ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας τώρα και αρθρογράφος στην ΕφΣυν

Με άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κυκλοφόρησε με βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της η Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου που παρεμπιπτόντως φιλοξενεί και συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης).
Tο άρθρο Τσίπρα δημοσιεύεται ολόκληρο στην 4 σελίδα της εφημερίδας και έχει τίτλο «Η Αριστερά που μάχεται κατά της λιτότητας δεν είναι εχθρός της Ευρώπης».
Ο Τσίπρας με το άρθρο- παρέμβαση στην ΕφΣυν θέτει τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και στέλνει μήνυμα εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
Χαρακτηρίζει «ανόητους» όσους «θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά κι όχι την Ακροδεξιά». Επισημαίνει πως ούτε «η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική».
Στο άρθρο του ο Τσίπρας προσπαθεί να υπερασπιστεί τον αριστερό χαρακτήρα της κυβερνητικής..
πολιτικής, αναφέροντας ότι  «αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».
Μαλιστα καταλήγει κάνοντας αναφορά και σε συμμαχίες: «Τον δρόμο θα τον ανοίξουμε εμείς. Θα το κάνουμε σε συμμαχία με τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και με τις προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης. Το μέλλον δεν θα έρθει από μόνο του, αν εμείς δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό»...