ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Αμεση ανάκληση όλων των απολύσεων στον ΑΝΤ1

Τις μαζικές απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1, οι οποίες ακολουθούν τις απολύσεις δημοσιογράφων που προηγήθηκαν, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ενώ σημειώνει πως σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα ακολουθήσουν και άλλες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στο χώρο των media.
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ επισημαίνει πως κάθε απόλυση εργαζόμενου σε οποιοδήποτε χώρο, αλλά και σε ότι αφορά τον κλάδο του Τύπου, ανεξαρτήτως ειδικότητας (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), εντάσσεται στην γενικότερη, ολομέτωπη και συντονισμένη επίθεση που έχει.. εξαπολύσει το κεφάλαιο με πολλούς από τους μηχανισμούς του και αξιοποιώντας πολλά του όπλα, εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ αναφερεται:
"Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα από τα όπλα του κεφαλαίου στην επίθεση αυτή είναι και η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς», η οποία εντελώς ξεδιάντροπα δεν αξιοποιεί ούτε τα ελάχιστα από τα εναπομείναντα προβλεπόμενα της εργατικής νομοθεσίας.
Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προχωρώντας ακάθεκτη στην σύναψη συμφωνίας με τους δικούς της εταίρους, (κεφάλαιο, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), προετοιμάζει νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοποιώντας, σύμφωνα με τα στελέχη της και τους υπουργούς της, τις «καλύτερες πρακτικές» που υπάρχουν στο «σπίτι» της κυβέρνησης και των συμμάχων της, την ΕΕ.
Οι «καλύτερες πρακτικές» δεν σημαίνουν τίποτε άλλο από πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, «συμβάσεις-σκουπίδια» μερικών ωρών ή ημερών, χωρίς κανένα ασφαλιστικό ή όποιο άλλο δικαίωμα.
Οι «καλύτερες πρακτικές» αποτελούν την πρώτη προϋπόθεση για την «προστασία της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων», για το πώς δηλαδή τα μονοπώλια θα αυξήσουν τα κέρδη τους και πως θα βρεθούν σε καλύτερη θέση από τους ανταγωνιστές τους, ενώ όλοι μαζί συμφωνούν απόλυτα στο τσάκισμα των εργαζομένων.
Σε όλα αυτά ορκίζεται καθημερινά η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, η οποία φαρδιά-πλατιά θα υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο ή οτιδήποτε άλλο συμφωνήσει με τους εταίρους της. Οτι και να είναι θα τσακίζει τον λαό και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το χρεώνεται απολύτως.
Στην ίδια ρότα κινούνται και όσοι δήθεν «διαφωνούντες» δηλητηριάζουν τους εργαζόμενους ότι μπορεί να αλλάξει ρότα το καράβι των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που είναι η ΕΕ, ή ότι μπορεί να σταματήσει η ανεργία, η φτώχεια και το τσάκισμα του λαού με μια αλλαγή νομίσματος, αλλά με το κεφάλαιο πάντα στην εξουσία.
Οι εργαζόμενοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, πρέπει να απαντήσουν με την δική τους συντονισμένη αντεπίθεση, αξιοποιώντας όλα τα όπλα του αγώνα που οι ίδιοι θα αποφασίσουν και θα ελέγχουν, με ταξική ενότητα και συσπειρωμένοι με την ταξική γραμμή στα σωματεία.
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα για:
  • Αμεση ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.
  • Εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων."