ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

O Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται...

«Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς». Με αυτά τα λόγια απαντάει ο Κώστας Αρβανίτης στην εκπρόσωπο της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, που ζητά την απομάκρυνση του από τον ρ/σ Στο Κόκκινο επειδή με αφορμή την αναφορά του στο δημοσίευμα της «L' express» για Σαμαρά τον χαρακτήρισε «μ...κα» μιλώντας σε εκδήλωση για την ελευθερία του τύπου στη Λαμία.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Κ. Αρβανίτη:
"Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία «η είδηση υπό..

Στραβελάκης: Με στηρίζουν οι μέτοχοι!..

Οι μέτοχοι το ξέρουν;

Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, Νίκος Στραβελάκης, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί παραίτησής του από τον τηλεοπτικό σταθμό, λόγω της επιστροφής της Ολγας Τρέμη σε επιτελικό ρόλο στο κανάλι και της «επιστράτευσης» του Νίκου Ευαγγελάτου σε ρόλο σχολιαστή και όχι μόνο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το real.gr, o N. Στραβελάκης δήλωσε ότι δεν έχει υποβάλει παραίτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Σέβομαι τις θεσμικές διαδικασίες του καναλιού, παραμένω διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού και έχω την πλήρη στήριξη των μετόχων".
Ο Νίκος Στραβελάκης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα περί Νίκου Ευαγγελάτου κι επιστροφής της Ολγας Τρέμη σε ρόλο συμβούλου ειδήσεων και κεντρικής παρουσιάστριας του..

Ο παρορμητικός Κ. Αρβανίτης και η αυτογνωσία Σαμαρά

ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εντάξει τον Κώστα Αρβανίτη ουτε εμεις τον συμπαθούμε ιδιαίτερα και φυσικά το να αποκαλεί μ@λ@κ@ τον πρωθυπουργό της χωρας -οποιος κι αν είναι αυτός- είναι ατόπημα έστω κι αν αυτό είναι αλήθεια. Οταν μάλιστα το λες και σε δημοσια εκδήλωση με την ιδιότητα του διευθυντή του Κόκκινου ραδιοσταθμου του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δίνεις πατήματα σε ηλιθίους και στoν κάθε Σπύρο και Σπυράκη να ζητάει την παραίτησή σου φέρνοντας και το κόμμα στη δύσκολη θέση να απολογηθεί...
 O Αρβανίτης αποκάλεσε  «μ...κα» τον Σαμαρά, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Λαμία, επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L' Express: «Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ..κα. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε, το πρόβλημα είναι ότι είναι μ...ας».  Εαν ο Αρβανίτης είχε μείνει στο πρώτο σκέλος του έξυπνου..

Selfies, γελάκια και... Charlie Ηebdo στην Αθήνα

Πήγες κι εσύ στο Γαλλικό Ινστιτούτο; Πήγα κι εγώ στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το θεώρησα χρέος μου απέναντι στους νεκρούς, γιατί κάποιοι απ’ αυτούς με μεγάλωσαν έτσι μανιακός που ήμουνα με τα κόμικς και τις γελοιογραφίες. Ήταν σαν δικοί μου άνθρωποι. Και τους δικούς μου ανθρώπους, προσπαθώ να βρω έναν τρόπο για να τους τιμήσω. Άλλο τώρα αν το μετάνιωσα πικρά κατόπιν εορτής…
Όπως ανέβαινα τη Σίνα με τον φίλο μου τον Θανάση, μου ήρθε το πρώτο σοκ. Είδα μπαμπάδες με παιδάκια να προσέρχονται και αναρωτήθηκα αν καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι που τα πάνε τα βλαστάρια τους. Γιατί τα βλαστάρια σίγουρα δεν καταλαβαίνουν, όσο κι αν ανεμίζουν τα σημαιάκια που γράφουν πάνω τους “Je suis Charlie”. Ακόμη περισσότερο, τα πιτσιρίκια τα τόσα δα, που ίσα ίσα μπορούν να..

Ο Στραβελάκης τόσκασε!..

Σοκ μετά μετά το come back της Τρέμη και την «επιστράτευση» Ευαγγελάτου στο Mega

Με κεντρική παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη και βασικό σχολιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο θα κάνει εκλογές το Mega. Στο νέο ειδησεογραφικό εγχείρημα του καναλιού της Μεσογείων θα «φιλοξενούνται όλες οι ειδήσεις και όλες οι απόψεις», υποστηρίζουν κύκλοι του σταθμού τονίζοντας ότι το κανάλι θα... αφουγκράζεται περισσότερο τον παλμό της κοινωνίας, ενώ  αναζητείται ένας ακόμη σχολιαστής περισσότερο «αριστερός και προοδευτικός»!..
Η Τρέμη θα έχει συμβολή και στο πολιτικό ρεπορτάζ και στο στούντιο θα πλαισιώνεται από το Γιάννη Πρετεντέρη και το Νίκο Ευαγγελάτο στο σχολιασμό και την ανάλυση των θεμάτων. Η νυν κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου του Mega, Μαρία Σαράφογλου, πικραμένη κι απογοητευμένη από τις εξελίξεις, μετακινείται υποχρεωτικά στο κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου.
Την ίδια ώρα ο εκτελών χρέη προσωρινού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, Νίκος Στραβελάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση των εκδοτών διαφωνώντας με την ολική...

Άρθρο 99: ο Μπακατσέλος χάνει την προσωρινή προστασία

Σε νέα, άτακτη οπισθοχώρηση, έναντι των 108 απλήρωτων εργαζομένων, υποχρεώνεται η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», που υπακούει στις εντολές του υιού του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, καθώς καλείται πλέον να επωμιστεί τις ευθύνες της άρνησής της να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές 6 μηνών.   
Αργά σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, εκδότρια των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και  «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και του περιοδικού Close Up, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να ανασταλούν οι ατομικές διώξεις σε βάρος της περιουσίας της.
Η πρόεδρος υπηρεσίας των ασφαλιστικών μέτρων απέρριψε –  και μάλιστα στο σύνολο της – τη σχετική αίτηση της εταιρίας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοικτό το δρόμο, ώστε άλλοι 22 εργαζόμενοι να εισπράξουν την προσεχή Δευτέρα το ποσό των 110.000 € από τραπεζικούς..

Επικίνδυνος ο δημοσιογραφικός υποβιβασμός της Περιφέρειας

Με αφορμή το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η εφημερίδα Αγγελιοφόρος, τις δυσμενείς εξελίξεις για τις εργασιακές σχέσεις στην εφημερίδα Μακεδονία και τη διακοπή λειτουργίας του ανταποκριτικού γραφείου του ΔΟΛ στη Θεσσαλονίκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) επισημαίνει τον υποβιβασμό της Περιφέρειας ως πεδίο παραγωγής δημοσιογραφικού έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληρότητα της Ενημέρωσης των πολιτών. Και προφανώς αυτά τα κρούσματα που αποτελούν πλήγμα για την Ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Το καίριο πλήγμα το έδωσε η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, με το απαράδεκτο και αποκρουστικό «μαύρο». Η ανεργία που μάστιζε το χώρο των ΜΜΕ εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης ή της επίκλησής της από τους εργοδότες, διογκώθηκε σε μεγέθη απαράδεκτα, αφού η ΕΡΤ ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης – από πλευράς αριθμού απασχολουμένων – στη Β. Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά στο ανταποκριτικό γραφείο των εφημερίδων Τα Νέα και Το Βήμα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να είχε συρρικνωθεί από πλευράς απασχολουμένων, είχε ωστόσο ειδικό ιστορικό βάρος..   

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Oμηροι της εργοδοσίας οι 140 της «Ελευθεροτυπίας»

Παντελή αδιαφορία και πρωτοφανή αναλγησία επιδεικνύει έναντι των 140 δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, η εργοδοσία της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ Α.Ε.».
Η ΕΣΗΕΑ ήδη εχει προσφύγει στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και επίκειται η συζήτηση της καταγγελίας της Ενωσης, αλλά και των ατομικών καταγγελιών πολλών εργαζόμενων την 19η Ιανουαρίου 2015 που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων ένδεκα μηνών, καθώς και του δώρου Χριστουγέννων 2014. Επίσης έχουν κατατεθεί μηνύσεις για μη καταβολή του δώρου και ζητήθηκε η κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των υπαιτίων.
Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι έχουν κοινοποιήσει εξώδικες επισχέσεις ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης των δεδουλευμένων ενώπιον της Δικαιοσύνης με αίτηση..

Οι ημίγυμνες φωτό εκφράζουν πολιτικό αντίλογο;

Oι υποψηφιότητες Γκερέκου και Δούνια και τα σχόλια της Ελενας Ακρίτα

Η «μεταγραφή» της Αντζελας Γκερέκου από το ΠαΣοΚ στη ΝΔ καθώς και η υποψηφιότητα του πρώην μοντέλου Νόνης Δούνια, προκάλεσαν αντιδράσεις και πλήθος σχολίων στο social media. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου γέμισαν τις σελίδες τους στα social media με ημίγυμνες φωτογραφίες των Γκερέκου και Δούνια, που είχαν τραβηχτεί στο παρελθόν. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και σχόλιο της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα  που έγραψε στο facebook:
«Συγγνώμη κιόλας. Οι ημίγυμνες φωτό της Γκερέκου και της Δούνια - εκφράζουν πολιτικό αντίλογο; Γιατί αν έτσι τεκμηριώνονται στάσεις και ενστάσεις, να ψάξουμε κι εμείς να βρούμε Γεωργιάδη ή..

Το λιοντάρι του Σκάι και ο πόλεμος του Μega

Το δελτίο ειδήσεων του Σκάι το βράδυ της Τετάρτης είχε πρώτο θέμα τις αντιδράσεις των παραγόντων και των μίντια του εξωτερικού για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Επί δέκα λεπτά παρουσίαζαν δηλώσεις, δημοσιεύματα, αναλύσεις, με τρόπο που συνηγορούσε υπέρ του τρόμου, αλλά όχι εντελώς προκλητικά, εφτά δόσεις τρόμος, τρεις δόσεις αλήθεια, σαν εκπομπή μαγειρικής υψηλού κόστους. Από τον Σκάι περιμένεις πάντα το χειρότερο, οπότε και η παραμικρή δόση αντικειμενικότητας είναι έκπληξη ευχάριστη.
Καμιά ευχάριστη έκπληξη δεν υπήρξε, η πλάστιγγα έγειρε εντελώς υπέρ του τρόμου, μόνο που τούτο έγινε με τρόπο έμμεσο και ύπουλο. Καθ' όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ, πάνω στην οθόνη υπήρχε..

Γιάννα Αγγελοπούλου Oil…

Ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου έχουν τη φήμη του ζεύγους που οσμίζεται από μακριά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στο οικονομικό και πολιτικό στερέωμα. Ο εφοπλιστής και η άλλοτε σιδηρά κυρία του «Αθήνα 2004» έχουν συνάψει πολιτικές και επιχειρηματικές συμμαχίες σε νεοαναδυόμενες αγορές, με γνώμονα πάντα την επικερδή τοποθέτηση της τεράστιας περιουσίας τους.
Την τελευταία δεκαετία τα μεγάλα deals του ζεύγους, μερικά εκ των οποίων κατέληξαν ζημιογόνα, έγιναν στις αγορές του εξωτερικού. Όμως οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν έβγαλαν από το μυαλό τους την επιστροφή στην Ελλάδα, για να συνεχίσουν το έργο του πλουτίζειν εις βάρος του..

Στον Κοντομηνά η SportDay

Tι γινεται με εξοφληση δεδουλευμένων, εθελουσία και... αξιολόγηση προσωπικού

Το πρώτο βήμα στην SportDay για τη μεταβολή στο ιδιοκτησιακό, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης με την επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου του Alpha Δημήτρη Φουρλεμάδη στα γραφεία της εφημερίδας και τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από τον επόμενο μήνα θα ομαλοποιηθεί και η μισθοδοσία για να πάψει έτσι η ταλαιπωρία του προσωπικού με τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Ο Φουρλεμάδης εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της SportDay Γιώργο Δήμα, τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τάσο Μπούρα και τον διευθυντή της εφημερίδας Γιώργο Χελάκη. Μίλησε ως γενικός διευθυντής του Ομίλου Κοντομηνά,..

«Προστασία» μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα ζητά ο Μπακατσέλος

Μετά την Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και η εργοδοσία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να υπαχθεί στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.
Οπως έγινε γνωστό η επιχείρηση κατέθεσε αίτηση προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99 ζητώντας μάλιστα να λάβει προσωρινή διαταγή ώστε προστατευθεί από τους πιστωτές της. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν στην αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις των εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, συμφερόντων Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Γιώργου Μπόμπολα (Πήγασος) και Σταύρου Ψυχάρη (ΔΟΛ) φέρεται να έχει τραπεζικό δανεισμό ύψους 15 εκατ. ευρώ τον οποίο είχε ρυθμίσει πρόσφατα λαμβάνοντας..

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γίνεται όλο και χειρότερο..

Με Τρέμη, Πρετεντέρη αλλά και Ευαγγελάτο πάει το Mega στις κάλπες

Πληθαίνουν τα σενάρια για ριζικές αλλαγές (ο Θεός να τις κάνει) στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega Μεγάλου Καναλιού. Τις αποφάσεις αναμένεται να λάβουν ο μέτοχοι - εκδότες του καναλιού, στη συνεδρίαση του ΔΣ όπου αναμένεται να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία και λειτουργία του Mega.
Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η παρατηθείσα προ καιρού Ολγα Τρέμη επιστρέφει και δραστηριοποιείται σε επιτελική θέση εν όψει και της κρίσιμης (και για το μέλλον του Mega) εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.
Mάλιστα απο την Δευτέρα,στην θέση της κεντρικής παρουσιάστριας στο δελτίο ειδήσεων του..

Νέα ΜΜΕ στα αριστερά ψαρεύουν…

Τα τελευταία χρόνια στη μνημονιακή Ελλάδα, όπου όλα είναι πλέον απροκάλυπτα, έχει εκλείψει ακόμη και ο διαχωρισμός σε φιλοκυβερνητικό και αντικυβερνητικό τύπο. Από πρωθυπουργό Παπανδρέου σε πρωθυπουργό Σαμαρά, καμία αλλαγή δεν είδα- με στα πρωτοσέλιδα των συστημικών μήντια: γιατί τώρα πια δεν ενδιαφέρουν οι εναλλαγές των κομμάτων στην εξουσία, αλλά η «προώθηση των μεταρρυθμίσεων» – όπως λέγεται στη νεογλώσσα των μήντια η προώθηση της μνημονιακής πολιτικής σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού...

Συγκέντρωση έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) σήμερα Πέμπτη στις 17.00 σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού.
Η χθεσινή σφαγή στο Παρίσι με θύματα δημοσιογράφους της έκδοσης «Charlie-Hebdo», που έπεσαν νεκροί από σφαίρες φανατικών, έχει βυθίσει στο πένθος όχι μόνο τη δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά και όλους τους πολίτες που είναι υπέρ της ανοικτής και δημοκρατικής κοινωνίας.
Στη χθεσινή συγκέντρωση του Εθνικού Συνδικάτου των Γάλλων Δημοσιογράφων SNJ-CGT διαβάστηκε και το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης το οποίο απέστειλε η ΕΣΗΕΑ:
«Συνάδελφοι του Συνδικάτου SNJ CGT οι Έλληνες δημοσιογράφοι από την Αθήνα ενώνουμε και..  

Η Ελλη Στάη (ξανά) στο πλευρό του Σρόιτερ

Σε γνωστά λημέρια επιστρέφει η πρώην τηλεπαρουσιάστρια Ελλη Στάη. Η δημοσιογράφος θα βρεθεί στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στο πλευρό του Αντώνη Σρόιτερ για τη μαραθώνια βραδιά των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Η Ελλη Στάη θα συνδράμει τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου του καναλιού του Κοντομηνά, σχολιάζοντας και αναλύοντας τα εκλογικά αποτελέσματα. Σημειώνεται -προς αποφυγήν πάσας παρεξήγησης- ότι κεντρικός παρουσιαστής και συντονιστής της εκλογικής βραδιάς θα είναι ο Αντώνης Σρόιτερ.
Στο κανάλι της Κάντζας η 25η Ιανουαρίου θα αρχίσει από το πρωί με την εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου (7.00 με 10.00) ενώ αμέσως μετά θα συνεχίσει ως το μεσημέρι ο χαλκέντερος Νίκος Μάνεσης με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και τις ανάλογες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.
Ο Alpha έχει ξεκινήσει ήδη έκτακτες εκπομπές με τον Σρόιτερ σε ρόλο οικοδεσπότη και..

Πολιτικοί γυρολόγοι...

Το εκλογικό άγχος της Νέας Δημοκρατίας την οδηγεί σε παλαιοκομματικές συνταγές υψηλού ρίσκου. Η μεταγραφή της Άντζελας Γκερέκου και εκείνη του Βασίλη Οικονόμου είναι το τελευταίο κόλπο για άνοιγμα στο κέντρο, όχι με ιδεολογικούς - πολιτικούς όρους αλλά στη βάση των deals με συγκεκριμένα πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.
Η υποψήφια τώρα με τη ΝΔ στην Κέρκυρα έγινε υπουργός από τον Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια πέρασε στο βενιζελικό μπλοκ και έτσι έγινε υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, για να καταλήξει τώρα στη γαλάζια λίστα.
Ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου βρέθηκε από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ και μετά έγινε ανεξάρτητος διαφωνώντας με τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπερψήφισε τον Στ. Δήμα και αυτό τον έκανε ιδιαίτερα συμπαθή στη ΝΔ που μπορεί να τον τιμήσει ακόμη και με μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκειμένου να σηματοδοτήσει... διεύρυνση.
Για "κατάντια" έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά..

Aνοιξε στους μακελάρηδες για να μη σκοτώσουν την κόρη της

Τι λέει η σκιτσογράφος Koκό που έζησε την εν ψυχρώ δολοφονία των συναδέλφων της

«Μόλις είχα πάρει την κόρη μου από τον παιδικό σταθμό και κατευθυνόμουν στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo. Ξαφνικά είδα μπροστά μου δύο άντρες που άρχισαν να με απειλούν ότι θα μας σκότωναν εμένα και την κόρη μου αν δεν πληκτρολογούσα τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα. Ανέβηκαν στον επάνω όροφο, εκεί που συσκέπτονταν εκείνη την ώρα οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας. Οι πρώτοι που πυροβόλησαν ήταν οι σκιτσογράφοι Βολίνσκι και Καμπί. Η αιματοχυσία διήρκεσε πέντε λεπτά. Κρύφτηκα με την κόρη μου κάτω από ένα γραφείο. Οι δράστες μίλαγαν άπταιστα γαλλικά και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Αλ Κάιντα».
Με τα παραπάνω λόγια  η σκιτσογράφος της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Κορίν Ρέι, με το..

«Je suis Charlie» από δεκάδες εφημερίδες σε όλο τον κόσμο

Περισσότερες από 70 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο τιμούν τους 12 νεκρούς του Charlie Hebdo και κυκλοφορούν με εξώφυλλα μέσα από τα οποία εκφράζεται ο αποτροπιασμός για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.
Μια εικόνα που έχει αναρτηθεί στο Twitter δείχνει όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφορούν..

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι 4 σκιτσογράφοι που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι

Cabu,Tignous ,Charb, Wolinski
Βαρύτατο ήταν το τίμημα που πληρώθηκε την Τετάρτη στη Γαλλία για την ελευθερία του Tύπου με τρεις ενόπλους να σκορπίζουν τον θάνατο και τον όλεθρο στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Ανάμεσα στους συνολικά δώδεκα νεκρούς ξεχωρίζουν τέσσερις εμβληματικοί για το περιοδικό δημοσιογράφοι, τα σκίτσα των οποίων προκάλεσαν πολλές φορές αντιδράσεις.
Ο σκιτσογράφος με το ψευδώνυμο «Cabu» ήταν αρχισυντάκτης ύλης, ο Stephane Charbonnier ή «Charb» ήταν διευθυντής - και διευθυντής σύνταξης- της εφημερίδας, ο Wolinski ήταν εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο του σκίτσου και ο σκιτσογράφος Βernard Velhac ή «Tignous» εξωτερικός συνεργάτης στο«Charlie Hebdo».
- Τα πρώτα σκίτσα του 76χρονου Cabu δημοσιεύθηκαν το 1954 σε μια τοπική εφημερίδα ενώ για δύο χρόνια, την περίοδο, δηλαδή, του πολέμου στην Αλεγρία, η καριέρα του συνεχίστηκε στο περιοδικό του στρατού Bled αλλά και στο Paris-Match. Αυτή η περίοδος σφράγισε τα έργα του καθώς τον μετέτρεψε σε αντιμιλιταριστή.
Ο Cabu δημιούργησε χαρακτήρες όπως τον Le Grand Duduche τον Kronenbourg και τον Mon Beauf. Με τον τελευταίο χαρακτήρα σατίριζε τον μέσο, ρατσιστή, σεξιστή και χυδαίο Γάλλο,.. 

Ο Θεσσαλονικιός που έγινε Πειραιώτης

Γιατί ο Γ. Χρηστοφορίδης κατεβαίνει με τους ΑΝ.ΕΛ. στην Α' Πειραιά

Πρόσκληση να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο νίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος στον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο δημοσιογράφο -και εκδότη της εφημερίδας Το Χωνί- Γιώργο Χρηστοφορίδη ή Χριστοφορίδη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μίλησε στην εφημερίδα για την πρωτοβουλία του δημοκρατικού, πατριωτικού, αντιμνημονιακού μετώπου απευθύνοντας την πρόσκλησή του: "Εσείς, που δεν εξαγοραστήκατε, δεν γονατίσατε, δεν προδώσατε, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να είστε, κ. Χρηστοφορίδη, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο εγγύησης για το αύριο".
Ο Γ. Χριστοφορίδης, που θα είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στην Α' Πειραιά, (έγραφαν οι zoornalistas σχετικά ΕΔΩ) από την πλευρά του τόνισε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα βρίσκεται..

Aφρούς η Αφρούλα


Αυτά βλέπει η Αφρούλα και ετοιμάζει βαλίτσες για Παρίσι...

Εκπρόσωπος του Κοντομηνά στην SportDay

Συνάντηση με τους εργαζόμενους - Oριστικά κάνει πίσω ο Αλαφούζος

 Oι εργαζόμενοι της SportDay ενημερώθηκαν ότι αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, θα τους μιλήσει ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος του Alpha. Μία εξέλιξη, η οποία επιβεβαιώνει, κατ’ ουσίαν, τα όσα κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες, ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας όπου ανήκει η εφημερίδα, εξαγοράζοντας το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος έκανε πίσω τελικά και δεν ανταποκρίθηκε –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας– στην πρόσκληση του Κοντομηνά για συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
O μιντιάρχης απάντησε αρνητικά, βλέποντας προφανώς ότι η εφημερίδα μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει και όχι οφέλη να του προσφέρει. Άλλωστε, και ο ραδιοσταθμός του..

Μπορεί να χτυπηθεί η διαπλοκή των ΜΜΕ;

Εν μέσω μιας κρίσιμης και σύντομης προεκλογικής περιόδου, η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς ανοίγει τη συζήτηση για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου μια ημερίδα πολιτικής συζήτησης στην Αθήνα με θέμα:
Ρήξη ή Ομηρία; Το πολιτικό σύστημα και ο λαϊκός παράγοντας μπροστά στην επόμενη μέρα
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δύο πολιτικές συζητήσεις.
Η πρώτη, που θα διεξαχθεί στις 16.00, έχει γενικό τίτλο Πολιτικό σύστημα: Διάσωση ή ανατροπή;
Στο πλαίσιό της θα προσεγγιστούν τρία ζητήματα. Η Αγλαΐα Κυρίτση, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ανοίγει το θέμα: Μπορεί να χτυπηθεί η διαπλοκή των μεγάλων καναλιών και πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ; Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στο ερώτημα: Μπορεί ο λαός να αποφασίσει για ένα νέο Σύνταγμα; Τέλος, ο..

Κασιδιάρης εναντίον Βουλέλη και Ψαρρά

Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ και πάλι στο στόχαστρο των υπόδικων χρυσαυγιτών

Στο στόχαστρο των υποδίκων στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης, που αποκαλύπτουν τη δράση της, υπό δικαστική διερεύνηση, ναζιστικής οργάνωσης.
Μάλιστα οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν και το δικαστικό μηχανισμό για να εκφοβίσουν και να εξαναγκάσουν σε σιωπή όσους τολμούν να ερευνούν τη δράση του ναζιστικού μορφώματος.
Τελευταίο κρούσμα είναι η μήνυση Κασιδιάρη εναντίον των δημοσιογράφων της «Εφημερίδας των Συντακτών»,  Νικόλα Βουλέλη και Δημήτρη Ψαρρά, με την κατηγορία της «εξύβρισης» και της.. 

Αγγελιοφόρος και Close Up διακόπτουν την έκδοσή τους

Μοναχικά γραφεία. Μισοσβησμένα φώτα. Άδειες οθόνες. Ακίνητα πλήκτρα. Λέξεις και εικόνες χωρίς εισιτήριο για το χάρτινο ταξίδι έως τα μάτια του αναγνώστη. Μικρές αγγελίες χωρίς αγοραστές, ενοικιαστές ή απελπισμένους ανέργους. Ταμειακές μηχανές δίχως φωνή και ήχους από κέρματα. Τηλεφωνικές συσκευές χωρίς ψιθύρους, εντολές και συνεννοήσεις.  Στο διαδίκτυο αναβοσβήνουν δύο ξεχασμένες διαφημίσεις τραπεζών σε κίτρινο και κόκκινο φόντο.
Εδώ και μία εβδομάδα ο «Αγγελιοφόρος» έχει σφραγίσει την πιο θλιβερή πράξη της πολύχρονης ιστορίας του. Αριθμός φύλλου 4.913. Έτος 19ο. Εκδότης: Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος. Οξύμωρο. Ίσως περίεργο, αλλά αληθινό. Οι εφημερίδες αναπνέουν χάρη σε δημοσιογράφους, σελιδοποιούς και τεχνικούς, αλλά θανατώνονται από τους εκδότες τους. Από τις 30 Δεκεμβρίου 2014 έχει εκκενώσει..

Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ!

Μία έκπληξη επεφύλασσε ο Νάσος Αθανασίου στη Ν.Δ., «ένα δώρο» όπως είπε, για τον φίλο του Μιχάλη Ταμήλο που βρισκόταν στο τηλεοπτικό πάνελ στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος παρουσίασε  ένα κείμενο που διανέμεται στο Μαραθώνα, από πρώην ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κείμενο με τον τίτλο «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ» εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι... κοψοχέρηδες της ΝΔ, θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου  «Δεν νομίζουμε ότι είναι σκόπιμο σε αυτή την φάση να.. 

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στο Παρίσι

Ντοκουμέντο - Προσοχή, πολύ σκληρό ΒΙΝΤΕΟ 

Δώδεκα οι νεκροί από την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδα "Charlie Hebdo", στην καρδιά του Παρισιού. «Ανδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά», είπε ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien", πολλοί από τους δημοσιογράφους βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου.
Οπως έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές, τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν..

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Εξελίξεις στο Mega με την Ολγα Τρέμη

Aμέσως μετά του Αη - Γιαννιού αναμένονται οι όποιες εξελίξεις στο Mega και ειδικότερα στο θέμα της παρουσίας και του ρόλου της Ολγας Τρέμη στο κανάλι, για την οποία φαίνεται πως προβάλλει αντιστάσεις ο Φώτης Μπόμπολας.
Προς το παρόν, η απουσία του Σταύρου Ψυχάρη εκτός Αθηνών, όπως και ορισμένων άλλων από τα μέλη του Δ.Σ. του καναλιού, έχει «παγώσει» τις εξελίξεις.
Το κλίμα στη Μεσογείων, παρά την επιτυχία του καναλιού με την κάλυψη της τραγωδίας στην Αδριατική που την οδήγησε στην πρωτιά σε τηλεθέαση, δεν είναι αρκετό για να διασκεδάσει τις ανησυχίες ενόψει εκλογών. Κυρίως λόγω της ανεπάρκειας της κεντρικής παρουσιάστριας αλλά και της ανυπαρξίας σχολιαστών.
Από την άλλη πλευρά, θετικά συζητείται το γεγονός ότι ο Σωτήρης Δανέζης το βράδυ..

Τι (δεν) αλλάζει για το προλεταριάτο των ιστοσελίδων

Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι): η χαρά του εργοδότη που δεν πληρώνει σεντς αποζημίωσης και καμιά ασφαλιστική εισφορά
 
 Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει αυτόν τον καιρό για το φορολογικό καθεστώς από 1/1/2015 όσων εργάζονται με την πιο εκμεταλλευτική πατέντα εργασίας που επινόησε ο νεοφιλελευθερισμός, δηλαδή με το δήθεν καθεστώς «ελευθέρου επαγγελματία» (ΔΠΥ- Μπλοκάκι). Κατ’ αρχήν τα 650 ευρώ δεν είναι εισφορά αλληλεγγύης αλλά τέλος επιτηδεύματος. Αυξάνεται σε 650 από 500 ευρώ για όσους έχουν μισθωτή εργασία (άρα εισπράττουν ένα μισθό κάθε μήνα) και έχουν και μια δεύτερη δουλειά με μπλοκάκι. Τα καθαρά κέρδη, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα, και όχι τα έσοδα, των τελευταίων από το μπλοκάκι φορολογούνται με 26% πράγματι από το πρώτο ευρώ.
Για τους υπόλοιπους δηλαδή, όσους δεν έχουν μισθωτή εργασία και εργάζονται σε έναν εργοδότη..

Φίλης: Γιατί έκρυψαν το όνομα του Μελισσανίδη;

Στον βομβαρδισμό του πλοίου της εταιρείας συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη από την αεροπορία τη Λιβύης, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε δύο ναυτικούς εκ των οποίων ο ένας Έλληνας, αναφέρθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας Αυγή, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, "στον ενικό".
Ο δημοσιογράφος εξέφρασε την απορία γιατί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν ανέφερε στην ανακοίνωσή του το όνομα της πλοιοκτήτριας εταιρεία, Aegean Shipping Enterprises, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρόλο που το γνώριζε. Όπως είπε χαρακτηριστικά η εταιρεία έχει όνομα..

Οταν το αφεντικό είναι ανενημέρωτο

Μισή ώρα (δημοκρατικής) live αντιδικίας του Αλαφούζου με δύο συντάκτες του!
 
Ο Αντώνης Καρπετόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος επέτρεψαν στον ιδιοκτήτη του Sport fm, τον Γιάννη Αλαφούζο, να τους ξανατηλεφωνήσει εν ώρα εκπομπής! «Είναι, δικαίωμά σας», του είπε ο Πανούτσος, «Mπορείτε να παίρνετε όποτε θέλετε» συμπλήρωσε ο Καρπετόπουλος όταν ο μιντιάρχης ζήτησε… συγγνώμη για την παρέμβασή του και αφού προηγουμένως και οι δυο, αλλά ιδιαίτερα ο Καρπετόπουλους, τον είχαν ψέξει για την τακτική του να γκρινιάζει με το παραμικρό όχι μόνο για τους διαιτητές ακόμα και για την ομίχλη!
Να ανοίγεις μεσημέρι Δευτέρας το ραδιόφωνό σου και να ακούς για μισή ώρα τον ιδιοκτήτη του σταθμού να συνομιλεί, σε βαθμό αντιδικίας, με δυο συντάκτες του – που είναι γνωστό ότι δεν..

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ερχονται νέες περικοπές μισθών και απολύσεις στον ΣΚΑΪ

Αναπόφευκτο θεωρείται από τους γνωρίζοντες τα οικονομικά δεδομένα στο συγκρότημα του ΣΚΑΙ το ψαλίδι σε μισθούς και budget εκπομπών, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο περιορισμένου αριθμού απολύσεων!
Η πίεση από τα έσοδα και οι υψηλές υποχρεώσεις σε τρίτους, συνδυαστικά με την άμεση ανάγκη χρηματοδότησης, δημιουργεί ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, ανοίγοντας – όπως όλα δείχνουν, το δρόμο για νέο γύρο περικοπών και συρρίκνωσης του προγράμματος σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το εύρος του «μαζέματος» – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί πέριξ του 3%.
Κατά τα άλλα η απουσία τις τελευταίες ημέρες στο εξωτερικό – λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς των κεφαλών του συγκροτήματος, του ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου, της οικονομικής διευθύντριας Ευαγγελίας Κουτσαυτάκη και του γενικού διευθυντή Γιάννη Σπανολιού έχει επιφέρει προσωρινή ηρεμία στο «μαγαζί»! Πλέον την ευθύνη στις συσκέψεις έχουν αναλάβει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Σταμάτης Μαλέλης και η Σία Κοσιώνη, δίνοντας το ρυθμό στην ενημέρωση… Αλλά και επιτρέποντας στις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι δεν άλλαξε τίποτα, «αφού..

Ανήθικη «φάρσα» του ΑΝΤ1

Τι κρύβει η απόλυση της Ερρίκας Βαλλιάνου

της Άντας Ψαρρά
Με την ιδιόρρυθμη συρτή φωνή, με την έντονη προσωπική χροιά και άποψη στο ζυγισμένο της ρεπορτάζ, συνηθίσαμε 20 χρόνια τώρα να ακούμε στον ΑΝΤ1(ραδιόφωνο και τηλεόραση) την Έρρικα Βαλλιάνου να κάνει το δικαστικό ρεπορτάζ. Από τη νέα όμως χρονιά με τις πολλές, μεγάλες και πολύπλοκες δικαστικές υποθέσεις, η έμπειρη δικαστική συντάκτρια θα σταματήσει να παρεμβαίνει στα δελτία.
Αιτία η ξαφνική απόλυση της συναδέλφου, παραμονές της Πρωτοχρονιάς και μάλιστα με θυροκόλληση στο σπίτι της. Χωρίς καμία αφορμή, χωρίς καμία προειδοποίηση και φυσικά χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα η διοίκηση του ΑΝΤ1 θέλησε να υποχρεώσει τη συνάδερφο να βγει.. 

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Να γιατί οι ολιγάρχες των media πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ΜΜΕ και προκήρυξη διαγωνισμού από μηδενική βάση για τις άδειες λειτουργίας των καναλιών, προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μεγάλης διαφθοράς και της διαπλοκής
Οπως αναφέρεται σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας/ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τραπεζών (ευεξήγητο λοιπόν γιατί τον πολεμούν οι ολιγάρχες των media).
- Για τα πολιτικά κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:
* Να αναμορφώσει το πλαίσιο του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού, απαγόρευση του μακροπρόθεσμου δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης
* Να προωθήσει τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα οικονομικά των κομμάτων
- Για τα ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται οτι θα προχωρήσει σε:..

Nέα ονόματα - έκπληξη δημοσιογράφων που κατεβαίνουν στις εκλογές

Tελικά είναι τόσο «ψωνάρες» όπως τους αποκαλεί το «σινάφι» (που προφανώς ζηλεύει) ή υπάρχει ειλικρινής πρόθεση και διάθεση να προσφέρουν στα κοινά;;; Ουδείς μπορεί να απαντήσει και μάλλον ούτε οι ίδιοι. Ο λόγος για τους δημοσιογράφους που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Και είναι πολλοί εκείνοι των οποιων τα ονοματα έχουν διαρρεύσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ότι θα είναι υποψήφιοι. Ανάμεσά τους - εκτός από εκείνα των ήδη γνωστών δημοσιογράφων που κατεβαίνουν χρονια στις εκλογές- και καποια καινούρια που προκαλούν έκπληξη όπως:..

Η Σπυροπούλου «τρώει» (και) τον Χαριτάτο;

Όπως αθόρυβα επέστρεψε τον περασμένο Απρίλιο στην πρωινή τηλεοπτική ενημέρωση, το ίδιο αθόρυβα συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν η εκπομπή του τα Σαββατοκύριακα στον ALPHA! Ο λόγος για τον Σπύρο Χαριτάτο που, όπως γράφει το enimerosi24, δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν τρίτο πόλο στην ενημέρωση του Σαββατοκύριακου, ανάμεσα στον Γιώργο Αυτιά του ΣΚΑΙ και στους Αναγνωστάκη - Χασαπόπουλο του MEGA…
Το αποτέλεσμα είναι, λέει, να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τα χαμηλά νούμερα της εκπομπής -στα όρια των μονοψήφιων πολλές φορές, που μοιραία -ξαναλέει- επηρεάζουν και το πρόγραμμα που ακολουθεί με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.
Φαίνεται πως η νεαρή τηλεπαρουσιάτρια βρίσκει για άλλη μια φορά προφάσεις για να.. 

Χρ. Ξηρός: Δεν μιλάω στους ντετέκτιβ της τρόικας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, που συνελήφθη χθες στην Ανάβυσσο όταν η Αντιτρομοκρατική του «έστησε» τροχαίο ατύχημα.
Ο Ξηρός οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του δίωξη για τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα.
Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ ο Ξηρός συνοδεία αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσε επίσης: «Δεν μιλάω στους ντετέκτιβ της τρόικας».
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Ξηρού, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο εντολέας του αναλαμβάνει την..

ΟΙ φίλοι (δημοσιογράφοι) του Γ. Παπανδρέου...

...και ο Διονύσης Παναγιωτάκης του Action24

Στην επικείμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ευδιάκριτη είναι η παρουσία επώνυμων στελεχών των ΜΜΕ που ενισχύουν την κάθε πλευρά ξεχωριστά.
Ο Βενιζέλος διαθέτει την στήριξη του καναλιού Action24, ιδιοκτησίας του Διονύση Παναγιωτάκη, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Επίσης πολύτιμη είναι η συμβολή του πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Λιάρου.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου σε διαδικτυακό επίπεδο απολαμβάνει προνομιακής προβολής από τον ιστότοπο MATRIX 24, που τελεί υπό τον έλεγχο του «ορκισμένου..

Οργή καραμανλικών για την υποψηφιότητα της ανιψιάς του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Και η Αρια Αγάτσα επιστρέφει στην αγκαλιά του ΓΑΠ

Με τον Αντώνη Σαμαρά και το εκλογικό επιτελείο του, τα έχουν οι τρεις «γαλάζιοι» βουλευτές που εκλέγονται στη Βοιωτία. Ο Γιάννης Καράμπελας, ο Ευάγγελος Μπασιάκος και ο Ανδρέας Κουτσούμπας (θεωρούνται και οι τρεις καραμανλικοί, ειδικά ο τελευταίος) εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι καθώς η δικηγόρος Ιωάννα Λιάπη θα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Βοιωτίας. Η νεαρή νομικός είναι ανιψιά του Αρχιεπισκοπου Ιερώνυμου (ο πατέρας της κι ο Ιερώνυμος ειναι αδέλφια) και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκλεγεί με τις (σίγουρες) ψήφους και τη στήριξη της Εκκλησίας που ως γνωστόν βγάζει (ή ρίχνει) ακόμη και πρωθυπουργούς...
Δεδομένης λοιπόν της μειωμένης εκλογικής δυναμης της ΝΔ, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση,..

«Τσιράκια της Βούλτεψη και του Σαμαρά»

UPD

- Η Βούλτεψη έβαλε τον Στ. Αναγνώστου στη θέση της
- Το παρασκήνιο με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Υπηρεσιακό κυβερνητικό εκπρόσωπο, ορίζει το Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του Σαμαρά, φέρεται να έχει καταλήξει και στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Σοφία Βούλτεψη στα καθήκοντα του υφυπουργού στον πρωθυπουργό. Ως διάδοχος της κυβερνητικής εκπροσώπου προοριζόταν η δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (και φίλη του Σαμαρά), Μαρία Αντωνιάδου μέχρις ότου η Βούλτεψη έβαλε τον υπάλληλό της (στην ιστοσελίδα «Ελεύθερη Ζώνη») Στέφανο Αναγνώστου -τον οποίο είχε διορίσει παρεμπιπτοντως και στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Ετσι, όπως σχολίασε κάποιος, «ο έλεγχος της προπαγάνδας Σαμαρά είναι και πάλι στα χέρια της Βούλτεψη και στα "τσιράκια" της ΝΔ» ...
Για το θέμα της Αντωνιάδου σχολιάζει δηκτικά το mediatvnews:

O Aλεχάντρο Κάστρο Εσπιν στην Ελλάδα

Την Ελλάδα πρόκειται να επισκεφθεί ο γιος του Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, προσκεκλημένος της «Νew star editions», με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου».
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Γενάρη, στις 7 το βράδυ, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς New star art cinema» (Ioυλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας).
Την Τρίτη, 13 Γενάρη, στο πλαίσιο Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, έχει προγραμματιστεί διάλεξη του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ», στις 7 το βράδυ, στην οποία θα παρευρεθούν και οι καθηγητές Προκόπης Παπαστράτης και Μιχάλης Λυμπιεράτος.
Ο Κουβανός ομιλητής είναι μηχανικός και ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια..