ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Αναστολή δίωξης σε βάρος Γερμανών δημοσιογράφων

Νίκη για την ελευθερία του Τύπου στη Γερμανία αποτέλεσε η απόφαση του εκτελούντα χρέη γενικού ομοσπονδιακού εισαγγελέα στη χώρα, Γκέρχαρντ Αλτφάτερ, να αποσύρει τις κατηγορίες περί προδοσίας εναντίον ειδησεογραφικής αποκαλυπτικής ιστοσελίδας, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι διαρροές μυστικών από το συγκεκριμένο blog δεν έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στο Netzpolitik.org και αποκάλυπταν σχέδια για την αυστηροποίηση των παρακολουθήσεων στις online επικοινωνίες δεν συνιστούν κρατικά μυστικά. Κατόπιν τούτου, αποσύρθηκαν οι κατηγορίες περί προδοσίας.
Η κατηγορία περί προδοσίας εναντίον των δημοσιογράφων είχε προκαλέσει κατακραυγή σε..
νομικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, καθώς και σε ακτιβιστές υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, oδηγώντας στην αποπομπή του γενικού ομοσπονδιακού εισαγγελέα.
** Στη φωτογραφία ο ιδρυτής του ειδησεογραφικού blog Netzpolitik.org στη Γερμανία, Μάρκους Μπέκενταλ (δεξιά), και ένας από τους συντάκτες του, ο Αντρε Μάιστερ (αριστερά), ποζάρουν δικαιωμένοι μετά την απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί προδοσίας εις βάρος τους.