ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Γερμανικό (κυβερνητικό) ίδρυμα «εκπαιδεύει» έλληνες δημοσιογράφους!

Τη στιγμή που τα περίφημα σεμινάρια εκπαίδευσης του ΔΝΤ των Ελλήνων δημοσιογράφων σχεδόν έχουν ξεχαστεί, έρχεται η ανακοίνωση του χορηγούμενου από τη γερμανική κυβέρνηση, Ιδρυματος Konrad Adenauer” να καλέσει σε “σεμινάριο” στην Αθήνα. Καλούνται δημοσιογράφοι να μετέχουν από τις 12 ως τις 19 Σεπτεμβρίου "σε διεθνικές ομάδες για δημοσιογραφικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος".
Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) http://www.kas.de/griechenland/el/> το εν λόγω σεμινάριο γίνεται για 5η φορά μέσα σε 3 χρόνια! Το εν λόγω Ίδρυμα έχει βρεθεί εδώ και χρόνια στο επίκεντρο εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής lobbying που ακολουθεί στις χώρες που ενδιαφέρουν άμεσα την γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ, ως κύριος προπαγανδιστικός μηχανισμός ακραίων.. νεοφιλελεύθερων απόψεων. Ήδη από το 2010 για παράδειγμα έχει ανακατευτεί στην Ουκρανία, προωθώντας τον “άνθρωπο της” στο Κίεβο. Η ιστοσελίδα https://kulturstudio.wordpress.com στις 11 Δεκ, 2013 περιγράφει τα βήματα του ιδρύματος στην προώθηση του πολιτικού κατασκευάσματος της Γερμανίας στην Ουκρανία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι σήμερα γνωστά…
Η ίδια η ιστοσελίδα του ΚΑS ενημερώνει πως το “Konrad Adenauer Stiftung επανεκκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου 2012 το με την δημιουργία ενός εξωτερικού γραφείου στην Αθήνα”. Ότι είναι ένα πολιτικό ίδρυμα που βρίσκεται πλησίον των θέσεων της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU). Ως συνιδρυτής του κόμματος CDU και πρώτος Γερμανός Καγκελάριος, ο Konrad Adenauer (1876 – 1967) ένωσε τις χριστιανικές – κοινωνικές, συντηρητικές και φιλελεύθερες παραδόσεις!
Η παραδοχή των σκοπών του ιδρύματος πέρα από τα κενά λόγια περί “ανθρώπου” και ‘διαλόγου”, είναι αποκαλυπτική. Το Ίδρυμα παρεμβαίνει στην σφαίρα της δημοσιότητας, προς χειραγώγηση και μαζική προπαγάνδιση της πολιτικής Μέρκελ. 

- διαβάστε περισσότερα στο mediatvnews