ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αλλάζουν όλα στην γαλέρα του Mega

- Tι συζήτησε ο Παππάς με τον Ψυχάρη
- Το «τρικ της 4ήμερης εργασίας και ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Του Νίκου Νικητέα
Το περιεχόμενο των συζητήσεων του Σταύρου Ψυχάρη με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά πριν λίγες εβδομάδες δεν χρειάζεται να το αποκαλύψουμε εμείς, θα φανεί σύντομα… Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού!
Αποφεύγουμε τεχνηέντως λοιπόν, να σταθούμε στα «πώς» και τα «γιατί» που κρύβονται πίσω από το διοικητικό έλεγχο του MEGA- που λανθασμένα πιστεύουν ορισμένοι ότι έγινε ξαφνικά, (άλλωστε τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά) – από το αφεντικό του ΔΟΛ… Και περιοριζόμαστε στην αυτονόητη ερμηνεία, ότι η κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, προφανώς σημαίνει ότι οι εκδότες – τουλάχιστον, αποφάσισαν.. 
να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει ανακοινωθεί, βάζοντας τέλος στις αμφισημίες.
Με άλλα λόγια, θα δώσουν λεφτά – για αυτό είπαμε ότι ανέλαβε ο νέος, και θα σταματήσει το κυνήγι από τους προμηθευτές και λοιπούς… που είχαν τρομάξει (δικαιολογημένα) και τον πρώην Θ. Ανδρεούλη!
Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα θα συγκληθεί ξανά το ΔΣ και εκεί οι εκδότες του MEGA θα μιλήσουν αποκλειστικά με τη γλώσσα των αριθμών!
Κατά τα άλλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο κανάλι, λόγω της άφιξης του Νίκου Πεφάνη, αποφεύγοντας τις άδειες ή τις απουσίες, μέρες που είναι… Και περιμένουν δείγματα γραφής. Βέβαια λόγω «συγγένειας» με τον ΔΟΛ, γνωρίζουν ότι το νέο στέλεχος που προέρχεται από τη Μιχαλακοπούλου, διέπρεψε εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα που μπορεί να μη μοιάζουν με το 3ο μνημόνιο, αλλά δεν το λες και πρόγραμμα περιστολής δαπανών ή εξορθολογισμό… Πάντως τρυφερός δεν θα είναι μαζί τους!
Έτσι κι αλλιώς το άρωμα και μόνο του νέου μνημονίου που αναδύθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή αυτόματα μεταφράστηκε από τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, αλλά και τις Διαφημιστικές, σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και (το νέο «φρούτο») 4ήμερη εβδομάδα εργασίας!
Τέλος, «κλειδί» στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που έρχεται όπως γράφεται παντού, θα είναι ο αριθμός των αδειών που θα δοθεί. Αλλά και οι επικείμενες εκλογές το Φθινόπωρο!
enimerosi24