ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η Ράνια, ο Πολ και ο Αντώνης...

Είναι Ιούλιος του 2014 όταν κάποιο δημοσίευμα με τον τίτλο «Ράνια Τζίμα: Η αγαπημένη δημοσιογράφος του Πολ Τόμσεν» προκαλεί ψιθύρους στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια της χώρας και πονοκέφαλο στη νεαρή δημοσιογράφο. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ρεπόρτερ του Μεγάλου Καναλιού καταγοήτευσε τον σκληρό Δανό της τρόικας» και ότι «η πληροφόρηση που έχει από τον ίδιο τον Τόμσεν και η ιδιαίτερη σχέση φιλίας που τους δένει είναι που της εξασφαλίζει τα αποκλειστικά θέματα που βγάζει».
Η δημοσιογράφος του Mega Ράνια Τζίμα πέφτει από τα σύννεφα τόσο από την κακεντρέχεια του χώρου όπου ζει και εργάζεται όσο και από την αδυναμία των ρεπόρτερ να αποκαλύψουν την αληθινή πηγή των επιτυχημένων ρεπορτάζ της, η οποία δεν είναι άλλη από πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής.
Από τα ίδια σύννεφα πέφτει όταν οι δημοσιογραφικές γλώσσες κάνουν λόγο για την ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση που έχει από τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Οσοι..
  γνωρίζουν, γελούν. Και γελούν επειδή στην πιάτσα των πολιτικών συντακτών της χώρας είναι γνωστό ότι η σχέση της με τον Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από συγκρουσιακή. Τα μυθεύματα ωστόσο γύρω από το πρόσωπό της δεν έχουν τέλος, όπως τέλος δεν φαίνεται να έχει και ο πόλεμος από συναδέλφους της που φθονούν τη γρήγορη και χωρίς το παραμικρό μέσον ανέλιξή της στη δημοσιογραφική πυραμίδα της χώρας. Μια πυραμίδα στην οποία ανέβηκε με τις δικές της δυνάμεις και με τη διορατικότητα κάποιων ανθρώπων που πίστεψαν στην αξία της(...)

- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ της Ρομίνας Ξύδα στο protothema για την φιλική(;) σχέση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη με την δημοσιογράφο του Mega, Ράνια Τζίμα