ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

MME: φόβος, τρομοκρατία και εργασιακή ανασφάλεια

Μετά τη γνωστοποίηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, εντείνονται από τους ιδιοκτήτες Μέσων Eνημέρωσης οι πιέσεις σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των απασχολούμενων στο χώρο των ΜΜΕ, εγκαθιστώντας ένα καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας και εργασιακής ανασφάλειας. Αυτό το καθεστώς ομηρίας ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη και αχειραγώγητη άσκηση  του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας.
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει τις μαζικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και την αιφνίδια διακοπή του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού SBC από τον πάροχο DIGEA και εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργοδότες να απέχουν από ενέργειες που στρέφονται σε βάρος των.. δημοσιογράφων και να απαξιώνουν έτσι την ποιότητα της δημοσιογραφίας. Να αναλογισθούν ότι μακροπρόθεσμα, εν τέλει, πλήττονται και τα δικά τους συμφέροντα στο βαθμό που θα διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι χειραγωγείται στη χώρα μας η δημοσιογραφία.
Η ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και είναι έτοιμη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και τη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.