ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μια απάντηση για τον Νίκο Ago...

 ...από τον διαχειριστή του protagon.gr

Απάντηση σχετικά με την ανάρτησή μας υπό τον τίτλο «O Niko Ago, ο Χρ. Μεμής και το protagon» , όπου ο Ν. Αgo εξηγεί τους (πραγματικούς όπως λέει) λόγους για τους οποίους σταμάτησε να γράφει στο protagon, έλαβαν οι zoornalistas από τον διαχειριστή του σάιτ Κώστα Γιαννακίδη.
Ο Κ. Γιαννακίδης αναφέρεται και απαντά στα καταγγελλόμενα από τον Niko Ago (στο προσωπικό του μπλογκ correspondent) περί λογοκρισίας και χρεωστούμενων δεδουλευμένων από τη νέα διοίκηση του protagon.gr. Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Kώστα Γιαννακίδη:  
"Αγαπητοί φίλοι,
Με αφορμή τη δημοσίευση, στο site σας, σημειώματος του συναδέλφου Niko Ago, με το οποίο εγκαλεί το protagon για λογοκρισία και αθέτηση στην εξόφληση των δεδουλευμένων του, είμαι υποχρεωμένος, ως διαχειριστής του site, να διευκρινίσω τα παρακάτω..

Η διακοπή της συνεργασίας
Ο Niko γράφει: «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, να χάσω μια δουλειά, επειδή υπερασπίστηκα τους πρόσφυγες, απέναντι σε κάποιον που έγραφε στο «πνεύμα» της Χρυσής Αυγής.» Η συνεργασία δεν διεκόπη, βέβαια, επειδή υπερασπίστηκε τους πρόσφυγες. Ο Niko έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για τους πρόσφυγες. Η συνεργασία διεκόπη επειδή αναφέρθηκε σε συνάδελφο από το protagon με απαξιωτικούς, ως και υβριστικούς, χαρακτηρισμούς και μάλιστα αρθρογραφώντας σε ένα άλλο site. Συγκεκριμένα, ο Niko με το άρθρο του «'Άκου ανόητε» στο altsantiri.gr αποδίδει «σκατοψυχία», «ρατσισμό» και «μίσος» σε συνεργάτη του protagon που, εδώ και χρόνια, δεν έχει δώσει δικαίωμα αμφισβήτησης του ήθους του. Ο λόγος; Ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Μία άβολη αλήθεια για τους πρόσφυγες». Το protagon, όπως συνηθίζει, δημοσιεύει άρθρα με αντικρουόμενες απόψεις. Αν ο Niko έστελνε το άρθρο του προς δημοσίευση θα του ζητούσα να αφαιρέσει τις επίμαχες λέξεις και, φυσικά, θα το δημοσιεύαμε. Δεν επρόκειτο, βέβαια, να δημοσιεύαμε το άρθρο με τη μορφή που εμφανίστηκε στο altsantiri.gr. Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Niko, από το protagon απομακρύνθηκε συνεργάτης όταν αρνηθήκαμε να δημοσιεύσουμε άρθρο του με το οποίο επιτίθετο προσωπικά στον ίδιο.
Η λογοκρισία
Ο Niko αναφέρεται σε περιπτώσεις λογοκρισίας. Επειδή οι αναφορές αυτές με αφορούν προσωπικά, θα ήθελα να καταγραφεί και η δική μου εκδοχή:
Το άρθρο κατά του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου δεν δημοσιεύθηκε επειδή, πολύ απλά, ως protagon δεν δημοσιεύουμε επιθέσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικές θέσεις.
Το άρθρο κατά Άδωνι Γεωργιάδη δεν δημοσιεύθηκε επειδή κρίθηκε μονομερές. Ο Niko ασκούσε σκληρή κριτική στον κ. Γεωργιάδη για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στο twitter. Προς ενίσχυση της αντικειμενικότητας του άρθρου, του υποδείχθηκε να αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής που διακρίνονται για την εκκεντρική συμπεριφορά τους. Αρνήθηκε να το κάνει. Εκτός των άλλων, ο Niko αναφέρεται δημοσίως απαξιωτικά κατά του Ά. Γεωργιάδη. Συνεπώς κάποιος θα μπορούσε να αποδώσει προσωπικό κίνητρο στην κριτική του.
Την άνοιξη του 2014, πράγματι, δεν δημοσιεύσαμε άρθρο κατά του Ν. Δένδια. Εκείνη την περίοδο ο Niko (όπως και άλλοι αρθρογράφοι μας) δημοσίευε σειρά άρθρων κατά του συγκεκριμένου προσώπου. Του είχα πει ότι η εμμονή υπονομεύει την αντικειμενικότητα του ιδίου και του site.
O Niko έχει δημοιεύσει στο protagon 243 άρθρα για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την Αλβανία, την Ελλάδα. Επίσης το protagon κινητοποιήθηκε προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στην Ελλάδα, κάτι που, δυστυχώς, δεν το καταφέραμε. Ωστόσο το protagon συνέχισε να τον υποστηρίζει και κατά τη διαμονή του στο εξωτερικό.
Η εξόφληση των δεδουλευμένων
Απευθύνθηκα στο λογιστήριο του protagon, ζητώντας μία επίσημη απάντηση για την εξόφληση των δεδουλευμένων του Niko. Μου είπαν ότι το ποσό της οφειλής είναι περί τα 670 ευρώ. Ωστόσο ο Niko δεν έχει προσκομίσει ακόμα τα νόμιμα παραστατικά προκειμένου να εξοφληθεί.
Kώστας Γιαννακίδης"