ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Φιλιά εις τα παιδιά

To πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» προβάλεται σήμερα -Τετάρτη 28 Οκτωβρίου- στις 11 το βράδυ στην ΕΡΤ2
Το ντοκιμαντέρ φωτίζει τις ιστορίες πέντε μικρών Εβραιόπουλων στην Ελλάδα της Κατοχής, που σώθηκαν από τη σύλληψη και το θάνατο, χάρη σε οικογένειες Χριστιανών.
Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία έως σήμερα, φέρνοντας στο φως σπάνια ντοκουμέντα. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν από τον πόλεμο και παρουσιάζονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, καθώς και.. στο Άουσβιτς της Πολωνίας.
Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά», συμπαραγωγής ΕΡΤ και ΕΚΚ, τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού  στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σικάγο (Greek Film Festival Chicago). Εχει αποσπάσει, επίσης, τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011, δύο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους 2011, καθώς και δύο στο Φεστιβάλ «Αγών»-Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας 2012.