ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Αιματοκύλησαν το Παρίσι - Τρόμος στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 120 οι νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών με βόμβες και καλάσνικοφ

 Παγκόσμιο σοκ, προκάλεσαν οι συντονισμένες επιθέσεις με βόμβες και καλάσνισκοφ που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και αιματοκύλησαν το Παρίσι. Ο Γάλλος προεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι πληροφορίες μέχρι το πρωί του Σαββάτου έκαναν λόγο για 120 νεκρούς. Περίπου 118 ήταν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν και αρκετά άλλα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε άλλα σημεία του Παρισιού από τις επιθέσεις πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.
Γαλλικές πηγές ανέφεραν επίσης πως πέντε φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων σκοτώθηκαν τέσσερις στο εσωτερικό της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν, όπου ειδικές δυνάμεις..

επενέβησαν για να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας και άλλος ένας, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις
Η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.17 (ώρα Γαλλίας) κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι, ενώ πηγές από τη Γαλλία ανέφεραν πως η μια από τις εκρήξεις που έγινε στο στάδιο ήταν επίθεση αυτοκτονίας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.
Ακολούθησε στις 22.30 η επίθεση στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 11 άτομα.
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ το επόμενο μεγάλο χτύπημα ήταν στις 22.47 στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου ήταν σε εξέλιξη συναυλία.
Ακολούθησε ομηρία κατά την οποία τουλάχιστον 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις δράστες. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».