός Σταύρος «είναι από τους λίγους υποψηφίους αρχηγούς που βγήκε στην επιφάνεια δουλεύοντας εκεί έξω, σαν κι εμάς...»
Στο άρθρο του ο Π. Κωστόπουλος τα βάζει και με την «Αυγή» γιατί η εφημερίδα κριτικάρει το Ποτάμι και κάνει -λέει ο πρώην εκδότης- την εξής προσέγγιση ανθρωπολογικού και αισθητικού..

Σε κρίση τα στελέχη του ΣΚΑΪ

Ο ρόλος του Τάκη Χατζή στην επόμενη ημέρα στο Φάληρο

Mπορεί το έξυπνο τηλεοπτικό σποτ του ΣΚΑΪ για τις εκλογές να δείχνει ότι όλη η ομάδα (Παπαχελάς, Τσίμας, Κοσιώνη, Παπαδημητρίου, Αυτιάς, Μπουσδούκου, Αντωνοπούλου κλπ) είναι δεμένη και πως έχει χιούμορ αλλά τα πράγματα στο Φάληρο είναι τελέιως διαφορετικά. Οπως αναφέρει το parapolitika τα στελέχη του ΣΚΑΪ βρίσκονται σε κρίση και η κατάσταση είναι πλέον οριακή μεταξύ τους. Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην διοικητική πυραμίδα του ομίλου, ενώ η χαμηλή τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου (εν μέσω προεκλογικής περιόδου) προκαλεί «πονοκεφάλους».
Από την άλλη περιορισμένη απήχηση, παρά τις προσδοκίες, είχαν οι καθημερινές ενημερωτικές..

Γ. Κασιμάτης: «Εγκληματικός οργανισμός το ΤΑΙΠΕΔ»

«Εγκληματικό οργανισμό» αποκάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ ο συνταγματολόγος και καθηγητής της Νομικής Σχολής, Γεώργιος Κασιμάτης, και πρόσθεσε ότι η φράση του δεν συνιστά περιύβριση αρχής, καθώς η σύσταση και οι αρχές λειτουργίας του, που θεσπίστηκαν με τον νόμο 3896/2011 κατ’ εφαρμογήν του Μνημονίου, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.
Η τοποθέτηση-καταπέλτης έγινε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Φίλοι της Γης και η Πρωτοβουλία Πολιτών και ήταν -στην ουσία- η αφετηρία της κίνησης για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία καλούνται να πάρουν σαφή θέση όλα τα κόμματα.
«Είναι το όργανο με το οποίο αυτοκτονεί το Ελληνικό Δημόσιο», παρατήρησε ο Γιώργος Χριστοφορίδης από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και τόνισε ότι με τον θεσμό του ΕΣΧΑΔΑ..

Αποφάσεις για τον Γαύρο

Στάσεις εργασίας και συνεχείς συνελεύσεις των εργαζομένων στην αθλητική εφημερίδα Γαύρος και στην ηλεκτρονική σελίδα «gavros.gr».
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ μετά την συνέλευση των εργαζομένων στην Ακαδημίας 20, αποφάσισαν την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» και στην ηλεκτρονική σελίδα «gavros.gr», σήμερα Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 από τις 14:00 έως τις 16:00. Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου να διεξαχθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας και της ηλεκτρονικής σελίδας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος) όπου θα παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση..

Αυξάνουν την τιμή τους οι αθλητικές εφημερίδες

Η δεύτερη ημερήσια αθλητική εφημερίδα και η πρώτη από τις αχρωμάτιστες συλλογικά, εγκατέλειψε την Τρίτη το αγκυροβόλιο του 1,30 και ανέβασε την τιμή της κατά δέκα λεπτά. Η «Live Sport» εξηγώντας την απόφασή της για τη μικρή αύξηση, αναφέρει ότι με αυτήν θωρακίζεται η ανεξαρτησία της εφημερίδας και εξασφαλίζεται η συνέχεια της ποιόητάς της, αλλά και της δύναμής της να αναδεικνύει θέματα που ενοχλούν – και αυτά δεν είναι λίγα. Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του άρθρου που απευθύνεται στους αναγνώστες:
«H Live Sport δεν ανήκει σε πολυκέφαλα εκδοτικά συγκροτήματα, είναι ανάδελφη – δεν έχει δηλαδή αδελφά Μέσα, κανάλια, ραδιόφωνα, σάιτ. Και, κυρίως, δεν έχει κρυφούς ή φανερούς οικονομικούς υποστηρικτές». Σε άλλο σημείο του ίδιου (κατά κάποιον τρόπο απολογητικού) άρθρου αναφέρει: «(…) Γι’ αυτό, σε καιρούς δύσκολους δεν περιορίζει τις σελίδες της – τις αυξάνει, τις εμπλουτίζει – δεν μειώνει το συντακτικό δυναμικό της (αντίθετα, το..

Σαμαράς: Τέτοια ώρα είναι το καλύτερο σεξ...

Οταν ο Aντώνης απέκτησε(;) συμπάθειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το είδαμε στις «Αρβύλες» το δράδυ της Δευτέρας και κατόπιν το αναζητήσαμε στο διαδίκτυο. Ο λόγος για το βίντεο που διέρρευσε από «κομμένα» πλάνα τηλεοπτικού σποτ της ΝΔ με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά.
Ακούστηκε ότι η διαρροή μάλλον έχει γίνει από τη Συγγρού προκειμένου να τονιστεί, λέει, το ανθρώπινο προφίλ και η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ. Και είναι πολύ πιθανόν το βίντεο να το έχει δώσει πράγματι η ΝΔ (δεν θα το παραδεχτούν ποτέ), γιατί στο τέλος των πλάνων ο Σαμαράς γίνεται κάπως συμπαθής ακόμη και σε ανθρώπους που ούτε να τον βλέπουν θέλουν (πχ. ο κουμπάρος μου ο δικηγόρος).
Στο συγκεκριμένο βίντεο (δείτε το πιο κάτω) ο σκηνοθέτης  ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ να ξαναπεί τις ατάκες του αλλά να φαίνεται «πιο αισιόδοξος, με χαμογελάκι». «Το 'κανα» απαντά..

Δυσαρεστημένοι οι μέτοχοι του MEGA...

Τα νούμερα, με το που εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων, σκέτη καταστροφή.
Στο MEGA λένε, πως ο Νίκος Ευαγγελάτος έφερε μαζί του την φτήνια και τον κιτρινισμό που κουβάλαγε πάντα, στη γενικά αποτυχημένη δημοσιογραφική διαδρομή του.
Οι Μέτοχοι της Τηλέτυπος προβληματίστηκαν κι έκαναν λόγο για λανθασμένη και βεβιασμένη  επιλογή.
Το θέμα Ευαγγελάτου θα έρθει στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της αποπομπής του από το κανάλι. Οπως όλα δείχνουν,..

Μετρό (2) με Θανάση Παπακωνσταντίνου

Στις 21 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος του περιοδικού ΜΕΤΡΟ, το οποίο επανακυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, με τιμή τεύχους € 4,90.
Στις σελίδες του δεύτερου τεύχους, στο οποίο βρίσκονται και πάλι οι γνώριμοι στους παλαιότερους αναγνώστες συνεργάτες του περιοδικού, όπως ο Αρκάς με την καινούρια του σειρά «Χωρίς Πάγο» και ο Γιώργος Δελαστίκ με τις ακριβείς του αναλύσεις, θα βρείτε ακόμη καινούριες στήλες και καινούριους αρθρογράφους, όπως τον Τζίμη Πανούση και τον Φοίβο Δεληβοριά.
Μαζί με το τεύχος Φεβρουαρίου κυκλοφορεί για πρώτη φορά το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Στα κέρατα του ταύρου». Στην ανέκδοτη μουσική περιπέτεια που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Παπακώστας παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο μουσικό οδοιπορικό με.. 

Δείτε σε 120 δευτερόλεπτα πώς μας οδήγησαν στην καταστροφή

Βίντεο-γροθιά στις μνημονιακές πολιτικές

Κι όμως. 120 δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πώς η πατρίδα τους οδηγήθηκε στον μνημονιακό όλεθρο:
- 6,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας,
- 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν φορολογικές οφειλές που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν,
- για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει επταπλασιαστεί ο φόρος εισοδήματος από το 2010, για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει εννιαπλασιαστεί,
- μέσα σε 4 χρόνια έγιναν τόσες πολιτικές επιστρατεύσεις, όσες είχαν γίνει τα προηγούμενα 36 χρόνια,
- το σύνολο των τοκοχρεολυσίων που πρέπει να πληρώσουμε για την περίοδο 2013-2030 είναι.. 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σε τεντωμένο σχοινί oι σχέσεις Τρέμη - Στραβελάκη

Και «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνιστή τον (δυσαρεστημένο) Πρετεντέρη

Οριακές οι σχέσεις της Ολγας Τρέμη με τον Νίκο Στραβελάκη από την πρώτη κιόλας ημέρα της επιστροφής της τηλεπαρουσιάστριας στο Μεγάλο Κανάλι.  Η δημοσιογράφος εξομολογείται σε στενό κύκλο συνεργατών και φίλων της ότι είναι δυσαρεστημένη που δεν ανέλαβε διευθυντικό πόστο μετά την απειλή παραίτησης από τον Νίκο Στραβελάκη, ο οποίος πήρε τελικά τη θέση του διευθυντή Ειδήσεων.
Βεβαίως, στην καθημερινότητα του Μεγάλου Καναλιού οι δυο τους συνεργάζονται, αφού οι απαιτήσεις της δουλειάς και εν όψει εκλογών δεν αφήνουν περιθώρια για ανταγωνισμούς και ίντριγκες. Η Ολγα Τρέμη που επέστρεψε στο παλιό γραφείο της, είναι καθημερινά από πολύ..   

Το internet στο ραδιόφωνο (όχι το αντίθετο, προσοχή)

Τα sites αναπτύσσονται και σιγά-σιγά βγαίνουν και στα FM. Με εκπομπές κυρίως αλλά και με άλλους τρόπους (ένθετα κλπ). Σωστή κίνηση που ευνοεί και τις δύο πλευρές.
Τόσο τα sites που έχουν τεράστια δυναμική, όσο και τα (πολύ πιο περιορισμένα) ραδιόφωνα που αποκτούν νέα πρόσωπα αλλά και πρωτογενές (συνήθως) υλικό στη συχνότητά τους.
* To thetoc.gr της Έλλης Στάη (με την ίδια στο μικρόφωνο) ξεκίνησε εκπομπές στα Παραπολιτικά 90.1 και, δη, αυτές βγαίνουν μέσα από το στούντιο του ίδιου του site. Να και το μεγάλο τους ατού, είναι και θέμα ψυχολογίας να βρίσκεσαι στο δικό σου χώρο. Καθημερινά, 12 με 1 το μεσημέρι.
* Το ThePressProject.gr κάνει εκπομπή στον 105.5 Στο Κόκκινο κάθε Παρασκευή, 4 με 5 το..

«Εδώ που κάθομαι εγώ καθόταν ο Λαμπράκης...»

«Να, εκεί που κάθεσαι καθόταν ο Βενιζέλος. Κι εδώ που κάθομαι εγώ καθόταν ο Λαμπράκης και του υπαγόρευε τα μέλη της κυβέρνησής του. Σε αυτό το μαγαζί ήρθες να δουλέψεις». Τα ίδια αυτά λόγια έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά στελέχη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, με εμφανή αγωνία να μεταλαμπαδεύσουν στους νέους προσήλυτους την υποχρέωση να νιώθουν δέος για τον τόπο εργασίας τους. Αλλά και με εξίσου εμφανή αδιαφορία για την ιστορική ακρίβεια. Ακρίβεια όχι τόσο ως προς το αν ο Δημήτριος Λαμπράκης υπαγόρευε όντως τα μέλη της κυβέρνησής του στον Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά περισσότερο για το γεγονός ότι μια τέτοια συζήτηση δύσκολα θα γινόταν στο μετέπειτα γραφείο ενός μεσαίου στελέχους στην οδό Χρήστου Λαδά 3, πόσο μάλλον στην οδό Μιχαλακοπούλου 80…
Είναι έτσι ο ΔΟΛ. Τον περιέβαλε πάντα μια σχεδόν μυστικιστική αχλή, μια αδιαμφισβήτητη αναγνώριση ότι κατοικούσε σε ένα πολιτικό επίπεδο άπιαστο για τους κοινούς θνητούς. Όποιος τον έχει ζήσει, το ξέρει, το έχει αισθανθεί να αντανακλάται στη συμπεριφορά σχεδόν κάθε εργαζόμενου, από τους πολιτικούς συντάκτες ώς τον μικρό αυτοκράτορα-κλητήρα της εισόδου. Γι’ αυτό και το..

Με τη γίδα στην πλάτη ο Σκαναβής της «ναυαρχίδας»

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» θεωρείται η... ναυαρχίδα της «Νέας Δημοκρατίας». Αυτό το ξέρει ο καθένας στην Ελλάδα.
Τις τελευταίες μέρες ο «Ελεύθερος Τύπος» έχει περάσει, κατ' εντολήν, μάλλον, του επικοινωνιακού επιτελείου της Δεξιάς, σε μια διαρκή επίθεση διαστρέβλωσης των απόψεων της Αριστεράς, διαφημίζοντας ότι «έκανε αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι πολίτες πριν ψηφίσουν, δηλαδή διάβασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του».
Το κόλπο είναι πολύ απλό, όταν είναι πασίγνωστο και σχετικά λογικό στην Ελλάδα ότι οι δεξιοί αναγνώστες του «Ελεύθερου Τύπου» δεν υπάρχει σχεδόν καμιά περίπτωση να έχουν οι ίδιοι, από πρώτο χέρι, ενημερωθεί (χωρίς, δηλαδή, τη...

Tσεκουράτα...

Βορίδης: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε... (BINTEO)

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις Βορίδη κατά την διάρκεια ομιλίας του σε πολιτικούς του φίλους το απόγευμα της Κυριακής στον Ασπρόπυργο. Ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, που παραμένει συνεπής στα πιστεύω του και πιστός στην ιδεολογία του, είπε ότι η ΝΔ και οι συν αυτή, δεν θα αφήσουν τη χώρα να παραδοθεί στην Αριστερά «ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε»... Μάλιστα μιλώντας σταράτα και τσεκουράτα, έτσι όπως συνηθίζει, κάλεσε σε αγώνα για να υπερασπιστούν ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες τους με τα όπλα!..
Ο Μ. Βορίδης τόνισε: "Το νόημα της αντιπαράθεσης την επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών, δεν θέλω να ξεγελιέστε, δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό..

«Σκέφτομαι με θλίψη τα λόγια του Λέοντα Καραπαναγιώτη»...

Πώς είναι η νέα δημοσιογραφία;

(...) Στην Ελλάδα, σε μια εποχή πρωτοφανούς κρίσης στα ελληνικά media, βλέπουμε νέες ιντερνετικές πλατφόρμες και νέα κανάλια και νέες εφημερίδες και νέα ραδιόφωνα να ξεκινούν σχεδόν αποκλειστικά είτε με κρατική διαφήμιση είτε με κομματικές άκρες, προσπαθώντας να διεισδύσουν στο κενό που αφήνουν τα συστημικά μέσα, τα οποία δικαίως σε μεγάλο βαθμό επικρίθηκαν και απαξιώθηκαν για τις σχέσεις τους με το «παλαιό καθεστώς».
Συνήθως, τα νέα μίντια αυτής της παλιάς δημοσιογραφίας διακρίνονται από δύο πράγματα: Από τη γνωστή, κάτω από τα τραπέζι, ταύτιση (κι όχι απλώς σχέση) με επιχειρηματίες, και απ' την ένταση της φωνής τους. Που μεταλλάσσει τους υπαινιγμούς σε επιχειρήματα και την πληροφορία σε είδηση. (Χαρακτηριστική η φράση: «Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο»).
Έτσι, χωρίς όρους, με μοναδική συνθήκη ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα, επιχειρείται η..

Κεντροαριστεροί εγγυητές...

Να λοιπόν που αξιωθήκαμε να το ζήσουμε κι αυτό. Ποιος να το έλεγε πριν από μερικά χρόνια, ε; Το μισό από το άλλοτε όλον ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί στις εκλογές την τρίτη θέση. Και την ίδια τρίτη θέση να διεκδικεί και το άλλο μισό. Με τον Βενιζέλο επικεφαλής το πρώτο και με ιδρυτή και αρχηγό τον απόγονο των Παπανδρέου το δεύτερο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την τρίτη θέση διεκδικεί και το Ποτάμι του Σταύρου, φουσκωμένο από τους παραπόταμους του Σκυλακάκη, του Θεοχάρη και των λοιπών.
Κεντροαριστερός συνωστισμός για την τρίτη θέση θα μπορούσε να είναι ο τίτλος. Τι τους έπιασε όμως παλιούς και νέους με την τρίτη θέση; Καλά, η πρώτη είναι πιασμένη, αλλά τους πέφτει πολλή η δεύτερη; Και λίγη η τέταρτη; Ή μήπως η τρίτη θέση οδηγεί σε κάποιο πολιτικό Champions League με όλα τα συμπαρομαρτούντα; Ακριβώς αυτό. Την τρίτη εντολή διεκδικούν, είτε το λένε είτε το..

Μοντέλα!..

Αμα κλέβεις,
να κλέβεις καλά.
 Ο επικεφαλής
του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έκλεψε - ξεπατίκωσε φωτογραφία μόδας
νεοϋορκέζικου μοντέλου
( κλεμμένο!).







Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα υποστηρίζει πως θεωρεί περίπου βέβαιο ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν σε μια διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του.
Υπάρχουν όμως και στελέχη που προβλέπουν ότι θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να βγάλει τη χώρα από τη φυλακή της λιτότητας και για αυτό πρέπει να προετοιμαστούν και για «μάχη».
Για παράταση του «ελληνικού προγράμματος», δηλαδή του μνημονίου, συζητάνε οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως έγινε και δημοσίως γνωστό τις τελευταίες ημέρες. Στην πραγματικότητα, η παράταση του μνημονίου ή η αντικατάστασή του, με ένα παρόμοιο πρόγραμμα, δεν έφυγε ποτέ από τα σχέδια των δανειστών και ειδικά της γερμανικής κυβέρνησης. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άλλωστε, έχει αναφερθεί πολλές φορές στην «αναγκαιότητά» του.
Οι συντηρητικές ευρωπαϊκές ηγεσίες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της..

Οι Κόκκινοι Χμερ εισβάλουν (και) στις βίλες της Εκάλης!

Ποιοι έχουν σειρά μετά την κατάληψη του Ραδιομεγάρου

Kατάληψη Χειμερινών Ανακτόρων
Αρχισαν ήδη οι εισβολές των εργατών και των αγροτών σε στόχους του συστήματος, το οποίο πρόκειται να καταρρεύσει το βράδυ της Κυριακής των εκλογών της 25ης του τρέχοντος Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη της Αριστεράς στη χώρα μας. Πρώτα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα και έπονται πολλές άλλες... βίαιες καταλήψεις.
Στα «ΝΕΑ», το... γενναίο αγόρι της στρατευμένης μνημονιακής δημοσιογραφίας Γιώργος Παπαχρήστος σημείωνε τα εξής αποκαλυπτικά που σχεδιάζονται δήθεν από το «κόκκινο στρατό» του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ: «Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί κάτι νταϊλίκια του είδους “πρόσεχε τι γράφεις και τι λες, γιατί από την άλλη Δευτέρα αλλάζουν τα πράγματα” (...) Δείχνουν ρεβανσισμό και παραπέμπουν στις χειρότερες εποχές του σταλινισμού.
»Με αυτά τα δεδομένα δεν μου προξενεί καμία έκπληξη η πληροφορία που διακινείται εσχάτως στους δημοσιογραφικούς κύκλους, σύμφωνα με την οποία τη νύχτα των εκλογών έχει οργανωθεί ειδική..

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Καμία παρουσία υποψήφιου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στον Best

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και του νόμιμου δικαιώματος των κομμάτων να προβάλουν τις θέσεις τους μέσα από τα Μ.Μ.Ε., η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας δηλώνει ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός της για προβολή των θέσεών της μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό BEST. Κι αυτό γιατί το κανάλι επανειλημμένα έχει στηρίξει την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και έχει κρατήσει εχθρική στάση μέσα από τα ρεπορτάζ του απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας αναφέρει:..

Διάκριση για την Εφημερίδα των Συντάκτων

Μεταξύ των κορυφαίων καλύτερων διεθνώς κατατάσσει τα δύο πρωτοσέλιδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», για τη σφαγή στο «Charlie Hebdo», το γαλλικό περιοδικό «Courrier International».
Το περιοδικό στην ειδική εκδοσή του για την τραγωδία στο Παρίσι δημοσίευσε δύο πρωτοσέλιδα, της Εφ.Συν. κατατάσσοντάς τα ανάμεσα στα 10 και 20 καλύτερα, αντίστοιχα, μεταξύ εφημερίδων από ολόκληρο τον πλανήτη.
Πρόκειται για το φύλλο που κυκλοφόρησε την επομένη της επίθεσης (8 Ιανουαρίου) με το σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη να δεσπόζει στην πρώτη σελίδα και αποκλειστική συνέντευξη της ανταποκρίτριας του «Charie Hebdo» στην Αθήνα, καθώς και το φύλλο της 12ης Ιανουαρίου με τον τίτλο «Δεν φοβόμαστε», που απεικονίζει την ογκωδέστατη..

Τι τρέχει με το Αλάτσι του Σταύρου;

-Θεοδωράκης: Ούτε το πούλησα ούτε το πουλάω!
 - Παραμένει εστιάτορας ο επικεφαλής του Ποταμιού
Πουλάει ή δεν πουλάει το εστιατόριο «Αλάτσι» ο Σταύρος Θεοδωράκης; Παραμένει εστιάτορας ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός; Εχει πουληθεί το κρητικό εστιατόριο σε επιχειρηματία- εφοπλιστή ή παραμενει στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Ποταμιού;
Tο τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει πουλήσει το αγαπημένο του «Αλάτσι» σε μεγαλοεπιχειρηματία. Μάλιστα είχε γραφτεί ότι ο Θεοδωράκης επέλεξε το «κλείσιμο» των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στον χώρο της εστίασης, από τη μία για να αφοσιωθεί στο Ποτάμι και από την άλλη προκειμένου να μη δώσει αφορμή στους πολιτικούς του αντιπάλους για επιθέσεις περί ασυμβίβαστων δραστηριοτήτων. Μάλιστα είχε γραφτεί (στα Παραπολιτικά) ότι ο Θεοδωράκης είχε βάλει «πωλητήριο», με τιμή 1 εκατ. ευρώ! Συνομιλητές του επικεφαλής του ποταμιού Θεοδωράκη ανέφεραν τότε πως το τίμημα είναι..