ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η κρυφή ατζέντης και ο τιμοκατάλογος του Γιάνη

Τελικά πόσα παίρνει ο Βαρουφάκης για τις ομιλίες του;

 «Δεν μου πληρώνουν ούτε το ταξί στις ομιλίες μου». Αυτό ισχυριζόταν προ ημερών ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Aυγή" που ανέφερε πως ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπαιρνε το ποσό των 55.000 ευρώ για κάθε ομιλία του στο εξωτερικό.
«Ως τώρα, από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση έχω κάνει 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις. Και εισέπραξα για όλες περί τα 1.100 ευρώ. Ούτε τα ταξί μου δεν πληρώνουν. Τι είναι αυτά που έγραψαν ότι παίρνω για κάθε ομιλία μου 55.000 ευρώ;..».» είχε πει μιλώντας στον «Βηματοδότη» από τη Μαδρίτη όπου έδινε διαλέξεις.
Φαίνεται όμως πως τα δημοσιεύματα είχαν δίκιο καθώς, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", ο Βαρουφάκης ζητάει να ταξιδέψει business class -για οποιοδήποτε προορισμό-,  ζητάει ξενοδοχείο πέντε αστέρων για τη διαμονή του και πλήρη κάλυψη των χρεώσεων κατά τη διαμονή. Επισης.. απαιτεί να του παρέχονται όλα τα γεύματα, να του πληρώνονται όλες τις μετακινήσεις και ζητά αμοιβή 60.000 δολάρια τη διάλεξη, δηλαδή περίπου 53.000 ευρώ.
Το δημοσίευμα του "Πρωτου Θέματος" φέρνει στο φως της δημοσιότητας απαντητικό email της ατζέντισας του Γιάνη Βαρουφάκη, Τατιάνα Μαρίνκο, που ζητάει τα χρήματα της αμοιβής του να γίνονται με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του λονδρέζικου γραφείου London Speaker Bureau στην τράπεζα HSBC του Ομάν. Η ατζέντισσα του Γιάννη Βαρουφάκη ξεκάθαρισε πως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ως βασικού ομιλητή σε εταιρικές εκδηλώσεις οι αμοιβές είναι: 60.000 δολάρια εκτός Ευρώπης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο της διαπραγμάτευσης της αμοιβής όταν διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από το προκαθορισμένο ποσό των 60.000 δολαρίων.