ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η Αλφαβήτα της Google

Αρχισε ως μηχανή αναζήτησης και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκε σε drones, φαρμακευτικά προϊόντα και άλλους τομείς - κανένας απο τους οποίους δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος. Και τώρα η Google αναδιοργανώνεται υπό νέο τίτλο -Alphabet- και διαχωρίζει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της απο εκείνες στις οποίες προέχει η καινοτομία και όχι τα κέρδη. Η κάθε επιμέρους εταιρεία-μονάδα θα διατηρήσει την ανεξαρτησία των κινήσεων της υπό το νέο σχήμα που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2015.
"Η γέννηση του Alphabet είναι συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο στη ζωή της Google" έγραψε στο blog του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάρι Πέιτζ. "Μας άρεσε το Alphabet διότι σημαίνει μία συλλογή γραμμάτων που αντιπροσωπεύουν μία γλώσσα - μία απο τις σημαντικότερες..
καινοτομίες της ανθρωπότητας και ο πυρήνας του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η αναζήτηση του Google..."
H νέα μητρική εταιρεία-ομπρέλα, η οποία ουσιαστικά θα είναι μια εταιρεία συμμετοχών (holding company) θα «τρέχει» τις νεότερες δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων (Google Ventures) και έρευνας (Google X), τη μονάδα Nest για το έξυπνο σπίτι και τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου (drone). Η Google, ως θυγατρική πλέον της Alphabet, θα συνεχίσει να έχει στην αρμοδιότητά της τις πιο παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, τις ομώνυμες εφαρμογές (π.χ. Google Maps), το You Tube και το λογισμικό Android.