ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

12 Οκτώβρη 1944 - Η Αλήθεια για την Απελευθέρωση της Αθήνας

Η ζωή τιμωρεί τους ανιστόρητους: 12 του Οκτώβρη 1944, χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών. Τα «χωνιά» της ΕΠΟΝ καλούν το Λαό.
Ξεχύνονται ως χείμαρροι οι γειτονιές της Αθήνας. Φτάνουν στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Σημαίες γαλανόλευκες, λάβαρα του ΕΑΜ, του Λαϊκού Στρατού και της Νεολαίας ξεδιπλώνονται στον Αττικό ουρανό. Χαράς ευαγγέλια γι’ αυτούς που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους στρατούς Κατοχής και τα Τάγματα του Ράλλη.
Η Λευτεριά ανήκει σ’ αυτούς που αγάπησαν τη Ζωή, που τίμησαν κ’ έπεσαν με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια. Η τιμή και η δόξα ανήκει σ’ όσους αντιστάθηκαν στα ναζιστικά κτήνη.
Κανένας μας να μην ξεχνά ότι οι Ελασίτες του Πειραιά έδωσαν μάχη για να σωθεί η Ηλεκτρική.. Εταιρία, που την είχαν ναρκοθετήσει φεύγοντας οι Γερμανοί.
Οι αγγλόφιλοι της αστικής κυβέρνησης περίμεναν την εντολή των αφεντικών τους προκειμένου να επιστρέψουν στην απελευθερωμένη Αθήνα. Η 12η του Οκτώβρη 1944 ανήκει για πάντα στον ανυπότακτο λαό και στις αντιστασιακές του οργανώσεις.
 
Ζοζίτα Βεντιρόζου
συντ. δημοσιογράφος