ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

EΡΤ: Ερευνα για ευθύνες της παλαιάς διαχειρίστριας

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 6457/2015 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αντικατάσταση της προσωρινής διαχειρίστριας και τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα εξής: Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά την ΕΡΤ Α.Ε. όπως αυτή λειτουργεί από τις 29 Απριλίου 2015, βάσει του ν. 4324/2015. Η έρευνα σχετίζεται με πιθανές ποινικές ευθύνες της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων αρμοδίων προσώπων που ήταν..
επιφορτισμένα με την εκκαθάριση της καταργηθείσης εταιρείας με την υπ’ αριθμ. 2/11.6.2013 ΚΥΑ.

Αποφάσεις του ΔΣ
Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. κατά την τελευταία συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:
- Αποφάσισε τη ματαίωση του υπ’ αριθμ. 2635/11.12.2014 ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής. Το Δ.Σ. της ΕΡΤ θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό με τροποποιημένες προδιαγραφές και προϋπολογισθέν κόστος 5.430.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Πριν από την προκήρυξη, οι νέες προδιαγραφές του διαγωνισμού θα αναρτηθούν για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
- Αποφάσισε την αποστολή του νέου κανονιστικού πλαισίου της ΕΡΤ (Καταστατικό / Κανονισμός Ανάθεσης Εκτέλεσης Συμβάσεων Προμηθείας Προϊόντων, Παροχής Υπηρεσιών, Εκπόνησης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων / Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας / Γενικός Κανονισμός Προσωπικού / Κανονισμός Προμήθειας Τηλεοπτικού, Ραδιοφωνικού και Διαδικτυακού Προγράμματος – Μίσθωση Προγράμματος – Διαδικασία Εκτέλεσης Εσωτερικών Παραγωγών / Κανονισμός Παραχώρησης Δικαιώματος Χρήσης Αρχειακού Υλικού της ΕΡΤ Α.Ε.) στους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς (ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΡ, Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΡΤ και Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ΕΡΤ3). Τα σχετικά κείμενα αναρτώνται στον εταιρικό διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ (intranet), προκειμένου να καταθέσουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.
  -  Ενέκρινε την αποστολή της οριστικής λίστας υπαλλήλων της ΕΡΤ στην ΠΟΣΠΕΡΤ, προκειμένου να εκκινήσουν οι προβλεπόμενες από τον ν. 4324/2015 διαδικασίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.
   - Όρισε ως προσωρινούς υπευθύνους στην ΕΡΤ3 τους Μαρία Σιώτη (Υπηρεσίες Διοικούσας Επιτροπής – Γενικής Διεύθυνσης & Επικοινωνίας), Νικολέτα Κιτσιούλη (Διοίκησης – Διαχείρισης), Νίκο Κωνσταντίνου (Οικονομικών), Χρήστο Καζαντζίδη (Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης), Παναγιώτη Κώστα (Δελτίων Ειδήσεων Τηλεόρασης), Αναστάσιο Σταμπουλή (Αθλητικού Τμήματος), Δημήτρη Μακρή (Α΄ Προγράμματος 102 FM), Δημήτρη Νικολούδη (Β΄ Προγράμματος 95,8FM), Χάρη Μουρτίογλου (Τεχνικής Στήριξης Τηλεόρασης), Γιώργο Τζιρμάκη (Προγραμματισμού & Παραγωγής Προγράμματος), Ελευθερία Φαραντάκη (Νέων Τεχνολογιών και Διαδικτυακών Εφαρμογών) και Χρήστο Χρηστίδη (Τεχνικής Στήριξης Ραδιοφωνίας).
 -  Εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Τεχνολογίας να διαχειριστεί τη μετακίνηση του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού σταθμού Ηρακλείου σε νέο ενιαίο χώρο με χαμηλότερο μίσθωμα, καθώς και του Περιφερειακού ραδιοφωνικού Σταθμού Τρίπολης σε ιδιόκτητο χώρο της ΕΡΤ μετά την αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων.