ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο Κυριακού σκόνταψε στις απεργίες και ζητά... διάλογο

Σε πρώτη φάση οι τεχνικοί εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 νίκησαν! Μετά από πέντε ημέρες σιγής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού-με τη συνδρομή της στάσης εργασίας που κήρυξε για τους δημοσιογράφους η ΕΣΗΕΑ- η διοίκηση του καναλιού υπόσχεται ότι οι απολύσεις θα σταματήσουν…Είχε προηγηθεί βέβαια αγωγή κατά της Eνωσης Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) και απόπειρα να βγει δελτίο ειδήσεων με απεργοσπάστες. Και οι δυο κινήσεις της διοίκησης του ΑΝΤ1 σκόνταψαν στην αποφασιστικότητα των τεχνικών.
Έτσι για σήμερα η διοίκηση του ΑΝΤ1 (Θοδωρής Κυριακού, Στρατής Λιαρέλλης και λοιποί) έχει καλέσει σε …διάλογο, υποσχόμενη πως οι απολύσεις θα σταματήσουν εδώ.
Θυμίζουμε ότι έχουν γίνει ήδη 31 απολύσεις τεχνικών και ο στόχος ήταν για 50! Έπονται..
προφανώς οι διοικητικοί και οι δημοσιογράφοι των οποίων οι απολύσεις... πάγωσαν με την έναρξη των απεργιών.
Το ερώτημα είναι ποιος θα πιστέψει τη διοίκηση του ΑΝΤ1 όταν υπόσχεται πως δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις και επιμένει στην μη επαναπρόσληψη των απολυμένων. Ποια δηλαδή θα είναι τα εχέγγυα που θα δώσει ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα ακολουθήσει νέος γύρος απολύσεων. - mediatvnews.gr

Βάφτισε τις απολύσεις... «αναδιοργάνωση»

Ο ΑΝΤ1 με ανακοίνωσή του κι μετά την θυελλα αντιδράσεων εξεδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: 
«Αναφορικά με τη συνολική αναδιάρθρωση στον τρόπο λειτουργίας του σταθμού καθώς και την παραφιλολογία που έχει προκύψει από δημοσιεύματα, ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τα εξής:
-Ο ΑΝΤ1 σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το προφίλ και το μείγμα του προγράμματός του. Αντιθέτως, θα ενισχύσει την ηγετική του θέση τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχαγωγία παρά τη δραματική μείωση των διαφημιστικών εσόδων για το 2015.
-Ο ΑΝΤ1 παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης στο χώρο των media στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους από όσους απασχολούσε πέρυσι την ίδια εποχή.
-Ο ΑΝΤ1 σέβεται και τηρεί απολύτως τους νόμους που διέπουν τη σχέση της εταιρείας με τους εργαζόμενους.
αναδιοργάνωση του ΑΝΤ1 στα πρότυπα προηγμένων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο,  ολοκληρώνεται. Ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας τίθεται σε νέες βάσεις, η οργάνωσή της προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, χωρίς να αλλοιώνεται ο όγκος και η ποιότητα του παραγόμενου τηλεοπτικού περιεχομένου.
-Η αναδιοργάνωση της εταιρείας κατ’ ουδένα τρόπο  δε σχετίζεται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση».