ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Στο Mega περιμένουμε την… τομή Ψυχάρη

Τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο απολύσεων - μειώσεων σε όλα τα ΜΜΕ

Όπως και τις δυο προηγούμενες φορές, οι εκδότες, καναλάρχες και ιδιοκτήτες Μέσων και μέσων, σέρνουν το καράβι των μειώσεων, απολύσεων και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Το σχέδιο δεν έχει να κάνει με τις απειλές προς την κυβέρνηση ενόψει του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Το σχέδιο ήταν προμελετημένο και ανέμενε το πράσινο φως της συμφωνίας των προαπαιτούμενων που ψήφισε τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε και λέμε:

Στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε η μαζική εκκαθάριση προσωπικού, μετά την εκκαθάριση των ανώτερων στελεχών. Απολύσεις περί το 50% στο προσωπικό σε όλα τα τμήματα και σε όσους παραμείνουν στο κανάλι, μειώσεις από 20% ως 30% μέσω νέων ατομικών συμβάσεων. Την ίδια ώρα ο Στρατής..
Λιαρέλλης, στέλεχος του ομίλου Κυριακού με ρόλο στη Digea και την ΕΙΤΗΣΕΕ, δήλωσε πως η “κυβέρνηση δεν σκέφτεται το προσωπικό των καναλιών”! Την αμέσως επόμενη ημέρα απολύονταν τουλάχιστον 40 άτομα από το κανάλι.

Στο συγκρότημα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου που θα αναλάμβανε ρόλο στο Mega αλλά πρόλαβε εκεί ο Σταύρος Ψυχάρης και πήρε το μάνατζμεντ, οι απολύσεις είναι επίσης σαρωτικές. Θα γίνουν ενοποιήσεις τμημάτων και λειτουργιών και ήδη έχουν απολυθεί πέντε άτομα. Αυτό που αναμένεται είναι μείωση λειτουργικού κόστους κατά 50%, άρα κι άλλες απολύσεις και άλλες μειώσεις.

Στο Mega περιμένουμε την …τομή Ψυχάρη. Τουτέστιν προώθηση των δικών του στελεχών και επίσης απολύσεις, μειώσεις μισθών, αποδοχών.

Στον Alpha η δήθεν υπόσχεση μείωσης μισθών κατά 25% θα ισχύσει γενικώς και όχι μόνο για 3 μήνες όπως υποσχέθηκε ο Δ. Κοντομηνάς ο οποίος συνεχίζει να αναζητά κεφάλαια και συναντιέται με ‘Αραβες. Φυσικά θέλουν να κόψουν τα κυριακάτικα και τις υπερωρίες στους τεχνικούς.

Στη “Δημοκρατία” του Γ. Φιλιππάκη έρχεται τσουνάμι. Ενοποίηση των δυο εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso” με απολύσεις και φυσικά μειώσεις μισθών κατά 20%.

Στο συγκρότημα Μπόμπολα ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Φ. Μπόμπολας. Οι δουλειές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν μια χαρά, τόσο οι Σκουριές όσο και η επένδυση στα απορίμματα στην Κοζάνη έχουν συμφωνηθεί. Το αν θα κρατήσει το συγκρότημα ο Μπόμπολας θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις του με τον Ψυχάρη. Φυσικά και εκεί οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι δυο μήνες και έρχονται μειώσεις και απολύσεις.

Οι παραπάνω ενέργειες των εκδοτών ουδεμία σχέση έχουν με το capital control. Είναι το σμφωνημένο και σχεδιασμένο σχέδιο να εξαλείψουν οποιαδήποτε έννοια συλλογικής σύμβασης εργασίας και να μειώσουν τους μισθούς στα 600 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς το προϊόν τους, την ενημέρωση, την έχουν ήδη πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, άρα τους είναι άχρηστοι και οι εργαζόμενοι της, δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

- mediatvnews