ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Kλιμακώνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία

 Εργασιακός μεσαίωνας στα ΜΜΕ - Κινητοποιείται(;) το Διασωματειακό

Ρεσιτάλ προκλητικής και καταχρηστικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε αρκετές επιχειρήσεις στον κλάδο των ΜΜΕ, που με το πρόσχημα των δυσχερών οικονομικών συνθηκών, εκδηλώνεται απροκάλυπτα σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, προσπάθεια αιφνιδιαστικών περικοπών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων, απλήρωτη και αδήλωτη υπερεργασία, υποχρεωτικές αργίες, καταστρατήγηση του αναφαίρετου συνδικαλιστικού δικαιώματος, κ.α.
Με πρωτοφανή εκβιαστικά διλήμματα και πρακτικές που ακυρώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα ήδη να αποκαλύπτουν εκ μέρους της εργοδοσίας ένα σκηνικό τρόμου που το μέγεθός του δεν τολμά..
να φανταστεί κανείς, τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων* στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνουν για άλλη μια φορά ότι η μόνη ασπίδα μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, που επιχειρεί να κατοχυρώσει την παρέκκλιση, την παρανομία και την αυθαιρεσία για κανόνα και όχι για εξαίρεση, είναι η συλλογική δράση και ενότητα του κλάδου.
Στο παραπάνω πλαίσιο τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων:
- Καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ,
- Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους και στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στην απόφασή τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας.
- Επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
- Υπογραμμίζουν και καθιστούν απόλυτα σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αναλώσιμα προϊόντα προς εκμετάλλευση, και θα υπερασπιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια.
- Δηλώνουν την πάγια απόφασή τους για αγώνες και συλλογικές κινητοποιήσεις με στόχο να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για:
  •  Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  •  Θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αποδοχές
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Μέτρα ενίσχυσης και ανακούφισης των ανέργων
  • Πάταξη της ανασφάλιστης, μαύρης και ελαστικής εργασίας
  • Υπεράσπιση των πόρων των Ταμείων
  • Δημόσια ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις κύριες και επικουρικές για τους συναδέλφους συνταξιούχους του Κλάδου μας
*ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ