ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Στη φόρα η λίστα με τους 37 των ΜΜΕ που φέρεται ότι τα έπαιρναν από την ΕΕ και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Π. Καμμένος στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ (φωτο zougla)
Καμμένος: Δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ σε 37 δημοσιογράφους, εκδότες και εταιρείες media (BINTEO)
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (UPD)

Το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε εκδότες, δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου της Ενωσης Συντακτών μετά τις δημόσιες δηλώσεις του. Σύμφωνα με τον Καμμένο, δόθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία -μόνο από τον κρατικό προυπολογισμό (υπάρχουν και ευρωπαικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ)- σε 37 δημοσιογράφους ενώ υπάρχουν και δεκάδες (περισσότερα από 150) μισθολόγια στο KEΕΛΠΝΟ.
«Έπαιρναν πάρα πολύ μεγάλα κονδύλια για την προώθηση της καμπάνιας ιατρικών θεμάτων, αλλά, την ίδια στιγμή, κατά τύχη, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια Μέσα έκαναν επιθέσεις ή..
παρήγαγαν κυβερνητικό έργο» δήλωσε ο Π. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε τη λίστα στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με 153 δημοσιογράφους που εμφανίζονται να είναι στο μισθολόγιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά το θέμα δεν μπορεί να αφορά μόνο στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δημόσιος φορέας κι ως εκ τούτου τα 25 εκατομμύρια της λίστας είναι δημόσιο χρήμα του οποίου η χρήση πρέπει να δημοσιεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπόκειται στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων. Ο Καμμένος ζήτησε από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τί διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα. (δείτε τη λίστα με τα ονόματα στο σάιτ του Κώστα Βαξεβάνη - koutipandoras)

Νωρίτερα ο Π. Καμμένος μιλωντας στο περιστύλιο της Βουλής είχε δηλώσει: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, να μην αποφασίζουν οι λαοί, αλλά να αποφασίζουν κάποιοι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο. Θα προχωρήσουμε μαζί με τον ΑλέξηΤσίπρα και μαζί με το σύνολο το ελληνικού λαού.
Θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για να χτυπηθεί στην Ελλάδα αυτό το σύστημα των ολιγαρχών. Σε περίπου μισή ώρα θα είμαι στην ΕΣΗΕΑ. Θα καταθέσω τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών, που έπαιρναν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήθεν για τα εμβόλια είτε για τη γρίπη, προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων». O Kαμμένος σημείωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης, «ο υφυπουργός ο Τέρενς Κουίκ, αναλαμβάνει υπεύθυνος για τη διαφθορά. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».