ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Σύσκεψη της συντακτικής ομάδας έξω απο τη φυλακή...

Σύσκεψη έξω από τη φυλακή στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία κρατούνται δύο συντάκτες της, πραγματοποίησε, σε νέα ένδειξη διαμαρτυρίας, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet στην Τουρκία. Οι δύο συντάκτες της έχουν φυλακιστεί με την κατηγορία της τρομοκρατιας - κατασκοπίας, μία υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό.Η συντακτική ομάδα της Cumhuriyet κάθισε γύρω από τα μικρά τραπέζια που είχε τοποθετήσει έξω από τη φυλακή Σιλίβρι, όπου κρατούνται ο αρχισυντάκτης της, Καν Ντουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της Αγκυρας, Ερντέμ Γκουλ, από τα τέλη Νοεμβρίου.
Αψηφώντας το κρύο, οι δημοσιογράφοι έμειναν εκεί δύο ώρες, συζητώντας τα θέματα που..
θα πρέπει να δημοσιευθούν στο φύλλο της Τετάρτης, ενώ αμέσως μετά είχαν μία σύντομη συνάντηση με τους δύο συναδέλφους τους που κρατούνται.
«Ως δημοσιογράφοι, κάνουμε τέτοιες συσκέψεις παντού, από εμπόλεμες περιοχές μέχρι στο κοινοβούλιο, ποτέ όμως έξω από τη φυλακή. Πάντα όμως υπάρχει πρώτη φορά», είπε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης, Ταχίρ Οζουερτσεβέν προσθέτοντας: «Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους συναδέλφους μας και να καταγραφεί η άποψή τους στην εφημερίδα μας. Δεν θα φιμωθούν ποτέ».