ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ο Αλαφούζος βάζει πωλητήριο στον ΣKΑΪ

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάϊ, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς οι τράπεζες έχουν πλέον διακόψει τη χρηματοδότησή του με νέο χρήμα καθώς και την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων υποχρεώσεων του. Με δεδομένο ότι ο σταθμός έχει αρνητική καθαρή θέση και ο βασικός μέτοχος αρνείται να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, όπως προβλέπεται από το νόμο, η χρηματοδότησή του από τις τράπεζες θα ήταν σκάνδαλο μεγατόνων.
 Από τα στοιχεία του ισολογισμού προκύπτει ότι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι 16,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, οι δανειακές υποχρεώσεις της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» 55 εκατομμύρια ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να είναι λιγότερος από το μισό, ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, και οι ζημίες προ φόρων 6 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος αναζητά διέξοδο, έχοντας ακόμα ζωντανές τις μνήμες του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, ο οποίος κατέρρευσε..
αναγκάζοντάς τον να δραπετεύσει στο εξωτερικό για να αποφύγει συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία, καθώς είχε μεγάλες οφειλές σε μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία.
Στην ευρύτερη προσπάθεια μείωσης κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας του σταθμού εντάσσεται άλλωστε να η πρόσληψη του Σταμάτη Μαλέλη από από δυο χρόνια. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι σε θέση επαναφέρουν το κανάλι σε βιώσιμη πορεία χωρίς την εισροή φρέσκου χρήματος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητά αγοραστές ή νέους συνεταίρους που θα βάλουν μεν λεφτά αλλά θα έχουν παθητικό ρόλο στη διοίκηση του Σκάϊ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το σενάριο εισόδου ξένων –ρώσικων- κεφαλαίων τα οποία εκπροσωπεί Έλληνας –χαμηλού βεληνεκούς- εφοπλιστής είναι μάλλον επιστημονικής φαντασίας.
- από κείμενο του Χρήστου Φράγκου στο σάιτ Σοφοκλέουςin