ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

«Κλείδωσε» η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο

Ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν σχεδόν 22 ώρες (ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί), η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών κατέληξαν στο κείμενο του μνημονίου και απομένουν μόνο μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας τις επόμενες ώρες.
«Υπάρχει λευκός καπνός. Η συμφωνία κλείδωσε» ανέφερε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς στις 8:35 π.μ.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η συμφωνία έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές στα ζητήματα που αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα «κόκκινα δάνεια» και την απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να μη ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των.. δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.
Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι: Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Επίσης, παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες για τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα εξεταστούν από τα τεχνικά κλιμάκια.
Αποχωρώντας από το ξενοδοχείο «Hilton» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ κοντά, μια-δυο πολύ μικρές λεπτομέρειες (σ.σ. απομένουν) για τα προαπαιτούμενα».
Ακολούθως τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Σταθάκης μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό.
- πηγή: efsyn