ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ: ψήφισμα - καταγγελία για τις περικοπές συντάξεων

Οι ασφαλισμένοι, μέτοχοι – μέλη, του ΕΔΟΕΑΠ δικαιούχοι επικούρησης και περίθαλψης, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του Δ.Σ. Οργανισμού, που κατά πλειοψηφία κόβει για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια τις συντάξεις μας. Κι αυτή τη φορά οι περικοπές φτάνουν σε ποσοστό 30%.
Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι αντικαταστατικές και παράνομες.
Οφείλονται στην κακοδιαχείρηση, στην αλόγιστη σπατάλη, τη ληστεία των αποθεματικών μας, με ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμα.
Οι έξι της σημερινής διοίκησης, αρνούνται να κινήσουν τις διαδικασίες για την απαίτηση, εξασφάλιση και είσπραξη οφειλών 60 εκατομμυρίων ευρώ που κρατούν στα συρτάρια τους εργοδότες, διαφημιστές, γραφεία ισολογισμών και ΔΕΚΟ.
Στις 25-11-2015 η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να ξανακόψει παροχές και συντάξεις χωρίς..
καμία τεκμηρίωση , δίχως αναλογιστική μελέτη, αυθαίρετα, με βαρβαρότητα και υπόγειες διαδικασίες που μπαίνουν σε εφαρμογή χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν.
Κόβουν τα λεφτά μας , παραμονές των γιορτών χωρίς να πουν κουβέντα, θέλοντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης. Κι όλα αυτά γίνονται ερήμην των δημοσιογραφικών ενώσεων και του κλάδου.
Καλούμε τους έξι του Δ.Σ. να ανακαλέσουν αμέσως την απόφαση τους, γιατί εκτός από τις ευθύνες του Οργανισμού έχουν και προσωπική ευθύνη για το δικαίωμα μας στη ζωή, στην περίθαλψη, στην πρόνοια και στην επικούρηση.
Παραβιάζουν το καταστατικό, τους νόμους και το δικαίωμα της περιουσίας.
Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα μας με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ανεξάρτητος, αυτόνομος, αυτοδιοίκητος και ανήκει στα μέλη του που είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, απλήρωτοι και συνταξιούχοι.

Μέλη ΕΣΗΕΑ-Μέτοχοι ΕΔΟΕΑΠ
Δικαιούχοι επικούρησης