ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα επεισόδια στο σίριαλ με τον «λαθρόβιο εκδότη»

H EΡΤ απαντάει για Μεϊμαράκη και  Μαυρίκο

Σε νέες καταγγελίες κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και των «αυλοκόλακων» προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ. μιλώντας στο Mega.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δυο περιπτώσεις που ζήτησε ο ίδιος να παρέμβει τηλεφωνικά – εκ των οποίων η μια ήταν σε συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, και δεν του επιτράπηκε όπως  ισχυρίστηκε… Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τη διοίκηση της ΕΡΤ οτι έχει προχωρήσει σε ανταποδοτική συμφωνία με τον αυτοαποκαλούμενο εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Τ. Μαυρίκο ο οποίος έχει εξοργίσει τον Μεϊμαράκη. Στις καταγγελίες Μεϊμαράκη απάντησε με ανακοίνωσή της  η ΕΡΤ στην οποία αναφέρεται:
"Η Διοίκηση της ΕΡΤ,  σεβόμενη απόλυτα το γεγονός ότι η χώρα  μας βρίσκεται σε προεκλογική
περίοδο, δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι η ΕΡΤ δεν θα αποτελέσει μέρος της πολιτικής
αντιπαράθεσης.
Παρ’ όλα αυτά, δεν  μπορεί παρά να υπερασπιστεί το ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την αμερόληπτη – όπως τα στοιχεία δείχνουν – στάση της. Η πραγματικότητα έχει ως εξής:..
1. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 08/09/2015, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε να παρέμβει. Ενημερώθηκε ότι δεν είναι επιτρεπτή η διακοπή της συνέντευξης αυτής, η διάρκεια της οποίας προβλέπεται ρητά από την προεκλογική νομοθεσία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο προβολής των θέσεων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η ΕΡΤ δεσμεύτηκε να δώσει βήμα στον κ. Μεϊμαράκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του κ. Καμμένου. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να είναι έτοιμος στις 22:10 να απαντήσει τηλεφωνικώς. Παραγωγός του Δελτίου τηλεφώνησε στο Γραφείο του κ. Μεϊμαράκη στις 22:11. Όμως από εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου της ΕΡΤ ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα παρέμβει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.
2. Όπως μας διαβεβαιώνουν οι συντελεστές της εκπομπής ΟΝ ΕΡΤ, ουδέποτε εκπρόσωποι
της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν να παρέμβουν σε αυτήν. Επίσης, ουδείς από τη Διοίκηση
της ΕΡΤ δέχτηκε ανάλογο αίτημα ή έστω ενημερώθηκε σχετικά.
3. O τρόπος παρουσίασης των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας
στο debate της 14ης Σεπτεμβρίου, ήταν προσδιορισμένος και καταγεγραμμένος από τους
εκπροσώπους των δύο κομμάτων. Η σκηνοθετική προσέγγιση εφαρμόστηκε μέχρι κεραίας από τους σκηνοθέτες της ΕΡΤ.
4. Όσον αφορά στα περί μη αναλογικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, ενδεικτικώς αναφέρουμε ότι από τις 28/08/2015 έως και την 08/09/2015 η εκπροσώπηση των δύο κομμάτων έχει ως εξής :
I. ΣΥΡΙΖΑ : 41 εκπρόσωποι
II. Ν.Δ. : 40 εκπρόσωποι.
Άλλωστε, για τα στοιχεία αυτά ενημερώνεται καθημερινά ο αρμόδιος Υπουργός και δημοσιοποιούνται στα Μ.Μ.Ε.
5. Τέλος, αναφορικά με τη σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης – πάγια πρακτική σε όλα τα ΜΜΕ- ποσού ύψους 3.000 Ευρώ με συγκεκριμένη εφημερίδα, ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ είχε  συνάψει με 25 εκδοτικές εταιρείες αντίστοιχες συμβάσεις, τις περισσότερες εκ των οποίων παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση.
Η ΕΡΤ δίνει ένα μεγάλο αγώνα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της προεκλογικής περιόδου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της πολυφωνίας και της αναλογικής ισότητας, πριν ακόμα προλάβει να οργανώσει τις υπηρεσίες της σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την πρόσφατη επανέναρξη της λειτουργίας της.
Έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε ότι, από την ημέρα της επαναλειτουργίας της, η ΕΡΤ κλήθηκε να καλύψει μείζονα πολιτικά γεγονότα (διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα, προεκλογική περίοδος), για τον τρόπο παρουσίασης των οποίων πήρε τα εύσημα από κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης. Λάθη, αβλεψίες και ατυχείς επιλογές ασφαλώς και υπάρχουν σε ένα πρόγραμμα καθημερινής διαρκούς ροής 19 ωρών. Η προσπάθεια βελτίωσης είναι συνεχής και πάσα συμβολή στην κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενη."