ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Δραματικές εξελίξεις στον Ελεύθερο Τύπο

Στα οριά τους κινούνται εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος που προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Το ποτήρι ξεχείλισε με το εκδοτικό πραξικόπημα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την εξοργιστική απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας να ανασταλεί η λειτουργία του αθλητικού τμήματος της και να απολυθούν 19 αθλητικογράφοι!
Μετά τις κινητοποιήσεις, οπως γράφει το mediatvnews.gr η πρόταση των Σκαναβή και Μπενέκου στους “παλιούς” που ακόμη διατηρούν ψήγματα κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, ήταν σαφής: Να υπογράψουν συμφωνία για απόλυσή τους έναντι της αποζημίωσης τους με την νυν κουτσουρεμένο μισθό (κι ας λέει άλλα η ατομική τους σύμβαση), να μην πληρωθούν άδεια, επίδομα, υπεργασία.
Σε διαφορετική περίπτωση θα δεχθούν τις νέες μειώσεις από 20% ως και 30% και θα πρέπει να.. “ξεχάσουν” τα χρωστούμενα 2013-2014. Εννοείται ότι θα γίνουν απολύσεις, οι δε αποζημιώσεις “πληρώνονται” με συναλλαγματικές.
Από την εφημερίδα έχει αποχωρήσει ήδη ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων και έτσι η εφημερίδα εκτός των άλλων είναι και χωρίς εκπρόσωπο στην ΕΣΗΕΑ.
Μπροστά στις δραματικές αυτές εξελίξεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην ιστοσελίδα “www.e-typos.com” σε συνέλευση, σήμερα Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του 3ου ορόφου του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ.