ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θωμά είσαι σπίτι;

- Χειροπέδες στον Λιακουνάκο για τα εξοπλιστικά 
- Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στο Ψυχικό 
- Κρατείται στην ΓΑΔΑ

Στη σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου προχώρησαν οι αρχές καθώς προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.
Ο πάλαι ποτέ εκδότης και της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ, Θ. Λιακουνάκος συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, η οποία ερευνά τις προμήθειες των ιπτάμενων ραντάρ, από την βραζιλιάνικη εταιρεία Ebraer, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η σουηδική εταιρεία Εricsson
Ο Θωμάς  Λιακουνάκος, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΧΟΝ, κατηγορείται ότι διακίνησε για την..
προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ. Τελικοί αποδέκτες των χρημάτων αυτών φέρονται να είναι, οι νυν κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες για άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και το άλλοτε δεξί του χέρι Γιάννης Σμπώκος.
Η υπόθεση της προμήθειας των ραντάρ, μέσω της ΑΧΟΝ είχε ερευνηθεί με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και μετά το πέρας της έρευνας τον Φεβρουάριο του 2014, σε βάρος του Λιαουνάκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η υπόθεση είχ διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία.
Το ένταλμα εκτελέστηκε και ο Θωμάς Λιακουνάκος οδηγηθηκε άμεσα ενώπιον της ανακρίτριας.
από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.
Μέχρι την Παρασκευή οπότε και αναμένεται να απολογηθεί, ο Λιακουνάκος θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Σε βάρος του επιχειρηματίαεκκρεμούν ακόμα τρεις υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.