ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Υπογράψτε τις μειώσεις σας, αλλιώς απολύεστε»

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) καταγγέλλει την εταιρεία La Bolaget, που έχει αναλάβει ένα μέρος της καθαριότητας της Eurobank, ότι απειλεί με απόλυση όσες εργαζόμενες δεν υπογράψουν σύμβαση με μειωμένες απολαβές, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση της διοίκησης της τράπεζας σχετικά με το πάγωμα της διαδικασίας. Η εταιρεία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι έχει συμμορφωθεί απόλυτα με τη σχετική απόφαση.
«Την περασμένη Πέμπτη, εκπρόσωποι της εργολαβικής εταιρείας ενημέρωναν τηλεφωνικά τις εργαζόμενες ότι θα πρέπει την επομένη να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση, με την οποία ο μισθός τους θα διαμορφωνόταν στα 380 ευρώ τον μήνα, η οποία θα είχε άμεση και..
αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου. Μιλάμε για περίπου 40 πεντάωρες εργαζόμενες των οποίων οι απολαβές θα μειώνονταν κατά 55%. Υστερα από πιέσεις του συλλόγου, η διοίκηση της τράπεζας πάγωσε τη διαδικασία για ένα μήνα και ενημέρωσε σχετικά και την εργολαβική εταιρεία» μας λέει η νέα πρόεδρος του συλλόγου, Γιώτα Λαζαροπούλου.
«Η εταιρεία, ωστόσο, εξακολουθεί να εκβιάζει τις εργαζόμενες ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν δεν υπογράψουν, με αποτέλεσμα πολλές να υποκύψουν. Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένο γεγονός, ώστε να υποστηρίξει ύστερα ότι οι εργαζόμενες αποδέχτηκαν οικειοθελώς τους όρους. Περικόπτουν τον μισθό που στηρίζει ολόκληρες οικογένειες, τη στιγμή που οι μισθοί των στελεχών της τράπεζας παραμένουν εξωφρενικά υψηλοί» μας λέει η κ. Λαζαροπούλου.

- διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Διαλεκτής Αγγελή στην ΕφΣυν (ΕΔΩ)