ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Απειλές απολύσεων στον Πήγασο...

...στη σκιά εκβιαστικών διλημμάτων για «λουκέτα»

Προβληματισμός στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου με το πόρισμα του αρμόδιου ελεγκτή για τον Πήγασο που καταγράφει ζημιές δεκάδων εκατ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ.
Στο πόρισμα, λέει, επισημαίνεται ότι η εταιρεία έτσι όπως λειτουργεί τώρα δεν έχει παρα λίγους μήνες ζωής. Πάνω σε αυτό πατάει κι ο Φώτης Μπόμπολας και χρησιμοποιώντας το ως απειλή και θέτωντας εκβιαστικά διλήμματα, ζήτησε από τους εργαζομένους στο Goal (που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Σεπτέμβριο) να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας στην οποία να χαρίζουν ένα ημερομίσθιο στην εταιρεία.
Οπως γράφει το enimerosi24 οι εργαζόμενοι στις αθλητικές εφημερίδες δεν έχουν πενθήμερη εργασία όπως οι  συνάδελφοί τους άλλων εντύπων αφού λόγω αντικειμένου είναι υποχρεωμένοι να..
εργάζονται και Σάββατα και Κυριακές. Ετσι έχουν ένα ρεπό και το άλλο που εργάζονται το πληρώνονται.
Ο Φώτης Μπόμπολας, σύμφωνα με το enimerosi24, ζήτησε στους εργαζομένους στο Goal να υπογράψουν σύμβαση εξαήμερης εργασίας, δηλαδή να μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά ένα ημερομίσθιο ανά εργαζόμενο. Οπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια το αίτημα της εργοδοσίας συνοδεύεται από την απειλή «όποιος δεν υπογράφει απολύεται».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πολλοί εργαζόμενοι στο Goal βλέποντας τη συνολική κατάσταση της εταιρείας δεν υπογράφουν, αφού θεωρούν ότι έτσι που πάνε τα πράγματα είναι προτιμότερο να πάρουν την αποζημίωση τους και να αναζητήσουν αλλού εργασία από το να παραμένουν απλήρωτοι και με νέες περικοπές απολαβών.