ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Οι αρθρογράφοι του Ψυχάρη επιτίθενται τώρα στην ΕΡΤ

Tσιντσίνης - Χαρίτος
Κριτική του Μιχ. Τσιντσίνη (και) κατά του Πάνου Χαρίτου

Κατά του συναδέλφού του Πάνου Χαρίτου (της ΕΡΤ) επιτίθεται ο δημοσιογράφος των Νέων  Μιχάλης Τσιντσίνης (αντικατέστησε επάξια τον διευθυντή Μητρόπουλο στις "Αγιογραφίες").
Με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ, ο σχολιογράφος του Ψυχάρη επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς - όπως «κούκλα του εγγαστρίμυθου»- κατά του Πάνου Χαρίτου και εν πολλοίς κατά της ίδιας της ΕΡΤ και της επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο Τσιντσίνης γράφει χαρακτηριστικά στην στήλη «Αγιογραφίες» στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα:
«(...)Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε κανείς να γκρινιάζει σήμερα για την αδυναμία του Πάνου Χαρίτου να τιθασεύσει τον τηλεοπτικά επιδέξιο Τσίπρα που καταβρόχθιζε..  μονολογώντας τον τηλεοπτικό χρόνο. Θα μπορούσε να εστιάσει στην εμμονή του συντονιστή να χρονομετρά παθητικά τη διαδικασία, αντί να συντονίζει παρεμβαίνοντας. Αλλά θα ήταν παράλογο -και ανιστόρητο- να εγείρει κανείς τέτοιες απαιτήσεις έναντι της ΕΡΤ.
Ως σύμβολο της παλινόρθωσης της δημόσιας τηλεόρασης, ο Χαρίτος έκανε τη δουλειά του. Πρόκειται για μια δουλειά που δεν απαιτεί ούτε περγαμηνές πολεμικού ανταποκριτή ούτε ταλέντα άνκορμαν. Ο πήχης είναι χαμηλά. Το ανιαρό περνιέται για σοβαρό και η κατατονία για για νηφαλιότητα. Ο αμέτοχος ταυτίζεται με τον αμερόληπτο. Την αποστολή θα μπορούσε να φέρει εις πέρας και η κούκλα του εγγαστρίμυθου - μόνη της, χωρίς τον εγγαστρίμυθο(...)».