ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Υπουργός μιας μέρας...

«(...) Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (...)». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση με την οποία ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από έντονες αντιδράσεις για τα ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια που υπήρχαν στο twitter του,  τα οποία ωστόσο αρνείται ο ίδιος.
Είχε προηγηθεί ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνου Καμμένου, στο twitter, με την οποία καλούσε (δείτε πιο κάτω) τον υφυπουργό Υποδομών να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.
Ολόκληρη η δηλωση του Δ. Καμμένου έχει ως εξής:..
«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει.»
Στη  θέση του Δ. Καμμένου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης. O Δ. Καμμένος πρέπει να είναι ο πολιτικός με τη μικρότερη θητεία σε υπουργείο και μάλιστα τον αποκαλούν «ο υπουργός... της μιας μέρας», καθώς ορκίστηκε το πρωί της Τετάρτης και αποχώρησε από την κυβέρνηση το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter σχετικά: «Θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου. Ακόμη καλύτερο, αν...είχε ελεγχθεί πριν κ αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα»...