ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή: Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» στις ελληνικές καταθέσεις

«Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο ως προς τη νομοθεσία της ΕΕ»

Τέλος στα τρομολαγνικά σενάρια των τελευταίων εικοσιτετραώρων, που έκαναν λόγο για επικείμενο «κούρεμα» στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών, έδωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority - EBA) Αντρέα Ενρία, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ενρία υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ενήμερος για κανενός είδους σχέδιο που να αναφέρεται σε "κούρεμα" στις καταθέσεις λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως ανέφεραν το πρωί κάποια δημοσιεύματα». Και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο ως προς τη νομοθεσία της ΕΕ».
Συνέχισε δε ο πρόεδρος της EBA: «Πολύ αμφιβάλλω πως οποιαδήποτε αρχή ή δημόσιος φορέας στην ΕΕ ή σε επίπεδο κράτους μέλους θα εξέταζε αυτήν την επιλογή, καθώς θα ήταν αντίθετη στην.. ευρωπαϊκή νομοθεσία και η EBA θα ξεκινούσε αμέσως διαδικασία παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».
Η παρέμβαση του Αντρέα Ενρία έρχεται, ουσιαστικά, να διαψεύσει όλα τα τρομοσενάρια των τελευταίων ημερών για το θέμα του κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο, ούτως ή άλλως διέψευσαν το Σάββατο τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.
- πηγή: tvxs