ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ερχεται εφιαλτική Δευτέρα

Γράφει ο Λάκης Μπέλλος

♦ Ερχεται «Μαύρη Δευτέρα». Ετοιμάζεται πραξικόπημα, το οποίο προαναγγέλθηκε μάλιστα. Ανοίγουν τις τράπεζες.
♦ Ερχεται η πιο εφιαλτική Δευτέρα. Αυτό μόνο δεν είχαμε ζήσει. Αυτό που θα ζήσουμε είναι ακραία δραματικό. Ας τα πάρουμε ένα ένα.
♦ Από το πρωί της Δευτέρας λοιπόν θα αρχίσουν να χτυπάνε δαιμονισμένα τα τηλέφωνα από τις εισπρακτικές εταιρείες.
♦ Τι θα πάρουν πρωί, λέω. Από τα άγρια ξημερώματα θα βαράνε ασταμάτητα τα τηλέφωνα. Μερικές εισπρακτικές που βιάζονταν ξεκίνησαν από χθες. Επαιρναν ακόμη και τα μεσάνυχτα.
♦ Μετά πρέπει να πληρώσουμε εντός τριών ημερών τις οφειλές που έπρεπε να πληρώσουμε..
στην Εφορία - που μεταξύ μας δεν θα πληρώναμε και ποτέ.
♦ Πρέπει να πληρώσουμε για τις 100 δόσεις, που όμως για τις περισσότερες περιπτώσεις ακυρώνονται με τα νέα βάρβαρα μέτρα. Η πλήρης παράνοια.
♦ Θα πρέπει να πληρώσουμε τις δύο πρώτες δόσεις, μετά όμως θα μας λένε αυστηρά «συγγνώμη κύριε, δεν θέλουμε άλλα λεφτά». Οι δύο δόσεις όμως πρέπει να πληρωθούν και ας κόψουμε το κεφάλι μας να βρούμε το ποσόν των δόσεων. Φρίκη.
♦ Επειτα πρέπει να συμπληρώσουμε τις φορολογικές δηλώσεις που ελπίζαμε ότι με κλειστές τράπεζες και κάπιταλ κοντρόλ θα συμπληρώναμε έπειτα από δύο χρόνια τουλάχιστον. Πλήρης διάψευση του ονείρου και τρόμος.

♦ Επειτα πρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί των πάσης φύσεως οργανισμών κοινής ωφελείας, που σταματήσαμε να εξυπηρετούμε. Ομως και οι πάσης φύσεως υπηρεσίες ούτε καταδέχονταν να μας ζητήσουν αυτές τις μέρες.
♦ Συγκεντρώθηκαν λόφος τώρα οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί και θα είναι άμεσα απαιτητοί ή θα μας αποκεφαλίσουν για δεύτερη φορά, σύμφωνα με τα νέα μέτρα-λαιμητόμο που, αν δεν το καταλάβατε, ισχύουν από χθες.
♦ Δεν αντέχονται οι λογαριασμοί. Οταν βλέπεις λογαριασμό με «παραθυράκι», σου 'ρχεται να πηδηχτείς από το παράθυρο.
♦ Μέχρι τώρα, είπαμε, είχαμε ανοχή από όλους. Ακόμα και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που κάλεσα να πληρώσω με κάρτα έναν από τους 12 μήνες που της οφείλω, μου είπε: «Τι λέτε, κύριε, μας προσβάλλετε. Συνεχίστε να μην πληρώνετε, όταν ανοίξουν οι τράπεζες τα λέμε».

♦ Από Δευτέρα μη με παίρνετε στο κινητό.

♦ Χάνονται ακόμα από τη Δευτέρα οι μικρές απολαύσεις της ζωής. Η δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ.
♦ Ολες αυτές τις μέρες χόρτασα δωρεάν μετακινήσεις. Είχαν και ερκοντίσιον, πασάδες ήμασταν όλοι. Σε μία μέρα μόνο πήγα 15 φορές με τον Ηλεκτρικό Πειραιά-Κηφισιά και τούμπαλιν.
♦ Επίσης πήγα 34 φορές Ζοφριά-Μεταμόρφωση με το λεωφορείο-φυσαρμόνικα.

♦ Το μεγάλο χτύπημα όμως προέρχεται από το ότι θα σταματήσουν οι ουρές στα ΑΤΜ. Ω θεοί, γιατί μας το κάνετε αυτό;
♦ Εκτός των άλλων, τα ΑΤΜ ήταν η καλύτερη γκομενοπαγίδα. Χιλιάδες λαβ στόρι και κάπιταλ στόρι διαδραματίστηκαν.
♦ Ατέλειωτοι έρωτες ξεκίνησαν έτσι και ύστερα βέβαια έληξαν γιατί πλακώθηκαν για το δημοψήφισμα. Ετσι όμως είναι οι αγάπες του καλοκαιριού στην παραλία και στα ΑΤΜ.
♦ Στην άλλη όχθη. Τουλάχιστον 100.000 συνταξιούχοι ήρθαν σε γάμου κοινωνία και έφαγαν κουφέτα, έστω και από το μπλέντερ.
♦ Από τη Δευτέρα τελείωσαν αυτά και αρχίζει ο εφιάλτης. Κάποιος-κάποιοι να αποτρέψουν το πραξικόπημα του ανοίγματος των τραπεζών.

 (efsyn)