ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Eλέγχουν τον Κοντομηνά

Μπλόκαραν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς

Άρτος και θεάματα ή πραγματικότητα; Μπλόφα ή πολιτική βούληση να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής;
Λίγες ημέρες πριν περάσει ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης το κατώφλι του Οικονομικού Εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, το μιντιακό σύστημα μπαίνει στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης για δάνεια, καταθέσεις και παράνομο πλουτισμό.
Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς σηματοδοτούν ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στα ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη της τηλεόρασης του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έχει ένα ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (σ.σ.: εκκρεμεί η δίκη). Η εντολή για να.. μπλοκάρουν οι καταθέσεις του επιχειρηματία διαβιβάστηκε ήδη από τον Οικονομικό Εισαγγελέα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που έχει αναλάβει την υπόθεση προχωρά στην κίνηση αυτή προκειμένου να ελέγξει εάν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του Δ. Κοντομηνά οι καταθέσεις του σε τράπεζες του εξωτερικού την περασμένη 10ετία. Αυτό διότι παρατηρήθηκαν κάποιες αποκλίσεις, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να διερευνηθούν.
Το αφεντικό του Alpha, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν θεωρείται «ύποπτος», καθώς δεν έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις για φοροδιαφυγή ώστε να θεωρείται κατηγορούμενος. Όλα θα κριθούν από το εάν θα προσκομίσει στοιχεία και αποδείξεις που να δικαιολογούν την αντιστοιχία καταθέσεων και εισοδημάτων. Η εντολή πάντως αφορά στη δέσμευση ποσών έως 100.000.000 ευρώ που αφορούν λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Όπως όλα δείχνουν, το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται και καναλάρχες-μεγαλοεκδότες βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο, με τον υπόγειο πόλεμο να μαίνεται εν όψει των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων.
Η Δικαιοσύνη βαδίζει με πιο σταθερά βήματα και αντιμετωπίζει υποθέσεις που άλλοτε αποτελούσαν... απαγορευμένες περιοχές.
Ο χρόνος θα δείξει, πάντως, εάν οι περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν και υποθέσεις περίφημων τραπεζικών σκανδάλων θα έχουν την τύχη που είχαν τα θαλασσόδανεια των κομμάτων που μπήκαν στο συρτάρι ή θα αποδειχθούν θησαυρός για τα δημόσια έσοδα.

Φίλιππος Καραμέτος / zougla.gr