ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τα σημιτόπαιδα και ο συμψηφισμός...

**Η Άννα Διαμαντοπούλου, (φωτο)τύπισσα τρανή, προτείνει μέτρα κατά της ανεργίας, ένα εκ των οποίων είναι οι fast track διαδικασίες για δημόσια έργα, όπως έγινε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε, που αν δεν μας βόλευε η νομοθεσία για να χτίσουμε, αλλάζαμε τη νομοθεσία. Τότε που έγιναν έργα πνοής όπως το Mall, τότε που χτίζαμε ωραιότατα μεγαθήρια, για να γίνουν μετά μόνιμη κατοικία εντόμων, τρωκτικών και ερπετών. Τέτοιος σεβασμός στην πανίδα.
Αυτά τα σημιτόπαιδα, τα ταγμένα στην ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να κάνουν τέτοιες προτάσεις. Και θα συνεχίσουν να τις κάνουν γιατί στην εποχή της παντοδυναμίας τους πολιτική εξουσία και εργολάβοι καταπάτησαν, πήραν και έδωσαν μίζες, υπονόμευσαν το μέλλον της χώρας, χωρίς να κουνηθεί φυλλαράκι. Αντί να πληρώσουν αυτοί.. που κατέστρεψαν τη χώρα γίνονται τώρα και τιμητές.
Άντε, καλή ανάπτυξη να έχουμε. Κι αν δεν έχουμε δεν πειράζει... τσιμέντο να γίνει.

** Για την οικονομία της συζήτησης ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης ήταν και είναι οι χειρότεροι στις θέσεις τους από καταβολής κόσμου.
Αλλά το να γίνεται συμψηφισμός υπερτιμολογήσεων και μιζών 40 ετών σε προμήθειες και δημόσια έργα, γερμένα υποβρύχια, εξοπλιστικά παντός είδους, χρηματιστήριο του 1999, συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων, λίστας Λαγκάρντ, Siemens, μαϊμού στοιχείων για την είσοδο στο ευρώ με τη βοήθεια της αγίας χειρός της Goldman Sachs, κόστος ολυμπιακών αγώνων, εκατομμυρίων κρατικής διαφήμισης σε ημετέρους, δύο μνημονίων, ενός μεσοπρόθεσμου, ενός PSI, η συνεχής καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, θαλασσοδάνεια που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ και... και... και... με... πέντε μήνες άσκησης εξουσίας είναι τουλάχιστον γελοίο. Και κυρίως ύποπτο.

Δημ. Σούλτας (Fb)