ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται μεγάλο deal που θα αλλάξει το χάρτη των media

Το πολιτικό σύστημα είναι για τα… μπάζα, το γνωρίζουμε καλά. Ανίκανοι πολιτικοί, βολεμένα στελέχη, διαλυμένα και διεφθαρμένα κόμματα. Κι όσο κι αν μπαίνουν νέα πρόσωπα στο χώρο, η ανανέωση, η ηθική στην πολιτική δεν έρχονται ποτέ. Όμως, υπάρχει τελικά κι ένα σύστημα που ίσως είναι ακόμη πιο διεφθαρμένο και δε λέει να αλλάξει με τίποτε. Εννοούμε το δημοσιογραφικό – εκδοτικό σύστημα, η τέταρτη εξουσία η οποία μπορεί να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όμως, παραμένει το «βρόμικο» χέρι του συστήματος.
Δεν εννοούμε τους δημοσιογράφους των 1.000 ευρώ και κάτω που τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για ένα μεροκάματο. Ούτε για τις χιλιάδες των ανέργων που δε βρίσκουν δουλειά ούτε με «μαύρα».
Εννοούμε τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους ή τους εκδότες που ξεπουλάνε και τη μάνα τους για λίγα ευρώ, τα οποία δεν είναι βεβαίως λίγα.
Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις με δεκάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια, πιέζουν για.. «κούρεμα» και για νέα δάνεια βάζοντας μπροστά τους υποψήφιους ανέργους των καναλιών και των εφημερίδων τους. Πιέζουν την εκάστοτε κυβέρνηση, εκβιάζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει στους τραπεζίτες και να χαριστούν δάνεια την ίδια ώρα που απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί απλών πολιτών για μερικές εκατοντάδες ευρώ σε χρέη.
Και τώρα, απ’ ότι μαθαίνουμε, ετοιμάζεται ένα πολύ μεγάλο deal που θα αλλάξει ριζικά το χάρτη στο χώρο των media. Μια mega – συγχώνευση που θα φέρει τα πάνω – κάτω αλλά και θα φέρει εκατοντάδες απολύσεις. Όμως, όπως λέει η πιάτσα ο λόγος των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων δεν είναι μόνο να κουρευτούν δάνεια. Αλλά και να γλιτώσουν τη φυλακή εκδότες που κάποτε ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις. Οι ανατροπές στα media μπορεί να κρύψουν κάτω από το χαλί θαλασσοδάνεια με την υπογραφή μεγαλόσχημων που κανονικά έπρεπε να πάνε στη φυλακή. Και ταυτόχρονα, η διαπλοκή στο χώρο των media θα συνεχιστεί αφού κάποιοι δεν μπορούν να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Η πολιτική με τα μέσα ενημέρωσης έχουν σχέση εξάρτησης.
- απόσπασμα από κείμενο στο antinews (διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ)