ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αναβρασμός στο Μega - Eνημέρωση από τον Πεφάνη

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη χθεσινή στάση εργασίας

Χωρίς ειδήσεις χθες το Mega μετά την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 24.00 των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό. Η στάση εργασίας (συμμετείχαν συμπαραστεκόμενοι και οι τεχνικοί) έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις επαπειλούμενες νέες μειώσεις των αποδοχών των δημοσιογράφων, με αίτημα να μην υπάρξει καμία περικοπή μισθού.
Οι δημοσιογράφοι ειχαν αντιδράσει έντονα όταν η διοίκηση του MEGA τους ανακοίνωσε κλιμακωτές μειώσεις 10% για τους χαμηλόμισθους και 20% για εκείνους με υψηλότερες απολαβές.  Στο Mega οι εργαζόμενοι εγιναν έξαλλοι κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί και άλλες περικοπές σε όλα τα επίπεδα. «Δεν βάζουν ούτε ευρώ στο κανάλι και θέλουν να κόψουν πάλι λεφτά από εμάς» έλεγαν χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας πως..
την ώρα που μειώνονται μισθοί εργαζομένων, την ίδια στιγμή να γίνονται προσλήψεις στελεχών με υψηλές απολαβές που κάνουν δουλειά η οποία βγαίνει άνετα και από το υπάρχον δυναμικό του καναλιού.
Σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού - ο αντ' αυτού του Ψυχάρη- Νίκος Πεφάνης επρόκειτο να ενημερώσει τους εργαζομένους για τη θέση της διοίκησης, ενώ στις 3 οι δημοσιογράφοι θα έκαναν συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.